Hirdetés
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Milyen házat vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Fujifilm X
Aktív témák
-
dabadab
titán
válasz SirVigh #22851 üzenetére
Ma, most, Mo-n, ez az egesz DVB-T meg HD dolog leginkabb egy dolognak latszik: bazi nagy politikai penzosztasnak: indexes cikk.
DRM is theft
-
peti85
senior tag
válasz SirVigh #22784 üzenetére
Ha jól értem UPC-t akarsz nézni mindkét TV-n. Ehhez a DVB-T tunerral semmire sem mész! Ahhoz DVB-C tuner kéne, meg egy CI kártya, amiért ugyan annyit kérne szerintem a UPC, mint a boxért.
A DVB-T tuner a földfelszíni TV-adást fogja, magyarul azt, amit tetőantennával be lehet fogni.
HP Elitebook 8560w DreamColor | Pixel 8 | Samsung Watch 5 Pro LTE | Panasonic P50S10E | nVIDIA SHIELD TV 2015 | Polk MagniFi MAX
-
noncsika
tag
válasz SirVigh #22024 üzenetére
szia!
eleinte én is azzal szemeztem, de pont ez a fogyasztás riasztott el, meg azt mondják a samsung panel jobb, dehát én nem nagyon értek hozzá viszont fontos lenne, hogy ne legyen homályos gyors mozgásnál (játékok pl), és jó színe legyen. a hétvégén megpróbálom megnézni élőben ezeket boltokban, ha látok valahol (edigital, mediamarkt, vagy valami) de tanácstalan vagyok
-
=Mentor=
őstag
válasz SirVigh #21043 üzenetére
SirVigh én egy dolgot biztosan tudok neked mondani az LG 32lg5xxxx (81 centis) sorozatról, mégpedig azt hogy brutálisan magas a fogyasztásuk (205 Watt).
Természetesen ezt a legtöbb internetes bolt szépen eltitkolja, sőt a LG honlapján se írják oda a jellemzőkhöz.Összehasonlításképp egy Sony KDL-32S4000-es (ami legalább olyan jó )csak 101 Wattot fogyaszt!
Lehet hogy kedvező a LG TV-k kontrasztaránya, viszonylag olcsón lehet Full HD-t venni, de ilyen fogyasztás mellett elmehetnek a sunyiba....
-
WebM
csendes tag
válasz SirVigh #21663 üzenetére
PC-s felhasználás esetén nemigen van nagy különbség köztük, a különböző képjavító technológiák, wiselink, dvb, dupla tuner, stb. itt nem szempontok. Esetleg még az 551-es Samut is meg lehet nézni, az valamivel olcsóbb a 656-osnál, és kevésbé bumfordi a talpa, mint az 5700-asnak.
-
Tacsika
aktív tag
válasz SirVigh #21043 üzenetére
5500/MPEG-4
5700/FullHDAz enyém egyik sem, viszont (sd digistb) tévézésre tökéletes és szerintem u.a. a panel.
(A külföldi tesztekről annyit, hogy mutass nekem olyan műhelyt ahová tucatszámra hordozzák a különböző márkákat ingyen (merthogy ugye nem szponzoráltak). Ugyan kérem! -
denes242
aktív tag
válasz SirVigh #20909 üzenetére
Egy kis nyelvgyakorlas:
http://en.wikipedia.org/wiki/Deinterlacerszerk: ez a fesuszuro, minden lcd teveben van.
[ Szerkesztve ]
P5B Deluxe - Q6600@3.0Ghz - Zalman CNPS9700 - GEIL Black Dragon - FSP Epsilon 600 - Thermaltake Armor Jr. - Debian Linux
-
dabadab
titán
válasz SirVigh #20892 üzenetére
"Két méterről nézve a 37"-s nál a HD Ready felbontás már nagyon pixeles, nem?"
Nem (legalabbis a 40" nem az )
"Vajon a 37LG2000 tudja azt, h ha PC-re kötöm akkor 1920x1080 felbontás?"
Mivel a paneljen fizikailag csak 1366x768 pixel van, ezert annal tobbet nem fog tudni.
Az mas kerdes, hogy ha 1920x1080-as jelet kap, akkor azt is kirakja, de eloszor atmeretezi 1366x768-ra: ez filmek eseten nem igazan feltuno, desktopnal viszont igen.[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
SirVigh
tag
-
einstein
senior tag
válasz SirVigh #20856 üzenetére
2 méterről valószínű nem fogod a látni a pixeleket, de azért szerintem egy 1360x768-as felbontás kevés lehet. (azaz kevés lesz a "hely" az asztalon) Főleg a 768 sor, mert az visszalépés a sima 17-19" monitorokhoz képest is, ahol megvan az 1024 sor.
Szerk: az hogy ez mekkora probléma, attól függ mire is használod pontosan.
[ Szerkesztve ]
-
wassermann
addikt
válasz SirVigh #20601 üzenetére
"... melyik márka és típus alkalmas PC-hez és TV-zésre világos szobában 150k-s áron?..."
A világos szoba és a PC már nem igazán jelent kihívást egyik készüléknek sem. Inkább a PC-dnek van szüksége egy korszerű HDMI-s videókártyára! Íme 150 körül néhány FullHD-s:
LG klikk, SAMU klikk, TOSI klikk,
De nézdd meg őket élőben, mert igazán az dönt!
[ Szerkesztve ]
-
SirVigh
tag
válasz SirVigh #20561 üzenetére
UP?
Ez a digitális adás szép topic, de miért akarnánk átállni a földi sugárzásra amikor szép lassan a többség kábelen lesz...és azt mondtátok, hogy a DVB-T az csak antennás...
Mivel nem láttam a topic elején guide-ot a vásárláshoz, ezért még várom a választ a kérdésre: melyik márka és típus alkalmas PC-hez és TV-zésre világos szobában 150k-s áron?
Mindenki másképp csinálja...
-
dabadab
titán
válasz SirVigh #20556 üzenetére
"Az a fura amikor a DEPO-n találok egy modelt amit utána a gyártó weblapján nem lelek...:S"
Kavarnak am ezerrel a gyartok is, kulonfele regiokba kulonfele altipusokat szallitanak, pl. siman elofordulhat, hogy az angol (marmint .co.uk ), a nemet meg a magyar oldalon tok eltereo kinalatot talalsz (es akkor az USA-rol meg egyebekrol nem is szoltam).
"a DVB-T (remélem jól írtam) tuner az alkalmas a UPC digitális adásának vételére?"
Sajnos nem, a vegen a T azt jelzi, hogy foldi sugarzasu (vagyis tevetoronybol lovik a jelet), az UPC meg kabelen (DVB-C) vagy muholdon (DVB-S) osztja az aldast.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest