Hirdetés
Aktív témák
-
Galahed
senior tag
válasz muveszur #6899 üzenetére
dehogy ér meg, hamarosan néhány dollárért osztogatják. Sajnos olyan kategória mint minden elektronikai cucc. Amikor kint laktam (nehány hónapja) akkor láttam ezeket a cuccokat, venni is akartam, de elég gagyi a kivitelezés, tulajdonképpen egy üres doboz, néhány csatlakozóval meg egy nyákkal, amin rajta van az elektronika. (a Winchestert külön veszed meg hozzá). Hamarosan jönnek a mozgó alkatrész nélküli tárolók (lassan nem mérik aranyárban a Solid State Disk-et) na az lesz (vagy hasonló elvü) az igazi... addig meg marad a PC. (persze mindenki másra esküszik, de ez igy van jól)
-
Elrood
őstag
Ide is beírom a problémám, plz help.
''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
-
Rick4
félisten
válasz muveszur #6895 üzenetére
fogalmam sincs, még torrentkliensem sincs...gondolom firmware cserével sok minden megoldható benne, nekem 99%-ban a médialejátszó része kell, főleg hurcolászós lejátszó lesz belőle...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz Borisz76 #6893 üzenetére
én is nézegettem hasonlókat, ez kifejezetten tetszik. már beszéltem is a kinti haverral, hogy rendeljen nekem egyet. egy bajom van vele, hogy ATA csatolós vinyó kell bele, van itthon pár felesleges, de mind sata.. itt egy kisebb tesztféle: [link]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Fatal 00
csendes tag
Szasztok!!! Samu r88bd-ről mi a véleményetek? Esetleg ha van valakinek mik a tapasztalatai. Köszi!
-
lancy
tag
válasz peterqe #6843 üzenetére
ja sztm is plazma tvnek a felbontasaval lesz a gond az nvidia grvben van olyan opcio hogy le tudod fixalni a felbontast
+ be lehet allitani a drvben azt hogy ha radugod a tvt azonnal ismerje fel
(mulimonitor beallitasoknal hagyod a drvt es ha radugod pik-pak fel kell hogy ismerje) -
-
SzlobiG
félisten
Nah agyaltam egy hetet, hogy melyik moncsi legyen és végül egy Samsung 223BW-t rendeltem meg, remélem annyira elégedett leszek vele mint a 930BF-el.
-
Sensei
aktív tag
19" CRT 100W körül van 19" LCD 40-50W
82cm CRT 100W 82cm LCD 150WEzek csak körülbelüli értékek. Ha hülyeséget írtam volna javítsatok ki.
Ha analóg TV nézésre kell, akkor inkább a képet nézd meg vásárlás előtt analóg adásnál, mert nagy különbségek vannak...
A betekintési szög szerintem annyira már nem fontos, a mai TV-k már mind kielégítőek ilyen téren.Nem vagyok hülye, csak van a fejemben néhány hibás szektor.
-
Kiskutya
veterán
válasz Grande Ale #6880 üzenetére
az eddig ok hogy a hbo meg az m1-m2 is atter a hd sugarzasra de a szolgaltatok(upc,t-kabe,digi) mikor allnak at mert ugye nelkuluk nem sokra megyunk...
hmm...
-
cocoo
tag
Ez is egy érdekes cucc, gondolkodom egy ilyen beújításán: [link]
4 billió USD-ről beszélnek, ami tudjuk, hogy 4ezer milliárd.... by Rick4
-
Palika71
őstag
válasz Lacix29 #6865 üzenetére
Egy MSI PR200-zal próbáltam ki, amit kölcsön kaptam.
A meggyőző eredményt látva, rendeltem meg az XPS m1330-at, aminek ugyanolyan a grafikus vezérlője, mint az MSI-nek, így marad az 1280x768.
Könnyen lehet, hogy a TV módjaiból kiindulva nem lehetett mást állítani, de még ez is nagy öröm volt, hiszen a TV leírásában az szerepel, hogy maximum az 1024x768-at tudja csak.
Arra gondoltam, hogy egy RivaTunerrel (ha a VGA szereti), rálehetne erőszakolni az 1366x768-at is, még ha a TV ezt nem is ajánlja fel.
(én csak mozizásra akarom használni az összeköttetést, arra meg kiváló)Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
kugyu21
senior tag
válasz Grande Ale #6880 üzenetére
A második link cikke nem mpeg4 hanem mpeg2-re történő tömörítést említ.
[ Szerkesztve ]
-
Grande Ale
őstag
válasz feka007 #6875 üzenetére
Az e havi Média Kábel Műholdban van egy három oldalas interjú Dave Alperttel az HBO műszaki főnökével, érdekes, részletes írás.
A fontosabb tények:
- április 1-én indul az HBO HD lesz egy lengyel és egy közép-európai verzió, ha sikeres lesz, az utóbbit szétszedik országokra.
- 12-15 Mb/s-mal fogják a műholdra adni MPEG4ben DVB-S2 szabvánnyal. Az HBO csatornák 16.9-es sugárzását is elindítják. Már éppen ideje..[link]
[link][ Szerkesztve ]
-
Adolfka_
tag
Sziasztok!
Hétfőn megvettem a hőn áhított LCD TV-t. Kb 3 hete ha emlékeztek csináltam egy kis tesztet a nyíregyházi Média Marktban, két hasonló 40" Samu TV-vel az egyik HD-ready a másik FULL-HD volt. Levonva a konzekvenciákat, teljesen irracionális módon végül arra jutottam, hogy megveszek egy LG 42 LF75 LCD TV-t.
Az elmúlt 5 nap benyomásait osztanám meg most veletek.
Kizárólag monitornak használom, mivel egy hónapja költöztem Nyíregyházára még nem köttettem be a kábel TV-t csak a netet, de nem is izgat különösebben mit fog majd kezdeni az SD adással. Kb 2 méterre ülök tőle, natív felbontásban működik 1920x1080 60Hz. Azonnal felismerték egymást a géppel, a 8800GTX drivere rögtön tudta, hogy 42" LF75 az új játszópajtás és az első este sikerült egy remek színbeállítást összehozni. Az XP-ben megnöveltem a betűméreteket 96-ról 120dpi-re, mert hiába láttam kissebb betűvel is, fárasztotta a szemem. Hozzá kell tennem, hogy szerintem az ember hozzá van szokva, hogy közelebbre fókuszál a szemével egy monitorra és hiába látja a nagy képernyőn a nagyobb betűket messziről, jobban fárasztja a szemet az, hogy messzebbről olvas. Legalábbis 2-3 óra netezést én most megérzek.
pozitívumok: elötte egy Samu 971P TFT monitort használtam ami talán az egyik legjobb monitor a 19"-es kategóriában. Miútán beállítottam az LF75 színeit az én izlésemnek, azt kell mondanom, hogy egyszerűen fantasztikus. A 971P színvonalát hozza, sőt, a sok sok fényképemet nézegetve még jobbnak, teltebbnek, élesebbnek tűnnek a képek! A játékoknál egyszerűen pazar, a színvilág, a színek dinamikája egyértelműen a 971P felett van, Crysisben érdekes módon kevésbé tűnik fel az élvasalás hiánya (ha azt bekapcsolnám játszhatatlan lenne a játék) FULL-HD felbontásban mint a 971P-n 1280*1024-ben. A Cod4 élvasalással együtt is szépen fut, a sniperes lopakodós pálya brutálisan komoly ekkora kijelzőn, ilyen képminőséggel. A PRO EVOLUTION SOCCER 2008 is szebb és ami meglepő, a 971P-vel ellentétben én már semmilyen utánhúzást nem fedezek fel ezen a TV-n pedig 1ms csak a különbség, elvileg a Samunak 6 ennek meg 5ms a késleltetése. Photoshopnál nagyon hálás a hatalmas képfelület, van bőven helye az embernek több ablakot megnyitni meg a különböző kiegészítőknek is jut hely. Van néhány gyengébb minőségű xvid meg divx-es videom, nem katasztrófa még ilyen közelről full screenen sem.
Negatívumok: a fekete valóban nem az erőssége. Különösen akkor zavaró, ha az ember nem szemből nézi és esetleg magassabbról vagy alacsonyabbról mint a TV képernyőjének magassága. Ilyenkor erősen "ezüstösödik a fekete". Érdekes, ha betekintés magasságát nem változtatjuk csak a szögét, a jelenség sokkal kevésbé feltünő, szvsz ez ennek a panelnek a sajátossága lehet. Szemből nézve (és valljuk be ez a felhasználás idejének kb 98.73%-a) a fekete szvsz nem vészes, ha az egész képernyőt betöltő képeket nézünk amiben van fekete, magában fel sem tűnik. Akkor igen, ha 4:3 arányú képeket nézegetünk aminek a 2-2 oldalán ugye van fekete csík, ilyenkor érezhető oldalről némi bevilágítás a feketén. Elég sok HD rippel kipróbáltam, mert elkezdtem gyüjteni az ilyen filmeket. Hogy is mondjam, kegyetlenül megmutatja a tömörítés hibáit még egy FULL-HD realese filmnél is és itt újra meg kell említenem a feketéje gyengeségét, nem egy plazma... Nem szereti a sötét helyszíneken játszódó filmeket pláne, ha ez gyengébb tömörítéssel párosul. De hozzá kell tennem, ha színes képekre vált a film, kárpótol mindenért..
Meg kell még említenem, hogy valóban nem lehet összehozni, hogy a kép is és a hang is átmenjen a gépről a TV-re, mivel a kép a HDMI 1-es bemeneten jelenik meg, a hang meg csak a "komponent" bemenet választásakor hallható. Úgyhogy maradnak a külön hangfalak.összeségében elmondhatom, hogy számomra remek választás volt. Szeretném megköszönni mindenkinek de elsősorban Cifunak azt a sok jó tanácsot és tudást amit itt felhalmoztatok. Alaposan belerágtam magam a témába vásárlás elött, tudtam, hogy ennek a készüléknek mik a gyengéi, erősségei és nem csalódtam benne, sőt, nem számítottam ilyen kép és színminőségre a 971P után. Szvsz monitornak tökéletes, játékra egyenesen kiváló és természetesen nagyon kiváncsi vagyok, milyen képet produkálhat mondjuk egy eredeti BLUE-RAY filmmel ami mondjuk nem 8 hanem 38 gigabyte...
ui: ugye a frissítést be lehet állítani 24-25-30-50-59-60 Hz-re. A HD realesek többsége 23.98 FPS, elvileg 24Hz-re állítva kellene, hogy rángatásmentes képet adjon ugye? Ennek ellenére nem változik semmi a 60Hz-hez képest (60Hz-en picit ugrál, ha nagyot fordul a kamera és távoli dolgokat mutat) sőt néha elkezd jobban ugrálni a film? Van ilyen tapasztalatotok?
üdv Adolfka
-
beci
őstag
Egy email részlet:
A UPC hamarosan, még az idén tavasszal megkezdi digitális kábeltelevíziós szolgáltatásának bevezetését, annak érdekében, hogy az eddiginél is nagyobb élményt nyújtó szolgáltatásokkal bővítse a kínálatát. A továbbfejlesztett szolgáltatást nem egyszerre az egész országban indítjuk el, hanem területenként eltérő időpontban, fokozatosan vezetjük be. Az első körben, tavasszal Budapesten és 4 vidéki városban (Debrecenben, Miskolcon, Pécsen és székesfehérváron) lesz lehetőség az igénybevételére, a UPC jelenlegi kábelhálózatával ellátott lakóterületeken. Az új, digitális kábeltelevíziós szolgáltatás igénybevételének lehetőségeiről, díjszabásáról és egyéb részleteiről, azok véglegesítését követően személyre szóló levélben tájékoztatjuk Önt is.
A digitális szolgáltatás az eddiginél bővebb választékot, jobb DVD kép- és hangminőséget és akár házimozi (5.1-es) hangot biztosít, továbbá olyan újszerű, interaktív, kiegészítő és egyedi tévézést lehetővé tevő alkalmazásokra is lehetőséget teremt, amelyek csak az új technika révén érhetőek el. Ezáltal megújulhat a családok televíziózása, otthoni szórakozása. Szeretnénk mindezt ezt úgy biztosítani, hogy mindenki a lehető legegyszerűbben, bonyodalmak nélkül hozzájuthasson, mindenki számára elérhető és bármilyen különleges felkészültség nélkül, könnyen használható legyen.
A digitális szolgáltatás igénybevételéhez nem kell lecserélni a már meglévő tévékészülékeket, nincsen szükség semmilyen költséges eszköz megvásárlására: minden szükséges kiegészítő berendezést a UPC biztosít majd az előfizetőknek. (Más /pl. internet/ szolgáltatásra sem kell hozzá előfizetni és számítógép sem szükséges a használatához.) Emellett a népszerű tévécsatornák többsége vagy akár a teljes jelenlegi kínálat is elérhető marad a hagyományos, megszokott (analóg) formában, így a kedvelt adások változatlanul, kiegészítő berendezések nélkül is nézhetőek maradnak a családok számára, akár több szobában, több tévékészüléken is.
- DVD kép- és hangminőség
- közel 20 új magyar nyelvű csatornával bővül a kínálat:
o további sport, ismeretterjesztő, film- és szórakoztató csatornákat, gyerekműsorokat nézhet;
o nagy, lapos képernyős (LCD vagy plazma) tévékészülékeken lehetőség nyílik a tűéles képet, különleges élményt nyújtó nagy felbontású (HD) tévéadások megtekintésére
o kibővített prémium tartalmak érhetőek el.- olyan speciális szolgáltatások állnak majd rendelkezésre, mint:
o elektronikus műsorújság, amely az elérhető csatornakínálat programját részletezi - mindig frissen, naprakészen;
o késleltető (időeltolási) funkció, amivel a műsort bármikor megszakíthatja, és később ugyanonnan folytathatja;
o műsorrögzítés;
o különleges beállítások, mint például a csatornák lezárása PIN kóddal (gyerekzár);
o külföldi és magyar rádiók digitális minőségben;
o a távirányító segítségével játszható videojátékok;
o hírek, időjárás, útinform a képernyőn - egyetlen gombnyomásra.Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....
-
D.Zsolti
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek olyan Samsung Lcd tv je, amelyikben van movieplus funkció????
-
Rick4
félisten
válasz Lacix29 #6865 üzenetére
mindkét notija d-sub csatlakozós....gondolom csak el kellene venni a külső monitor beállításainál a pipát "a monitor által meg nem jeleníthatő felbontások elrejtése" elől..
-
N4r4ncs
aktív tag
Hi Cifu,
Lenne ismét egy kérdésem mert már régen nem foglalkoztam a témával,
a régi tévédet -ami az lg volt- mennyire ajánlod még csak konzolokhoz és bluray-hez?Mátyással együtt az igazság is meghalt
-
feka007
veterán
Ok, köszi, most találtam egy korrekt kis ajánlatot, 80k-ért.
A METRO-s akcióknak én is bedőltem már egy párszor, hoznak vmiből 10 darabot, elkapkodják egy délután alatt, vagy elviszi egyben az egészet vmi kereskedő, aztán kiskerben eladja 20%-kal drágábban...[ Szerkesztve ]
-
Palika71
őstag
válasz KicsiPo #6853 üzenetére
A linked nálam nem jó.
Az én 42-es Philips LCD-mre, HDMI-n keresztül simán rátettem a laptopot, de sajna a laptop csak 1280x768-at tud, mert a driver erre képes.
Egészen biztos vagyok abban, hogy ha van valami olyan VGA-d, amin belehet állítani az 1366x768-at, akkor pixelhelyes lesz a kép.Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
félisten
válasz feka007 #6860 üzenetére
Őszintén szólva én nem nagyon szoktam figyelni, mert
a.: vagy nincs raktáron a meghírdetett termékből (METRO-ban már többször jártunk így)
b.: amire odaérnénk, már elkapkodták azt a kevesett, ami volt.BTW a topickereső sokszor még a régi motorosoknak is újdonság, ezért szoktam írni, hogy van ilyen.
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
-
félisten
válasz feka007 #6858 üzenetére
A 26"-osok közül nem rossz, mert üdítő színfoltként nem TN paneles, hanem S-IPS. Ugyanakkor szerintem nem jó ár/értékben, hiszen ~110e Ft-ért látom a webboltokban (argep.hu), miközben a 32" változat alig fáj valamivel többe, ~126e Ft-ért is kapható már. 6 col pedig elég markáns különbség.
Amúgy az LC4x/LC5x olcsó belépőmodel, a konkurenseihez képest a pozitívuma az olcsó ár és a sallangmentesség (nincs kép-a-képben, 100Hz, stb., amit a többség úgyse használ ki). Hátránya az, hogy a feketéje nem olyan mély, mint mondjuk egy Samsung LE-32R8x-nek, nincs rajta fejhallgató kimenet, és a beépített tunerje nincs olyan szinten, mint egy Sony S3000-sé vagy egy Philips 5332-esé, de ez meg csak akkor számít, ha az antennakábelt a TV-be dugod, ha beltéri egységed van (kábel vagy műholdas TV-hez), akkor a tuner máris lényegtelen. (ez már copy-paste, mert annyiszor írtam már le ).
Használd a topickeresőt, bal oldalt felül található, írd bele hogy LC41 vagy LC51.
[ Szerkesztve ]
-
feka007
veterán
Hi, az LG 26LC41-ről mi a véleményetek?
Hol lehet a legolcsóbban kapni? -
félisten
válasz KicsiPo #6853 üzenetére
Alaphangon pozitív a vélemény, de figyelembe véve, hogy Icebirdnek is idő kellett, amíg rendesen belőtte a Philips TV-jét, én azért óvatos duhaj lennénk. Olvass vissza, Icebird nagyon szépen dokumentálta a tapasztalatait a topicban. Én személy szerint inkább maradnék a Samsung-nál, ha főleg monitornak akarod használni...
-
KicsiPo
csendes tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről a tv-ről?
http://www.consumer.philips.com/consumer/en/gb/consumer/cc/_productid_42PFL7862D_10_GB_CONSUMER/Flat-TV+42PFL7862D-10
Bocsi az angol linkért, de a magyar honlapon nincs fent. Egy Samsung 40R88BD-t cserélne le minimális ráfizetéssel digitális kábel, DVD, monitornak bőven használva, számítógépről HD és DVD filmek. Kb ennyire -
SLYM
veterán
köszi. szerintem csak TV nézésre lenne, de ki tudja . mi az a lényeges különbség ami lényeges hogy TV-zésre vagy gépezésre használom? olyan TV lenne a jó aminek elég nagy a betekintési szöge.
és a régi TV-m fogyasztását úgy nagyjából meg tudnád mondani? csak kíváncsiság miatt. meg a 19"-os CRT és LCD monitorok fogyasztását úgy átlagba.
egyébként ha LCD, vagy plazma TV-t veszek mire kell figyelni? úgyértem mennyi felett jó ha van a kontrasztarány, mennyi az a válaszidő ami már ideális. ilyenekre gondolok
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz peterqe #6843 üzenetére
A felbontás lesz a probléma, ha klón módott használsz, és felteszem 1360x760-as felbontást adtál meg az LCD TV-nek. A plazma viszont nem támogatja ezt. Ha klón módban nyomatod, akkor 720p (1280x720) felbontást adj meg, ha meg eltérő felbontást akarsz használni, akkor meg extend desktop, és a plazmának adj meg 720p-s felbontást.
-
félisten
Mire akarod használni? Csak TV nézés, SD anyagok (DVD), konzol, számítógép?
Ha főleg TV, akkor Sony vagy Philips. Ha számítógépet is rá akarsz kötni, akkor Samsung vagy LG. Szerintem.
Sony KDL-32S3000 olyan 190e Ft, Philips 32PFL5522 szintén 190e Ft körüli. Samsung LE-32R81 olyan 150e Ft, LG 32LC51 pedig 130e Ft.
Fogyasztási adatok általában megtalálhatóak a gyártó weboldalán, de egy 32" LCD TV fogyasztása olyan 130-150Watt körül szokott mozogni.
-
törölt tag
üdv
egy ilyen tv-t (Philips 26PFL 3312)tudnék olcsón szerezni 70-75k
érdekelne a véleményetek
thx -
Anyád911
tag
válasz Roller75 #6839 üzenetére
Nekem R82 (DVI-HDMI) és Audigy (Front L/R) viszonylatában elsőre és azóta is megy (filléres gagyi Hama kábel). Nemigen használom, mert a Logitech Z-680 közelebb van, és nem is igen vagyok kíváncsi a Samu "hangjára; jószerével csak azért kötöttem össze, hogy kipróbáljam: működik. Mindazonáltal leírhatnád, milyen hangkeltőt használsz, lehet, hogy annak a beállítása nem megfelelő, ad abszurdum nem jó aljzatról indulsz.
-
peterqe
aktív tag
Nem tudom, hol kellene feltenni a kérdést, de van egy gondom:
ASUS 8800 GTS (2 db DVI kimenet) videokártya elsődleges kimenetén egy Sony S3000-est használok monitorként DVI-HDMI kábellel. A másodlagos kimenetra szintén DVI-HDMI kábellel rákötöttem egy LG PC1R Plazmát. A plazmát felismeri, de nem jelenil meg kép. Már minden megpróbáltam, legújabb driver, stb...
A régi VGA-val simán ment a plazma (az egy 6800-as volt, a D-SUB kimenetén LCD monitor volt, a HDMI kimenetén meg a plazma)Mi lehet a gond?
- Ez a világ a létező világok legjobbika -
-
SLYM
veterán
üdv. lenne 2 nem szorosan idevágó kérdésem. a katódcsöves 100 Hz-es, sík képcsöves, 82 centis TV-m helyére vennék egy 82 centis jó LCD-t. olyan 200.000HUF-ig tudnátok ajánlani?
más: a fogyasztása érdekelne a régi és a leendő TV-mnek, csak úgy nagyvonalakba. és ugyanez egy monitorra vetítve is. úgyértem egy átlagos 82 centis LCD és egy átlagos 82 centis katódcsöves TV mennyit fogyaszt? és ugyanez 19"-os monitorba. köszi
-
Roller75
csendes tag
Szasztok. Legyetek szívesek segítsetek egy kicsit. Olvastam már hasonló problémát a fórumon, de a megoldást nem találtam rá. Van egy Samsung LE-40R81 LCD tévém. A HDMI2 bemenet mellett van egy hozzá tarozó RCA audio bemenet, de hiába kötöm rá a PC audio kimenetét, nem akar megszólalni, A PC egy DVI-HDMI kábellel van összekötve. A kábelek jók. A hangforrás jó. Esetleg arra gondolok, hogy a DVI videokártya ráadhat-e valamilyen jelet az átalakító-kábelre amit a HDMI bemeneten a TV automatája digitális hangforrásként kezel, és ezért tiltja le az analóg RCA jelét ? Vagy hibás a széria ? Nem tudom. Rohadtul zavar. Ezen szívok már 2 napja. Előre is kösz.
-
félisten
Lehet még, elvileg tavasszal kiírják az első hordozóra a tendert.
A DVB-S (műholdas digitális szolgáltatás) ellen az szól, hogy méregdrága, kb. 5-6x akkora a sávszélességigénye, mint a sima digitális adásnak, vagyis ennyivel növekedik meg a sugárzás szolgáltatásának a költsége...
-
Rick4
félisten
válasz kugyu21 #6834 üzenetére
igazából megvallva még elég nagy a képi zavar, ugyanis a HD adás nem feltétlenül egyezik meg a DVB-T-vel, (nincs kizárva, de nem minden esetben ugyanaz) több helyen írták már, hogy ebben az évben az M2 HD-ben fogja közvetíteni az olimpiát, ezt viszont nem a DVB-T rendszeren keresztül fogja megtenni, hanem valószínűleg a hot bird műholdról, valószínűleg mped4-avc rendszerben, ott most fogható műholdvevővel, igaz más rendszerben sugároz.. a DVB-T jelenleg tesztelés alatt van, ki kellene írniuk a pályázatokat, miegymás, abból érdemi elmozdulás ebben az évben tuti nem lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
ott a lényeg:
Mindettől függetlenül az M2-es csatorna már idén ősszel átáll nagyfelbontásra...és amit nem írtak le: ez a műsor ebben a formában műholdról lesz vehető, többek között az olipmpiát is ott és úgy lehet nézni....a digitális sugárzás nem feltétlenül jelenti magát a DVB-T-t, , egyenlőre az még várat magára...szerintem az újonnan induló csatornáknak egyszerűbb egy kábeltévével, digitévével, upc directtel leszerződni...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Elég régóta, hiszen én is beleírtam az alapozóba. A probléma csak annyi, hogy amíg nincs megerősítés az Antenna Hungária részéről, addig várakozás van. Emlékeztetőleg: az Antenna Hungária mindössze rövid ideig végzett MPEG-4-es tesztüzemet, és jelenleg is MPEG-2-ben ad, ha jól tudom.
-
cocoo
tag
De erről szó is volt már, nem? Mármint, hogy a jelenleg kapható tévék beépített DVB-T tunerjei nem lesznek használhatóak, és mindenkép kell majd nekik is egy külső box.
Guru 3. és 7. sz. hozászólása itt: [link]4 billió USD-ről beszélnek, ami tudjuk, hogy 4ezer milliárd.... by Rick4
-
Lacix29
őstag
Én azt remélem hogy MPEG4 (v. h264 ?) lesz az adatátviteli formátum és ahhoz akkor kevesebb sávszélesség kell ugyanolyan minőség esetén mint MPEG2-nél.
-
Rick4
félisten
válasz Kiskutya #6823 üzenetére
akkor ezt eddig is megcsinálhatták volna a sima csatikkal, hogy az 50-ből kérsz 20-at, mondjuk darabja 100ft, és annyit fizetsz, amennyit kérsz. ezzel az a baj, hogy nagyon komoly adminisztratív és technikai háttér kell hozzá, egyszerűbb volt 2-3 csomagot csinálni, és abból lehet választani. HD-ből sem lenne egyszerűbb, mert van akinek a eurosport2 kellene, másnak meg a romantica, egy egy csatit HD-ben nyomni meg csak a két szép szemünkért ne fognak, ezek profitorientáélt cégek, pénzt szeretnének látni.....gondolom külön csomagban lesz külön pénzért először pár darab a jobbak közül, azután szép lassan a többi is..
-
Anyád911
tag
-
Rick4
félisten
válasz Anyád911 #6821 üzenetére
talán követendő példa lehet, a németeknél a premiere műholdvevős társaság elég jól áll ezen a téren, a megszokott digitális sugárzású, de csak PAL felbontású csatornáik mellé már lehet HD csatikat is kérni, és ezek pluszköltségként kb. 10 ojrót kóstálnak, igaz a 71 csatornából összvissz 2db a HD csati. ez a már mindenki számára megfizethető kategória...
-
Rick4
félisten
válasz einstein #6819 üzenetére
a t-kábelnél már van digitális adás, de annak sok köze nincs a HD minősédhez és a hd felbontáshoz sem, simán PAL-ban nyomják. remélhetőleg tényleg megindul valami ilyen irányban, mert a digi tv is rendelgeti már a HD műholdvevőket, ők is hamarosan lépnek. muszáj elindulniuk ebbe az irányba, kérdés, hogy mennyibe fog kerülni 5-10 HD minőségű csatorna, mert a sávszélességigénye a hagyományosnál kb 10X nagyobb.( pl műholdon multiplexelt mpeg2 adatfolyamban egy TP-n 12-13 csatorna fér el, HD-ből csak egy fog)
-
Rick4
félisten
jó az aláírásod...tetszik...
csak egy idézet a linkedből: Az már biztos, hogy ez a HD adás az EUTELSAT HOT BIRD műhold jelenleg is az m2 adását sugárzó csatornájáról lesz fogható
és a hozzászólásodból: Idén elindul a HD adás a királyi tévénél, ami még ha analóg kábelen is, de nagyon szép képet fog adni!
[ Szerkesztve ]
-
Kiskutya
veterán
válasz kugyu21 #6815 üzenetére
meg szep mindenkinek meg kell nezni a sajat szemevel. en amikor itt kerdeztem hogy melyik lcd-t vegyem akkor tobben a sonyt vagy a samsungot ajanlottak kb 200ezer volt ra de termeszetesen elmentem es megneztem amugy a 2 tv gyari beallitasokon ment nem mondom hogy nem volt jo kep a sonyn de nekem a samsung akkor jobban tetszett. (10 eve meg en se gondoltam volna ha osszehasonlitok 1 sonyt meg 1 samsungot akkor a samsungot veszem meg )
[ Szerkesztve ]
hmm...
-
kugyu21
senior tag
válasz Kiskutya #6812 üzenetére
Ez érdekes, mert annak idején én is végeztem ilyen próbákat, igaz nem dvd-vel hanem DV kamera felvétellel és ott nagyon rendben volt a D3000, még a FullHD-s nagytestvért is lepipálta SD viszonylatban. Csak azért nem D3000 -t vettem, mert kifutó modelként nagy méretben már nem tudtak felhajtani, pedig vagy 6 helyen volt leadva rendelésem és 2 hónapot vártam a különböző igéretekre - hiába.
Na innentől kezdve tényleg szubjektiv, hogy ki mit lát szépnek.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
válasz Peter789 #6803 üzenetére
Digit kimenete a mostani TV-k közül inkább a FullHD modelleknek van. A lenti igénylista elég szép, én viszont úgy látom, hogy Samu vagy LG lesz belőle ez alapján. A pénzügyi lehetőségek alapján vagy LG LC41/51, LF65/LF75 vagy Samu R8x, M8x.
-
bb_net
csendes tag
Sziasztok !
Sokat olvastam visszafelé és láttam ezt-azt, ami érdekes. Én most vettem Philips 32PFL5332 LCD tvt. És azt kell, hogy mondjam, hogy LCD-hez képest nagyon jó az analóg kábeltvs képe. Mielőtt megvettem összeraktam egy Samsung LE-32R84BX és egy LG 32LC52 tv-vel. koax elosztóval mind3 egy helyről kapta a jelet, elosztó előtt 25dB erősítés...
A samsung kontrasztja állóképen tökéletes, de folyamatosan nézve cseszettül idegesítő, ahogy villog. Igazából ez mindegyikre igaz, de a samsung a legdurvább. Ki is kapcsoltam mind3-nál. Az LG tunere zajos. De összességében elmondható, hogy mindhárom tunere gyenge. Próbaképp régi videó + Scart-tal kipróbáltam, és a Samsung meg az LG szebb képet adott a videó tunerével
Paranoid énem azt sugallja, hogy direkt gyenge tunert adnak, ezzel is elősegítve, hogy minél előbb váltson mindenki digitálisra...De a Philips a legharmonikusabb. Nekem ez hálószobába kerül, ahol ugye általában csak este nézem, tehát nem fontos a 8milliárd az egyhez dinamikus kontraszt. A samsung úgy néz ki, mintha valami absztrakt festő folyamatosan túlszínezné és összemosná a képet. Annyira mű a képe, hogy hihetetlen. Ami mondjuk a rajzfilmeknél nagyon jó volt, és gondolom monitorként használva is előny lehet. De tv-adásnál zavaró.
Tehát +1 szavazat az analóg jel = Philips táborhoz.
[ Szerkesztve ]
-
-
Cableguy
tag
válasz Peter789 #6772 üzenetére
A 90% igen mondhatni digiboxos T-kábel.
Aminek minőségét csak crt tévén látom, de kb dvd minőség a csatornák 70%-a. Nem beszélve a hbo 5.1-es hangjával
A HD-s változat tesztüzeme márc. közepén indul, és mint dolgozó mi is kapunk egyet
Annyit lehet tudni hogy full hd felbontásban négy csatorna lesz egyből fogható:
National Geographic, a többi most nem ugrik be.
Én egyébként meg a Fibernetnél dolgozom.
Itt még csak tesztüzem a settopbox. -
Kiskutya
veterán
ezt en is igy lattam a upc kabel(RTLKLUB) adasnal a sonyn kicsit szebbnek tunt de szinte eszrevehetetlen volt a kulonbseg viszont amikor dvd-t kotottunk ra a samsung joval jobb volt mint a sony es ez annyira eszreveheto volt hogy meg az ertekesito is(aki amugy sonyt probalta rambeszelni) egyszeruen nem tudott mit mondani annyival jobb volt a kep a samsungon.
[ Szerkesztve ]
hmm...
-
Peter789
senior tag
thx a megerősítést...
igazából elég rendesen körbe szeretném aggatni, ezért fontos hogy mindenfélében megállja a helyét:
- asztali géphez másodmonitornak sok sok netezéshez, filmezéshez HDMI-n
- legyen még1 HDMI a jövőre gondolva ( majd talán 1x jön a tisztességes digit adás jó felbontással, ahhoz meg settopbox )
- van egy 2.5"-os vinyós mindentlejátszós USB vinyó rack-em, ez VGA-n csatlakozik
- analóg adást is szeretnék nézni a passzívabb órákban, ez is legyen szép a lehetőségekhez mérten
- scart egy öreg videjónak
- composite / svideo bemenet meg úgy néha néha jól jöhet pl egy kamera rákötésére.ezeken felül nagyon örülnék, ha a digit kimeneten minden hang megjelenne - de ez tartok tőle csak álom. de az RCA kimenet vagy scart-on megjelenő analóg hangkimenet az abszolút minimum, hogy erősítőre köthessem...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában: http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora
-
félisten
Aktív témák
Hirdetés
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- Path of Exile 2
- EAFC 25
- Hogwarts Legacy teszt
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Magisk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest