Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
ORCA58 #48544 üzenetére
Volt nálam néhány fénycsöves háttérvilágítású tévé, például a Sony Z-5500, Samsung/Armani amiknek akkora bevilágítása és felsősödése volt, hogy ihaj! Viszont a Samsung B7000-é szinte észrevehetetlen és elhanyagolható.
Szerintem 10-20e Ft felár nem lenne sok a lapos kivitelért, de sajnos ennél nagyobbak az árkülönbségek. Akár falon, akár állványon helyezed el, szuperül mutat a 3 centinél karcsúbb forma. Aki bedugja egy szekrény kivágásába és nem látja oldalról, annak tényleg mindegy milyen bumszli.Teszteltem RGB LED-es tévét, (Sharp XS1) nem annyival jobb, mint amennyivel drágább.
-
BBéci
legenda
válasz
theboobaq #48523 üzenetére
"Nekem egy Sony Bravia KDL-32W4200 LCD tv-m van.HD ready-s tv de nemgond mert úgy hallotam hogy a Full HD-nek 42''-tól van igazán értelme ráadásúl kb 1,3 Méterről nézem a tv-t ami egy 32'' Tv-nek ideális. Igazam van? "
Csak részben van igazad ugyanis az ideális nézési távolságok attól is függnek, hogy mekkora a tévé felbontása. A 32 colos full HD-é 1,2-1,3 m körüli, méghozzá azért, mert messzebbről nem tudja a szemünk megkülönböztetni a HD-readytől. A Te esetedben bizony lenne létjogosultsága, előnye az 1920 x 1080-as felbontásnak. Ha 2 méterről néznéd, akkor már sokkal kevésbé.
-
Tutu7030
veterán
-
ORCA58
addikt
válasz
ORCA58 #48544 üzenetére
Tegnap a helyi EURONICS-ban volt szerencsém látni a SONY KDL_40EX402-es készülékét. A kiállított darabok mind elbújhattak mellette, olyan szép volt a feketéje. A látottak alapján a SAMU 40B550-et is simán verte. Kb. 30 fok után már láthatóan romlik a kontrasztja, de a fekete mindig fekete maradt.
Az egyébként ott máskor elfogadhatónak látszó LG (alatta és mellette álltak) azonos adás esetén siralmasnak tűntek a SONY hoz viszonyítva, ha sötét jelenet, vagy alul felül fekete csík volt.
USB-ről mutatták DIVIX videóval is,szépen felskálázza a képet, élvezhető minőségű.Ami legjobban tetszett az eladónak (még csak ismerkedett vele) A NAGYON HASZNOS képkeret funkció.
-
ORCA58
addikt
Teljesen egyetértek veled. Nem az a baj, hogy megpróbálnak vékony TV-t készíteni, hiszen van akinek az fontos, hogy a falon minél vékonyabb legyen. Egészen biztos, hogy az emberek többsége mínusz 6 cm-ért nem adna ki 10 -20-ezret azonos képminőség mellett.
Sajna szinte mindenki csak ilyent akar most gyártani (Ezt hívják divatnak)
A beetetés pedig nagyon megy. A mélyebb fekete sem igaz, hiszen a technológia azonos, az LCD kristályok nem fognak másképpen működni mert LED adja a fényt. Egyszerűen elsötétítik a képernyőt , ha sok a sötét terület (ezzel a részletgazdagság is romlik)
Ki tudja, lehet hogy szükség is van rá, hogy kevésbé látszódjon az élek mentén a bevilágítás ? A fogyasztás is többek között e miatt csökken "drasztikusan".Az hiszem h hogy az LG-nek lesz egy vékony, de hátsó LED megvilágítású TV-je helyi elsötétítéssel ( nem tudom hol olvastam) Így már több értelme van a LED-nek kisebb hely, kevesebb hő, és ha igaz szélesebb szín tartomány.
zhagyma:
Ezt a cikket sem a gyártók írták!
Egyébként a LED jó tulajdonsága, hogy ritkán megy tönkre. Inkább a vezérlő elektronika szokta bedobni az unalmast
A fürdőmben (panel 1,5 m x1,5 m) 3 db LED izzó van a tükör felett, semmi más lámpa. Az első garnitúra elektronikája egy éven belül elszállt (4 -10 -11) hónap használat után. Szerencse mind kicserélték, így a legöregebb most 1,5-éves.
Míg élek ki kell tartania ha az elektronika bírja (3x1,5 W) -
Zolien
csendes tag
Hali, puhatolozom, sok tapasztalatom nincs a temaban. TV-t szeretnek, normalis szinekkel, darabos mozgas nelkul! 62.5%-ban PC monitornak hasznalnam, jo konturok (nem szellemkepes), minel kevesebb bevilagitas, minel jobb homogenitas is jo lenne tehat .120ezerig bezarolag (nem gaz ha olcsobb
), tudtok ajanlani ilyet? 100Hz nagyon jo lenne! Letezik ertelmes nezesi tavolsag 32" eseten? Egybebuffo, nem pixeles kep, viszont nem szejjelnagyitott karakterek.
Samsung (32B530)-t ajanlottak, de nyitott vagyok barmira. Toshiba? -
TayRol
nagyúr
válasz
nightshadow #48539 üzenetére
egyetertek. arra akartam csak kilyukadni, hogy a tv-k elettartama eleg lesz mindenkinek, ettol nem kell tartani.
elobb megy tonkre mastol.nekunk van otthon meg fadobozos videoton, mukodokepes, meg kepcsoves - meg kell varni mig bemelegszik - orion. kicsit oregebbek, mint 25 ev.
-
romulan
tag
válasz
runner 125 #48537 üzenetére
Rossz, ha egy viccet meg kell magyarázni.
Szóval, akinek a képét használod, a Mission: Impossible című tévésorozat egyik főszereplője.
A 47"-os TV elhelyezése pedig ugye lehetetlennek bizonyult. -
runner 125
nagyúr
válasz
nightshadow #48539 üzenetére
Kb. 1éve olvastam egy cikket, amiben arról írtak, h az amcsi mérnökök azon dolgoznak, h h készítsenek el úgy egy notit, h az pár éven belül beszarjon..
Sajnos ez van, itt tartunk.
-
nightshadow
veterán
válasz
TayRol #48538 üzenetére
Ez a 15 év nekem nagyon elméletinek tűnik, ami papíron persze levezethető. Csak hát ott a gyakorlat. A Samsung monitorom 2 év után adta meg magát, két unokatestvéremnek meg most ment tönkre a mosógépük szinte egy időben, pedig 2-3 éves volt mindkettő, ráadásul az egyik 200k volt. Bezzeg a mi Hajdú mosógépünk, meg Videoton tv-énk 15 év után lett kicserélve úgy, hogy szerelőt nem látott. Ezek a mai „tartós” fogyasztási cikkek szerintem nem úgy vannak megcsinálva, hogy kibírjanak ennyi időt. Szembe menne a fogyasztói társadalom logikájával. Ezért nehezen tudom elképzelni, hogy a ma megvásárolt LCD-k többsége 15 évet kibírjon. A másik, hogy a 70-80-as évekhez képest iszonyatosan felgyorsult a technikai fejlődés. Ma egy 3-4 éve vásárolt LCD elavultnak számit minden tekintetben.
-
zhagyma
őstag
válasz
ORCA58 #48532 üzenetére
" ... Úgy 10 e és 50 e óra közé teszik gyártmánytól függően ..."
A "fénycső" és a LED dióda fizikai működési elvéből adódóan fel sem merült bennem a gondolat, hogy fényerő csökkenési élettartamuk egyáltalán összehasonlító, nem hogy közel azonos. Ez a 10e - 50e óra élettartamom pedig meg is lepődtem ... Azt hiszem TV-ben alkalmazott fehérfényű / RGB LED-ből művelődnöm kell: itt is 50e órát írnak
#48533 Korábban "biztatóbb" árakat linkeltek a fórumba ...
-
rígel
őstag
válasz
ORCA58 #48533 üzenetére
"modern"!
Ez jó!
Némi szarkazmust vélek felfedezni az írásodban!
Pedig olyan hasznos dolog, hogy csak pár mm vastag TV! Kár, hogy az élettertama 90%-ában szemből nézzük, onnan meg nem igazán tűnik fel.
Ezután majd jönnek 50*30 cm-es tv-k, mint vadonatúj technológia (nem foglal olyan nagy helyet, keveset fogyaszt) -
joe007
tag
válasz
bazsika89 #48525 üzenetére
igen én is tapasztaltam ezt és nem tudom még a megoldást rá 2004-es FW-em van, ha ez számít, illetve ha átmásolod pendrive-ra akkor se játsza le? Mert nálam viszont akkor pöpec és akadás mentes! Szerintem itt a DLNA körül lesz a hiba, de még nem volt időm eleget foglalkozni vele!
-
ORCA58
addikt
válasz
zhagyma #48530 üzenetére
A "modern" él világítású tv-k nem szimpik számomra. A háttérvilágítás kevésbé egyenletes, mint a hátsó megvilágítás esetébe. Sőt előfordul az élek mentén bevilágítás is, ami sötétben borzasztó idegesítő lehet.
Egy korábbi hozzászóló e miatt adta el a 7000 Samuját és vett helyette 750-est. Nappal ne tűnt fel neki a bevilágítás, csak otthon a sötétben.
Az árak nem tudom milyenek lesznek de félek most sem érik meg az árukat.
E igaz a 3D-s re is. pl. a TV-STORE 370 000-re árazta be a 40C750-est. Egy (talán amerikai) cikkben olvastam, hogy a gyártási költséget szinte semmit sem emelte a 3D technika. Ezek szerint az EXTRA profitra mennek.
Pedig kíváncsian vártam ( nem a 3D miatt) az új 750-est Ez az ár nagyon durva -
ORCA58
addikt
válasz
zhagyma #48526 üzenetére
A LED-eknél is ugyan az a helyzet, azaz a fényerő csökken a használat során. Az élettartamot szintén a fényerő felére csökkenéséig adják meg. Érdekes módon a LED-es TV-knél még nem olvastam élettartamról. A LED világítással foglakozó oldalakon lehet az élettartamról olvasni.
Úgy 10 e és 50 e óra közé teszik gyártmánytól függően. Persze lehet hogy van ennél jobb is, de örökre nem tartja meg a fényerejét egyik sem. -
theboobaq
aktív tag
-
zhagyma
őstag
válasz
szabi__memo #48527 üzenetére
Táblázattal nem szolgálhatok. Általában az adatlapokon feltüntetik. LG-ben emlegették a fórumon ...
-
zhagyma
őstag
válasz
theboobaq #48520 üzenetére
" ... Szóval Kb mennyi egy LCD várható élettartama? ..."
Általában a háttérvilágítás élettartama a döntő a gázcsöves háttérvilágítású LCD esetén (jó drágán cserélhető). A "gázcső" a fényerejének felére csökkenésénél hivatalosan is befejezi pályafutását végelgyengülésben. Erre adják meg az élettartamát. Mondjuk ekkor már sötétben is komoly feladat az LCD-n látható tartalom felismerése, legalábbis számomra. Sokszor előbb is tönkremegy egyéb működésbeli okokból. De például
CCFL - minőségtől függően 10000 ... 40000 üzemóra.
EEFL - kb. 60000 üzemóra.Nyilván LED-s háttérvilágítás esetén fényerő csökkenési probléma nincs, maximum tönkremegy ...
UI: Különben ezen kár izgulni. Mire tönkremenne addígra úgyis veszel újat ...
-
bazsika89
tag
Sziasztok, van egy Samsung 37 B650. Mkv file-ok közül egész sokat sikerült lejátszani. Vannak olyan fullHD filmek amiket viszont az istenért sem tudok. DLNA-t használok, DTS-t leszedem, csak az AC3 marad rajta, még felirat sem. Amikor megosztom a Samsung Share managerbe a TV látja is, de amikor meg akarom nyitni kiírja hogy nem támogatott fájl formátum. Mitől függ, hogy egyes HD-kat visz másokat nem. Más is tapasztalt ilyen problémát?
Köszi.
-
theboobaq
aktív tag
válasz
TayRol #48521 üzenetére
köszi.
Akkor az olyan 20-25 éves élettartam napi 8 órás Tv nézés mellet. De mivel nem mindig nézzük napi 8 órát a tv-t ez akár ki is tolodhat ezek szerint?
Nekem egy Sony Bravia KDL-32W4200 LCD tv-m van.HD ready-s tv de nemgond mert úgy hallotam hogy a Full HD-nek 42''-tól van igazán értelme ráadásúl kb 1,3 Méterről nézem a tv-t ami egy 32'' Tv-nek ideális. Igazam van?
-
szabi__memo
nagyúr
T-Home-nál megoldható, hogy ne STB-vel kelljen szenvedni, azaz adnak olyan kártyát amit bele lehet erőltetni egyes TV-kbe? Mit kell/lehet erről tudni? (Ha lehet akkor tudjam mire figyeljek, milyen kártyatipusos tv-t kell venni)
Köszi -
theboobaq
aktív tag
Lehet sokszor volt már téma bocs de egyszerü a kérdésem.
Szóval Kb mennyi egy LCD várható élettartama?
-
romulan
tag
válasz
runner 125 #48511 üzenetére
Mission impossible?
-
rígel
őstag
válasz
Ninoka #48507 üzenetére
Ezt a kérdést már nagyon sokan feltették, és nagyon sokan válaszoltak már rá az "anyatopic"-ban.
Ha részletese infót akarsz, ott sok mindent találsz.
A sloton kívül egyébként fogyasztásbeli különbség is van (a t2p javára) meg még ki tudja mi.
Ha megnézed a Samsung országspecifikus oldalait, akkor láthatod, hogy a t2p-t Németországban forgalmazzák. Tehát onnan szerezték be, biztos, hogy nem a Samsung Mo.-n keresztül jött be az országba ("szürkeimport"-nak is nevezhetnénk, ha nem eu-n belülről jönne, így viszont teljesen legális, és a Samu Mo. is elismeri)
Ami a szememben a lényeg, hogy a német piac nem az igénytelenségéről híres, bármit ott nem lehet eladni, ezért én azt feltételezem, hogy a t2p inkább előny, mint hátrány. Persze ez csak magánvélemény, és a sloton kívül teljesen megegyeznek. Vagy nem -
Mersant_le
csendes tag
válasz
runner 125 #48504 üzenetére
nem jarnal jobban ha 8 napon belul visszakuldened es kicsereltetned kisebbre?
-
joe007
tag
válasz
Ninoka #48507 üzenetére
Ha jól emlékszem akkor csak annyi, hogy a CI slotod az CI+-os, de hogy ez mitől jobb még nem tudom nem is kerestem utána, mert ahogy én tudom a kábel szolgáltatók, ha előfizetsz egy digitális csatorna programra akkor egy STB-t adnak és abba kell a sim kártyát tenni! Míg a CI slot-nál csak egy CI kártya kell amibe szintén be tudnád rakni az előfizetői kártyádat és nem kéne egy külön STB pluszban! Hát röviden ennyit tudok..
Már megint lekéstem a válasszal
-
TayRol
nagyúr
válasz
runner 125 #48511 üzenetére
en siman falat bontanek.
es jegyezd meg: az asszonynak mindig igaza van! -
runner 125
nagyúr
válasz
PLaci58 #48510 üzenetére
Jelenleg korrekt módon be van rendezve, nincs időm / kedvem most átrámolni..
Meghirdettem, 1 hónapot várok, ha valaki elviszi vigye, ha nem marad és jön a pakolás..mod.: asszonytól már én is megkaptam az oltást, h minek eladni a 37"-osat, az is bőven nagy, hát igaza lett bacca meg.
-
PLaci58
addikt
válasz
Kizárt dolog!
Egy TV nem lehet elég nagy. Bonts falat, rendezd át a szobát!
Állítólag pár nap alatt meg lehet szokni (az asszonynak 5 perc, nekem egy hónap kellett).
-
TayRol
nagyúr
válasz
runner 125 #48508 üzenetére
azert lepodtem meg, mert gondoltam, hogy lemerted elotte.
hallod nem vagy semmi! -
Ninoka
tag
Megérkezett ma a B650-es Samsung tv-m..... Pazar!
Nem tudja véletlenül valaki ,hogy mit jelent a tipus végén az utolsó három karakter? Csak mert láttam már T2W-t, és ami nekem van az T2P. Mi lehet a különbség???
-
TayRol
nagyúr
válasz
micsoda? tul nagy es ezert eladod?
-
runner 125
nagyúr
Noh, meg is érkezett az én kis 47"-os LG-m, ..ami krva nagy lett
Így hát menni kell.
Egyébként nagyon korrekt az analóg jeles kábelTV rajta, kontraszt is erős..
LG 47LH3010 eladó. Akit érdekel keressen. -
headhunter
addikt
Melyik a "legjobb" választás?
LG 32LH7020 = 159.500 Ft
LG 32SL8000 = 151.690 Ft
LG 32LH5000 = 129.000 FtSamsung LE-32B650 T2W = 154.900 Ft
Samsung LE-32B530 P7W = 113.900 Ft
Samsung LE-37B530 P7W = 138.690 Ft -
joe007
tag
válasz
kisbuba #48500 üzenetére
Optikain kösd össze, de az olyan filmeknél, amik DTS hang van azt majd át kell konvertálnod AC3-ra és akkor is csak sztereóban fog szólni! A konvertálás ügyében keressél re a DTS és AC3 szavakra, ha nem találsz semmit, akkor írjál privátban és megkeresem neked a megfelelő fórum hozzá szólást!
Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 dokkoló (DisplayLink)
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AMD Radeon Pro WX 4100 4GB GDDR5 128bit PCi-e videokártya 4xMiniDP
- Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest