Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Androidos fejegységek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Új hozzászólás Aktív témák
-
Org
aktív tag
Nem talaltam forumtemat, ezert megprobalkozom itt.
Van egy laptopom amin d-subos kimenetel van es vettem egy lapostevet. Ossze szeretnem kotni oket, de a tvn csak hdmi van.
Esetleg talalok erre valami megoldast, atalakitot?
Elore is koszonom. -
Erise
csendes tag
sziasztok
Ahoz szeretnék segítséget kérni, hogy szeretnék itthon megcsinálni egy pc vga - tv rgb kábelt és a neten nagyon sokat keresgéltem de nem találtam rá választ remélem hogy jó helyre írok és tudok válaszolni.
-
beczga00
csendes tag
Szevasztok!
Vettem egy D-sub - RCA / S-video átalakító kábelt, hogy ne csak a laptop köré gyülekezve tudjuk megmutogatni a fantasztikus képeinket, hanem rákötve a tv-re mindenki nézhesse.
Az első kérdésen az lenne, hogy katódcsöves tv-t is össze tudok kötni vele?
A papírján az van, hogy be kell állítani a videokártyán, hogy a kifelé irányuló kapcsolat működjön. Na azt meg hogyan kell?Ha tud valaki...?
-
Murphistic
aktív tag
Szervusz!
Elsőként szükséged lesz két kábelre az összekötéshez:
- 1 VGA-VGA kábelre, amivel összekötöd a TV-t és a notebookot. A legegyszerűbb szerintem, ha elmész egy számítógépes üzletbe, ahol elmondod, hogy mire kell és vagy kapsz, vagy rendelnek neked.
- 1 jack-jack kábel, amivel a hangot viszed ád a notebookról a TV-re. Ilyet vásárolhatsz számítógépes üzletben is, vagy hangtechnikával foglalkozó boltban, vagy egy egyszerű villamossági üzletben is ( hipermarketekben is találhatsz ilyen kábeleket, de ott nem biztos, hogy találsz valakit, aki szívesen segít neked). ( TV-n a PC audio bemenet )Ha összekötötted a kábeleket, akkor már csak a TV-t kell a VGA bemenetre állítani, a notebookon pedig a grafikus meghajtó beállításai közt beállítani azt, hogy a VGA-kimenetre is adjon képet ( vagy lehet automatikusan beállítja magát, ha a TV-t a notebook előtt kapcsolod be ).
Esetleg az üzletbe vidd magaddal a TV használati útmutatóját, hogy biztosan jó kábelt adjanak.
A TV-t tudomásom szerint nem lehet filmek lejátszására alkalmassá tenni. Bizonyos típusoknál megoldható, de az talán garanciavesztéssel jár.
Remélem segített valamit az írásom és sikerül beüzemelni az összeköttetést.
Üdv.
-
seczki6
csendes tag
Sziasztok!Egy nagy segítségre lenne szükségem!!!
Kező vagyok eléggé!Édesanyám kapott karácsonyra egy http://www.notebookzone.hu/mid.php?l=ACER+Emachines+E443-E352G32MIKK+%28LX.NE60C.033%29&mid=1&lkod=104&skod=9537 --->ilyen laptopot és egy http://trinit.hu/index.php/samsung-le32d400e1w-81cm-lcd-tv.html --->ilyen tv-t!arra lennék kiváncsi hogy tudom összekötni a 2-t, mert azon szeretnénk filmeket nézni!A TV Usb-je csak a zenét és a fényképeket ismeri fel???Miért vagy hogy tudnám azt megoldani, hogy USB-ről filmet is lejátsszon???Az jobb lenne mint az összekötés!!4Köszi előre is a segítségeteket!!!
Ádám
-
Mobildeck
tag
válasz
Murphistic #58 üzenetére
amúgy elméletileg 1366x760at tud a tv, monitorom meg 1280x1024et, (annyival nem lehet rosszabb majd a kép sem, kíváncsi leszek). köszönöm a gyors választ egyébként!
-
Murphistic
aktív tag
válasz
Mobildeck #57 üzenetére
Szevasz!
Szerintem egyszerű a helyzeted. Megvan a DVI - D sub kábeled is, szóval összekötöd a TV-t a számítógéppel és kiválasztasz egy felbontást a beállításoknál. Elméletileg csak azoknak az értékeknek kell megjelenni, amiket a TV támogat, de egyébként se lenne gond ( egyszerűen nem ad képet a TV és figyelmeztet, hogy nem tetszik neki a videójel, ha nem megfelelőt állítasz be ).
Elméletileg van különség a digitális és az analóg összeköttetés minpsége között, de én pl. a VGA bemenetnél sem látok zavaró képhibákat. Szerintem, mivel úgyis csak ideiglenes megoldás lesz, nem kell aggódnod.
-
Mobildeck
tag
üdvözlet! végigolvastam a kommenteket, nem tudom h van e frissebb téma ennél, de kíváncsi lennék a véleményetekre
egy samsung tv-t használnék monitorként, de elsődleges monitorként. sajnos egy ismerősöm rászorult, hogy kölcsönadjam neki a saját "normális" monitorom. vidikarin van dvi kimenet, de van dvi-d-sub átalakítóm is, tvn meg van dsub bemenet, illetve hdmi is.
nyílván a dvi-hdmi lenne a legjobb megoldás, talán nem lesz "kásás" kép (mint a komponensnél pl), meg mittudomén. nyílván nem küldhetek rá a tvre nagyobb felbontást sem.(akkor amúgy mi lesz? csak nem robban fel)
minőségi különbség gondolom nincs vga-vga és dvi-hdmi összeköttetés között, ugye? -
fransoa.
csendes tag
Sziasztok. Nekem is hang problémám van. Adott egy pana plazma, és egy integrált
ATI 4290 HD vga. Mind kettö HDMI csatlakozóval, összei kötöttem kép beállitások
minden ment könnyedén, de hangot nem tudok kicsikarni a Tv-n.
A CATALIT centertől kezdve a HD audio manageren keresztűl, a Tv bemenet átnevezéséig
mindent próbáltam de sikertelenűl.
Valakinek esetleg ötlete, tapasztalata ha lenne, köszönettel fogadnám ha megosztaná velem. -
skotgabesz83
csendes tag
sziasztok.nekem egy toshiba regza 40lv713b lcd tv-m van.elvileg full hd 1080p.
a minap rákötöttem egy laptopot hdmi kábellel.de csak az ezer kétszázakárhány*768 felbontásig tudtam elmenni vagy lehet h eggyel följebb is ezerháromszáz*.....ha ennél feljebb tettem pl 1440*900(azt hiszem) már nem volt kép az 1960*1080-nál kiirta a tv h nem támogatott.mi lehet a baj.akkor nem full hd-s a tv?vagy a laptop miatt van.a laptop felbontasa:1440*900.vagy ennél nagyobb felbontast nem lehet adni neki semmilyen tv lletve laptop esetében?nem igazan értek hoza.köszi a segitseget.
tovabbi szép napot mindenkinek! -
izomhod
őstag
ezt a tévét laptoppal (d-sub) hogy tudom összekötni? film+jatek
-
Deckcore
csendes tag
Sziasztok
Az alap felállás: Panasonic LCD tv szeretnék összekötni Pc-vel. A kép sikeresen átmegy az DVI-HDMI kábelen keresztül. Azomban a hangot nem tudom mivel vigyem át PC-ről TV-re. 5.1 es hangkártya van a gépbe. Légyszives minél hamarabbi segitséget vki.Thxxxx
-
Sziasztok,
Lenne egy problémám, amivel hozzátok fordulnék: Adott egy 9400gt nativ hdmi kimenettel, adott egy Samsung le32r32b lcd tv, amin szintén van hdmi. A gondom az, hogy nem tudom rábírni a tv-t, arra hogy a nativ felbontását használja. (1366x768) A legújabb nvidia drivert raktam fel, sajnos csak 1280x720ban tudom használni. Azt olvastam, hogy a samsung tv-ket nem lehet hdmi-n keresztül nativban használni. Tudnátok segíteni? Köszönöm előre is.
-
zolka78
senior tag
Szia, nem ismerem ezt a laptopot de a specifikációk alapján egy régebbi típusról van szó, gyenge videó kártyával. Szerintem csak egy vga kábellel érdemes összekötni ha van a tévén vga bemenet. Utána be tudod állítani a videó kártya szoftverében a felbontást és a többit amit fentebb írtam. Így videózásra alkalmas lesz tökéletesen, leszámítva, hogy nem tudsz rajta megfelelően HD filmeket futtatni.
-
lali21
csendes tag
hali.össze szeretnék kötni egy msi M670X-070HU laptopot egy samsung LER4081B LCD-TVvel.mit vegyek hozzá?elöre is köszi a segitséget.
-
zolka78
senior tag
Látom nem sok választ kapni itt. Nem okoskodni akarok csak a tapasztalatom leírni. Nekem is egy Samsung lcd tvm van ami max 1080i felbontásig képes bírni, ezzel szemben remekül nézem rajta az 1080p-s filmeket a Pc-vel összekötve. Mivel szinte minden lcd tv-n van hdmi bemenet célszerű ezt választani a kétirányú forgalom miatt, a pc jobban kommunikál rajta a tv-vel mint a sima vga kábelen keresztül, nem utolsó sorban már elég olcsón hozzá lehet jutni egy hdmi kábelhez, az én 5 méteres erenként árnyékolt kábelem 5000Ft körüli áron volt az Iponnál. Nem szabad beiktatni különböző átalakítókat ezek csak belezavarnak a jelbe egy hosszabb kábelen. A mai videó kártyákon van általában két dvi csatlakozó vagy a szerencsésebbeknek hdmi is. Érdemes tehát beszerezni egy dvi-hdmi vagy egy hdmi-hdmi kábelt. Ezek megfelelő összekötése után Windowsban kell beállítani a paramétereket mégpedig úgy, hogy az alapértelmezett kijelző a monitor a másodlagos pedig a tv. A beállításnál tv felbontása soha ne legyen nagyobb vagy kisebb mint amennyit a tv bír, majd pipáljuk be az asztal kiterjesztése erre a monitorra opciót. Ezek után már átkapcsolhatjuk a tévénket a hdmi-re és van képünk. A tévén a menüben addig kel konfigurálni amíg nem kapjuk a legszebb képet, nekem ez úgy néz ki, hogy a minőség az kiemelt vagyis a legnagyobb. Be kell állítani az aktív szint, és a DNI is be kell legyen kapcsolva, valamint a háttér világítást állítsuk maximumra. Ezek után már mindenki úgy állítja az élességet a fényerőt a kontrasztot ahogy neki tetszik. ATI kártyánál még lehet finomítani a Catalystban, Nvidiánál nem tudom mert már évek óta nem használtam. Ezek a módszerek működtek eddig minden ismerősömnél. A vga-s megoldással és különböző videó kábeles megoldásokkal szívtam én is eleget.
-
flash-
veterán
helo!
lenne egy kérdés
Samsung LCD-televíziót kötnék össze laptoppal vga kábel segítségével.
ki is néztem egy helyen a kábelt.Kolink 3m apa-apa
de van egy probléma hogy a 15 tű helyett csak 14 tű van rajtuk.(többit is néztem)
ez eredményez valami minőségbeli gyengeséget vagy hátrányt?
vagy nyugodtan megvehetem? -
ITHero.hu
csendes tag
Sziasztok!
A következő a problémám:
Van egy Samsung LE40S62B lcd TV-m és egy Fujitsu-Siemens AMILO Pi 2530 típusú laptopom... A kettőt össze tudom kötni, de van egy "kis" probléma!!!
Mégpedig, hogy a laptopon található DVI kimenet a gyártó szerint alkalmatlan arra, hogy átvigye a HD jelet (viccnek tartom...) ezért csak a D-SUB megoldás marad!
Ezzel sem lenne semmi probléma, mert egye kutya, akkor D-SUB...
Ott kezdődik a gond, hogy AKÁRMILYEN kábellel is próbálkozom, az 1360x768 CSAK és KIZÁRÓLAG!!! olyan kábellel megy át, ami 15 pines és mindkét végén van ferrit gyűrű...
Van is ilyen kábelem, és működik is szépen, DE!!! A kábel elég rövid, így elég kényelmetlen az elhelyezés...
Szeretnék hosszabbat...
Viszont nem találok sehol ilyen kábelt!
A sok bolti okoskodó rámtukmált már annyi kábelt, hogy még a szomszéd is azzal tereget lassan...
Próbáltam már 14 tűsből a legjobb minőséget is, próbáltam 15 tűsből olyat, amin csak 1 ferrit gyűrű van, most legutóbb egy zseni rámsózótt egy 10 méteres olyan kábelt, aminek igaz mindkét végén van gyűrű, viszont csak 14 tűs és csodák csodájára ezzel sem megy!!!
Nem tudom, hogy mi lehet a gond, illetve lövésem sincs, hogy miért pont a 15 tűs, 2 ferrites megoldás vált csak be...Valakinek van ötlete, hogy mi lehet ez?
Előre is köszi a segítséget!
-
flash-
veterán
Sziasztok!
lenne egy kérdés:
Samsung LE-32A451C1 LCD tv vásárlását tervezem.
célom:a laptopot összekötni majd ezzel a tv-vel.Ezen a tv-n van természetesen dsub vga bemenet,hdmi.a laptopon csak d-sub kimenet van.
a laptopot a tv vel valamilyen 3,5 méteres kábellel kötném össze.
most jön a kérdés:
ugye legegyszerűbb az összekötésre a dsub kábel.
de kérdem én.jobb lesz a minőség,ha a laptopra rádugom a dsub-dvi átalakitót(amit ati videókarihoz adtak)és veszek dvi-hdmi kábelt ,és ezzel kötöm össze a tv-t a laptoppal?
vagy nem lesz jobb a minőség?és ennek semmi értelme?kérem segítsetek!
köszönöm -
Killerlaca
senior tag
Sziasztok
Hirtelen ezt a fórumot találtam meg. Bocs ha nem ide tartozik.
Összekötöttem a pc-met az lcd tv-vel. A tv-n van vga bemenet a viedókártyán(8600gt) meg DVI. Tehát egy monitorkábellel összekötöttem. A kép tökéletes is csak balra el van csúszva és mikor 1360*768 ra állítom akkor a tv más felbontást ir ki.
A kérdésem az lenne, hogy kinek van tapasztalata ezzel valamint hogyan tudom középre igazítani a képet és milyen felbontáson kell használni a tv-t.
Az nvidia panelon már próbáltam a képet eltolni de nem tudtam annyival h jó legyen.Előre is köszönöm
Üdv
-
wellerl
csendes tag
Üdv!
Vettem egy Samsung LE32A330-as tv-t, azért ezt a típust mert van rajta d-sub bemenet. Gondoltam jó lesz összekötni a notebookommal, mivel azon csak d-sub kimenet van. Vettem egy kábelt, összekötöttem, de semmi. A PC bement inaktív a menüben. Összekötöttem asztali géppel, azzal ment a dolog. A notebookom nem nagy szám VIA/S3 UniChrome Pro IGP vieókártya van benne, de gondoltam biztosan jó lesz, hiszen már többféle monitort és projectort is kötöttem rá. Valaki tudna mondani valamit?
-
zimó
csendes tag
Sziasztok!
Nemrégiben vettem egy samu LE-37A551P2R tv-t, minden nagyon szép és jó volt.... aztán jött a fekete leves! (ami még mindig tart)
Probléma a következő: pár napja, hogy kipróbáljam a pc-vel, összedugtam egy sima vga-kábellel, hogy megnézzem műxik-e. Műxik! Gyönyörű tiszta kép, nem lógnak ki a szélek, a videokártyán simán beállitható a 1920x1080 felbontás, szóval minden stimmelt! Miután a tv-t vissza raktam eredeti helyére a házimozim fölé, és elhivtam pár haveromat hogy nézzünk dvd-t, akkor lepődtem meg ám igazán!
ugyanaz a dvd ami az összekötés előtt csúcs minőségű volt, az most olyan kaki mintha valami nagyon ócska divx lenne. Miért van ez?
próbáltam visszarakni a pcre ott megint gyönyörű a képe... ha visszarakom a dvdre megint gáz...
olvastam már hatszor a kézikönyvét semmi, gyári képbeállitásokra visszaállitottam-nem javult...
most vettem kb 1 hete, nehogy már szerviz legyen belőle...mondjatok légyszi valami okasat
köszi
-
Alyr99
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Samsung LE32 A656A1F LCD tv-t. (6-os széria). Az a gondom, hogy VGA kábellel nem tudom összekötni. A VGA kártyám egy 8800 GTX. 2 DVI kimenet van rajta + svideo. A DVI 1-esen van a monitorom. A 2-re rádugtam a TV-t de nem jó. kipróbáltam 2 féle átalakítót is. Az egyik ugyan olyan mint a monitoré akkor nem jön be a Tv-n a pc rész. A másik egy olyan aminek több lába van. Azon bejön a TV-n a pc rész de semmi sem megy át és a tv kb 5mp után le is megy stand by-ba. És nem tudom mi a baja. A Samsung ügyfelese azt mondta, hogy frissitsek drivert frissítettem de akkor sem változi az állapot. Ha valaki tudna segíteni jó lenne. Ja igen azt a felb. + Mhz állítottam a TV-re ami a leírásban van!!!
Köszi.
-
His_Airness
csendes tag
Sziasztok,
Olyan problémám van, hogy én is összekötöttem a Samsung LCD tv-met (LE40F71) a PC-vel (ATI HD2600XT) egy DVI-HDMI 5 méteres kábellel.
Képem van, de nagyon zavaros, konkrétan piros csíkok rohangálnak (vibrálnak) vízszintesen ha mondjuk odateszek neki egy nagyon felbontást (1920*1080) amit simán vinnie kéne, mert ugye FullHD.
Ha elkezdem lejjebb venni a felbontást akkor eljutok egy olyanig, hogy 1400 * 700 (erre nem emlékszem pontosan, de kb. ez a kategória) és ezen tökéletesen működik, de mi értelme 1080p-s filmet nézni rajta...
Tudtok valami megoldást?
Előre is köszi,
A. -
Adix
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Olyan problémám van hogy nemrég vettem egy LCD TV-t. Van rajta minden ami kell én a
d-sub bemenetet választottam mert ehhez volt megfelelő hosszú kábelem. Minden rendben volt tökéletesen működött, gyönyörű éles képe volt(1080i) még játszottam is rajta. Azután 2 napig nem kapcsoltam be a PC-met és a TV-ből is kikötöttem a kábeleket. Ma pedig mikor mindent visszakötöttem az nvidia vezérlőpult nem HDTV-nek csak TV-nek ismeri fel. Illetve szerintem nem is ismeri fel mert ha mindent kihúzok akkor is ott van hogy Monitor+TV és csak a kompozit kimenet válaszható a listán a d-sub vagy HDMI nincs. A TV-n pedig NINCS Video Jel felirat van.Mi történhetett? A kábelekkel lehet gond? Nvidia Driver-t sőt még az Xp-t is újratelepítettem de semmi. Valaki tudna segíteni? -
Tomatos111
csendes tag
Hello
Van egy kis problémám.
Összekötöttem a az lcd tv-ét a számítogépemmel. Találtam itthon egy S-video kábelt aminek scart csatlakozos végét dugtam a tv-be a másik végét a videokártya tvout kimenetébe.. De valahogy picit homályos a kép, nem lehet elolvasni tisztán a betüket, pedig már mindent állítgattam.
A tv-én van RGB PC bemenet ha ezzen keresztül kötném össze a géppet a kártya vga bemenetével akkor jobb minőséget kapnék? Vagy nem, mert hát nem olcsó hozzá egy 5m-es kábel. (de a tv leírása ezt ajánlja)A video kártyán amugy van még dvi kimenet is. ..
Előre is köszi ....
-
-
Yager01
senior tag
Tudtok nekem tanácsot adni? Egy SAMSUNG LE32R84B Lcd TV vásárlásán gondolkolkodom. Sajnos nagyon előre kell agyalnom, mert egy "épülő" gipszkarton szobába lesz rakva. Az erősítő, és a DVD bekötése elvileg megoldható lesz utólag is, de a PC legalább 6 méterre lesz a TV-től, így annka a kábelezését már most meg kell oldani..
Sajnos azt sem igazán tudom, hogy mivel tudom összekötni őket! D-SUB vezetékre lesz szükségem? A VGA kártyán elvileg van egy sima VGA kimenet, és egy DVI kimenet. EZT a DVI-t kéne összekötnöm a TV bementével, a D-Sub kábel segítségével?
Lehet ilyen kábelt házilag csinálni? Ha nem akkor hol tudok venni? Van egyáltalán értelme rákötni a PC-t a TV-re? Élvezhető, jó minőségű képet fog adni? (pl film, vagy game)
Bocs a sok kérdés miatt, de a gipszkarton miatt előre kell gondolkodnom..
Köszönöm a segítségeteket!
-
Kobe
veterán
válasz
Macilaci457 #26 üzenetére
de, csak nem tudom, hogy megodlható hogy egyszerre kettő különböző menjen így gépen, és váltogatom a megjelenítőket, szal hogy lehetséges e ez egyáltalán hogy működni fog az elképzléseimnek emgfelelően
-
Kobe
veterán
no, kérdeznék énis
van egy samsung 32" lcd tv, és egy 20" samsung monitor.....a kettőt szeretném egyszerre rákötni a gépre, radeon 9600 pro, van rajta egy d-sub és egy dvi bemenet
a lényeg az volna, hogy a folyamatos kábelcserélgetés nélkül emg tudjam oldani hogy akármikor kirakom, átváltom a képet monitorról tvre, teszem azt meguntam monitoron a munkát, és este emgnéznék egy filmet a tvn, akkor csak átváltok a tvre és már mehet is, aztán film után driverben visszaállítom monitorra....a kártyámon a tv-out kimenet sajna nem mükszik ezért akarom így...szóval annyi volna hogy mindkettő mint monitor üzemelne adott pillanatban csak más emgjelenítőn, a moncsi 1680as a tv 1366os felbontást bír...azért szeretném így emgoldani emrt nem akarom mindig a monitorkábeleket cserélgetni, ami elég macerás, nem egy usb, na
van valakinek tippje ezt hogy tom emgtenni ? -
cucu87
csendes tag
Helló tudna nekem segitteni?Vettem egy ps3-at és szeretném összekötni az lcd monitorommal (Samsung 710v), de csak D-sub bemenetes?Ez lehetséges lehet-e illetve hd miőségű lenne-e?
-
burney023
csendes tag
segitségeteket kérem mert akarok venni egy samsung LE 37M87B lcd tv-t és hozzá egy asus 8800 gtx-et.kérdésem a következő:ezeket hogy lehet összekötni úgy hogy a legjobb felbontásban tudjak mondjuk filmet nézni és hogy a tv tudja e az 1.1 pixel mappingot,vagy ha vkinek van ilyen lcd-je írhatna hogy milyen.előre is köszi
-
marcias
őstag
Helo!
Egy HTPC összerakásán fáradozom éppen, de még nem próbáltam ki. A TV egy 82cm-es Thomson Scenium LCD tv amin van D-sub és DVI kimenet. Erre szeretném rákötni a HTPC-t, lehetőleg DVI csatlakozóval. Lehetséges? Köszi -
De mikor a kártya driverben állítom a két megjelenítőt, folyamatosan azt írja ki a TV hogy nem támogatott jel.
A DVI kimenetre rakd rá a DVI-D-sub átalakítót, és erre a VGA (D-sub -> D-sub kábelt), az meg bele a TV-be.
Állísd be első körben a TV-nek 1024x768-as felbontást, 60Hz-en. Ennek mindenképpen mennie kell. Utána próbáld meg feljebb húzni, első körben 1280x720@60Hz, utána 1360x768@60Hz, ennek mennie kellene.
Elővettem aTV leírást, azt írja hogy a DVI nem támogatja a PC funkciót.
A 7-es széria csak VGA bemeneten támogatja az 1:1 pixel mappingot. Az alapdolgokhoz mankónak használd a nickem alatti linken lévő logout blogot.
Kaptam a videókártyához egy S-video kábelt, ami Komponensre osztja a jelet.
Ahogy kell elvileg lennie van egy Pr, egy Pb, és egy Y kábele.
Az S-video csak az NTSC (480p) és a PAL (576p) felbontást támogatja, innentől kezdve ezt a lehetőséget vesd el. -
Belphi
csendes tag
Sziasztok!
Kezdek tök tanácstalan lenni
Kaptam a videókártyához egy S-video kábelt, ami Komponensre osztja a jelet.
Ahogy kell elvileg lennie van egy Pr, egy Pb, és egy Y kábele.
No erre belelkesültem, mert Tv-n meg van Komponens bemenet.
Ahogy kell elvileg lennie van egy Pr, egy Pb, és egy Y bemenettel.
Szépen össze is kötöttem. Mondom végre jó minőségben működni fog a dolog, mert ha jól tudom ezen keresztül nagyfelbontásu beállítások is mennek.
Írta a Tv leírása hogy Komponensnél a legjobb minőség1080i módban érhető el.
Ez is megvan, minden rendben, csak egy kicsit gyanus volt a kép a Tv-n, hogy valami nem stimmel. Nézegetem, változtatom a háttereket, hát kiderül hogy piros szín nincs.
Zöld, fekete van, piros óne. Két kábellel is megbróbáltam , semmi változás.
Persze az s-video kábelből nem tudtam másikat próbálni, csak ezt kaptam, de nem hiszem hogy ezzel lenne a gond.
Tán a drága Tv-m ezt sem támogatja? Remélem valaki benéz aki tud tanácsot adni, mert így lassan a zárt osztályon kötök ki
Bármi ötlet hogy tudnám ezt a két vackot összehozni? -
Belphi
csendes tag
No még egy utolsó.
Elővettem aTV leírást, azt írja hogy a DVI nem támogatja a PC funkciót.
Lehet hogy befürödtem az egésszel és végül nem tudom összekötni így őket? -
Belphi
csendes tag
Egyébként még valami a TV menüjében nem is aktív a PC a beállításoknál.
-
Belphi
csendes tag
Sziasztok, no most jutottam el oda hogy tényleg összekötném a gépet a TV-vel.
De gondjaim vannak.
Ahogy írtam az előzőekben SAMSUNG LE 37 S71 BX LCD TV,
a videokártya: Asus GeForce EN8800GTS/HTDP 320 MB DDR HDTV PCX, aminek van két DVI kimenete.
Az egyik DVI-re rá van kötve a Samsung monitorom, a másikra vettem egy DVI-D-SUB átalakítót, és egy hosszabb D-sub kábelt amit a PC bemenetre kötöttem a TV-n.
De mikor a kártya driverben állítom a két megjelenítőt, folyamatosan azt írja ki a TV hogy nem támogatott jel.
Elvileg ennek ugye így működnie kéne?
Mi lehet a gond szerintetek?
Köszi -
A DVI-HDMI legnagyobb előnye, hogy szinte nem is érzékeny a környezeti zavaró forrásokra, míg az analóg ugye ezeket össze tudja szedni, és minél hosszabb, annál jobban. A másik előnye az, hogy a DVI-HDMI kapcsolat kétirányú, ezért a videókártya egyből tudni fogja, hogy a TV milyen felbontásokat ismer és milyen képfrissitési frekiket lehet beállítani. D-Sub esetén ugye ez nem játszik.
Képminőségre elvileg észrevehető különbséget nem szabadna produkálnia, ideális esetben legalábbis. -
Belphi
csendes tag
Kösz a választ.
Kár pedig bíztam benne hogy sikerül megoldani.
Egyébként egy nagyon láma kérdésem had legyen:
Az ilyen D-sub kábeles megoldás minőségben mennyivel jelent rosszabbat mint ha meg lehetne oldani DVI-vel?
Igazán kábelben az 5m-es kábellel voltak gondjaim, nem szeretném agyon rakni toldókkal, jó lenne egy hosszú kábellel megoldani. -
A Samu 7-es szériája csak VGA-n tudja az 1:1 pixel mappingot, tehát marad a D-Sub (a másik lehetőség a DVI-HDMI, de ezt csak a Samu 8-as szériája (R81, S81, stb.) tudja, vagy az LG TV-k (LC51, LC41, stb.). Hogy hol tudsz ilyen kábelt venni? Szinte bármelyik számtech boltban. [link], y=15169[/L], [link] stb.
-
Belphi
csendes tag
Sziasztok!
A következőben kérnék segítséget:
Van egy SAMSUNG LE 37 S71 BX LCD TV, amit számítógép videókártyájával szeretnék összekötni.
A videókártya: Asus GeForce EN8800GTS/HTDP 320 MB DDR HDTV PCX, aminek van két DVI kimenete. Sajnos a Samsung-tól azt a választ kaptam hogy a kártyát a TV DVI bemenetével nem tudom összekötni, mert más szabvány.
A TV-n van PC bemenet ami egy sima VGA bemenet mint a crt monitorokon, a
videókártyához kaptam egy DVI VGA átalakítót, viszont a gép és a TV között van egy 5m-es távolság, tehát egy jó minőségű 5 m-es VGA-VGA kábelre lenne szükségem. Hol tudnék ilyet beszerezni?
Esetleg tanácsot tudnátok adni, hogy a lehető legjobb minőségben hogy tudnám összekötni öket?
Köszi
Belphi -
Versus82
aktív tag
megtörtént, voálááá, működik minden... köszi mindenkinek.
-
Versus82
aktív tag
annyit tudtam elérni hogy 800x600-ban megy a leggyengébb 4 bites színminőséggel, de hát az nagyon kaki
-
Versus82
aktív tag
Hali!
A következő a problémám.
Van egy plazma tv d-sub bemenettel, a notimon van egy d-sub kimenet.Eddig a kettőt összekötöttem, és vagy nem ment, ekkor visszavettem a notimat 1280x800-ról 1024x768-ra és akkor ment, vagy jött egyből a kép. A tv 1024x1024-et bír. Igenám, csak mostanában nem megy sehogy... rákötöm, hiába állítom akár 800x600-ra a notit, a tv-n ''out of range'' felirat díszeleg... mi lehet a gond?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Tőzsde és gazdaság
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- További aktív témák...
- MSI Thin GF63 12UC 15.6" FHD IPS i5-12450H RTX 3050 16GB 512GB NVMe gar
- ThinkPad P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11800H RTX A2000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- MacBook Pro M3 16" + ajándék Magic Mouse
- T14 Gen1 27% 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe magyar vbill gar
- Jogtiszta Microsoft Windows és Office licencek Azonnali automatikus kézbesítés, kedvező ár, teljes
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung ME46B 46" LED Monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest