Új hozzászólás Aktív témák
-
mallory303
csendes tag
válasz
bedanobert #3303 üzenetére
Hát kedves kollega, te levakartad a polarizációs réteget... Elvileg lehet cserélni, de nem tudom hogyan és hogy honnan lehet szerezni... (nekem se ártana, mert az lcd tv-men kicsi lányom egy műanyag vasalóval kilyukasztotta, ezért úgy néz kintha egy bad pixel lenne rajta)
-
mallory303
csendes tag
válasz
Achilles209 #2713 üzenetére
Ha tényleg létezik ilyen led, akkor lehet értelme a dolognak, bár még mindig problémás, hogy a fénycsövek hosszan és keskenyen adják le a fényt, a led meg pontszerűen, de ha van rá pénz egy tesztet tényleg megér
Nincs több infód erről a ledről véletlenül?
-
mallory303
csendes tag
Helló Árpii!
Ledekkel sajnos nem érdemes játszani, mert a jelenleg kapható legdurvább powerled (100W) produkál kb. 7000 lument, abból kell kb 3 db hogy meglegyen a szükséges kb 20k lumen a vetitéshez. egyrészt rohadt mód melegszik, másrészt az a 800-1000 dollár amit a 3 db-ért ki kell adni az eléggé horrorisztikus, és akkor még nem beszéltünk az áramgenerátorról ami meghajtja. Viszont az élettartama 100000! óra. A másik lehetőség az általad említett sima kétábú ledekből mátrixot építeni, annak viszont az a hátránya, hogy leglább 300 db kell a megfelelő fényerőhöz, azt beszorzod 200-al igen szép összeg jön ki, és akkor azt még fel kell szerelni a megfelelő nyák-ra, plusz szintén áramgenerátor.
A világítás témát sokszor átrágtuk már, és a vége még mindig az lett, hogy egyszerűen olcsóbb és egyszerűbb fémhalogén világítást használni. Ha Ödönt megkeresed, biztos tud neked is megfelelő világítást ajánlani / szerezni, sokunknak van tőle a komplett világítása.
ui:
a jómultkoriban vettem egy kupac 10mm-es 5 chipes 255k ledet, és két ugyanolyan színű nem volt közte...
-
mallory303
csendes tag
válasz
Dr Smoke #2467 üzenetére
Szia Smoke! Az ábrád nem egészen pontos, mert ez csak akkor lenne igy, ha a fényforrás rözítve lenne a fresnelhez. Ha a fresnelt döntöd nem merőlegesen esnek rá a fénysugarak, és így szétszóródik a fókusza. Szerintem csak az lcd-t kell dönteni, mert ekkor a fényforráshoz képes nem változik a fresnel síkja, így fókuszált marad a kép.
-
mallory303
csendes tag
-
mallory303
csendes tag
válasz
Achilles209 #1952 üzenetére
Összeraktam a világítást, és működik, úgy néz ki, még a fázisjavító kondi se kell bele. Gyönyörű fehér fénye van
Ha minden igaz este megkapom az egyik fresnelemet, és kezdhetem méretre farigcsálni
-
mallory303
csendes tag
válasz
Achilles209 #1945 üzenetére
17"-es fresnel engem is érdekelne, mert csak 1-et tudtam szerezni...
Achilles:
Amúgy hol lehet 8-ért írásvetítőt venni? Mert érdekelne a dolog, már csak tesztcélra is. -
mallory303
csendes tag
válasz
Gabrovszky #1935 üzenetére
A vaterán lehet egyedül itthon fresnelt szerezni...Nekem mákom volt, és vettem egy 46"-os fresnelt
Viszont szét kell nyírbálnom, hogy passzentos legyen a 17"-os lcd-hez. Emberünkenek eredetileg 2 volt, az egyiknek le volt törve a sarka, azt is meg akartam venni, de aztán kiderült, hogy azt már kikukázta a felesége
Most is vann fent 9000 ropiért egy irásvetítő fresnel. Két darabos, ragasztva. Aki kapja marha!
-
mallory303
csendes tag
válasz
hankpoke #1898 üzenetére
Üdv mindenkinek!
Régóta figyelem a témát, és én is elkezdtem építeni a saját projektoromat. Úgy gondoltam, hogy egyből egy 720p felbontású projektort építek. Vesztemre egy 17"-os LCD-vel kezdtem neki
2 hónap után lehet, hogy most végre találtam megfelelő méretű fresnelt amit nem kell áthozatni a fél világon, és nem is túl drága
Én mindenesetre még ingadozom a LED és a fémhalogén megoldás között...Meg is érkezett hongkongból a 100db LED-em (10mm-es, egy chip-es, 140k mcd-s) 5 rugo volt szállítással együtt. Most épp próbapanelt kéne vennem, hogy elkezdjem felszerelni őket. Grabo feltennél egy képet a nyák másik oldaláról is? Kíváncsi lennék hogy oldottad meg forraszgatást. A fény párhuzamosítására a magam részéről kipróbálom a méhsejt szűrőt, a fotósok is azt használják a studiolámpákhoz.(kérdés, hogy mekkora a veszteség mire átér rajta a fény
)
Tud valaki esetleg helyet, ahol kapok 400 wattos osram hqi-ts izzót, meg a hozzá való cuccokat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HTPC (házimozi PC) topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen TV-t vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Vicces képek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i5-10400H I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest