Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ZimmerZoom

csendes tag

válasz sirály12 #1455 üzenetére

Ne haragudj, hogy csak most válaszolok, de nem sok időm volt gép elé ülni, eddig. Maguk a LED-ek alig melegszenek, persze ez köszönhető a 2W-os előtétellenállásoknak is, azok eszik meg a hő nagy részét. Az egész fényegységet amúgy venti hűti, pont most dolgozok ki egy csendesebb de még effektív hűtési eljárást. Azért filmezés közben nekem ne surrogjon semmi. :D Épp azon vagyok túl, hogy kicseréltem az előtétellenállásokat 6 ohm-al gyengébbre, mivel utólagos mérések szerint nem kaptak elég feszkót a LED-ek. Így megkapták a 3,2 voltot túlhajtva sincsenek. A napokban fullosan kész lesz a proji, már csak design-beli dolgok módosulnak. Ha mindennel megleszek, jönnek a képek.

Üdv:
    Zumi

• hankpoke

tag

válasz sirály12 #1455 üzenetére

Üdv!
    Igaz nem nekem címezted a kérdést,de tudok rá válaszolni. Néveleges áramon(100mA) nem nagyon jelentős a melegedés,gyakorlatilag elvan a panelba beültetve is. Ha kicsit is nagyobb fényáamot akarsz akkor gyakrolatilag csak a vékony lábán tud kihűlni(ha ezt egyáltalán lehet annak mondani) Huzallábas LED-ekkel az a baj,hogy nem lehet sehogy hűteni,ezért én nem ajánlom 10% nagyobb túlhajtást. Miért akasz huzallábas LED-ből építkezni? Azon kívül hogy az egyszerűsége mellett sok hátránya is van?
    Csak zárójelben modom,hogy egy power LED 140 fokos sugárzási szöggel rendelkezik,kicsit könnyebb vele homogén fényeloszlást csinálni,mint a szűk optikás huzallábasakkal...
    Másik hátrány a huzallábasnál,hogy rengeteg forrasztási munka van a sok LED beépítésekor,sok láb sok hibalehetőség. Régen 50 LED-es lámpákat raktam össze,ebből min 10%-ot javítani kellett,mert nem volt jó a forrasztás a nagy zsúfoltság miatt.
    Hankp

Új hozzászólás Aktív témák