- Azonnali informatikai kérdések órája
- Számos VGA kihalhat a memóriapánik miatt
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Melyik tápegységet vegyem?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple MacBook
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- E-book olvasók
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZimmerZoom
csendes tag
válasz
sirály12
üzenetére
Ne haragudj, hogy csak most válaszolok, de nem sok időm volt gép elé ülni, eddig. Maguk a LED-ek alig melegszenek, persze ez köszönhető a 2W-os előtétellenállásoknak is, azok eszik meg a hő nagy részét. Az egész fényegységet amúgy venti hűti, pont most dolgozok ki egy csendesebb de még effektív hűtési eljárást. Azért filmezés közben nekem ne surrogjon semmi.
Épp azon vagyok túl, hogy kicseréltem az előtétellenállásokat 6 ohm-al gyengébbre, mivel utólagos mérések szerint nem kaptak elég feszkót a LED-ek. Így megkapták a 3,2 voltot túlhajtva sincsenek. A napokban fullosan kész lesz a proji, már csak design-beli dolgok módosulnak. Ha mindennel megleszek, jönnek a képek.Üdv:
Zumi -
hankpoke
tag
válasz
sirály12
üzenetére
Üdv!
Igaz nem nekem címezted a kérdést,de tudok rá válaszolni. Néveleges áramon(100mA) nem nagyon jelentős a melegedés,gyakorlatilag elvan a panelba beültetve is. Ha kicsit is nagyobb fényáamot akarsz akkor gyakrolatilag csak a vékony lábán tud kihűlni(ha ezt egyáltalán lehet annak mondani) Huzallábas LED-ekkel az a baj,hogy nem lehet sehogy hűteni,ezért én nem ajánlom 10% nagyobb túlhajtást. Miért akasz huzallábas LED-ből építkezni? Azon kívül hogy az egyszerűsége mellett sok hátránya is van?
Csak zárójelben modom,hogy egy power LED 140 fokos sugárzási szöggel rendelkezik,kicsit könnyebb vele homogén fényeloszlást csinálni,mint a szűk optikás huzallábasakkal...
Másik hátrány a huzallábasnál,hogy rengeteg forrasztási munka van a sok LED beépítésekor,sok láb sok hibalehetőség. Régen 50 LED-es lámpákat raktam össze,ebből min 10%-ot javítani kellett,mert nem volt jó a forrasztás a nagy zsúfoltság miatt.
Hankp
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Jetblack Titán dizájn, 120 Hz AMOLED, AI Pro kamera
- Samsung Galaxy Ring 12mm, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3889, 100% Akksi
- PlayStation 5 FAT Lemezes + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Épp azon vagyok túl, hogy kicseréltem az előtétellenállásokat 6 ohm-al gyengébbre, mivel utólagos mérések szerint nem kaptak elég feszkót a LED-ek. Így megkapták a 3,2 voltot túlhajtva sincsenek. A napokban fullosan kész lesz a proji, már csak design-beli dolgok módosulnak. Ha mindennel megleszek, jönnek a képek.