Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• _ZuPa_

csendes tag

válasz polszki26 #1447 üzenetére

A fesnel egy optika. Ha közelebb rakod a led paneledet a fresnelhez, akkor a leképezett képének távolsága a reciprokos fúkusztörfény alapján távolabb nő (írásvetítő esetén magasabbra), és nagyobb lesz. Fele távolságban már kétszer akkora mindkettő. Ezzel a leképező lencséd mellette fog elmenni a fény. Plusz ahol optimális lenne a lencse elhelyezése, az már messze kint van az éles fókusz tartományból, ezért másik leképezőlencse kell. Akkor már jobban jársz ha a fókuszba teszed a ledpaneledet.
    De szerintem ez sem a legjobb megoldás. Az alsó fresnelt el kell dobni, alá egy ledpanel. Ha az ledpanelt az ember távolítja a fresneltől, akkor csökken a foltosodás. Ez egy maximálisan beépített ledpanel esetén szerintem el is tüntethető, persze ezt gyakorlatban még nem próbáltam, de engem is érdekel.
    Mivel a ledekből nem párhuzamosan lép ki a fény -amit persze nem is szeretnénk mert különben a foltosodás-jelenséget soha nem tudnánk eltűntetni-, ezért a led-panel és a leképező lencsénk méreténe minél inkább összemérhető kell legyen. Szerintem emiatt egy 15" monitorral nem megtérülő foglalkozni, de egy 3.5" vagy 5"ossal igen.
    Tud valaki olyan honnan lehetne ilyet beszerezni? mondjuk egy 1024x768 felbontással. Kerestem neten de ilyen felbontásút nem találtam..=(

Új hozzászólás Aktív témák