Hirdetés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen processzort vegyek?
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- SSD kibeszélő
- Mini-ITX
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
axlrose32 #1499 üzenetére
Szia, köszönöm a gyors választ. TV típusa: LG 42LD650. Korábban is előfordult már a hiba, de "külső beavatkozás nélkül rendbejött. Ezúttal 1 hétig volt áram nélkül a készülék.
Annyit még tudok pontosítani, hogy a jobb alsó kis fény pirosan villog, amikor elsötétült a kép. Hang sincs. -
törölt tag
válasz
axlrose32 #1496 üzenetére
Szia!
Az alábbi gondom van az LG LCD tévémmel:
Gyakorlatilag kizárólag hosszabb nem használat, vagy még inkább áramtalanítás után jelentkezik.
Bekapcsolás után a jobb alsó sarokban lévő kis fény pirosról kékre vált, de utána a normál működéssel szemben, amikor folyamatosan kéken világít, elkezd villogni. Közben a kép pár másodpercre megjelenik majd elsötétül. Ezt ismétli meg kb. 3 alkalommal, majd teljesen elsötétül.
Mi lehet az oka és hogyan lehet javítani?Előre is köszönöm a segítséget.
-
-
törölt tag
válasz
axlrose32 #1471 üzenetére
És ezeket mi alapján lehet, esetleg kideríteni, hogy mi a baja? illetve, kijelző-e vagy meghajtó? csak szétszedve lehet megállapítani? Várható rá szerinted további romlás? Az a baj a grand wega-val, hogy sok helyet foglal a szobába. meg nem akarom, hogy a gyermek beszakítsa a vásznat, ezért akarok olyan tv-t amit a falra fel lehet rakni. Egyébként én sem válnék meg a Sony-tol, hiába projektoros. arról nem beszélve, hogy kisebb lcd tv többet eszik mint ez. mindegy, köszi a választ előre is.
-
JuliuS
tag
válasz
axlrose32 #1475 üzenetére
Szia,
Akkor a lényeget sikerült lehagynom, klassz... a típus LE40B650T2PXZG, tehát nem az itthon forgalmazott W-s széria, 2009-es AVplanetes cucc, szóval garancia már tuti nincs rá. Ja és AA04-es panelverziós. Annyira jó lenne ezt egy IC-cserével megúszni, meg az is csodálatos lenne, ha nem kéne szállítani sehova sem
A képeken direkt azt a részt fotóztam nagyítva, ahol statikus képen is a legjobban látszik... az ívek szét vannak töredezve, nem egy szabályos körívet látunk, holott eredetileg annak kéne lennie. Csak a sötétebb árnyalatoknál jön ez ki, focimeccsen, sivatagi autóversenyen olyan, mintha semmi baja sem lenne.
Továbbra is köszönök minden segítséget előre is.
-
Jim76
aktív tag
válasz
axlrose32 #1472 üzenetére
Na úgy néz ki, panel hibás, és azt nem cserélik, hanem kapok egy utalványt, amivel a vásárlás helyén vehetek egy másik tv-t.
Ennek nem nagyon örülök, de, ha már így alakul, akkor az említett LG LV3400 42 helyett, a jelenlegi kínálatból 42-esben milyet lenne érdemes venni 140e körül? 3D nem kell, de LED-es legyen, és az se lenne baj, ha már új lesz, ha az otthoni openwrt-s routeremre (fileshare, dlna) rá tudnám dugni, tehát hálózatra köthető legyen.
Van olyan , amit jó szívvel ajánlanál helyette?
Köszi előre is.
-
Jim76
aktív tag
válasz
axlrose32 #1467 üzenetére
Köszönöm, igen 2 év gyári gari van rajta + vettem anno +3 évet a forgalmazónál... már be is jelentettem a hibát, mert egyre vacakabb, 1-2 óra üzem után már az egész háttér egy árnyalattal világosabb, így a színek is fakóbbak, és a sávok is jobban látszanak. Sajnálom, mert amúgy nagyon jó tv, akkoriban az egyik legszebb képe ennek volt a 130-140e-es árkategóriában a 42-esek közt.
Mégegyszer köszi!
-
tomtom0802
csendes tag
válasz
axlrose32 #1456 üzenetére
Szia
Ismét zaklatlak a projektoros tv-vel kapcsolatban. A panelok kitakarítása és a szivárgás megszüntetése után ma végre összeraktam, bekapcsoltam kék kép a tuner része nem ment gondolom, majd kb 10 másodperc múlva kikapcsolt, azóta bekapcsolásnál a nagyfesztrafó szisszen egyet és ennyi, a standby led villog 1 rövidet és 2 hosszút, van amikor 1 rövidet és 5 hosszút.
Esetleg valami ötlet, vagy jobban járok ha felgyújtom?? -
tomtom0802
csendes tag
válasz
axlrose32 #1454 üzenetére
A szétszedéssel nemhiszem hogy lesz probléma, a szilózással meg főleg nem
csak nem gondoltam hogy ennyire egyszerű a megoldás
holnap vagy holnapután ki is cibálom őket belőle viszont az fogom valahol látni hogy mennyi hiányzik belőle? Az utántöltésre inkább a recept kellene, mert Nyíregyi vagyok és nem lenne túl gazdaságos felmenni érte Pestre de azért köszönöm az ajánlatot
Örülök neki hogy vannak még ilyen rendes, becsületes szerelők is
igazság szerint azért álltam neki magam a javításnak mert beszéltem egy itteni szerelővel a kollégám állítólagos jó barátjával aki 7-et mondott az stk-k darabjára amit bementem a boltba és megkaptam 4/db áron utánna néztem meg hogy rendelni még olcsóbban tudtam volna, gondolom munkadíjjal együtt elkért volna vagy 18-20-at meg még vigyem el hozzam vissza...és lehet ugyan itt tartanék, majdnem mindegy lett volna ha veszek egy működő darabot....
-
tomtom0802
csendes tag
válasz
axlrose32 #1446 üzenetére
Szia.
Köszönöm az eddigi segítséged a folyadék lemosása valóban megoldotta a problémát, viszont 4-5 óra használat után újjabb gond merült fel a kép lejjebb ugrott 10-15 centivel utánna kezdett összeugrálni a kép (gondolom eltérítési probléma) ma szétszedtem és azt láttam hogy mindegyik lencse alól szivárog a folyadék.... gondolom ha kis szerencsém van takarítás után jó lesz de az lenne a kérdésem hogy ezzel a folyadékszivárgással nem lehet kezdeni valamit? Valamint gondolom nem véletlenül rakták bele, és nem gond ha hiányzik belőle? válaszod előre is köszönöm -
tomtom0802
csendes tag
válasz
axlrose32 #1438 üzenetére
Fejhallgató kimenetet nem találtam, viszont av-n van hang kiszedtem a panelt amin a végfok is van, és azon a részen ahol a táppanelről jönnek át a vezetékek találtam valami "ragacsos szart" belefolyva nem tudom hogy kerülhetett oda...ez okozhatja a problémát? megpróbáltam ecsettel nagyjából kitakarítani, összerakás után egyből hang nélkül kapcsolt be viszont kb 10 perc múlva megjött a hang és egyenlőre még nem ment el, viszont a sipolás a távirányító nyomkodásakor megmaradt ami az stk-k cseréje előtt nem volt. Mindenesetre holnap egy kis féktisztitó levegő párossal kitakarítom
remélem az nem árt neki
-
Scott106
csendes tag
válasz
axlrose32 #1427 üzenetére
Idő közben felvettem a kapcsolatot az egyik helyi szervizel ahonnan hasonló választ kaptam , annyi eltéréssel hogy ők meg említették a vezérlő panel esetleges hibáját , és kaptam rá egy 8000-9000ft-os árajánlatot bevizsgálással és szereléssel együtt , függetlenül attól hogy melyik hibás . Ez így korrekt szerinted?
De ha esetleg volna Győri ismeretséged aki ilyesmivel foglalkozik akkor azt elárulhatnád nekem .
Nem győzöm elégszer meg köszönni
-
Scott106
csendes tag
válasz
axlrose32 #1426 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ!!
Esetleg tudnál abban segíteni hogy pontosan milyen kijelzőt is keressek mert én már próbálgattam google által de nem nagyon jön összeEgy alap műszaki hozzá értéssel ki tudom magam cserélni?
A válsz jöhet akár pm is .
És még egyszer nagyon köszönöm!!
-
Papaj x
senior tag
-
Papaj x
senior tag
válasz
axlrose32 #1372 üzenetére
Üdv!
Ismét elővettem a Panasonic 106cm lcd tv-t, amiről pár mp után eltűnik a fény. Elkezdtem kicsit méricsgélni, s azt találtam, hogy amikor eltűnik a fény, az SS jelölésről megszűnik a feszültség. Még tovább nem kutattam, de így gyanús, hogy maga az inverter része rendben, valami vezérléssel lesz a galiba.. ?
-
törölt tag
válasz
axlrose32 #1404 üzenetére
Szia!
Folyamatban a fotó...
Úgy kell elképzelni amikor rossz, mint ha egy 2 fejes vhs videomagnóról menne... Közben meg dvd-ről megy!
Vagy mint amikor rossz a vétel analóg adásnál. Szemcsés a kép.
És ez folyamatosan javul, kb 10 perc múlva gyönyörű a kép, és az is marad. Nem kockás, nem csikos, és nem hiányos a kép, csak rossz minőségű.
Üdv: Laci -
Valor81
csendes tag
-
Papaj x
senior tag
válasz
axlrose32 #1367 üzenetére
Igen, igazából ettől tartottam. (igen 450V..)
Áram alatt nem fogom mérni az ivertert, de ahhoz egyelőre nem tudom hogyan kezdjek hozzá, mivel ergo működés közben jön a hibajelenség, így üresjáratban túlzottan sokmindent nem tudok métri..Egyelőre a vezérlő ic típusát megkeresem, majd az inverter trafókat újraforrasztom, meglátjuk mi lesz belőle.
-
-
BenHans
addikt
válasz
axlrose32 #1345 üzenetére
Bocsi, de ezt most nem teljesen értem. Én már elsőre is azt írtam, hogy csak ez a hiba áll fenn, a bekapcsolás. Ez sem minden alkalommal jelentkezik, átlag minden 3. kikapcs után csak. Jelenség: kikapcsol és rá 5-20percre magától visszakapcsol. Ezen felül nincs rá panaszom.
Akkor amit elsőre írtál, hogy kh. és forrasztási hiba terén kell körülnézni az ez esetben nem segít?
Hanem ezt kéne megejteni? "(előlapi kezelőegység) mikrokapcsolóinak átvezetése is. Amennyiben külön van az infravevő egységtől, abban az esetben lehúznám és úgy is kipróbálnám.
Ha megoldódott a probléma, akkor
A., mikrokapcsoló csere
B., lehúzva marad és csak távval lesz vezérelhető" Mert az nem érdekel ha csak távival lesz vezérelhető, nekem csak a távi a lényeg.Vagy azért ez utóbbi mellett érdemes átnézni az először említett forrasztásokat is, ha már szét lesz szedve ez a nagy dög?
-
BenHans
addikt
válasz
axlrose32 #1339 üzenetére
Köszönöm a válaszod.
Csak az a baj, hogy én nem értek hozzá, így házilag nem tudok rá megoldást. Tv szerelő szerinted mennyit kérne a javításért ha az a hiba amit írtál? Remélem menthető, most vettem használtan 15ezerért, mert bedöglött az előző tv-m. Ennyire rossz vétel volt?
Nagyon idegesítő, hogy lefekszünk, még nézzük kicsit és utána kikapcsoljuk a távival, de pont mire elalszom/unk bekapcsol és felkelt, 5-20perc elteltével.
szerk. Jut eszembe, van egy ismerős akinek van műszerész végzettsége. Ő tudni fogja hogy hol kell kersgélni a dolgot? Vagy ha nem, esetleg tudnál egy kis mankót adni hogy hol lehet a hiba? Tudom, az én készülékemben...
Bocs a tömény hozzá nem értésért, de ezért kérdezek. -
MasterMark
titán
válasz
axlrose32 #1242 üzenetére
LG RE-39NZ43RB
Ha jól tudom CRT. (Illetve ha jól hallom, mert ugyanolyan a hangja mint egy CRT-nek bekapcsolás után.
)
Túlságosan fehér a legsötétebb szín. Ahol fekete kéne legyen inkább szürke. Az éles kontúrok után pedig olyan színnel dereng körülötte mint amivel van. (Pl. Egy fehér kör a kép közepén, akkor fehéren körülötte a fekete részben halványodik el.)
(Kontraszt lehúzása nem segít, ugyanilyen, csak sötétebb lesz az egész kép.)
Beégéssel lehet valamit kezdeni? Nem is tudtam, hogy ezek is be tudnak égni.
szerk.: Illetve a konvergencia beállítással is lenne gondom, mert az automata nem jól állítja be. A szervizmenüben pedig kis rácsonként kellene beállítani (amit meg is csinálok, ha lesz időm) csak nem tudok kilépni belőle.
A beállításhoz esetleg valami tanács? -
Dictator^
veterán
válasz
axlrose32 #1202 üzenetére
Kikapcsoltam, azóta pihen.. egy ideje már ilyen, hogy nem mindig kapcsol be elsőre, illetve mostanába azt csinálta, hogy menet közben is kikapcsolt (eddig csak 3x)..
De volt olyan, hogy ment napi 10 órát, elmentem otthonról fél órára, kikapcsoltam, hazajöttem, bekapcsoltam és már nem kapcsolt be azonnal.Ha cserélem a kondit, visszaáll a rend? Ez okozhatja ezt a led villogás -> nem bekapcsolás (néha háttérvilágítás felvillanás) effektet?
-
Hegyirabló
veterán
válasz
axlrose32 #1152 üzenetére
Köszönöm.
Sosem voltam az ipari összeesküvés elméletek híve, de el tudom képzelni azt, amit valaki írt egy másik topikban, nem véletlen, hogy fél évvel a garancia lejárta után történik ez a tevével. Mert hát miért érné meg a gyártóknak, ha 10 évig használnál egy tevét...
-
-
benczepepe
csendes tag
válasz
axlrose32 #1103 üzenetére
Szia!
Köszi a tippet, hajszárítóval már teszteltem. A laptop ventilátor meg van, és van egy 12 voltos ventilátorom is.
Van tipped, hogy honnan vegyek 5 voltot? A táp szekunder oldaláról a felső csatlakozó két szélső érintkezőjén ( fekete, fehér ) mértem 5 voltot, de a ventilátor nem indul el. A polaritást ellenőriztem. Kevés az amper? Előre is köszi:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest