- Milyen videókártyát?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Androidos fejegységek
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
C00L
csendes tag
Nagyon behalt ez a topic...
Nem igazán mükődik az LCD-m!
Felraktam azt a drivert is de semmi. Nem tudom, hogy mi lehet.
Van valakinek valami ötlete?
Tudja valaki, hogy hogyan felkonfigurálni egy T6963C chip-el szerelt grafikus lcd-t?
Olvasni tudok róla (legalábbis a status check vissza ad valami értéket), meg valószinű, hogy valamit felkonfiguráltam rajta de, hogy tudok a CG ROM-ból karaktereket kiiratni a kijelzőre?
lcd konfig:
graphic home address:
data1: 00h; data2: 00h; cmd: 42h
graphic are
data1: 02h; data2: 00h; cmd: 43h
text home address
data1: 00h; data2: 00h; cmd: 40h
text area
data1: 1Eh ; data2: 00h; cmd: 41h
''OR'' mode, ''CG-ROM'' mode: cmd: 80h
display mode: cmd: 9Fh
address pointer : - ide szeretnék irni egy karaktert...
data1: 23h; data2: 01h; cmd: 24h
majd a karakter pozició kodja a CG-ROM-ban...
data1: 21h; cmd: C0h (ha minden igaz akkor ez egy ''A'' betü.)
És ezek után nem ir ki semmit.
Sőt még a status chek eredménye: kijelző ki van kapcsolva...
esetleg valami ötlet?
[Szerkesztve] -
C00L
csendes tag
válasz
Flagstaff2 #2261 üzenetére
Igen!
Ami defaultban be volt álítva az szerint kötöötem be.
De az a baj, hogy a portból egy darabb bit sem jön ki.
Nincs semmilyen változás. -
C00L
csendes tag
Hali.
Őssze drotoztam egy grafikus lcd-t meg a párhuzamos portot. Kérdésem az lenne, hogy hogyan tudom mükődésre birni a cuccost? Mert szerintem egy árva jel szint változás sem jön ki abból az átkozott portból! (Rámértem az enable lábra freki mérővel)
Az Lcd studióval probálkoztam.
Csináltam egy órát, elmentettem, létrehoztam egy új play listet, mjad mentettem és Play. de semmi. a biosban is állítgattam valamit de akkor se tötrént semmi.
nos ha van valakinek valami ötlete akkor azt ne tartsa magában!
Előre is köszi. -
C00L
csendes tag
Flagstaff2 a CCFL meghajtó csati és az LCD CCFL csti mind a kettő 5 polúsú volt?
Nekem az LCD az 5 polusú a CCFL az meg 4.
Mindegy, hogy hogyan kanocolom össze?(nem akarom tönkre tenni)
Szerintem igen, de azért megkérdezem.
[Szerkesztve] -
C00L
csendes tag
hi.
ugyan olyan lcd-m van mint Flagstaff2 - nak. Nekem nem lesz sok köze a pc-hez csak némi kis infot nyerek töle. Hömérséklet, fesz, áram, stb. nem progoval fogom tolni hanem vmi kis mikrovezérlővel. -
C00L
csendes tag
válasz
Flagstaff2 #2174 üzenetére
Hi!
Mivel oldottat meg a -20V-os tápfeszt? -
C00L
csendes tag
válasz
Flagstaff2 #2174 üzenetére
Hi!
Mivel oldottat meg a -20V-os tápfeszt? -
C00L
csendes tag
24lc16 csak arra kell, hogy i2c eeprom kezelést tanuljak rajta. Egyébként egy 240*128-s grafikus kijelzőt néztem ki.
Az MMc kártya meg egy nagyon zsir ötlet. Megfontolom az ötletet.
Ha vkinek van vmi jó ötlete a project kivitelezéséhez akkor ne folytsa magába.
THX -
C00L
csendes tag
Pic meg van itthon 2-3 db meg 24 Lc16 is azt meglátom.
-
C00L
csendes tag
Nos mikrovezérlős tapasztalataim vannak igaz nem sok, de azért megbirkozók a közben felépő problémákkal.
A cucból nem tom, hogy mi lesz a végére, de azért bele fogok.
Legalábbis veszek kijelzőt meg ezek után valószinű,hogy MMC kártyát is.
Az USB meghajtó az már megvan. Usb modult vettem és igy nem kell panel építeni neki (Aszem DLP-usb232BM)
A többit meg majd meglátom. -
C00L
csendes tag
Ja lehet, hogy a 9db 512Kbyte eeprom az sok, de ezt majd meglátjuk, hogy mennyi kell majd. De max ebből a tipusból ennyit tok felfüzni.(24lc512)
Az ethernet az még kérdéses mivel tegnap még nézegettem egy két oldal és nem biztos, hogy olyan egyszerü netre menni vele. De attól hálozati ethernet interface meg USB biztos, hogy lesz benne.
PDA meg vmi kis méretű alaplap nem igazán jön be mert magam akarom megcsinálni az egészet mert igy úgy alakítom ki a hardware-t ahogyan én szeretném. (Retentő sokat lehet ezekkel a nagy projectekkel tanulni)
Routert meg most vettem igy az is van és mekkora zsir dolog lenne a mikrovezérlőimet egy ethernet hálóra kapcsolni.
[Szerkesztve] -
C00L
csendes tag
Azért én egy picit máshogyan tolom a cuccost.
Usb portra egy egész információs lcd kijelzőt építek.
Nem csak a gép lesz rákötve usb-n hanem kap még egy ethernet interface-t, hogy a friss hireket meg információkat netröl töltse akkor is ha nincs bekapcsolva a PC-m. Lehet, hogy még egy GSM modul is kerül beépítésre, hogy álandóan kapcsolatban tudjon maradni a gazdijával.
Egy személyi manager is egyben. Naptár, tennivalok listája, ébresztés, stb funkcókkal.
Terveim szerint 9db 512 Kbyte eeprom is kerül beépítésre a rengeteg info tárolására. És persze mind ez szünetmentes tápforrásról fog üzemelni. (USB, +5Vsb, adapter, elem, napelemek)
Elképzeléseim szerint 3-4 db pic mikrovezérlő lesz párhuzamosan felfüzve igy minden cpu-nak meg lesz a maga feladata és nem terhelik egymást.
Csak sikerüljön megcsinálni.
Ehhez keresek grafikus Lcd-t. Nekem is egy kék alapon fehér Lcd kéne, de lehet, hogy marad a fekete alapon fehér. -
C00L
csendes tag
tárgytalan már megtaláltam.
-
C00L
csendes tag
Egy fontos kérdés!
Hogy kell összekanocolni a LPT-t meg a GLCD-t? -
C00L
csendes tag
válasz
Flagstaff2 #2137 üzenetére
ok!
A kijelzőt mivel fogod meghajtani vmi pc-s progival vagy netán építesz mellé vmi vezérlő elektronikát? -
C00L
csendes tag
Olvasgattam a 24D70NCW kijelző adatlapját és az tünt fel, hogy elvileg van karakter szin választó bemenete is (Fekete-fehér karakter).
Ha fekete a háttér akkor a fekete karakter hogy látszik?
Illetve milyen az a fekete háttér világítás?
- Tulajdonképpen a fehér karakterek világitanak vagy mi? -
C00L
csendes tag
Akkor neked fehér alapon fekete betüket ir?
Vagy fekete alapon fehéret ir?
Mert a EW24D30FLY is tud valamit a fehérrel. Lehet, hogy fehér háttér, vagy talán fehér betük.
Nem tudom ,hogy mi a ''TRANSFLECTIVE'' és a ''TRANSMISSIVE'' közőtt a különbség. Tudja valaki?
Ilyen pont van a Chip Cad-nak 9800HUF-ért.
[Szerkesztve] -
C00L
csendes tag
Én most egy EW24D30FLY tipusú LCD-vel szemezek csak az a baj, hogy nincs olyan lába amivel a karakter méretet lehet váltani. Ezt programból kéne megtenni. A codixnak meg van ilyen csak nagyon drága.
-
C00L
csendes tag
válasz
Flagstaff2 #2121 üzenetére
HI Flagstaff2!
Az lenne a kérdésem, hogy mi a tipúsa annak a grafikus Lcd-nek?
Sötétben, illetve rosz látási viszonyok között (bele süt a nap) mennyire olvasható?
THX -
C00L
csendes tag
Hi all!
Régóta követem a forum menetét és mára már elég szépen kifejlődőtt ez az Lcd cucc. Csak Grtatula!
Az a nagy kék grafikus Lcd-t minden irányból jól látni? nem zavarja a kék a szemet? - Én is ilyet kerestem már régóta.
Nem tud valaki valami grafikus lcd vezérlés leirást?
THX
Csak így tovább! -
C00L
csendes tag
-
C00L
csendes tag
válasz
Robert7x #1099 üzenetére
Nem szakdolgozat henem az országos konstruktőri vesenyre adtam be.
Még nincs teljesen kész, de remélem egyszer elkészül teljesen a haedware és a program is amit hozzá csinálok.
A vezérlő picben még van hátra 6,5kB szabad helyem.idáig a progi 1,5kB-t foglal el. De ha a szövegtárat kiteszem egy 16kB-s külső eepromba akkor már a progi 500byte szabad helyet foglal el.
és még nincs befelyezve a thermo control!
Az oldaladon láttam egy túlfesz védőt.
Nekem 5,2V-ra kéne és 10nSec alatt kéne kikapcsolnia. Tudsz ilyet csinálni?
(Kiváncsi lennék, hogy az 5,6V zener mennyi idő alatt megy el rövidzárba?)
[Szerkesztve] -
C00L
csendes tag
válasz
Papa-Georgo #1092 üzenetére
Hi!
Szerintem nem nehéz egy softwarel mindenfélét kiírni egy LCD-re szerintem inkább ezt ful hardware-s modon kéne csinálni.
Az már talán nagyobb cucc.
Ez talán vmivel jobb.
http://free.srv.hu/t/o/tomee/e107_files/downloads/
thermo_control/pc_thermo_control_v1_by_tomee.pdf
- legalábbis szerintem.
Ez egy igazi Hardware monitor.
[Szerkesztve] -
C00L
csendes tag
Hi!
Fogsz egy tranzisztort és a bázisát bosszantod egy NTK vagy PTK ellenállással.
(NTK, PTK ellenállás hőmérséklet változás hatására változtatja az ellenállását)
Szerintem igy lenne a legegyszerűbb. ha még sorba is kötsz vele egy potit akkor meg az előlapon be lehetne álítani egy min. állandó fordulatszámot. -
C00L
csendes tag
Sziasztok!
Miért nem készitetek sorosportra LCD kijelzőt, ami saját magának hardware-s uton méri a hőmérsékleteket. Nem szükséges külön progi ami vezérli és ez által nem terheli a géped erőforrásait. Sőt még olyat is tudhatna, hogy az egész cucc a soros vagy USB portján érkező karaktereket irja ki az LCD-re, persze a kijelző kurzora speciális vezérlő utasitásokkal vezérelhető lenne. Sőt még saját programozható gombjai is lennének amivel akár a winamp teljes kezelését ki lehetne rakni a gép elejére.
Na milyen őtlet?
Én most egy ilyen cuccot építek a gépembe. Már az LCD gyönyörüen muzsikál!
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Motion F5te Tablet - Intel i7-3667U I 4GB I 128GB SSD I 10,4" XGA Touch I Cam I W10 I Gar!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest