Új hozzászólás Aktív témák
-
Nicotin
kezdő
Sziasztok mi a véleményetek egy ryzen3 + gtx 1060 egy LC-Power LC600H-12 jónak számit ? Vagy nagyon gyér minöségű táp ?
-
Dani34
újonc
Kedves mr_ricsi ! Pont van nálam olyan gép amibe 500w-os LC power van , vicc kedvéért pont azért néztem körül a fórumokon mert érdekelt mennyire lehet megbízható ez a táp. Bár informatikus vagyok és raktam már össze nem egy gépet ilyen tápot most láttam először . Minden esetre csináltam róla neked képet ha még aktuális . Kellemes estét kívánok.[kép]
-
wsanyi
aktív tag
Itt ezt olvasom:
http://www.lc-power.com/en/product/archive/power-supply-units/lc6550gp2-v22-80plus/
Ez a V 2.3-asról van:
max. combined 450 W
Efficiency > 88%
Standby consumption 0,2W - ErP 2013
Temperature control for case fan yes
Security circuitry OVP = Over-Voltage Protection
OCP = Over-Current Protection
OPP = Over-Power Protection
SCP = Short-Circuit Protection
UVP = Under-Voltage Protection
Multirange (110V/220V) no
Haswell compatible yesCsak ez a GP2, a simáról ne írnak sehol.
max. combined 450W
Efficiency up to 84,77%
Standby consumption 0,2W - ErP 2013
Temperature control for case fan yes
Security circuitry OVP = Over-Voltage Protection
OCP = Over-Current Protection
OPP = Over-Power Protection
SCP = Short-Circuit Protection
UVP = Under-Voltage Protection
Multirange (110V/220V) no
Haswell compatible yes -
csubuka
addikt
Köszi, az lesz, a zsírozással csak átmenetileg oldottam meg a gondot.
Rakjak bele egy Nanoxia Deep Silence 140 - 1400-at (3 pines, abból kettőt kötök majd be)? A Cooltek CT-Silent Fan 140 épphogy a 62 CFM felé megy, ami a gyári érték, a Nanoxia talán nagyobb biztonsággal tenné a dolgát, főleg, ha a Nanoxia jobban ajánlott. Nem tudom melyik lenne a legjobb.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Az LC8700-nak ha meghal a hűtése, akkor van benne hővédelem és lelövi magát? Kissé megijesztett, hogy egyik pillanatról a másikra komoly vibrációk jönnek a ventitől és billegtetésre megállt a venti. Gondolom a csapágynak annyi. Valaki cserélt már ventit ilyenben?
*Lehet jobb ha ezt az általános táptopikban kérdezem inkább...
-
mrazgabor
tag
Sziasztok
Tapasztalt valaki közületek olyat, hogy egy táp (LC Power LC6550 550W) teszterre dugva jónak mutatja de ha alaplapra van dugva akkor nem indul el. Alaplap biztos jó hisz egy 400as táppal simán beindul.
Sok lehetőség nincs rosszul bedugni igy nem tudom mi lehet a gond.
Az alaplap24+8 pines, a táp 24+4es probáltam a 4pinről 8as átalakitót és a molex-8pint is.
Kifgytam az ötletekből hátha van okosabb nálamElőre is köszönöm a válaszokat.
-
wsanyi
aktív tag
Ehhez inkább Chieftech, vagy Cooler Master lenne jó szerintem. Használtan is nézhetsz, vannak jók használtan, minőségi 500-600W közötti. Nem eszik annyi áramot. Nekem LC-POWER 6550 v2.2-m van, Athlon 2 245e-vel, és valami nagyon régi, olcsó videokarival, ami lehet, hogy még 20 W-ot sem eszik, de tök jól elvagyok vele. Akár 4-5 winyót is meghajt gond nélkül. De ha nem menne, akkor vagy beszerelném a tesztelésre vett 750 W-os Coolermastert,vagy vennék bele egy másikat. Az inkább megoldás lenne, ha vennék, mert a Coolermaster nagyon sok ennek a gépnek... És ha beszerelem, nincs mivel tesztelni.
Ezek a tápok irodai felhasználásra lettek kitalálva, azt viszont nem tudom, hogy az erősebbek mit tudnak. De valószínű, hogy 500W-ot nem tud az 500-as, bár ahogy más is írta korábban, még ezek a legjobbak ebben a kategóriában, meg van vmi N-base, vagy mi, amit a régi helyen árulnak, ahol sok éve dolgoztam. Olyat vettem egy tönkrement FSP helyére, és azóta is működik. Olcsó volt, és irodai gépbe ment, ami még 200W-ot sem fogyasztott. Az én gépem pedig olyan keveset eszik, hogy alig többet, mint egy notebook, pedig 970-es AMD chipes Gigabyte lapom van, 4 GB RAM-mal. Ez a chip állítólag sokat eszik. Gondolom, attól is függ, mire használjuk. Viszont van egy bővíthető gépem egy jó lappal, és nem kell Windows-t és minden telepítenem, ha cserélem a lapot, mert azt nem kell cserélnem. ;-) Bár lehet, hogy bevirtualizálom az egészet, és akkor meg mindegy, mi a fő rendszer... Lehet Linux is. Azon is elfut a Virtualbox, vagy a VMWare Workstation. :-) Bocsi a kitérőért!
Szóval inkább Chieftech, vagy Coolermaster játékra. Vagy drágább enermax. A többit nem ismerem annyira, de van AKYGA is, amiről jókat szoktak írni, és még vagy 1000 féle. Ha túl olcsó, az gaynús, ha túl drága, akkor az is. ;-)
-
hupisom1
tag
Üdv !
Ez a táp : LC Power 1000W LC1050 V2.91 - LEGION X milyen béllel van szerelve , és mennyire megbizható ez alapján , masik tápos fórumon azt mondták andyson , de én meg a cwt oldalán láttam , szerintetek? köszi -
Od!3
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem táp ügyben. Szeretnék egy gépet összehozni és nem tudom, hogy a jelenlegi tápom elég e az adott konfighoz.
A Config a következő lenne:
- AMD FX 6300 cpu
- ASUS M5A97 R2.0 (AMD970) alaplap
- 16 GB DDR3 RAM
- Sapphire Radeon R7 260x OC (ez már megvan)
- 1 TB HDDA jelenlegi tápom: LC POWER LC500H-12 V2.2
Procit meg a VGA-t nem akarom húzni!!!
Az érdekelne, hogy ez a jelenlegi tápom, elbírja e ezt a konfigot?Előre is köszönöm.
Üdv.
-
nyulnyulu
senior tag
Erröl mi a vélemény?lc6550gp2 v2.2
-
törölt tag
Németországi cég ez az LC Power, jól csinálják, így akarnak a piacra betörni. A legjobb reklám egy cégnek az, amit mondanak az emberkék a termékeikről.
Most is volt nálam egy ilyen táp, 8cm-es ventilátorral, a hűtő csapágya már zakatolt, mint a traktor, a portól nem lehetett látni a táp belét, de púpos kondi, kiégett valami, elszíneződés sem volt sehol. Pedig elég zsúfolt gépet hajtott(na az ragyogott belül, mint a gyógyszertár, szegény tápra nem jutott már idő a tulajnak takarítani. -
wicken
tag
én ugyan AC tápot használok sok éve, de fiamnak a gépében is pont egy 550W-os LC POWER táp van.
nem azért, mert olcsó volt, hanem mert nem adok ki 20ezret egy "neves" tápért. volt már ilyenem és 1 évig se húzta sem a Codegen, sem a CoolerMaster. mindkettő ment a szervizbe.
érdekes, hogy ez az LC POWER még mindig megy, meghajt egy 16GB-DDR3-as, 8magos AMD gépet egy 3GB-os R9 280x-el...itt most pont nem igaz az, hogy a drágább jobb. egyáltalán nem biztos, hogy jobb... a tapasztalatom pedig pontosan az ellenkezője. természetesen egy bizonyos szintet azért meg kell ütni, hogy elbírja a hardvert.
-
törölt tag
Nagyon jó kis tápok ezek a 420-asok, még a topic elején írta egy kollega, hányból hányat vittek vissza x év alatt. És gondolom nem 250w-on voltak hajtva ezek, jópár gépet nézek belülről naponta, képesek az emberek 300w-os codegenre ráakasztani 3 hdd-t, 2 odd, egy hd4850-el. Olyan forrót fúj ki hátul szerencsétlen táp, hogy égeti a kezem majdnem. Szóval gondolom ezeket a Lc powereket is így hajtották sokat, és ha ennek elelnére se mennek tönkre, akkor tudhatnak valamit. De belenézve is egy ilyen 420-asba látszik, kissé más kategória, mint valami olcsóbb táp. Biztos nem egy Delta, vagy FSP, de most is van nálam egy ilyen táppal szerelt gép, ddr3 ramos alaplappal, gtx550 videokártya, és olyan poros volt belül az egész, hogy nem látszott a procihűtő. A tápban púpos kondik nincsenek, az is tiszta por volt belül.
Szóval aki fikázza ezeket a tápokat....megkérdőjelezem, valóban ért hozzájuk? -
TomiFiu
tag
Sziasztok!
Kb. 2 hete megadta magát az LC Power-em, viszont sikerült megjavítanom 0Ft-ért, mert szerencsére csak a 12V-os ág halt meg. A tünet az volt, hogy a gép bekapcsolásra fél másodpercre beindult és le is állt. Aztán próbáltam úgy hogy az alaplap plusz tápját lehúztam, ekkor pörgött a ventilátor, de persze se kép, se hang.
Itt már meg is volt elméletben a hiba.
Aztán szétszedtem és a 12V os ágnál körülnézve volt is egy púpos kondi. Szerencsémre volt néhány bekrepált tápegységem már és az egyikből átforrasztottam egy épnek tűnő paramétereiben teljesen megegyező kondit.És most tovább szolgál az LC Power.
-
amdni
aktív tag
-
amdni
aktív tag
Nos rádugtam az alaplapra a 4 pines csatlakozót, tökéletesen működik.
Másik 4 pines bemenet most üres.
Jelenleg egy I3-as cpu van az alaplapon.
De elképzelhető hogy később majd fogok venni I5 vag I7-es procit.
Akkor hogy fogom megoldani ezt a problémát hogy nincs másik 4 pines csatlakozóm?
Lehet olyan átalakítót venni ami pl. molex -ból csinál 4 pines csatlakozót amit rádughatok? -
-
tornas
őstag
A 6 pin-es PCI-E csatlakozóval semmiképpen sem működne vele a gép. Már csak azért sem, mert fordított a bekötése is a 8 pin (vagy 4+4 pin) EPS-hez (CPU tápcsatlakozó) képest.
Ha ezt egy nagy teljesítményű és egyben hagyott 12 V-os ágas táppal hajtanád végre, akkor még fel is gyújtanád vele az alaplapot is. -
amdni
aktív tag
Chieftec CTG-450-80P
Ezt vettem meg, remélem hogy ez megfelelő lesz, csak egy a hiba, nincs rajta 8 pines csatlakozó.
Hihetetlen hogy olyat adnak el ami nem kompatibilis egy gigatyte intel socket 1150-es alaplappal.
Most mehetek vissza átalakítót venni hozzá 6 to 8 pineset.
Gondolom 6 pinessel nem fog működni a gép? -
amdni
aktív tag
Ez hihetetlen hogy a neten webáruházak összevissza írogatják az adatokat.
Nekem erre a tápra amiről most szó van passzív pfc-t írnak, te belinkeltél egy címet amit az áll hogy aktív pfc-s.
De a jelenlegi tápom ami lcpower 6420g 2.0-s -ra is egy külföldi konkrétan német hirdetésben az áll hogy passzív pfc-s
Írtam a gyártónak németbe, az jött vissza mailban hogy aktív pfc-s.
Na most akkor mi van???
Holnap szétszedem és megnézem az a biztos. -
tornas
őstag
Nyugodtan veheted az aktív PFC-s tápot is, meg aztán gyakorlatilag már csak APFC-s tápot lehet kapni újonnan. Rosszabb minőségű tápoknál előfordul a PPFC is (Akyga, M-tech, stb.). Szinte biztos (99 %), hogy az UPS-esed és az APFC-táp komálni fogja egymást.
A Chieftec iARENA GPA-400B8 táp pedig szintén APFC-s és nem passzív PFC-s. [link]
-
amdni
aktív tag
8 éve vettem a szünetmentest, azóta 1x kellett akkut cserélnem benne, tökéletesen üzemel, tegnap teszteltem, 10 percen át bírja működtetni a pc-t akkuról. Újan vásároltam akkor. Minek vegyek másikat ha ez is működik.
Azért merült fel bennem a kérdés, mert hétfőn megérkeznek az új konfigomhoz az alkatrészek, és azon goldolkoztam vegyek-e új tápot, vagy jó a már 8 éve működő LC-power ami 8 évvel ezelőtt szintén új volt.És most ott tartok hogy nem tudom hogy milyen tápot vegyek. Aktív vagy passziv fpc-set? Nekem csak ez lenne a kérdésem.
Lehet kapni passzív pfc-set beszéltem a bolttal, igaz 5 nap a rendelési idő:Chieftec iARENA GPA-400B8 400W 85+ OEM
400W, 1xFAN, 12cm, Passzív PFC
Garancia: 24 hónap
Beszerzési idő: 3-5 nap
11 080 Ft -
Cobra.
őstag
Nem, mindenképpen egy normális tápot vegyél, passzív pfc-set mondjuk úgyse kapsz újonnan, max valamit ami még az LC Powernél is gagyibb.
Egyébként mi a jelenség a szünetmentes és a táp között?
Ahogy nézem a 2060-as se egy mai darab, gondolom használtan vetted. Nem lehet, hogy az akkuja döglött? -
amdni
aktív tag
Üdv!
Van egy 8 éves tápegységem,Model: LC6420G v2.0 420W PFC ami leírás szerint aktív pfc-s.
Erre ma jöttem rá, a szünetmentesem pedig pannon power pro 2060 ami kváziszinuszos jelet ad ki.
Ezek nem is működhetnének együtt ugye?
Csak mert 8 éve így használom a pc-met.Most fogok hamarosan új pc-t vásárolni, akkor mindenképpen passzív pfc-s tápot vegyek bele a biztonság kedvéért?
-
rolakilla
újonc
hogy hogyan talátam rá hát képzeld a gugliba anyám
-
rolakilla
újonc
szóval nekem aza gondom hogy van egy enermax tápom a problem az vele hogy ha beteszem a hazba akor nemegy lekapcsol utana bekapcsol magatol de ha kiveszem a hazbol csak ugy rakötöm megyen rendesen nemkapcsole köx a valaszokat
-
necrobin
tag
válasz
Eunos800 #102 üzenetére
Nekem egy LC-Power LC420H-12 (420W) van, vagy is már nem sokáig, de sok évig bírta, és még mindig jól teljesít. Halk, és nagyon erős. Én egy HD 4890-et is használtam rajta sokáig, illetve próbaként pár hétig használtam egy HD 7870-et meg egyéb kártyákat is kipróbáltam vele, köztük a HD 6950-et. Semmi gond nem volt vele, egy hibája van ennek, hogy kevés kábel lóg rajta, így ha egy erősebb kártyát akarok rá csatlakoztatni, amihez két 6pines kábel kell, akkor valamit nem tudok megkötni pluszba, pl a DVD meghajtót.
Szerintem egyáltalán nem rosszak ezek a tápok, egy ismerősömnek is ilyen van, csak nem 12centis ventivel, és neki is több éve helyt áll, ráadásul azon is ki volt próbálva hetekig a 7870, meg egy 4870-es kártya. -
KariZoli
csendes tag
Sziasztok! Nekem egy LC power 550W-os tápot ajánlottak a gépemhez(Phenom II x6,HD 5770 Sapphire Vaporx,8gb ddr3 ,Gigabyte 870 alaplap),nem vettem meg inkább vettem egy Chieftech 550W-osat újat..
Jobban jártam?,mert az lc powert használtan olcsóbban megtudtam volna venni (8000Ft).
A Chiftech 14400Ft-volt -
tornas
őstag
Ez a táp elméletben 650 W-os, de a 80+ -os doksiján 600 W-ig mérték csak a hatásfokát az Ecova-sok. Ha csak a 600 W-g volt terhelhető a 650 W helyett, akkor elméletben nem kaphatta volna meg a plecsnit.
A doksin látható kis képen is rajta van a tápon hogy 100-240 V, ha jól kinagyítom.
De van csak 230 V-os verziója is, amin rajta van a 80+ Bronze jelölés:
Na, ilyenkor most mi van?!Számomra érthetetlen, hogy miért vannak ilyen dolgok (átverések) ezen a téren.
Van még egy másik csak 230 V-os verziója is (mr_ricsi már egyszer utalt rá), de ezen nincs rajta a 80+ semmilyen jelölése sem:
Az már csak részletkérdés, hogy milyen belső van benne valójában.Elképzelhetőnek tartom (a garanciacímke is utal rá), hogy ebbe is Great Wall elektronika van benne. Kis honunkban a fentebb említett, csak 230 V-os verziókból mind a két fajtát forgalmazzák. -
tornas
őstag
Ahogy elnézem, a legnagyobb szórás az a Super Silent és Silent Giant-Green Power Edition szériákban van. Az Office Series-ben is láttam csatlakozóbeli eltéréseket is, egy adott típuson belül (LC420H-12).
A V1.3 vagy a V2.2 verzió jelölés nálam az ATX szabványra utalhat, és most nézd meg ezeket az alábbiakat is!
Itt egy másik "V1.3-as" modell is. Ez már aktív PFC-s modell.
Legalább olyan szórás van az LC-POWER típusaiban, mint a Codegen-ben.
A kérdésedre a választ sajnos nem tudom...
A vásárló megtévesztésének a fogalmát szerintem kimeríti az ilyen üzletpolitika. Érthetetlen...
Mint a 2. világh. alatt vagy közvetlen azután a magyar seregben (meg a meghurcolt népnek is) osztották a cipőt. Amilyet kaptál olyanod volt, vagy kicsi vagy nagy, nem számított. Náluk jelenleg így néz ki az üzletpolitikájuk, vevői szemmel.
Ilyen erővel akkor a TV-re sem kell semmiféle típusjelzés --> ilyen TV vagy olyan TV, mindegy, osztan jól van, csak képe legyen. Végül is nem mindegy, mert az a "mindegy", hogy ha a kezedbe sz@rsz, majd megmarkolod és bárhogy szagolod a markodat, akkor is ugyanolyan büdösnek érzed a bütyködet, mint a csuklódat. Na, az a mindegy...
-
tornas
őstag
Itt egy másik turpisság is.
Az alany típusszáma: LC-Power Super Silent series LC6550 V2.2
Ezen az oldalon fel van sorolva három fajta verziója is és mindegyik Great Wall belsővel, de más feszültség kiosztásokkal. Itt inkább csak a típusszám jelölésekkel van a problémám.
Ráadásnak itt van ez is, ami viszont a negyedik típus, ha a feszültségek kiosztását veszem alapul. Hab a tortán, hogy ez már szerintem nem a Great Wall, hanem a Huntkey elektronikájával van szerelve.
-
tornas
őstag
válasz
raisechip86 #94 üzenetére
Kontakthiba esetleg?!
-
raisechip86
csendes tag
-
tornas
őstag
válasz
raisechip86 #92 üzenetére
Felejtsd el!
-
raisechip86
csendes tag
Ms Industrial Gold ms-400atx p4 tápegységről mik a vélemények?? http://www.njuskalo.hr/kucista/ms-industrial-gold-ms-400atx-p4-oglas-4230482
-
törölt tag
ha nagyon kevés pénzből kell gazdálkodni, akkor még mindig ott a használt, de minőségi tápok (FSP, Chieftec, Seasonic, stb.) lehetősége. nem valószínű, hogy ezek drágábbak egy lc-foschnál (de előfordulhat), de mi a drágább: egy minőségi táp az örökkévalóságig, vagy egy vacak által tönkrevágott gép és a rajta tárolt adatok pótlása? az olcsóbb nem mindig olcsóbb.
-
beefjeez
senior tag
Képzeld, ezek a tápok nem érdemlik meg, hogy tápnak hívd őket.
Ne keverd ide a szegénységet stb, nem ez a téma. Nekem vitte el gépemet régen ilyen szutyok, ismerősnél pedig tüzijátékozott, nagy szerencsére megmaradt minden.
Bűn ezzel kínozni az alkatrészeket, mikor 3-4k ért ott vannak a használt chieftec fsp tápok. -
14adam
addikt
köszönöm a "kis majom" jelzést ha ezt nekem szántad (mivel nekem válaszolt abba a hsz-be) Ha anyám tenné alám a gépeket ( nem tudom,hogy mi jogon "nyúlkálsz" bele mások pénztárcájába) akkor nem egy 12 éves seasonic tápot használnék... (napokba kondiztam át,hogy csak azért se keljen vennem 10-20-30k-ért normális tápot) Ez a seasonic 2900xt-t is vitte,holott akkor már 8-9 éves volt és a matrica szerint 200wattos... 2-3-4 ezerért lehet venni fsp pnf-t vagy apn-t is vagy ott vannak a hipro tápok. Inkább ne osztogass tanácsokat mert csak félretereled az embereket...
Régen iszonyatosan foglalkoztattak a tápok,több ezer tápot ajánlottam már az életem folyamán. Senki nem jött,hogy baszod,ez elvitte a vga-t vagy a vinyót... De ilyen szar tápoknál már nemegyszer előfordult,hogy sorba kaptuk az infókat. Saját tapasztalat is van rengeteg,a harmadik új vinyó után érdekelt a téma,hogy vajon mi a franctól döglenek be folyamatosan,a válasz meglett. Lett egy normális táp véve amit a SAJÁT PÉNZEMEN vettem mert mi se álltunk/állunk úgy anyagilag... Azóta minden vinyóm vígan teszi a dolgát. Sose ment azóta tönkre alaplapom vagy vgam. Előtte a lapon a vrm-ek mentek zárlatba...
Mivel már kb 1,5 éve nem szóltam tápos topichoz ezt most nem hagyhattam szó nélkül -
doki333
csendes tag
Nagyon szépen köszönöm az értékelhető hozzászólásodat.
Pontosan ilyen Tapasztalati és meghibásodási véleményekre voltam kiváncsi egy olyan embertől aki Tudja is, hogy mit beszél!
A kis majmoknak akik meg anyuci pénzéből veszik a "nyócvanezerwattos" reaktorokat azok meg ne fikázzanak valamit élből, mert én p.: egy szegényebb családnak csinálgatom a gépeit ingyen és ott igenis számít! az a 3-4 ezer forint az olcsóbb és a drágább tápok között!Még egyszer köszi a hasznos HSZ-eket és munkálkodj kérlek továbbra is, hiszen a google a jövőben is a helyes útra vezet.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Terminator17 #83 üzenetére
Nézd meg ezeket:
[link]
[link]
[link]Típusszám (LC6650GP3 V2.3) alapján az első és a második linken ugyanarról a tápról van szó, de a paraméterek szerint nagyon nem ugyanazt tudják.
Ez teljesen tisztességtelen módszer az LCpower részéről, mert ha neked a GreatWall belű, a 12V-ján 550W-ra képes verziójú tápod van, és az ajánlatod alapján valaki vesz egy azonos típusszámút, amiben a ki-tudja-milyen-belű-388W-os tápot, akkor nagyon át lesz verve. Szerintem. -
Terminator17
senior tag
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Terminator17 #81 üzenetére
Ha jól sejtem, az FSP-d 2004-2007-es évjáratú lehetett, vagyis 3-6 éves, amikor 2010-ben az LC-poweredet vetted. Ez így nem fair összehasonlítás.
Ha 2010-ben 500-as FSP-t vettél volna, az simán tudná a 2010-es 650-es LCpowered teljesítményét, és szerintem árban sem lett volna drágább.És ha a jelenlegi konfigodat tuningolod, és mégis működik, az esetleg csak arra utal, hogy a tápodban nincs vagy nem működik a túláramvédelem. És egyszer elszólja magát a kettősdióda, ami után az alaplapod és a HDD-d átköltözik a túlvilágra.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Terminator17 #79 üzenetére
A címke szerint ennek a tápnak a 12V-ja legfeljebb 388W-tal terhelhető, vagyis egy 420-450W körüli FSP teljesítményét tudja. [link]
És akkor így vesd össze az árakat. -
Terminator17
senior tag
LC-POWER 650w Green Power v2.3
lyen tápom van gyerekek 2 éve és a jelenlegi nem gyenge konfigom viszi cpu + vga tuningal. + 4 vinyó
Semmi gond nincs vele. Szóval valahogy nem tudom felfogni mért vennék 30 ér 600 as fsp tápot mint 16 ér egy ilyet. Volt menő shieftec meg OCZ tápom is szal nem egy szar a LC power -
raisechip86
csendes tag
Sziasztok!Csatlakozom az előttem szólóhoz lc 500-al továbbra sincs semmi probléma,tökéletesen végzi a dolgát!
-
Spanipityu
csendes tag
FX8350,HD6970,és az LC550 még mindig bírja
-
Spanipityu
csendes tag
Nekem is egy 550-es tápom van, Egy Hd 6970,egy 95 w-os processor,és az apró,amit hajtok vele,egy éve. Még nem hasalt ki,és stabil a gépem.Persze a következő nem ilyen táp lesz szerintem. Aztán fene tudja.Fele annyiba se kerül,mint egy corsair.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Toncsiii93 #73 üzenetére
Tehát egy 2006-os évjáratú Codegen 400-as táp, amelyen PCIe tápcsati is van? Annak már a léte is csoda!
Fotót nem tudnál a címkéjéről és a csatlakozóiról?"6000Ft alatt használtan."
Minden tápban öregednek az alkatrészek, ezért sok értelme nincs használtan megvenni. Esetleg egy teljes átkondizás után. -
Toncsiii93
tag
válasz
Toncsiii93 #73 üzenetére
Milyen tápegységet ajánlatok srock P41C-DE, 4gb 1300mhz es memória, e5200 oc 3.0ghz, hitachi 320gb sata2,dvd olvasó, asus 8800 gtx alá? 6000Ft alatt használtan.
-
Toncsiii93
tag
VAN PCI-E csati
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Toncsiii93 #71 üzenetére
Nem lakástűzre, hanem lefagyó gépre, és időnként elhulló HDD-kre számíthatsz.
Egyébként arra kíváncsi lennék, hogy mivel a tápodon PCIe csati nincs, a 8800GTX-en pedig 2 db 6tűs, és emiatt a két átalakító kábellel a Codegen táp összes (4db) molex csatiját elhasználod, akkor HDD-t vagy ODD-t hogyan tudsz a tápra csatlakoztatni
-
Toncsiii93
tag
Olvasom hogy sokan nem támogatjátok az olcsóbb táp egységeket. Nekem Codagen 400W tápegységem van 6 éve, 3évig hd3870et, most 8800gtx et visz. Nem kellett volna már lakástűznek lennie? vagy csak nagyon szerencsés vagyok?
-
mr_ricsi
veterán
válasz
raisechip86 #69 üzenetére
A HD6450 maximálisan 18W-ot fogyaszt. Ha csak ezt hajtod az LC Powerrel, talán elbírja, de gépet már nem mernék ráakasztani.
-
raisechip86
csendes tag
Sziasztok!Van egy LC Power 500H táp a gépemben,most vettem egy Gigabyte Radeon 6450-es videokártyát.Az lenne a kérdésem hogy bírni fogja-e a táp?
-
speeedyyy
tag
Sziasztok, lenne egy fontos kérdésem. Van egy LC420H-12 tápom. Elég lesz az ehez a konfighoz, vagy veszélyes ?
ASRock 4CoreDual-SATA2
Pentium D915
Gainward HD 4830
2x1GB DDR2
120GB IDE
LD DVD-RW IDE -
MMIX
addikt
-
master90
aktív tag
Sziasztok van egy Prophecy2 LC Power LC8750 V2.2 750W II
Tápom és újra kellene kondiztatni tudnátok nem ajánlatin itt olyan
fórum társat aki ezzel foglakozik vagy tud segíteni nekem ? -
Kiralyly
csendes tag
Tiszteletem !
2 napja vásároltam egy asztali számtógépet, ami : AMD AM3*4*4,5 GHz*8 GB RAM*GtX550 Ti . Nem vagyok otthon a szakmába, így nem vettem figyelembe a táp márkáját (ace) , mint utóbb kiderült nagy hiba volt . Most egy Corsairre fogok beruházni : http://www.ebay.co.uk/itm/Corsair-Gamer-Series-GS800-800W-80-PC-Power-Supply-PSU-/130520656618?pt=UK_Computing_PowerSupplies_EH&hash=item1e63a32aea#ht_2854wt_1265
Ugyanis a bravúros Ace tápom megpukkant... A kérdésem lényege a köetkező: Lett e valami baja , a többi alkatrésznek ( sajnos nincs pót tápom kipróbálni) ? Azért reménykedek, mert ezeken már kell legyen védelemnek(hiába csak egy ace-ről van szó) , és fizikailag semminek semmi baja: Nincs égés nyom az adatlapon, nem deformálodott semmi, se folt, se púposodás.
Választ minnél előbb, ha valaki tud segíteni ! ÁMEN és Respect
-
M-a-X-i
tag
Sziasztok !
LC Power Silent Series LC5550 v2.2-ről van képem ami 2 éve teljesít szolgálatot ventillátotor csere miatt lett szétszedve. Phenom II x4 945 és Gainward 9600GT 1GB Golden Sample 2db HDD 2db optika társaságában.
Amit én észrevettem kicsit sípolt ha hírtelen kapott terhelést, de kis idő után ez is elhallgatott.
Nem tudom hogy a képekből kilehet-e venni vmit majd a hozáértők megmodnják mennire gány:LC Power LC5550 v2.2 képtár képei
üdv,
MAX_
u.i.: Helyi kis boltban elég sok kis drágább LC Powert eladnak nagyobb konfigokkal és elég pozitív a visszajelzés. Sajna a Chieftec CFT-650 ből is döglött meg náluk azt magam is láttam (azt csak halkan jegyzem meg az CWT elektronikás és nem Delta vagy Siertec).
-
eca
tag
Űdv ismét !
Csak részidős eredményem van még mindig müxik a LC6650GP3 V2.3 tápom és sajnos elég sokat megy mostanában dehát ez van más ismerösöm is van kényszer szabin
Lehet ,hogy kéne vennem egy kisebb gépet netezéshez ami nem zabáll ennyit .
-
steve24
aktív tag
Sziasztok! van egy LC POWER Pentium IV & PFC LC6420G 2,0 version. mi a vélemenyetek? mennyibe kerülhet egy ilyen táp?
-
janika24
csendes tag
Sziasztok!
http://www.lc-power.de/index.php?id=213&L=1
Szerintetek elég ez egy 4 magosra unlockolt amd-hez és egy 6850-es karihoz és 6 giga rammal? -
mr_ricsi
veterán
A linken nem látok tápot, csak valami dobozt, ami úgy néz ki.
Ez az LCPower a gyári adatai szerint is csak egy 210-220W-os gépet képes meghajtani. Ebből következik, hogy ha ragaszkodsz az LCPowerhez, akkor vagy csak a VGA-dat használhatod, és a géped többi részét nem, vagy fordítva: a proci+alaplap+meghajtók menetnek, de a VGA eközben ne legyen a gépben.
Ha mindent akarsz egyszerre, akkor ahhoz már egy tápegység kellene, nem egy ilyen LCPower izé.
-
Tbs82
tag
Hello ilyen LC power [link] tápom van, egy hd 6950-t szeretnék vele hajtani, de sokszor amikor furmarkkot tesztelem leáll a gép pedig ráraktam külön ágakra a 2x 6 pines molexeket.
Szerintetek kevés neki nagyon a táp?
Nem ad le áganként elég feszkot?
-
-
M@cika
őstag
Ha valaki veszi a fáradságot és körülnéz Fórumokon, aztán úgy dönt, hogy azonos árban egy alacsonyabb minőségű terméket vesz, azzal nem lehet mit kezdeni, max. drukkolni, hogy "olcsón megússza" ha valami meghibásodás lép fel.
-
Csab0
csendes tag
Hali!
Nem akarok becsöppeni sehova, csak érdeklődöm. Nekem volt lc power tápom, nagyon szerettem, ameddig szét nem csattant benne a kondi, de ahhoz kellett kb 10. Tehát Nekem nem volt benne túlfeszültségvédelem és kinyírta a fél gépem. A kérdésem az,hogy a 6550 v2.2 silent tápok esetében fennáll még ilyen veszély? Köszi előre is. Üdv
-
mr_ricsi
veterán
300Ft-tal drágábban kaptál volna 500W-os Chiefteket, 500Ft-tal drágábban 500W-os FSP-t.
300Ft-tal olcsóbban papíron 520W-os Hipro, a 460-at az is tudja. 500Ft-tal olcsóbban pedig 430W-os Corsair.Ez valami extrém sport nálad, hogy azonos áron megveszed a márkanév nélküli, kétes minőségű cuccost?
-
Tomyhun
csendes tag
Na és akkor mi van ha 460 wattos?A 460 wattosnak tökéletesen meg kell tudni hajtani egy 460 GTX-et,nem a semmiért adok ki 11000 ft-ot.Tiszta bénák vagytok,mit csináltok hogy tönkre megy a tápotok?Nekem még egy se romlott el soha,még csak nem is hallottam olyat hogy valakinek elszállt volna a tápegysége...
-
Tomyhun
csendes tag
Én ezt rendeltem meg LCPOWER LC6600GP2 600W APFC
Remélem jó lesz mert vettem egy ASUS 460 GTX -et és ezt kellene kihajtani.A régi táp nem volt jó hozzá. -
Sandrew
őstag
LC Power LC6550G Version 2.0
Mi a vélemény erről a tápról? Sikerült egy ilyenhez hozzájutnom
Jelenleg 9800GTX+ és egy 4Magosított X3 720-at hajt gond nélkül kb 1éve -
eca
tag
Ezt a listát most találtam:
-
mr_ricsi
veterán
A GP3 kicsit gyengébb, csak 400-405W-os gépet bír ki. Ezt még a CHIEFTEC CTG-500-80PB 500W is felülmúlja, kevesebb mint 13,5e Ft-ért.
"HDD-k hullanak mint ősszel a legyek nem biztos, hogy a táp vágta haza a cuccost."
Két darab vinyóm lett badszektoros az elmúlt 20 évben, de meg nem döglött egy sem. Még a 20-40G-ás lapos Maxtorok sem. (Nem mintha ez bármit is számítana, mert ha egy embernek az élete során van 100 vinyója, az is kevés egy megbízhatósági statisztikához.) -
eca
tag
Bocs.
Rosszat másoltam ki LC Power PSU-LC6650GP3 650W aktív PFC ezt rendeltem meg 15000-FT .(AQUA)Nekem bevált ez a technika és más ismerősömnek is van ilyen tápegysége, de ha kinyírja a gépem megírom ezen a topikon.
HDD-k hullanak mint ősszel a legyek nem biztos, hogy a táp vágta haza a cuccost.
Van 4GB, 10GB-s HDD-m ami még mindig működik ha kell, de a 20,40GB-ek kiestek. -
mr_ricsi
veterán
A PSU-LC6600GP2 600W tápegység a címkéje alapján 450-460W-os gépet tud elhajtani, és az iponnál 13125 Ft-ba kerül jelenleg.
Ugyanitt a CHIEFTEC CTG-550-80PB 550W OEM 14412 Ft, de 18W-tal többet tud, valamint a 12V-os tápágak elosztása klasszisokkal jobb, ezért ~130W-tal nagyobb VGA kártyát lehet vele meghajtani. És ez még márkás, jónak tartott táp is ráadásul.Úgy tűnik, éppen az évszázad üzletét készülsz elkövetni, csak gratulálni tudok hozzá!
"De megértem a fenntartásaidat és sajnálom a HDD-id"
Nem csak a HDD-t viheti, hanem az egész gépet, alaplapostól, VGA-stól. -
eca
tag
Elolvastam az egész topic-kot bevállalom ezt a tápot. A régi is egész sokáig húzta és nálam komolyan meg van terhelve. De megértem a fenntartásaidat és sajnálom a HDD-id nekem is van egy komplet HDD temetőm
pl.a régi 20 és 40 GB HDD-ből már egyik sem működik de ez széria hibája volt.
-
eca
tag
Nekem most nyiffant ki az LC6550 tápom.
Remélem nem nyírta ki a gépem.
Egyébkén pukkant egyet aztán elhallgatott minden. Nagyon megijedtem táp még nem adta meg magát, de teljesen olyan a hangja mit ha a régi képcsöves monitor pukkanna egyet.
Hiába egyre több dolgot élek átmonitor, táp vajon mi lesz a következő
Az új tápot már megrendeltem:
LC Power PSU-LC6600GP2 600W aktív PFC tápegység.
Remélem ez is kitart addig mint az előző. -
misx
senior tag
Engem az zavar inkább, hogy a számítógépekbe lassan már csak minőségi, márkás alkatrészeket lehet venni (ASUS, Gigabyte, Samsung, Kingston, Sapphire, NEC, stb.), akkor most miért épp a táp legyen kivétel? Olyan ez mint 200.000 Ft-os TV-hez az 5000 forintos dvd lejátszó. Mindenhol kikoptak a gagyik (RAM-ok esetében sokat szívtam anno a noname szarokkal), de a tápoknál/házaknál még nem. Ráadásul ez veszélyezteti a többi alkatrészt is, lévén mindegyik működése a táptól függ.
A másik: mivel nem tudod pontosan, leadja e üzembiztosan a ráírt teljesítményt, nem tudsz fejlesztéskor mivel számolni, mert ott tudni kéne, pl. az új VGA belefér e a fogyasztásba. Egy FSP-nél tudjuk, hogy ha 400W van ráírva, az 400W-ot tud üzembiztosan leadni. Tehát 350W-ot fogyasztó gép is ráereszthető. Szerinted pl. egy Codegennél miért vannak kihúzva 12V-ra vonatkozó amperadatok (nagybátyám gépében néztem)? Holott a mai VGA-k korában már igenis számít... Mert félnek ráírni az igazságot.Azért nem érvényesülnek a "kigyullad, tönkrevágja" elméletek, mert akik ilyet vesznek, többségben nem fejlesztenek, hanem 5 évig ugyanaz a gép van, aztán vesznek másikat, addig meg elviszi valahogy ez is. Aki meg drága gépet vesz, akkor tápot is drágábbat vesz, ha lúd legyen kövér.
-
mr_ricsi
veterán
Nem tudna valaki segíteni egy LC500H-12 táp címkéjének a fotójával?
Olyan kellene, amelyen olvashatók a ráírt adatok.
Köszi! -
mr_ricsi
veterán
válasz
silentfiu #24 üzenetére
Nem feltétlenül.
Ennek a Chifinek a 12V1 ága 240W-tal terhelhető, amiből 236 is lehet a VGA-d, ~10W-ok a vinyók darabonként, 10-15W a DVDíró, amikor forog benne a lemez, és 1,5-4 W a ventillátoraid darabonkénti fogyasztása.
Szerencsétlen esetben, ha éppen egy rosszabbul sikerült VGA-t fogtál ki, és a többi cuccal együtt megterhelik a tápágat, akkor túllépheted a megengedett értéket. -
mr_ricsi
veterán
válasz
silentfiu #22 üzenetére
Ha erről beszélünk, akkor gyári adat szerint a két 12V-os tápágról összesen max. 282W-ot lehet levenni.
A VGA-d max 236W-ot is fogyaszthat, és valami proci is biztosan van a gépedben. Tehát ez a táp már a gyári adatai alapján is kevés a gépedhez.Ez a táp -ha tudja a gyári adatait- egy márkás 320-330W-os táphoz hasonló teljesítményre képes. Ugyanis a mai gépek a 3,3 és 5 V tápágakon max. 25-35W-ot fogyasztanak, ennek viszont itt ~300W-os terhelhetősége van. Ennek a 90%-át soha az életben nem fogja semmi használni. (De arra jó, hogy a táp címkéjére dupla akkora összteljesítmény kerülhessen.)
-
-
Vidori
tag
Szia!
Táppal való kérdésedet itt tedd fel:
Melyik tápegységet vegyem?
Itt gyorsan megválaszolják. -
Qmi
tag
Halihó. Kezdőként lenne egy kérésem : Kinéztem egy LC Power házat, ami egész jónak tűnik (LC-POWER 7006B) és van benne ez a táp (LC420H-12 420W).
Konfigom: (még nem vettem meg
)
Alaplap: Asrock 890GX Extreme 3
CPU: AMD Phenom II X3 720 BE AM3
CPU: Hűtő Cooler Master Hyper TX 3
VGA: Sapphire Radeon HD6850
RAM : Kingston DDR-3 4Gb /1600 HyperX Kit CL9
HDD: Seagate Barracuda 7200.12 500 GB SATA-2 (ST3500418AS)
ODD: DVD író 20x Dual Layer LightScribeSzóval ez KB. 320 Wattot enne (http://www.thermaltake.outervision.com/index.jsp) az oldal szerint. Kérdésem: hogy elbírná ez a táp ezt a konfigot, vagy hagyjam a csudába és vegyek inkább egy 500-550 Wattos tápot (Pl: Gigabyte Superb).
Válaszotokat előre is Köszönöm. -
14adam
addikt
Gondolom kire gondolsz ...
De valahogy nagyon nem érdekel mások véleménykifejtése rólam,biztos sok ember rühell de legalább több száz embernek segíthettem tápot választani..."Teszik ezt úgy, hogy esetleg a tények, adatok mást mutatnak, vagy éppen még életükben nem használták azt a cucco"
-->Használtam lc power-t. méghozzá a 12centis ventivel ellátott 550 super silentet. Doboza a mai napig megvan. 2 vinyóm halt meg akkoriba mellette egy samu és egy maxxtor a gép pedig 2900pro+pentium proci. Húzva is volt. Akkor feküdtem jobban rá a témára amikor meghalt a második vinyó. Beszereztem fele annyiért egy használt fsp pnf tápot,ami halkabb és 1 vinyó se halt meg mellette.leírom akkor így,hogy mik a gondok ennél a tápnál:-gyenge pufferelés,silány minőségű kondikkal
-gyenge 12voltos ág
- zavaros áram ami szép lassan de megöli az alkatrészeket (főleg azokat az alkatrészeket amik a feszültségekért felelnek,az alaplapon lévő vrm-ek környékén lévő puffer kondik se véletlenül hal meg sok lapon) Hogy ne csak szavakkal dobálózzak : Görgess lejjebb és nézzétek,hogy mit tesz ha rossz minőségű tápot veszel
- A hatásfokról nem is beszélek,hány százalék körül is van? az én super silentes dobozomra 65% van írvaEnnél egy 5-6 éves delta belső is nagyobbat produkál
Aztán a szülők meg csodálkoznak,hogy mennyi a villanyszámla... Hol ott egy olcsóbb de jobb minőségű táppal akár már 20%-ot is spórol az ember
- Forrasztási hibák
-Hangos (nagy része)
-Feszültség ingadozás
- Bemeneti szűrő szinte nincs is
-Keres rá a huntkey vagy a geat wall szócskára,egyből kidobja a sok kínai cuccot (ők gyártják a belét) HUNTKEY VIDEÓK,LC POWEREKET IS EZZEL SZERELIK/SZERELTÉKA legtöbb ember megveszi a tescoba a gépét ami fogyaszt kb 100wattot maxon és mellé a pc boltba az 550-es lc-t hogy akkor hú milyen jó lesz neki mert 550-es tápja van (holott lead max 12voltos ágon mondjuk 30A-ert) Akkor jó,hogy viszi neki évekig hiba mentesen mert gondolom akik ilyen gépet használnak nem nyomatják 24órán keresztül a prime+ furmarkot (tudom,hogy ki tértél rájuk az utolsó bekezdésbe,csak nem te vagy az első akinek tetszik ez a táp)
"Kb. 7 éves Codegen házam van, az abban lévő Codegen tápot kb. 3 éve kellett cserélnem, Lc Power lett helyette"
-szabad tudni,hogy milyen géppel volt hajtva?"Mercedes, Audi és BMW tulajok ócsárolnák a Suzuki, Opel "
- Nem,mert amennyiért kapsz egy lcpáwört ugyan annyiért kapsz minőségi hipro-t vagy fsp apn-t esetleg hardveraprón új delta tápokatAláírom,hogy vannak bámulatra méltó tápjaik amik silány minőségűek de mégis többet megy mint egy seasonic vagy enermax de egyszer kell elcsattannia. Vannak megfelelő minőségű tápjaik pl az lc8700 de azok mind 700w fölöttiek
Biztonsági öv bekapcsolása nélkül is lehet vezetni,de egyszer üt be a baj aztán akkor nincs mese...
És nem csak neked szól,hanem mindenkinek aki előtted írt
Peace -
Voice24
őstag
Senkit nem szeretnék megbántani, vagy a lelkivilágába gázolni, de engem kicsit taszít ezektől a fórumoktól az a jelenség, amit egy tag itt is leírt. Az úgymond kommersz, olcsó alkatrészekről, márkákról szinte nem is lehet érdemben dumálni, mert jönnek a "szakik", a főfőtudorok, és kapásból rámondják minden ilyen cuccra, hogy sz@r. Teszik ezt úgy, hogy esetleg a tények, adatok mást mutatnak, vagy éppen még életükben nem használták azt a cuccot, amit ádázul szidnak.
Valószínű, sőt biztos, hogy sok gagyi táp mondja fel a szolgálatot, de az is biztos, hogy a nagy számok törvénye itt is érvényesül. Vagyis ezekből az olcsó "sz@rokból" jóval többet adnak el a boltok, mint az istenített drágaságokból.
De hogy ne a levegőbe beszéljek, leírom, hogy én is gagyit használok. Kb. 7 éves Codegen házam van, az abban lévő Codegen tápot kb. 3 éve kellett cserélnem, Lc Power lett helyette. De nem ment tönkre vele semmi. Másik gépünkben Mercury dolgozik, szintén évek óta hiba nélkül.
Ha az itt leírt "törvények" érvényesülnének, ennyi idő alatt már legalább három lakástűzön kellene túl lennünk.
Azzal nem vitatkozom, hogy komoly erőművekbe, tuninggépekbe nem valók ezek a tápok, de aki olyat épít magának, nyilván nem is ilyenben gondolkodik.
De ez az egész jelenség olyan, mintha valami autós topikban a Mercedes, Audi és BMW tulajok ócsárolnák a Suzuki, Opel és egyéb olcsóbb autók tulajait, hogy azokat a márkákat aztán nem szabad megvenni, csakis a drága márkák a jók. Holott mint tudjuk, az olcsó autók is elvisznek egyik helyről a másikra, kényelmesek is tudnak lenni, és nem feltétlenül a drága márkák vezetik a megbízhatósági listákat.
Most biztos kapok a fejemre hideget-meleget, de ez kikívánkozott.BÚÉK mindenkinek!
-
juger89
csendes tag
Üdv!
Adott a köv konfig:
AMD Athlon 64 X2 Black Edition 5400+ 2800Mhz 3.15-re húzva
Gigabyte GA-M56S-S3
2 x 2 GB DDR2-800
Nvidia GeForce GTX 465
500 GB, 1500 GB HDD
LC-Power LC6550GP2 (550 W) tápA gép tökéletesen működött, amíg egy Geforce 9600GT volt rákötve. Viszont ahogy rákötöm a GTX 465-öt és még 1 winyót, a rendszer kb napi gyakorisággal kifagy, de nem terheléskor, hanem csak úgy spontán. Pár hete ugyanígy kifagyott csak 3x egymás után, aztán még biosban is. Ezután már be se töltött a windows, egyből kékhalál (Win 7-nél is). Rákötöttem 3 másik gépre az 500as winyót (ezen van a win), ahogy felismerte kékhalál. FDISK-el tudtam csak kijavítani, valami partíciós tábla bejegyzés hibás volt, ezért törölnöm kellett az összes partíciót. Windows újrarakás, fasza kb 1 hétig, utána ugyanez detto. Fagyások napi 1-2x, majd egyszer sorozatban 3x fagyás, kékhalál, particiós tábla összeomlás, RÁADÁSUL a másik winyó (aminek 1 éve semmi baja nem volt eddig) particiós tábla bejegyzése is elbaszarintódott...
Mi lehet a gond? Szerintetek elég ez táp (Lc Power 550W) erre a konfigra? Okozhat-e a megfelelő táp hiánya fagyást, ill. ehhez hasonló merevlemez hibákat? Tudom, hogy az LcPower nem a legjobb minőségű táp, azért kérdezem.Előre is köszi a választ
-
MMIX
addikt
LC-Power adatbázis arra az esetre, ha valaki a CWT beles LC-Power tápokra, vagy LC-Power tesztekre vadászik.
-
Taky
senior tag
Mi is adtunk már el nem 1 db LC Power 420as tápot (LC420H-8, LC420H-12) és azt kell, hogy mondjam, még nem hoztak vissza belőlük 1-et sem...
Az olcsó tápok közül eddig úgy tűnik ez vált be a legjobban.Amikből viszont már hullott be rengeteg:
M-tech, Stability Power, Mercury... Codegen annyira nem vészes, de azért szeret meghalni az is...Szóval, ha a tápegységen mindenféleképpen spórolni kell, akkor egyértelműen az LC Power-t preferálom!
-
Findzs
addikt
nézd, én konkrétan leírtam a több éves tapasztalatomat velük hangoztatva, hogy van jobb táp is, senki nem mondta hogy ezek az etelon tápok
ismét leírom neked mert úgy látszik nem olvastad el figyelmesen, hogy bizonyos vásárló réteg még 5000 Ft -ot is sokkal egy tápért kiadni és annak ellenére, hogy mennyibe kerül korrekt tápnak lehet mondani, ennyiért nem kapsz jobbat
egyébként a számlázó gépünkben is egy ilyen 420w-os dolgozik 3 éve
2 magos proci 2 gb ram, dvd író 1 db hdd, (az ilyen gépekbe valók ezek a tápok és senki se mondta hogy tuing gépekbe valók) azt is írtam hogy a többi tipusát nem ismerem
egyébként se volt szó 550w -os tápról a hsz-embe egy 420w -ost írtam (mivel azt ismerem)
akinek már négymagosa van meg 4870 -e annak kicsi a valószínűsége, hogy ilyen tápban gondolkodna vagy annak az ügyfélnek meg lehet magyarázni miért kell a jobb táp és nyilván pénze is több van
Azt mondod, hogy:
"Sőt én nemis tudok olyan kicsi lc-ről ami kapott volna 80+-t,tehát nemcsak,hogy a gépet is kifingathatja de még egy kurvanagy villanyszámlát is csinál."attól függ mit nevezünk kicsinek, mert van lc-power 400w és 80+ -os
[link]MMIX is írta, hogy tévedtél a tápbelsővel kapcsolatban
ebből is látszik hogy nem vetted a fáradtságot, hogy utána nézz akkor mennyire hiteles a többi kijelentésed ?
túl sokszor mondasz valótlant
lentebb lesz még egy példaegy dolog a szakmai és egy másik dolog a gyakorlati tapasztalat
vannak olyan területei az életnek ahol a szakmai tapasztalat ér többet és van olyan ahol a gyakorlati
én már dolgoztam/dolgozom a gyakorlati számítástechnikában 12 éve
voltam többek között nagykerben is garanciás/szervizes
(jelenleg kiskerben dolgozom) és az ÉN tapasztalatom az, hogy az lc-power tápok ár/érték aránya megfelelő
mikor a nagykerben eladtunk 20 chieftecet és abból visszajött 3 meg mikor eladtunk 50 lc-powert + 30 lc-power házat (amik szintén lc-power táppal voltak szerelve) és visszajött 5 akkor el lehetett gondolkodni rajta, hogy akkor hogy is van ez ? (ez kb. 1 éven belüli meghibásodási arány, különböző típusok) és teljesen ellentmond a józan észnek a szakmai tapasztalatnak ugyanis én is és a kollégáim is tudtuk/tudjuk hogy a márkás tápok megbízhatóak de mégis a meghibásodási arány mást mutat
megjegyzem nekem is chieftechem van mert én se bízok az olcsóbb tápokbanaz egyik srác azt írta egy másik topikban hogy vett egy 350 wattos ChieftecGPS-350EB passzív pfc-s tápot és kérdezte, hogy jó lesz -e,
erre te ezt válaszoltad neki:"Csak annyi,hogyha szünetmentest akarsz használni majd akkor a drágábbikat kell megvenni mert nemszerette az olcsó szünetmentes tápokat az a delta belsős gps."
én erre írtam is, hogy pont ilyen tápom van és tökéletesen megy vele az olcsó szünetmentes mert passzív pfc-s
én ha nem tudok valamit vagy nem ismerek egy adott márkát adott tipust kérdezek utánaolvasok
ezt csak azért írtam mert te sem vagy tévedhetetlen és még nem próbáltad a szóban forgó chieftec tápot ezért nem is ismerheted azt
így van ez az lc-powerekkel is nem próbáltad nem használtad évekig ezért nem is tudhatod hogy milyeneknagyon nem szeretem mikor belekötnek az emberbe megalapozatlanul
egy másik topickban is volt szó lc-power tápokról ott is leírta egy rendszergazda srác, hogy eladott kb. 200 db-ot belőlük de 1-2 hibás darabbal találkozott csak a több év alatt
és őt is rögtön megtámadták, hogy hogy mer ilyet mondani ?az is érdekes, hogy mindig ugyanazok az emberek kötözködnek tápkérdésben
már megbántam, hogy egyáltalán írtam ebbe a topicba eleve elvetélt ötlet volt úgyis megtámadják az embert
és részemről befejeztem
-
MMIX
addikt
Moduláris LC-Power tápok PROHARDVER! teszt
LC-Power LC8650 v2.2 - Ozeanos
LC-Power LC8750II v2.2 – Prophecy 2
Mind a kettő Andyson beles.#5 14adam: "Volt andyson beles tápja is,de az is a silány minőséghez sorolha (coolermaster gx is andyson)"
Véletlenül elkeverted. A Cooler Master GX Seventeam beles. -
14adam
addikt
Hát ha egy 550-es tápra rákötnek egy max 150w-s gépet akkor ott jóhogy nincs gond éveken át. ha egy húzott 4 magos és mondjuk egy 4870 lenne rajta azért ott a lapon lévő vrm-ek könnyen kitudnak fingani a túlfeszelés miatt vagy épp az alul feszelés miatt. Ha mondjuk jönne a hálózaton egy kis feszültég ingadozás akkor lekapcsol és pukk,lehet imátkozni,hogy mikor szál el bármelyik alkatrész.
A táp hatásfokáról meg inkább nem is beszélnék,mert akik ilyen tápokat vesznek azoknak általába az a jó,hogy minél nagyobb w legyen ráírva (volt olyan aki azt mondta,hogy olyan tápot mondjunk neki amitől jöbban megy a játék...) azért netezés közbe egy 550-es lc power levan kb terhelve 100w-vel ekkor a hatásfoka bőven 80% alatt van. Sőt én nemis tudok olyan kicsi lc-ről ami kapott volna 80+-t,tehát nemcsak,hogy a gépet is kifingathatja de még egy kurvanagy villanyszámlát is csinál.
A delta beles tápokkal volt csak szünetmentes baj,meg most kiderült,hogy pár fsp se szereti az olcsó szünetmenteseket. A passzív pfc annyiból is jobb,hogy kevesebb a hiba lehetőség,mert ugye csak egy nagy vasmag van és rávan tekerve a drót.Szerintem azért nemkellene egy szakmai oldalon ezt hangoztatni,hogy nincs baj velük.
-
Findzs
addikt
LC420H 420W -ezt ismerem évente kb. 50-80 db-ot eladunk
és még eddig csak 2 db -ot hoztak vissza azok is úgy mentek tönkre, hogy mást nem vittek magukkal, 2 éve áruljuk őket az kb. 100-160 dbaz emberek nem hajlandóak kb. 5000 ft-nál többet tápra áldozni hiába mondjuk nekik,
most nem azokról van szó akik ilyen fórumokba irkálnak-olvassák hanem azokról akik hírből sem ismerik az ilyen fórumokat és nem is érdeklik őket, csak bekapcsolják a gépet és elvárják, hogy az működjön minimális szellemi és anyagi ráfordítással
egy kisker üzletbe az esetek 70% -ban ilyen vásárlók fordulnak megtehát én ki merem jelenteni hogy igenis nem rosszak az lc-power tápok és ezt 2 éves eladói tapasztalatokra támasztom
van még egy nagy előnyük: a többségében passziv pfc-van és így mennek velük az olcsóbb szünetmentesek is
most nem azt mondom hogy egy fsp vagy egy corsair vagy egy chieftec ne lenne jobb, de viszont ár/érték arányban ezek az lc-powerek se rosszak bár nem ismerem az összes típusát -
malwy
senior tag
Egy 550Wos nálam is befigyel a p3as gépben. 5V: 40A 12V1: 16A 12V2: 18A.
LC6550G Version 2.0. Silent Giant 14centis ventivel, de egy FSP Everest sokkal halkabb. Meg a Corsairom is. Nem is tudom, hogy ez egyáltalán szabályozza-e magát. 2008ból van azt hiszem.Rá nem kötném nagyobb gépre, pedig kinézetben jobb mint fsp pnf-ek, melyek másik gépekben mennek.
UI: Eszembe jutott, hogy nővérem gépében is egy 550es LC Power megy, de az már 2004-ből származik.
-
Sonec
tag
1Hsz szerkesztés alatt!
-
14adam
addikt
"Ennek a gyártónak az olcsóbb tápjai silány minőségűek, viszont a közép/felső kategóriában elfogadható tápokat gyárt."
Tudom,hogy a 750-től már minőségi cwt került bele. Néhány példa : hyperion lc8700
,arkangel lc8850,legion lc1050,monolith lc1200 ezek mind cwt bélel készültek(mint a corsair néhány tápja) és ha megnézed ezeknél nem volt erősebb az 5v-s ág mint a gagyiknál.A hatásfokuk is elég jó ezeknek a tápoknak.
Volt andyson beles tápja is,de az is a silány minőséghez sorolha (coolermaster gx is andyson)Az összes super silent/giant típusú tápjuk huntkey bélre épül mint a hkc...
-
D@ni88
addikt
Ennek a gyártónak az olcsóbb tápjai silány minőségűek, viszont a közép/felső kategóriában elfogadható tápokat gyárt.
Azt én értem hogy a drágább minőségibb tápok szerinted minőségibbek, mert kevesebb adja be az unalmast, mint egy 400-500Wos társa. Talán azért mert a 400Wos megfelel egy 250-300Wos minőséginek is. Aztán a 24/7es járatás tönkreteszi hamar. Míg a 700Wos modelleknél tudnak olyan szép nagy számokat ráírni, pedig az se tud sokkal többet, max annyival hogy 60%os hatásfokkal számolva kijön egy 420as érték, ami már elegendő a mai gépekhez. De nem bírom hangsúlyozni, hogy az a 700as érték is csak célkitűzés lenne
igazából sokkal kevesebb az a W amit az egész táp bírna, hatásfok ide vagy oda. Nem beszélve a silányabb alkatrészekről. De hát mindenki eldönti magának.
Nekem az tetszett a legjobban hogy pl a MINŐSÉGI HKC tápok 5Vos ágon képesek leadni majdnem 2x akkora Vot, 12V-on pedig 13-15 az átlagos. Persze hosszútávon ez annyira jó a usernek, hogy következő konfiguráció megvételére sarkallja. -
Sonec
tag
Téma indulj be
-
Sonec
tag
Sziasztok!
Ennek a gyártónak az olcsóbb tápjai silány minőségűek, viszont a közép/felső kategóriában elfogadható tápokat gyárt.
Íme pár táp:LC-Power LC6550 V2.2 GP2 550 W
LC-Power LC6600 V2.2 600 W
LC-Power LC8700 Hyperion V2.2 700 W
A Hyperon esetében ugyanaz a Channel Well belső dohog benne, mint a Nitrox és egyes Chieftec egységekben. Ez maga után vonja a minőségi kondenzátorok és a Champion vezérlő IC alkalmazását.
Még bővülni fog
[ Módosította: #65675776 ]
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest