Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• tornas

őstag

válasz MMIX #37925 üzenetére

Először is B.Ú.É.K!!

Hasznos volt a linked a gagyi tápokról! Ezáltal egy észrevételt közölnék!

Van (volt) ez a Raptoxx Professional Series RT-700P nevű 700 W-os, ATX 2.2 ver. táp. A legtöbb Raptoxx-ról nem tudtuk, hogy ki az elektronika gyártója.

A hivatalos weboldalán ezek a paraméterei:[link] ATX 2.3 ver.

Az általam látott verziónak pedig (ATX. 2.2 ver.):

voltage 240V, input current: 6.0 A.
    +3,3V +5V +12V1 +12V2 +12V3 +12V4 -12V +5Vsb
    18 A 24 A 22 A 22 A none none 0.5 A 2.5 A

Található még benne egy 12 cm-es, zöld, Ezmax márkájú venti (Kexianghardware Co. Ltd felirattal, model:M1202512M, piros Ezmax Fan felirattal és piros logóval). Ez még önmagában nem feltétlenül jelent valamit is. Viszont a táp panelján látható egy felirat is: RC-8868A Rev: 2.2, valamint a főtrafón a MTRERL-39 jelzés is. Én összehasonlítottam ezzel [link]. Látható még a linkelt tápon egy fekete, 8 cm-es venti (DC 12 V, 0,14 A) szintén Kexianghardware Co. Ltd felirattal), piros KX jelzéssel.[link] A lényeg végül is a két venti címkéjén lévő feliratok.

A másik feltűnő momentumok pedig ezen képen láthatóak [link]. Ezen a képen látható az egyik kistrafón az MTREE-19 jelzés is, valamint a táppanelon az RC-5688 Rev: 3.2 felirat is.

Az Ezmax honlapja:[link]. Az events fül alatt olvasható egy kis cégtörténet is. Itt olvasható a Kexiang is.

Szóval én azt gondolom, hogy az általad linkelt A-power 680 W és a fent említett Raptoxx 700 W táp elektronika gyártója azonos lehet. Persze a két táp között lényeges különbség, hogy a Raptoxx 700 W jóval több alkatrészt tartalmaz. Ettől persze a minősége így is kétes. De hogy az elektronika gyártója ténylegesen az Ezmax (Kexiang) lenne, azt nem sikerült kiderítenem. Mint ahogy azt sem, hogy a Professional Series (ATX 2.2 ver.) 500, 600 és 800 W-os szériájának is ők adták volna a belsőt. És mint látható a Raptoxx weboldalán szereplő ATX 2.3 ver. tápok elektronika gyártója továbbá is kérdéses marad.

Egy biztos: az általad linkelt oldalon szereplő tápoknál még a Codegen is nagyságrendekkel jobb! :F

Új hozzászólás Aktív témák