Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- iPad topik
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- TCL LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
Satan-Claus
senior tag
Tudom, hogy talán kicsit későn reagálok, de csak most értem haza a hétvégéről.
Nos. Először is nekem elég rosszul eski, ha ilyen direktül lehülyéznek, én már csak ilyen érzékeny vagyok. Pláne rosszul viselem a hülyézést egy olyan embertől, aki még csak azt sem írja le konkrétan, hogy mi volt az ami szerinte nem fedte a valóságot, vagy arcozásnak tűnt...
Külön tetszett az a mondat, hogy: A parajelenségekkel önmagukban nincs gond, ha a megfelelő kétkedéssel kezeljük őket, miért kell rögtön abból kiindulni, hogy a tudósok vaskalapos, szemellenzős társaság, akik szellemi posványa ellen hősies, hollywoodi küzdelmet folytat a ''valódi'' igazság néhány meg nem értett lovagja..? Az a helyzet, hogy ez a védjük meg tudós társainkat a gonosz tudatlanok ostorozásaitól dolog marha jól hangzik pl. a laborban, vagy a kémikus gittegylet heti találkozóján, de itt szó sem volt arról, hogy bárki bántotta volna őket. Csupán azt mertük felvetni, hogy igen is vannak, és voltak olyan zseniális tudosok, akiket koruk ''nagy és vezető elméi'' megvetettek, meghazudtolták, és eredményiket csalásnak, fantazmagóriának minősítették. Ezek az emberek pedig mindig túlságosan kötődtek, és kötődnek koruk tudományos dogmáihoz, és tabuihoz. Hiszen a nagy felfedezések szinte mindig úgy történtek, hogy adott kutató túl mert lépni ezeken a korlátokon.
A másik amit bíráltunk az pedig az, hogy a kutatások nagyon tőkefüggöek, és hiába van kiemelkedő elméd, fantasztikus ötletekkel, ha nincs pénzed a kivitelezésükhöz. Márpedig egy közhellyel szólva: ahol a pénz, ott a hatalom.
A vízhajtású autó, és egyéb eszközök problematikájáról meg annyit, hogy nem mondhatod ki azt, hogy soha nem lesznek ilyenek, csak azt, hogy jelenlegi tudásanyagunk tapasztalataira támaszkodva nem megoldható...
Ha ezt máshogy látod, akkor bizony korlátolt vagy, és szerintem a kutatásról nyergelj át mondjuk a gyógyszerészetre, vagy egy olyan szakmára, ami kevesebb fantáziával is biztonsággal, és eredményesen művelhető... -
Egyébként meg bocs ha megsértettelek de nem kell mindent azonnal komolyan venni.
Ha egyszerűen leírtad volna hogy az egész xyz találmány szerinted egy baromság nem lett volna semmi gond, de amikor más megmondja helyettem hogy én mit veszek komolyan miben hiszek mit gondolok és még lehülyéz azt már nem szeretem. -
Én oda írtam hogy készülő találmányokról van szó. Senki nem mondta hogy ezek már léteznek. Tudod könnyű úgy kritizálni hogy te megsem szólalsz a témában.
Pl magyarázd már el hogy mi a rossz abban hogy valaki teleportálni akar vagy átlépni a fénysebességet, a vízzel hajtott autót is meg lehet próbálni miért ne ha így áltak volna hozzá a múlt tudósai akkor még mindíg a középkori szinten élnénk.
Ezeket példáknak szántam nem azért hogy kötekető idióták minden apró részletébe belekössenek,ne vezessek le mindjárt minden találmányt több száz oldalas doksival eggyütt azért mert általánosságban beszélünk találmányokról folyamatokról?
Ember ha te itt mindent komolyan vaszel amit itt leírunk akkor te igen alacsony IQ szinten mozogsz.
Egyébként meg 100 év múlva lehet hogy erősen röhelyesnek fognak hatni azok a dolgok amikben kételkedsz,vagy te már látod a jövőt és tudod hogy mit fognak feltalálni a következő években meg minden tudós tőled fog engedélyt kérni?
Aktív témák
- FELÚJÍTOTT Refubished Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 5 16/256 FHD
- 2x32gb szerver ram bontatlanok .
- Lenovo ThinkBook 14s Yoga 2-in-1 üzleti laptop tollal i7-1165G7 16gb ram 512ssd FHD IPS Gari
- Nothing Phone 1 (8GB/128GB, dual sim, független) + Nothing tok + Nothing bontatlan fólia
- LIAN LI Hydroshift II LCD-C 360CL - használt, garancia: iPon 2027.10.29-ig
- MacBook Pro 16" M1 Max 64GB / 2TB / magyar / 27%-os ÁFÁS
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS - 5120x1440 Dual QHD - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4143
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest