- Melyik tápegységet vegyem?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házimozi belépő szinten
- Milyen házat vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Glaz-dozfhut
őstag
Nekem pont a foscsi Aorus egerem tört ketté, ha érdekel. Na nem derékba és nem is vadultam. Egyszer már félreraktam; bevittem a koszba a céghez, mert hamarabb ilyen rejtelmes fagyásokat okozott a gépen. A mostani hardverekkel ez már nem történt meg, de muszáj volt újra rápróbálnom. Lényeg, hogy a fő funkciója hagyott cserben, a bal klikk gomb. A kapcsoló bizonyára kibírt volna még egymillió leütést, de az azt működtető műanyag darab tört ketté. Erre nem tért ki a promóció. Addig is vettem egy 9 ezres "tesco"-s egeret. Csak nem a tesco-ba.
-
laed
aktív tag
Azt hiszem a két véglet az 1000 Ft-os egér, meg az amit itt kínálnak.
Az ideális választás valahol közte van.
Olcsón is lehet jó egeret venni, tévhit az, hogy nem.
De pl. én épp most vágtam ki egyet a fenébe; örültem, hogy végre megszabadultam tőle.
1 Verbatim került a helyére, nekem tökéletesen megfelel. -
laed
aktív tag
Lassan lebontjuk a fát.
-
scdlsc
senior tag
Hát de látod. Törvénytelen, szabálytalan, stb. Több kommentelő is írta, hogy náluk kötelező. Nem veszik észre, hogy egy szervilis parasztot akarnak nevelni a gyerekükből, hanem még asszisztálnak is hozzá. 64-es is még mindig a Covidra hivatkozik. Azóta eltelt már pár év és még mindig ugyanaz a szar folyik a nyakukba. De úgy tűnik neki nem probléma, hanem szó nélkül nyeli továbbra is. Hát gratulálok nekik.
-
Ezt én sem értem. Nálunk szülői munkaközösségi FB csoport van, kizárólag a felnőttek számára, de ott a két vezető kiküldi azt emailben is amit amúgy beírnak a csoportba.
Ilyen szerintem nem lehetséges és a FB felhasználási feltételei sem engedélyezik, sőt véleményem szerint törvénybe ütközik. -
Kérdésem ugyanaz, milyen tapasztalataid vannak ezen a téren?
Te hogyan csinálod a gyermekeid kapcsán?
Oké, ha nincs se gond, akkor javasolni tudsz kommunikációs formát, mert mi a képmutatás abban, ha Facebook csoportban kap házit mondjuk?
Mennyi ralatasod van amúgy erre? Mert visszaolvasva olyan, mintha nulla lenne...
Tényleg azt látom, hogy akinek fogalma sincs az egészről, az marhára okos ebben.
Kíváncsivá tettél viszont, hogyan oldanád meg ezt a helyzetet...
Neked meg ez a legnagyobb problémád az oktatásban, hogy miért kréta meg miért Facebook, netán classroom..
Szerinted Covid idején hogy volt megoldva a digitális oktatás, meséld már el, ha ennyire képben vagy.?
Én tudom, mert nekem kellett összehozni, edukálni a 21.szazadra őket...
Total kívülálló vagy szerintem ebben... Én meg 6 évig dolgoztam benne... Kérdezz nyugodtan.
És nem bántás, csak nah... Ha valamit nem tudunk nem leszólni kellene..
-
-
ViZion
félisten
mert mit kellett volna tenni? A kréta szarabb volt, mint most, classroomot nem ismerték sokan, fb meg már majdnem minden gyereknek volt...
Napló egy vicc a mai napig, asszonynak van idegzete ezzel szívni, meg sem nyitom inkább, és nem a jegyek miatt.
Nem lenne semmi baj, ha ez lenne a legnagyobb probléma az oktatásban. -
ViZion
félisten
az az 50k-s Acer Nitro 27" mennyire lenne jó vétel? Monitor ajánlóba nem tolják.
fb: nekünk is kötelező volt a gyerekeknek kreálni, pedig ott a Kréta, a classroom... Mikor megjegyeztök, h amúgy 13 éves a korhatár, akkor kioktattak. Helló Orbanisztán. A Kréta nem fehér por, az gáz. De a Classroom is? És kell mind a három (illetve 2 fb csoportot is kell nézni), attól függően, h melyik tanár mit kedvel épp.
-
Egyébként a feljebb felmerült 2 dologra reagálnék még.
1. Facebook (és általában a szociális média): tudni kell rendesen használni őket, és nem lesz gond. Sok emberrel lehet tartani a kapcsolatot, és lehet könnyen szervezni eseményeket. Persze, sok emberben benne van a 'különb vagyok másnál, ezért nekem meg kell osztanom minden velem történt dolgot' kivagyiság, de simán megoldható ezek elkerülése is (pláne, ha te sem csinálsz ilyeneket). Vagyis nem annyira ördögtől való ez, mint ahogy sokan elítélik. Persze, ha valaki napi több órát tölt el benne, az lehet gond; de sok olyan dologra ez igaz, ami kis mértékben jó, túlzásokba véve már nem.
2. Karácsonyfa. Szerintem ezt mindenkinek magának kell eldöntenie. Ami neki megadja a 'Karácsony' érzést, azt válassza. Mi régen még küzdöttünk minden évben a rendes fával (annak a talpba befaragásával (egyenesben tartásával), díszítéssel, ...), bár a közös díszítés, összeállítás gyerek fejjel még örömöt okozott. Majd egy idő után (felnőve az ilyen dolgokból) vettünk egy műfenyőt, és sok ilyen karácsonyi negatívumot kiszedtünk az életünkből. Aztán már a díszítést is kivettük a problémaforrások (és a felesleges időtöltés) közül, amikor nem szedtük szét a fát, hanem feldíszítve bezacskóztuk, és csak felvittük a padlásra (következő karácsonykor meg csak lehoztuk). Most, hogy egyedül élek, már fa sem kell (köszöni szépen, jól elvan nélkülem is, és én is nélküle), mert bőven elég nekem az, ha pihenhetek, ha nyugalomban lehetek a házban, ha nem kell ilyen-olyan dolgok miatt plusz feszültséget összeszedni. Most ennek örülök ilyenkor a legjobban, ez kapcsol ki, ettől töltődök fel. Persze, ez én vagyok, és mivel minden ember más, mást is szeret. Így meg elítélni bárkit, mert ő máshogy ünnepel, máshogy érzi jól magát ilyenkor, nem biztos, hogy jó döntés. Persze, mindig vannak bizonyos határok itt is...
Szerintem. -
Ez már nem a fórum hibája, hiszen csak követi a való-életbeli tendenciákat. A net névtelensége lehetővé tesz sok mindent, és szabadjára engedi nem csak az adott ember jó oldalát, de a rosszat is. De ez még talán jobb, mintha a való életben rendeznék a problémáikat (emberhalállal) - hiszen régen sem volt minden szép és jó (elég csak a világháborúkra gondolni, de előjöhetnek a kisebb 10-20-... évenkénti csatározások, harcok a történelem korábbi idejéből). Sajnos, az ember már csak ilyen.
-
Alusky
senior tag
válasz
Janika(1982) #50 üzenetére
A végén az emoji? Utal a szarkazmusra.
Ez már legalább a hetedik, mivel mindet szabályszerűen töröltem full legálba van. Papírosan, forgalmiba'.
A tények meg változatlanok, össze sem lehet hasonlítani a fórumot a mondjuk 10 évvel korábbi állapotához képest. Elég egy picit kényes témában egy negyed mondatot elejteni, az se számít ha nem igaz, sőt kiált róla, hogy nem igaz és rögtön torokra ugranak az emberek olyan feszültség van sokakban. Ezt az ember meg elég gyorsan megunja és már csak szándékosan is bosszantja őket, ezzel megteremtve a süllyedő ördögi kört.
Mindig lesz másik száz aki csinálja. -
válasz
Janika(1982) #50 üzenetére
Mi sem látunk full IP-t nemhogy egy normál user.
-
Alusky
senior tag
-
Elmör
őstag
Boldog Karácsonyt a PH!-nak és Mindenkinek!
Idén nem lesz hardware a fa alatt, de azért egy Tv-t sikerült így is újítani, meg vagyok elégedve a Jézuskával. -
Piftuka
veterán
Amikor láttam, hogy 45 hozzászólás érkezett már a cikkre, azt hittem, hogy valami "ennyiért csak egy hülye vesz egeret", vagy "gagyi ez a konfig, az ára feléből kihozok kétszer jobbat" témájú eszmecsere zajlik.
Álmomban sem gondoltam, hogy nem erről van szó, és ilyen jól fogok szórakozni...
-
kRucio
csendes tag
-
Alusky
senior tag
Nincs fám és csomagolt ajándékom se ezer éve. Fát hülyeségnek tartom, ajándékot meg magamnak veszek, azt minek csomagoljam be. Csak a hiszti megy úgyis a környiszennyi miatt. Ma meg amúgy is elrúgtam neki a dízelt elég sokszor, hát az mi korom már.
Balanszolni kell a dolgokat, több korom, kevesebb műanyag csomianyag.
-
Nocsak, óriási a fejlődés ott Zala megyében. Legalább már a márkát ki merték írni, viszont csak 80 Plus, gondolom a legalapabb, legtrágyább PF750 jutott bele a gépbe.
Szerk.: a 27k forintos egérpadra már nem is írok semmit...Szemüveg elfogyott?
-
scdlsc
senior tag
válasz
Krugszvele #16 üzenetére
Kötelező? Gratulálok az összes szülőnek. Vagy direkt birkaképzőbe járatják a gyerekeiket?
-
HookR
addikt
Dell 2407WFP-HC és Dell S3220DGF monitoraim is VA panelesek. Igen, van utánhúzás, de mindkettőt be lehetett állítani úgy, hogy csak speciális esetekben feltűnő, az esetek 99%-ában nem. Személy szerint továbbra is inkább (jó minőségű) VA panelt választanék az IPS-sel szemben, utóbbiak világító feketéje sokkal zavaróbb.
-
RobbyJr
addikt
válasz
Acélfarkas #29 üzenetére
Függ a panel típustól. Amikor szimulátoroztam, akkor volt egy VA paneles Samsung G9 49"-os monitorom, azon semmi fekete csík nem volt, na de ez árban 400-500 között van.
-
Akula
őstag
válasz
Krugszvele #16 üzenetére
+1
OFF OFF
Ez az egér ekkora márka? Ha igen, jól el vagyok maradva -
yanna
addikt
Nem mennék bele, hogy az évtizedek óta ellopott több 100-1000 milliárd kikhez vándorolt, de nyilvánvaló, hogy sok hiányzó rendszert meg lehetne oldani belőle hardverestől, szoftverestől, infrastruktúrástól. Még persze sok mást is.
Fenyőfa meg van itt az udvaronban 2 db. 12-14 méteres. 🌲
-
-
-
yanna
addikt
válasz
Krugszvele #16 üzenetére
Gusztustalan röhej, hogy ezt a szemetet használják.
-
válasz
Krugszvele #16 üzenetére
Hát látod, most már Te.
-
Alchemist
addikt
válasz
Krugszvele #16 üzenetére
Huhh... a legjobb minden megosztós közösségi oldalt elkerülni.
-
Freiherr
őstag
Se fát nem állítok, se a hardverek nincsenek becsomagolva.
-
Jó ajánló lett, és végre egy monitor ami rendelkezik HDMI 2.1 bemenettel.
-
Gorgonka
aktív tag
válasz
User64476 #10 üzenetére
Nekem ilyen 25 cm magas van. Mindig fel van díszítve. berakom egy zacskóba és felakasztom a spejzban. Majd hétfőn kiveszem a zacsiból és kirakom és annyi
BTW 150 000-ért 27-es monitor, ami csak displayHDR 400-at tud. Hát nem tudom. Jó lenne egy frankó HDR monitor, de ez így elég soványka. 4K felbontás meg nem kell, elég lenne az 1440p nekem. -
-
laed
aktív tag
Lassan állítjuk a fát
Nálunk már réges-rég áll.....
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az év utolsó Hazai Pályájában desktop PC-k, monitorok, egerek és egy egéralátét uralják a terepet.
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest