-
PROHARDVER!
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
luck66
tag
válasz
landau #79584 üzenetére
"Ami a tárgyi tudásomat illeti, arról jobb nem is beszélni, és látványos előrelépés nem is várható. Mezei júzerként az Összefoglaló alapján pár dolgot nem értettem, és felvetettem."
És ez így is van! Mindenben és mindenkivel kötözködtél,bármit mondtunk,semmi nem volt jó!
És mindig újrakezded,szerencséd ,hogy Beg ilyen türelmes,én már rég kib..... volna! -
C0d3r
addikt
válasz
landau #79584 üzenetére
Lehet én vagyok türelmetlen és/vagy figyelmetlen, de ezzel semmi új nem kerül hozzáadásra. Vagyis annyi, hogy...
"Ha nem a Magyar Posta által elfogadott nemzetközi ajánlott küldemény:
- Magyarországon belül biztosan nem lesz nyomon követhető a csomag sorsa (nem fogjuk megtalálni a M. Posta online nyilvántartó rendszerében)
- eltűnése esetén semmilyen kártérítésre sem mi, sem az eladó nem lesz jogosult"Na már most, szerintem az egyszeri idelátogató vevő gyomra ettől a mondattól összeszűkül, szerencse hogy egyáltalán nem igaz. Legalábbis ami a vásárlót illeti, igenis van védelem eBay-en (PP-on), Ali-n egyaránt, ami szerepel is az összefoglalóban... Sőt, vannak akik sportot űznek abból, hogy refundoltatnak olyan TN nélküli terméket amit valójában megkaptak, de ez már más sztori...
"...de a továbbiakban kiszálltam, nem lesz időm a topikot nézni, nemhogy a dolgot továbbrugdosni."
Nem célom a bántás, de már kellően unalmas ez a hattyú halála amit itt előadsz hosszú körök óta, ha ennyire futja talán nem is olyan nagy probléma...Szerintem még senki se akadt fenn ennyire az összefoglalón, hacsak nem egy ma született bárányról van szó, aki postát is még csak kivülről látott (...de az olyan meg nem rendelget külföldről...). A lényeg remekül meg van már fogalmazva, ha meg spéci gond van vagy valaki nagyon nem ért valamit, akkor leírja ide és kap segítséget.
-
aytukabozs
addikt
válasz
landau #79504 üzenetére
Már az eleje nem jó...
"Ha ingyenes szállítást választunk, az nem számít a magyar posta által elfogadott nemzetközi ajánlott küldeménynek..."Nagyon sok boltban 10$ környékétől már regisztrált CN/SG/KH/stb... postával küldik (sőt, kaptam már 2$-os partedlicsomagot is így
)
Dícséretes hogy javítani akarsz az összefoglalón, és ezzel magán a topicon, de a lendületedet összhangba kéne hozd a tárgyi tudásoddal.
"- eltűnése esetén semmilyen kártérítésre nem vagyunk jogosultak"
Hogy érted? A posta részéről? Jóhogy nem. Kézbesítésig az eladó tulajdona."visszautaltathatjuk a vételárat.."
A refund az nem utalás, az egy visszafordított bankkártyás/PP accountos fizetés -
beg
veterán
válasz
landau #79476 üzenetére
"A ténylegesen valós, háztól-házig követhető nemzetközi TN számokra a Magyar Posta a következő hirdetményt fogalmazta meg:
A nemzetközi postai azonosító szám felépítése:kettő betű + 9 számjegy + kettő betű összetételű (Pl. RC123456789CN).
Az első kettő betű:
-levélpostai küldemény esetében: RA-RZ tartomány
-csomag esetében: CA-CZ tartomány
-gyorsposta küldemény esetében: EA-EZ tartomány
Az utolsó kettő betű pedig a szállítmányozó cég azonosítója."Ebből nekem az jön le, hogy ami ilyen, azt követheted háztól házig. Ami meg nem ilyen, azt nem, és csak bedobják aláírás nélkül. Ergo lényegtelen, hogy Kínában, Kuala Lumpurban vagy Kiskunborzasztó-Alsón lopják el a csomagot, mert bárhol megtehetik a valós nyomkövetés hiánya miatt.
Innentől meg nem lényegtelen, hogy mikor érkezett a Kínai követő szerint Magyarországra? Ha mélyebben érdekel, javasoltam hogy kérdezd meg a postát, elvileg ők a szolgáltató cég és ők állnak más postával kapcsolatban. Megtetted? Vagy csak még mindig pörög a #mivanakamu/nemkamunyomkövetéssel kerék?
Nincs privilégium az összefoglalóval kapcsolatban, írd be ide mit szeretnél benne látni, megszavazzuk és ha többen is hasznosnak látják, bekerül. Eddig is így történt.
-
szmyky
aktív tag
válasz
landau #79454 üzenetére
Nem kamu, hiszen a csomagon szerepelnek ezek a számok, azonban ezt a külföldi posták nem kezelik tovább és ömlesztve szállítják tovább és nem regisztrálják az állomásait.
Az itthoni érkezését és útját szerintem már csak random generálja a kínai csomagküldő cég!Azonban a kínai feladás tényét azt biztosan mutatja!
... és ez szerintem egy kínai csomagnál, amiért nem fizettünk szállítási díjat nem rossz alternatíva!
-
aytukabozs
addikt
válasz
landau #79400 üzenetére
"mikor kell rátelefonálnod a lakcímed szerinti postahivatalra"
...ahol nem fognak semmit mondani, mivel nem tudsz számukra értelmezhető ragszámmal szolgálni, még akkor sem ha az -esetleg- a küldő országban regisztráltnak számít.
Ahogy meghallják hogy a neved alapján kerestetnél, közölni fogják hogy nem tudnak segíteni. -
beg
veterán
válasz
landau #79400 üzenetére
Lakossági ügyfeleinknek: ugyfelszolgalat@posta.hu
Továbbá: https://www.posta.hu/nyomkovetes/nyitooldal
Oldalt GYIK:
"Miért nem látom a nemzetközi küldeményemet?
Nemzetközi küldemények esetében - több esetben - az országba való beérkezés után válik lehetővé a nyomkövetés. Amennyiben nem látja nemzetközi küldeményét a rendszerben, az még nagy valószínűséggel nem érkezett be az országba.
A külföldi oldalakon rendelt küldeményhez társított azonosító a legtöbb esetben nem szabvány postai azonosító, ezért nem jelenik meg a nyomkövetésben. Az ilyen azonosítóval ellátott küldemények nem regisztrált postai küldemények, az azonosítók jellemezően a feladók saját rendszeréből származnak. "Őket kell megkérdezni, itt csak légből kapott szedett-vedett infók vannak.
-
válasz
landau #79304 üzenetére
A magyar postán csak az általuk elismert csomagszám (TN) alapján kapsz felvilágosítást, hogy merre jár éppen a cucc. Hogy kamu vagy nem kamu az ebben az esetben nem releváns. Ahogy az időzített, kamu TN-ek működési elve sem.
Halkan megjegyzem, bámulatos, hogy ekkora arccal és hévvel átfértél a regisztrációs captcha-n.
-
beg
veterán
válasz
landau #79302 üzenetére
Ha már az alapoknál tartunk, kezdjük is ott: [link]
Az összefoglaló nem azért van, hogy a világ összes kérdésére legyen ott válasz, arra itt a topik, beszélgetés. Ami neked nem egyértelmű, az másnak érdekes az, ennyi erővel beírhatnánk. hogy a zöld postáskocsit várd. Ne a pirosat, ne a feketét. Zöldet. Bácsi vagy néni ül elöl. Lehet bajsza is lesz.
A helyesírást, szofisztikált stílust arra értettem, hogy ha kedved lenne összedobni egy összefoglaló kiegészítést ezekre a kérdésekre.
A kioktatást meg nem tűröm, de a mai regisztrációd és 2 hozzászólásod miatt nem tulajdonítok neki jelentőséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Akciókamerák
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MIUI / HyperOS topik
- Metal topik
- Rap, Hip-hop 90'
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Razer Book 13 4K+ TOUCH I7 eladó
- HP 2x8 Gb DDR4 2666 Mhz RAM
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B760M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H510 WHITE BeQuiet! 650W
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080 bolti ára 1.35 mill ft
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest