Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Amazon Fire TV stick/box
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Megkövetel egy ajánlott árazású modellt az érkező GeForce-okból az NVIDIA
-
PROHARDVER!
Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
máyköl
veterán
Sziasztok,
10.26 -án van kgfb évfordulóm. Netrisken kötöttem korábban a biztosítást, ha szeretnék váltani, milyen sorrendben tegyem? Megkötöm netrisk segítségével az újat, majd írásban felmondom a jelenlegit? Majd az új biztosító küldi a következő számlát? (K&H a jelenlegi)Köszönöm!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
albiosz #1696 üzenetére
Így van, amit kaptál ajánlatot az már a végfelhasználói ár, semmi egyéb költség nem jön rá.
cashzoli: Sztem ilyet nem nagyon fogsz találni, minden egyes biztosítónak más a vonatkozó ászf-e, és casco-k közötti is vannak különböző módozatok... Pl van olyan casco ami csak lopásra térít, van ami csak töréskárra, stb. Ez kb egy átláthatatlan maszlag...
-
albiosz
őstag
Sziasztok! Most olvasom, hogy eltörölték a baleseti adót. Akkor amit a Netrisk kalkulál, meg amit kaptam a biztosítótól ajánlatot, az a teljes ár, nem jön rá semmi extra költség? Novemberben kell újrakötnöm, de úgy látszik a jelenlegi a legolcsóbb, csökkent kb 1000 HUF-ot tavalyhoz képest.
-
cashzoli
aktív tag
Van tapasztalatotok (jobb szó híjján) casco biztosítási szakértővel? Olyasvalakit keresek, aki megspórolva a száz oldalakat segít kiválasztani, és elmagyarázni a különféle konstrukciók közti különbségeket, fizetésmegtagadási indokokat - és úgy általában a buktatókat. Én úgy érzem, hogy a legtöbb alkusz csak eladni tud, mélységeiben nem látja át a palettát és/vagy sosem folyt bele tényleges kárrendezésbe.
-
Qru
MODERÁTOR
Nekem most volt évfordulóm augusztusban, szerencsére nem emelkedett a díjam (igaz közben ugrottam egy bonuszt ugye tehát kvázi nőtt). Kíváncsi vok jövőre milyen ajánlatot dobnak. Ha nagyon felemelik akkor meg egyszerűen átiratom ősök nevére a vasat. Vicc, hogy már évi 55k egy nyamvadt kgfb...
mod:
jozsi252: Köszi! Most éppenn em nálunk vagyok. Nem vagyok válogatós oda megyek ahol a legolcsóbb. Úgy sem szolgáltatnak semmit kvázi...
-
fila
senior tag
Az év közbeni évfordulós kötelezősöket szivatják a biztosítók...
Akkor lenne változás, ha nem évente egyszeri, évfodulókori, régebbi biztosításoknál év végi biztosító váltást engedne meg a törvény.
Kormányunknak ebben lépni kellene, ha a nép mellett áll. Gyakorlatilag korlátozzák a versenyt.Nálam az allianz tojta le, hogy léptem egy jobb bónusz kategóriába, és feltolta két autonál is a biztosítást díját.
Jövőre lépek az allianztól az tuti. Idén meg viszem tőlük a lakásbiztosítást máshoz. -
jozsi252
veterán
Felhívtam őket de nem tudnak semmit csinálni. Alkuszon keresztül kalkuláltam egyet a legolcsóbb az Union-nál lenne, pár ezer ft-al olcsóbb, utána jön egy másik cég ami talán 500 vagy 1000ft-al olcsóbb árat dobott mint a köv éves, majd a 3. cég az Aegon, ugyanakkorra összeggel mint ami lesz nekem. Utána meg már egyre drágább lesz mindegyik.
Nem értem hogy mi a franc változott meg a biztosítóknál. -
jozsi252
veterán
Aegon-nál vagyok, és a kötelezőm 25%-ot emelkedett. Ez szerintetek normálisnak mondható? November eleje környékén van az évforduló.
Mindenképp kalkulálni fogom alkuszon keresztül, de ez a 25% elég sok. Főleg hogy tavaly 1ft-ot sem emelkedett.
Casco meg 105k-ról csökkent 100k-ra. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Rison77 #1685 üzenetére
A következő évtől (aka fordulónaptól) sorolnak vissza 2 fokozatot személyautóval okozott kár esetén (az okozott kár mértékétől függetlenül). Tehát évközbeni visszasorolás nincs A legtöbb biztosítónál a díjtarifájukban nem csak a bónusz-malusz fokozatot veszik figyelembe, hanem magát a károkozás tényét is külön díjszorzóval büntetik. Mivel a károkozás ténye egy központi adatbázisban van vezetve ami nem naprakész lehet a most megállapítottól magasabb valós díjad is. Már csak azért is, mert ha időközben még egy károkozásod lesz akkor már újabb 2 fokozatot azaz összesen 4 fokozatot esnél vissza ami megint más biztosítási összeget jelent.
-
Rison77
senior tag
Értem köszönöm. Még június közepén volt egy károkozásom, júliusba megkaptam az index levelet a következő évre, abban felszámolták a károkozási pótdíjat, de semmi mást, 1 kategóriával feljebb lépek. Azóta semmi információt nem kaptam, hol tart az ügy, mennyit kellene a károsultnak fizetni, visszasorolnak e 2 kategóriát. 27.-én van a forduló, és a héten már kaptam a számlát a következő évre az index levél alapján. Amennyiben ezt most befizetem, akkor az index levélben leírtak lesznek érvényesek a következő évre, vagy ha befejeződik ez az ügy mondjuk októberben ,és én elutasítom az egyösszegű megtérítést, akkor év közben is visszasorolhatják a kategóriát?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Rison77 #1683 üzenetére
Nem muszáj várnod vele 27-ig, az üzembentartó köt egy új biztosítást (bárhol) és azzal beballag az okmányirodába elintézni az átírást. Te pedig a jelenlegi biztosítódnál érdekmúlás miatt felmondod a meglévő biztosítást (ilyenkor részarányosan visszajár a már befizetett biztosítási díj neked) és kész.
-
Rison77
senior tag
Sziasztok!
Üzembentartóit szeretnénk csináltatni, a jelenlegi biztosítás 09.27.-ig él. Pontosan, hogyan lenne célszerű intézni? Mert ha jól értelmezem, csak akkor fogadják el az üzembentartóit az okmányirodában, ha már van érvényes biztosítása az illetőnek. Írnom kell egy levelet a biztosítónak, hogy üzembentartói bejegyzés miatt 09.28-tól törölni szeretném a szerződésem, és akkor 09.28-tól megköti az új üzembentartó, ezután mehet az okmányirodai intézés? -
jófejsrác
senior tag
Azt elfelejtettem leírni, hogy az a skoda céges autó, így gondolom azt kár remélnem, hogy nem jelenti be a kárt.
De akkor összegezve úgy látom: nem jelentem be a biztosítónak, mert úgy is jön majd a biztosítótól levél/email a kárról és annak összegéről. Akkor pedig kalkulálhatok, hogy befizetem ha számomra elfogadható összeg. Ha nem akkor az éves díjam jövőre emelkedni fog 27-ről mondjuk 40-re (tippeltem).
Ez így helytálló?
-
jófejsrác
senior tag
Akkor ha jól értem saját zsebből való visszafizetés nélkül vissza sorolnak B2-be akkor nem következhet be, hogy a jelenlegi éves 27.000 Ft-os díjamból csinálnak éves 150.000ret?
Nem tudom mennyi lehet a kár. Egy régebbi Skoda superb hátsóját löktem meg. A saját biztosítómhoz be kell mennem és jelentenem kell mi történt?
-
Qru
MODERÁTOR
-
jófejsrác
senior tag
Sziasztok,
sajnos a mai nap volt egy koccanásos balesetem. Nem történt személyi sérülés, az autókban is minimális horpadás. Ki töltöttük a kárbejelentő lapot, elismertem hogy én voltam a hibás.
Kérdésem az lenne, hogy mi a teendő. Allianznál vagyok jelenleg B4-es besorolásban. Sajnos elég durva kötelező biztosítási díj megugrásokat olvasok. Hogy működik ez pontosan?
Köszönöm
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
daver88 #1671 üzenetére
Nincs egységes ilyen jellegű adatbázis, akár az összes biztosítóhoz köthetnél egyszerre. Fel kell mondanod az új biztosítás, ha csak nem akarsz 2 biztosítást fizetni.
Sajnos a posta lassabb mint az 1800-as évek végén, az a biztos, ha elektronikusan mondod fel (már ha lehet az adott biztosítónál).
-
daver88
aktív tag
Helló!
hátha tud valaki segíten:
Ma reggel kaptam egy levelet a jelenlegi biztosítómtól, akinél fel akartam mondani a biztosítást, miszerint nem fogadják el - mivel túl későn érkezett be a felmondó levél hozzájuk. Ami igaz is, mert 09.25-én van a fordulónap és 08.27-én kapták meg a 21-én elsőbbségivel feladott levelet...
Viszont közben én már megkötöttem egy másik biztosítánál a kötelezőt....
Mit tudok tenni ebben az esetben?
köszi!
-
karlkani
aktív tag
Sziasztok!
Érdekmúlás miatt megszűnt a biztosításom (Netrisk intézte). Tegnap megjött a biztosítótól a törlési értesítő és tájékoztatás a kártörténetre vonatkozó adatról, valamint a díjelszámolási értesítő (két külön levél). Utóbbin a 2019-2020-as időszak van feltüntetve, mely szerint nincs befizetni valóm, túlfizetésem. A biztosításom rendezve van az eladástól számított ~2 hét időtartamig (csekk, éves). Annyi szerepel az első levélben, hogy mikor szűnt meg a szerződésem és meddig van rendezve a biztosítás, túlfizetésről, visszatérítésről semmi. Nem nagy összegről van szó, <1000 Ft. Nem tudom, hogy számolják, a baleseti adó időarányos része is visszajár, vagy csak a biztosítási díjé?
-
fila
senior tag
Köszi Allianz!
Olvassátok el az online díjértesítőt! Én nem tettem meg, nagyon meg is szivattak! és ezzel én magamat is
Éves díj eddig: 51324 (B9)
Éves díj mostantól: 90528 (B10)Nem volt káresemény, és semmi olyan változás, ami indokolná ezt a fajta díjemelést.
Egyáltalán nem volt semmi.
Mint kiderült a károkozói pótdíjat emelték meg 1,86-os szorzóra.Nagyon durva vicc az, hogy ha jelenleg kötném újra a szerződést náluk, akkor ugyanolyan feltételekkel menne, mint az tavaly volt.
évforduló: tegnap volt..
béna voltam, nem olvastam el a díjértesítőt amit két hónapja küldtek.Nem baj, felmondom a lakásbiztosításom, és a másik autóra a kötelezőt, míg azzal meg nem szivom.
Újrakötöm másnál.... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
rayoliviero #1663 üzenetére
Nem szoktak belekötni, ha csak nem nagyságrendekkel mész többet.
-
rayoliviero
veterán
Ha a casco biztosítónak megadom az éves futásteljesítményt és ha közben többet megyek, akkor az nem probléma? Pontosan elég nehéz belőnöm, hogy évente mennyit megyek az autóval. A munkahelyemet azt be tudom, de ha megyek külföldre kirándulni (amit előre nem tudok, hogy mennyit), az megdobhatja.
-
-
Rison77
senior tag
Köszönöm közben kicsit mélyebben utánanéztem a témának. Viszont ami feltűnt, hogy a K&H lehetséges, hogy 30-40 ezerrel aláígér a többi biztosítónak? Kalkulátorral számoltuk, míg minden biztosító 100k feletti összeget dobott ki addig a K&H 58K-t. Megnéztük a saját kalkulátorával is, és ugyanazt dobta ki. Lehetséges, hogy károkozói pótdíjat nem számítanak fel? Vagy ez csak marketingfogás, kitölti az ember az adatokat majd beküldi az ajánlatot, ők ezután csekkolják le a kártörténetet, és küldik a végleges ajánlatot? Meg ahogy néztem ez a károkozói pótdíj személyhez kötődik autótól függetlenül, minden további új biztosításra viszi magával, vagy tévedek?
-
Rison77
senior tag
Sziasztok!
Adott egy autó akinek a tulajdonosa balesetet okozott vele, megküldték neki az évfordulós tájékoztatót, amiben a baleset még nem érintette a besorolást, viszont a károkozói pótdíjat már felszámították. Egyenes ági rokonra szeretné az üzembentartót íratni, aki szintén üzembentartója egy járműnek és jelenleg M01 fokozatban van vele. Amennyiben megkapja ennek is az üzembentartói jogosultságát, és új biztosítást köt, akkor A00 fokozatban kezd, függetlenül a másik autó besorolásától? -
emre
veterán
Emberek ez normális?
Balesetmentesen vezetek 2000 óta egy kisteher kocsit, ami mostanra elporladt, kivonattam leadtam.
És a nemrég vásárolt személyautómra nem tudom átvinni a B10 bonusomat mert az nem ugyan olyan kategória? Hát nem én fogom azt is vezetni? Az agyam eldobom. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
rayoliviero #1655 üzenetére
A nagyobb/nevesebb társaságok általában nem olyan szőrös szívűek. Nekem konkrétan az Uniqa-val van jó tapasztalatom de a többi nagyobb társaság (Aegon, Allinaz, Generali, stb) is oké.
Az, hogy pontosan mire térít az adott casco szerződése részletezi, ezekben is van különbség az egyes társaságok között. Ha teljeskörűt kötsz akkor az térít lopásra, elemi kárra és törésre is attól függetlenül, hogy kinek a hibájából történik. Persze vannak kizáró okok, ami a vezetőnek felróható gondatlanságnak minősülnek. Pl ha a kárt szándékosan vagy súlyosan gondatlanul okozták (ittas, kábult vezetés, elalvás), vagy a kármegelőzési, illetve kárenyhítési kötelezettséget súlyosan megszegték (lopás esetén, ha a pótkulcs a járműben maradt, vagy az autó védelmi berendezése nem megfelelő (riasztó/immo)). Vagy ha a műszaki állapota nem megfelelő (pl kopott gumi, fék, stb). De ezek is fel vannak sorolva az adott casco szerződésben részletesen, szóval érdemes tüzetesen átolvasni.
-
rayoliviero
veterán
Casco biztosításból melyik cég lehet ajánlott?
Soha nem volt még Cascom. Például azt se értem, hogy a töréskárra milyen esetekben fizetnek.
Hallottam olyat, hogy volt aki elaludt és összetört az autója és nem térítették meg a kárt, mivel elaludt. Akkor milyen esetben fizetnek? -
sumsang
aktív tag
Köszi
Néztem pár caso biztosítást , de nagyon nem egyértelműek. Pl a Groupama hirdet bázis, komfort és prémium cascot. A bázisban töréskárt, csak totálkárra, mig a komfort csomagnál részleges törésre is fizet. Viszont az online kalkulációnál az e-casco konkrétan csak töréskárt ír. Ami lehet csak totálkárra vonatkozó, de lehet részleges töréskárra is érteni. Sajnos sehol egy magyarázatot nem találok hozzá, h mire is vonatkozik. Esetleg aki erről tudna több infót írni, vagy linkelni, annak hálás köszönetem. -
-
Qru
MODERÁTOR
Olyat ahol küldenek ki szerelőt? Allianz pl kínál ilyet.
-
atees
őstag
Sziasztok! Külföldi utazásra tudnátok autóra köthető biztosítást ajánlani. Mondjuk olyat, amibe nem csak az van benne, ha meghibásodik akkor elviszik a szervízbe. Köszi!
-
Qru
MODERÁTOR
24-étől, különben duplikálódna a biztosítás. Ha 24-ét adod meg akkor 0 órától már él a biztosítás így folytonos és nincs is átfedés a két szerződés között.
Előbb is megkötheted (én előbb szoktam) vagy a lejáratkor is. Az a lényeg, hogy visszamenőleg nem tudsz kötni, tehát legkésőbb 23-án meg kell kötnöd a biztosítást.
mod:
sumsang: Igen, kárkori érték mínusz önrész.
-
sumsang
aktív tag
Sziasztok! A biztosító a cascos lopáskárt hogy fizeti? Gépjármű lopáskori értéke , mínusz önrész?
Melyik ár értékben és megbízhatóságban a legjobb, ill. ajánlott Casco +KGFB biztosító új gk-ra? -
tibi14
tag
Sziasztok!
Kötelező váltás előtt állok.Kérlek erősítsetek meg, hogy jól értem, mit kell csinálnom.Jelenlegi KGFB évforduló 2019.08.23 eddig be is van fizetve.
A napokban felmondom a jelenlegi biztosítást az évfordulóval, vagyis 2019.08.23. éjfélig fog tartani.
A leendő biztosításnál a kockázatviselés kezdetét szintén 2019.08.23.-ától kell megadni ugye?
Vagy a felmondás után kell azonnal az újat kötni? hogy működik ez? -
Rison77
senior tag
Sziasztok!
Adott a következő szituáció. Körforgalom, a károsult bealudt, elbambult ezért hirtelen fékezéssel próbálta menteni , hogy ki tudjon hajtani a kijáróján, emiatt a károkozó megkoccolta hátulról. A károsult azon nyomban neki most sürgős dolga van majd jön vissza 20-25 perc múlva elviharzott, a sérüléseiről nem készült semmi fénykép. Ezután visszajött, és készültek a képek. Bejelentő kitöltése megtörtént, de mivel ráfutásos baleset nem foglalkoznak a károsult manővereivel, a károkozó az egyértelmű vétkes. A bejelentőbe ez az elviharzás, nem lett beírva. Szerintetek érdemes utólag ezt bejelenteni a biztosító felé, vagy a kárfelmérésben nincsen semmilyen jelentősége, élve a gyanúval ugyebár, hogy önös érdekből esetleg súlyosbította az elszenvedett sérülést. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Vismajor01 #1641 üzenetére
Semmilyen papírtól nem függ a kártérítésed amit az okozónak küldenek ki. Milyen papírt küldtek ki azt tudod?
Mert szoktak egy papírt amiben értesítik az okozót, hogy mennyi kárt okozott amit ha ő megfizet akkor nem bukja a bónuszát de annak a ki nem fizetése nem befolyásolja a neked kifizetendő összeget semmilyen formában.
-
dkaro
őstag
válasz
Vismajor01 #1641 üzenetére
Én egyszer okoztam balesetet amit elismertem. Kitöltöttük a papírokat a helyszínen és utána az ég világon senki nem keresett. Se a másik fél se az ő se az én biztosítóm. Még csak levelet se kaptam csak az évfordulónál, hogy lejjebb soroltak.
Szerk:
Az uniqanal emailen bejelentettem az esetet másnap: időpont, helyszín, 2 fél adatai. -
Vismajor01
addikt
válasz
Vismajor01 #1630 üzenetére
Üdv,
SMKP-val szenvedtem balesetet, az okozó helyszinen elismerte vétkességét. Márciusban történt, áprilisban jöttek hozzám kárt felmérni, gyorsan meg is ajánlottak egy összeget amit én elfogadtam. Azóta nem fizette ki a biztositó, valamilyen papirt küldenek a károkozónak és arra várnak, hogy ő azt aláirja és visszaküldje.
Komolyan ez a rendszer? Az okozónak semmi érdeke ezt kitölteni, sz**rik rá, 2 hónapja volt, már el is felejtette. Tényleg ezen múlik, hogy nekem kifizessék ami jogosan jár? És ha ő pl élete végéig sz*rik a papirra akkor engem sose fizetnek ki? Ez tényleg igy működik?
-
Möhe
addikt
Sziasztok.
Eladtam az egyik kocsimat ,ilyenkor a bónusz az hogyan vihető tovább? Külön külön biztosítónál voltak a kocsik(Aegon-ez ment,Generali-másik) , saját néven mindkettő, személykocsi mind a kettő!?!?!?
köszönöm -
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom #1635 üzenetére
Jaja bokszolják le egymás között. Ha visszamenőleg megszűnik az a legjobb, mert akkor nem lesz fedezetlen időszak.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom #1633 üzenetére
Ez kicsit faramuci mert sztem egyáltalán nem evidens de egyik biztosító sem. Haláleset miatt bekövetkező öröklés esetén is ugye tulajdonosváltás történik, csak nem adásvételi szerződés által, hanem hagyatéki eljárással. Ebben az esetben azonban nem szűnik meg automatikusan a kötelező biztosítás a biztosított halálával (a biztosító honnan tudná hogy elhunyt a szerződő fél ugye). Ezt lehet ugyan jelezni a biztosítónak halotti anyakönyvi kivonattal és érdekmúlásra hivatkozva azonnal megszüntetni a biztosítást de nem érdemes.
Ilyen esetben van rá lehetőség, hogy a biztosítást életben tartsák. Ennek a folyamata az, hogy az új/leendő örökös/tulaj, jelzi a biztosító felé a tényeket és életben tartja a kötelező biztosítást. Miután azonban lezajlik a hagyatéki tárgyalás, akkor már csak annak jogerőre emelkedésétől számított 30 napig lehet életben tartani a biztosítást, azaz ennek letelte előtt új kötelező biztosítást kell kötni az örökös nevére.
Erre azért van szükség mert ha felmondod a régit de nem él rá új biztosítás akkor a MABISZ ugyan helyt áll az esetlegesen okozott károkért de sajnos fedezetlenségi díjat számolnak fel erre az időre. -
stickermajom
addikt
Sziasztok! (Szia Qru!
)
Öröklés esetén a halál időpontja és a hagyatéki végzés jogerőre emelkedése közötti időszakra melyik biztosító fedezi az autót? Az előző, vagy az új? Mert ugye a halál pillanatában érdekmúlással megszűnik a szerződés, de én legkorábban a mai dátummal tudok újat kötni.
-
Qru
MODERÁTOR
Igen, így működik a rendszer jelenleg. Ha 2 autód van akkor az újabb A0-ból indul, mert a bónusz fokozat az autóhoz kötődik nem a vezetőhöz. Ha eladod a régit és felmondod a kötelezőjét érdekmúlás miatt akkor utána átvihető a régi bónusz (ehhez a felmondott szerződéses biztosítótól kell kérned egy bónuszigazolást).
Nem túl logikus de elvileg az van mögötte, hogy az autót bárki vezetheti, ezért a kockázat beárazásnál stabilabb pont maga az autó alapján történő árazás/besorolás mint pusztán a sofőr alapján a biztosító szempontjából.
-
Drizzt
nagyúr
Hmmmm? Ha veszek új autót, akkor amíg a régi megvan, a bonus-malus besorolás A0 lesz, de amikor eladom, akkor átáll az adásvételi átírása miatt az éppen aktuális szintre, amin a régi autó áll? Ezt a szabályozást vajon mi indokolja? Még csak az új autó beszerzésén gondolkodom, mert úgy voltam vele, hogy amikor már megvan, ráérek a mostani eladásával foglalkozni. De akkor úgy járnék a legjobban, ha addigra eladnám? De persze akkor meg az a kérdés merül fel, hogy mivel járok amíg megjön az autó? A legjobb megoldásnak még mindig az hangzik, hogy fizetek akkor többet a kgfb-re, meg casco-ra az átmeneti időszakban, amíg megvan mind a két kocsi, majd írok a biztosítónak.
És mi lenne, ha lenne 4-5 autóm? Amikor eladom a legrégebben meglévő autót, akkor a besorolások automatikusan elshiftelődnének? Fura egy szabályozásnak hangzik ez. -
Vismajor01
addikt
Sziasztok,
Motoros balesetem volt, az autós a helyszinen elismerte vétkességét.
1 hónap alatt sikerült elintézni, hogy kijöjjenek a motoromhoz kártfelmérni. Ez volt április legelején.
Április 15-én kaptam egy emailt, hogy XX összeg kifizetésére hajlandóak, nem kell számla sem totálkár semmi.
Azóta viszont semmi. Kb 2-3 hete felhivtam a Generalit, ahol a vétkes autó biztositva van, azt mondták, hogy még a vétkesnél is tartanak szermevételezést vagy mit.
Van vmi szabály/jog, hogy mennyi idő alatt kellene kifizetniük a nekem járó összeget?? Április 15 az barátok között is majd 2 hónapja volt
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom #1628 üzenetére
Nekem a biztosítóm küldte meg az új ajánlatát. Amúgy a casco-nál csak 30 nap a felmondási idő nem 60.
-
stickermajom
addikt
Évfordulóra az alkusz nem szokott küldeni valami "hé ennyi lesz jövőre a Cascod, ha nem váltasz" levelet? Vagy annál nem számít ez a 60 nap?
-
run4fun
tag
Közel félmillió forintos a kár így látatlanban (ma viszem szerelőhöz), igyekszem megegyezni vele. De ha sokat buknék, mert nagyon keveset ajánl, akkor akár elmennék a perelésig is. Szerintem van annyi bizonyíték a dologról, ami alapján én nyerném. De ne kerüljön erre sor, ha nem muszáj...
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
run4fun #1623 üzenetére
Ha nincs cascod akkor a kutya gazdájának lakásbiztosításának terhére tudod bejelenteni az igényed (ha van neki). Ha nincs vagy olyan lakásbiztosítása van ami nem tartalmaz felelősségbiztosítást akkor csak polgáriperes úton juthatsz a pénzedhez.
mod:
Ritkán de életbiztosítás is tartalmaz felelősségbiztosítást vagy ha külföldi és van baleset/poggyász biztosítása az is téríti a károd.
-
run4fun
tag
Sziasztok!
Pénteken kirohant elém este egy kutya, elestem a motorral, ami nagy valószínűséggel gazdasági totálkár (blokk sérült, lehet a váz is, első teleszkópok és még "apróságok"). A kutya gazdája elismerte, hogy ő a felelős, helyszínelés volt és kapott helyszíni bírságot. Fényképek készültek az incidensről.
Sajnos a lakásbiztosítása nem fedezi ezt.
Ezt a kárt nekem jelentenem kell a biztosítómhoz? Ha igen, hogyan? A kék-sárga bejelentő csak járművek között történt eseményekre vonatkozik.
Hogyan láthatok ebből pénzt? A biztosítóm kijön és kárfelmérést tart, majd behajta a kutya tulaján a pénzt?Köszi előre is!
-
Qru
MODERÁTOR
Kötelezőnél nem gond, egyesületi biztosító (van tagdíj is) ha nem fizet akkor nem neked nem fizet hanem annak akinek kárt okoztál (persze utólag behajtható rajtad polgári peres úton). Azt neked kell eldöntenedm hogy bevállalod-e a rizikót vagy sem. Mivel nem túl nagy, én bevállalnám.
-
realist
őstag
válasz
realist #1620 üzenetére
Hasonló az eset kötelező biztosításnál. Ott mindkét autó esetében a szerződő, az üzembentartó és a két autó biztosítója is ugyan az.
"A" autó B5-ben volt 11.hó - ig lett volna érvényes, de februárban okozott egy kis koccanást (ez az ügy le lett zárva nem fizettük ki, így csökkennie kellene a fokozatunknak gondolom B4-re). "A" autó szerződése megszüntetve és kaptunk egy B5 bónusz igazolást.
Ezt a B5 besorolást atvezetném "B" autóra (januári szerződés) A0 emlékeim szerint (ez a kezdő).
Ebben az esetben ez januárig lenne B5, majd utána lenne B4 vagy mi várható (köbe a biztosító)?Kösz!
-
realist
őstag
Adott A autó aminek a tulajdonosa és az üzembentartója eltérő. Az A autó casco szerződő felé a tulajdonos volt. Az autó eladásra került, casco lemondva/törölve (bónusz igazolást egyenlőre hiába kértem nem adtak).
B autó tulajdonosa és üzembentartó ugyan az a 2 személy mint A autó esetében. Egy másik biztositónál már kötve lett casco az üzembentartó nevére.
A autó casco bónusz fokozata atvezethető lenne B autóra?
(vagy felesleges kéregetnem A autó régi biztosítóját, hogy adjanak bónusz igazolás?) -
dkaro
őstag
Sziasztok!
A KÖBE biztosító mennyire ajánlott? Most váltanék sajnos M1-be mert 2 éve kárt okoztam. A köbe után a 2. a KH de 25k a különbség. Viszont a KÖBE-ről nem sokat hallottam eddig. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom #1617 üzenetére
Igen, mondjuk az gyanúsan olcsó. Hívd fel őket inkább...
Bár én befizetném aztán ha kérnek még pénz rájuk verném, hogy ennyi volt a levélben nem kapnak többet.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom #1615 üzenetére
Azért nem említik benne az adót mert már eltörlték (vagyis pontosabban nem te fizeted hanem a biztosító).
-
stickermajom
addikt
-
Gabesz87
veterán
válasz
Fandango #1606 üzenetére
Bementem tegnap a K&H-hoz abban a reményben, hogy kapok valami jobb ajánlatot, mint amit kb. 2 hete Netrisken kalkuláltam. 20%/200.000 önrésszel kötelező+Casco 173.000. Nos, kár volt....Eleve szar volt a rendszereük, együtt nem is nagyon tudott a néni kalkulálni, de először ilyen 45.000 Ft / FÉL ÉV!!!!! kötelezőt dobott ki. Próbált finomhangolni ezt-azt, de túl sok mindent nem tudott. Végül ilyen 45-50 közti kötelező + 200.000 körüli Casco jött ki. Mondtam hogy köszönöm, viszontlátásra....azt mondta a hölgy, szerinte kössem meg Netrisken. Hát valószínűleg akkor úgy is lesz.
Viszont ami meg érdekes, hogy visszatöltöttemk a múltkori kalkulációt, és a K&H-s kicsit emelkedett ,viszont most előtte van az Uniqa, ahol most is vagyok. Azt nem értem, hogy amit megküldtek nekem, a köv. időszakra esedékes díj, jóval több, mint ez az újonnan kalkulált. Ez azt jelenti, hogy ha én felmondom a jelenlegi szerződést, és újrakötöm, akkor valóban olcsóbb lesz ennyivel? ha ez így van, akkor ebben aztán van értelem, logika! -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Keef_Lee #1610 üzenetére
Ez rajtad áll, ha nem zavar, hogy bizonytalan ideig nincs rajta casco akkor várd meg mert egyszerűbb úgy. Ha kötnél rögtön akkor ha eladtad a régit és az adásvételit elküldöd a biztosítónak majd újra kalkulálnak és a fennmaradó időre a régi bónuszoddal számolják újra a díjat.
-
Keef_Lee
senior tag
Úgy vettem autót, hogy még megvan a régi, ezért az új egyelőre kötelezőben A00-ban van. Most az újra casco-t akarok kötni, de az A00 miatt vastagon számol.
A kérdésem az, hogy ettől függetlenül megkössem a casco-t és majd a régi kocsi eladásakor a kötelező bónuszát áttéve a casco befizetés éves díjának egy részét visszaadják, vagy inkább várjam meg amíg egy autó lesz?
(Egyébként érdekes, hogy a Netrisken 5e-el olcsóbban hozza a postacasco-t, mint a Postabiztosító oldalán. Per év) -
Qru
MODERÁTOR
-
Gabi 8906
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom jó topikba írok e, de lenne egy kis problémám...
04.29-én este mentem hazafelé a Soproni elkerülő úton, és elütöttem egy őzt.
A kocsi bal oldali lámpája, lökhárítója, hűtő rács, kerék dob, bal oldali lengés csillapító, és ajtó sérült. Alap biztosításom van, csak akkor fizetett volna ha kocsi megy nekem. Casco nincs.
Rendőrt hívtam ki, jegyzőkönyv van róla.
Viszont vadjelző tábla nem volt kint, sebességhatáron belül voltam bőven, vadaknak sincs még párzási időszak.
Szeretnék írni egy levelet a vadásztársaságnak kárigény benyújtása indokkal. (Már levelezési cím is van.)
Van e erre valami sablon levél, amiknek mindenképp benne kellene lennie a levelemben?
Válaszokat, segítséget előre is köszönöm. -
Gabesz87
veterán
Kötelezőt/biztosítást kötni hogy olcsóbb? Netrisken, vagy inkább személyesen? Jelenleg Uniqa-nál van kötelezőm, és Cascom, de netrisken kalkuláltam újat, és valószínűleg átváltunk K&H-ra. Ezért lennék kíváncsi rá, hogy hogy éri meg, ha magam kötöm meg, vagy ha besétálok, és személyesen csinálom?
-
sumsang
aktív tag
Sziasztok!
Az üzembentartó is köthet casco biztosítást, vagy csak a tulajdonos?
A casco B-10-et csak egy, vagy több autó esetén is lehet érvényesíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Interactive Brokers társalgó
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Építő/felújító topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen alaplapot vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Eladó Asus ROG Ally Z1 Extreme (1TB SSD) újszerű állapot, garanciával!
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB, Király világosszürke
- LG Ultragear 27GP850-B Gamer monitor!27"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR/Garancia
- Használt laptopok kedvező áron itt ( Személyesen és csomagküldéssel is országosan )
- ASUS Phoenix RTX 3060 12GB
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Beszámítás! Apple iPad 10.9 2022 64GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest