Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
rolii92i
tag
Optilen.hu-ról rendelt mostanában valaki?
17.-én adtam le és még mindig feldolgozás alatt a státusz.
Megerősítő e-mailt sem jött. -
-FreaK-
veterán
Sziasztok!
Alcon Air Optix Night & Day Aqua 30 napos lencséhez Refresh szemcseppet szoktam használni, azonban ebből most hiány van, csak januárban lesz újra készlet.
A gyógyszertárban ajánlották helyette az Ocutein Sensitive Plus-t, ez használható ehhez a lencséhez?
Nem igazán találok infót neten arról, hogy mire kellene figyelni.Ez a szemcsepp összetétele:
Nátrium-hialuronát 0,10% (Hialuronsav nátrium sója), Folyékony áfonya-kivonat, Dinátriumedetát, PHMB. Puffereltizotóniás oldat, pH 7,2. -
thomasrc
aktív tag
válasz
Izland`
üzenetére
Megbízható helyek nem árulnak hamisítványt. Azért tudnak olcsóbbak lenni, mert általában szürkeimportot árulnak. De attól még a termék eredeti.
Egyébként a HydraGlyde egyeseknél panaszt okoz szemszáradás vagy ködösödés formájában, lehet, hogy nálad is az okozta a problémát. Ha márciusban olvasom az eredeti kommentet...

-
dnelb
veterán
válasz
Izland`
üzenetére
ez nyilván kam, azt akarja hogy nála vedd drágábban. Én is biofinity-t hordok már vagy 10 éve biztos (volt 1-2 éves kitérő), folyamat netről rendelve, 0 probléma.. Az elején szakítottam őket, de az user error volt
Az elején a vision expresses iwear oxigen hordtam, ami elvileg ugyanaz drágábban , semmi diffi nincs. -
Izland`
tag
Egyébként amikor elmeséltem ezt az egészet az optikusnak, kérdeztem, hogy hallott-e már ilyet, mint amilyen az én sztorim, kb. az első kérdése az volt, hogy internetről rendelem-e a lencséket. Mondtam, hogy igen, igaz mindig a legnagyobb, leghíresebb webáruházból. Kb. 5 éve váltottam erre a vásárlási módra.
Azt mondta, hogy nem akar a webáruházak ellen beszélni, mert nincs értelme, látja milyen olcsón tudják a lencséket árulni, konkrétan olcsóbban adják jóval, mint ahogy ő például a forgalmazóktól beszerzi. Kérdezte ő is korábban az egyik forgalmazót, hogy hogy lehet ez, de "elvileg ők sem értik", és finoman célzott rá, hogy a webáruházakban hamisítványokat árulnak sokszor, emiatt tudnak ilyen olcsók lenni, és sokszor még a webáruházak sem tudják, hogy hamisítványokat árulnak.
Szerintetek ebben lehet valami? Minden szentnek maga felé húz a keze, de nem éreztem azt, hogy amiatt mondja ezeket, hogy nála vásároljak innentől. Igazából vásároltam nála szemüveget is, jó drágán, szóval nem hiszem, hogy az motiválta, hogy még a lencsére is költsek el gyorsan nála valamennyit.
-
Izland`
tag
válasz
Izland`
üzenetére
Szolgálati közlemény a keresőt használók számára, hátha segítség lesz a jövőben:
1+ évig szenvedtem az Air Optix HiydraGlye lencsékkel, hogy kibontást követően közvetlenül pár napig pokolian szúrt, kényelmetlen volt a lencse, majd ez fokozatosan elmúlt, és utána már kényelmes volt a viselése. Emiatt próbáltam mindenféle praktikát, nem vált be. Ez furcsa is, mert 15 évig használtam az Air Optixot, és nem volt korábban bajom vele.
Fél éve váltottam Biofinityre, most már bátran ki merem jelenteni, hogy a márkaváltás volt a megoldás. Az első pillanattól kezdve semmi bajom a lencsével, nem szúr, nem kényelmetlen. Ahogy kibontom a dobozból, rögtön tudom használni.
Lényegében a lényeg, ha valaki a jövőben hasonló cipőben jár, váltson kontaktlencse márkát. Én 2 különböző márkájú próbalencsét kaptam, de a másodikat végül ki sem próbáltam, mert az elsőnél rögtön éreztem, hogy helyben vagyunk.

-
malwy
senior tag
válasz
Izland`
üzenetére
Szia!
Nekem kezdettől fogva ilyen néhány lencse, Alcon Total 30, Acuvue Oasys, Alensa sajátmárkás stb.
Visszaálltam a Biofinity-re, meg a Bausch and Lomb Ultra-ra, azoktól nincs baja a szememnek.
Én elkönyveltem, hogy valószínűleg allergiás lehetek a többire. Azt viszont nem tudom, hogy többnapos "erőltetés" elmulasztaná-e, de nem játszom inkább ezzel -
Izland`
tag
Sziasztok!
Tapasztalt kontaktlencsével valaki olyat, hogy a dobozból való kibontása után a lencse néhány órán át, de akár néhány napig is kellemetlenül szúr főleg pislogásra, ég a szem, hogyha be van rakva? Van, amikor csak a bal, van, amikor csak a jobb, de olyan is volt már, hogy mindkettő szúrt.
Ami érdekes, hogy néhány nap használat után már semmi baja a lencsének.
15+ éve használok kontaktlencsét, ugyanazt az egy márkát használtam mindig. Tiszta kézzel nyúlok a lencséhez, szennyeződés biztosan nem kerül rá.
Már kontaktlencse csere előtt az új lencséket direkt 1-2 napig hagyom kibontás után a tárolóban ázni, mert arra gyanakodtam, hogy az eredeti csomagolásban lévő folyadék irritálja a szemem. Most például 2. napja nem tudom berakni a lencsét, mert rögtön elkezd szúrni, hiába dörzsölöm takarítom meg.
Air Optix HydraGlyde-t használok az Alcoritól, lágy, havi lencse. Következő héten veszek egy másik márkát, mert ebből elég volt.

-
BusinessGuy
őstag
válasz
Zozo0525
üzenetére
Megvolt én is azt tartottam biztosnak inkább.8.7-ről 8.6-ra belefér de próbás mert nem mindenki szeme tolerálja,nálam nincs gond igy 1 hét használat után. Rámentem a biofinity-re és a B&L ultrára. A B&L Ultra nekem is elsőre olyan érzés volt hogy egy új szint és nem érzem, szuper. Aludni is tudtam benne nem volt másnap sem problémás, és simán egész nap elvoltam csepegtetés nélkül. Egészen addig amig hosszabb tv nézés nem kerül a képletbe, nekem ott elvérzik a B&L Ultrta és fárad a szemem érzem hogy csepegtetni kell... Ez a sima biofinity-nél nincs. Igy a Biofinity fog maradni.
-
rolii92i
tag
Hali,
Erdekel valakit Oasys Max kontaktlencse -2,50 dioptria,28db kiprobalasra?
Nekem mar tul alacsony viztartalmu.
Arban megegyezunk. -
Zozo0525
őstag
válasz
BusinessGuy
üzenetére
szerintem erre egy optikus a megoldás nem a fórum
-
BusinessGuy
őstag
válasz
BusinessGuy
üzenetére
Pontosabban olyan infókat találgatok a neten hogy 0.1-0.2 görbület eltérés jó lehet - embere válogatja - csak azt nem találom hogy pluszba vagy minuszba lehet a lencse nagyobb / kisebb...

-
BusinessGuy
őstag
Helló, lehet kissé amatőr kérdés de 8.7-es szemgörbülettel lehet jó 8.6-os görbületü kontaktlencse? Jobb minőségre / havi lencsére váltanék de 8.7-el szinte csak tórikus megoldások vagy gyengébb minsőgüek vannak (illetve napi lencsék). 8.6 szilikon hidrogélesekre mondogatják hogy az anyaga miatt jó lehet.
Köszi -
jpeetr
aktív tag
Sziasztok,
Az lehetséges, hogy a szemüvegem -0.5 volt a lencsém pedig +0.25 lett?
Vagy csak nekem fura, hogy minuszosból pluszos lett?
A másik oldal pedig -1.5 ről -0.25Köszi előre is
-
Nordik
őstag
Az valós dolog, hogy a jobb szememen géppel 2.25os cylinder értéket mernek és mégse adnak ekkora értékkel lencsét csak 1.75el mert az sokkal stabilabb, a nagyobb “atfordulhat, kontaktlencse valamilyen szinten képes korrigálni a cylinder értéket és hasonlók ha amúgy látás élménybe nem hoz akkora különbséget? Valahogyan így fejezte ki magát az optometrista.
Nem volt teljesen tökéletes a látott kép, így emeltünk 0.25 dioptriat, ezzel javult. -
hzsolee
őstag
Üdv!
Éjszakai kontaktlencse tapasztalatokra lennék kíváncsi. Mármint olyan kontaktlencse ami az éjszaka folyamán a szemet "beállítja" és nem kell napközben szemüveg. Jó lenne pár valós vélemény, nem ilyen pr duma.... -
rolii92i
tag
Havi lencseben a BL Ultra mar egy lepes elore(a torikus sajnos nagyon le van butitva de arra is ertheto), az egyetlen aprobb poblemam annyi volt vele h elegge nagy kulonbseget ereztem mind az esti,mind a ho vegi lencse komfortjan is az azt megelozo idoszakhoz kepest de legalabb olcso,szoval nem is muszaly addig hordanod.
Az Alcon Total30 pedig amit most is hasznalok egy ujabb lepes,o mar minden letezo jellemzoben elotte jar es abszolut kiegyensulyozott a viselkedese honap folyaman.
Na es amit a vegere hagytam az a Bl Ultra One Day.
Szuper kenyelem,szuper puhasag.Sztem siman hivhato ujabb generacios lencsenek annyira jo.Na meg annyira h 3 napig siman elhordhato es akkor mar nem is dragabb lenyegeben a havi lencseknel.En siman el fogom dobni az egyik szememen levo kis asztigmatizmus korrekciot ezert a lencseert.
Oasys1day,Total1 pl. engem mar erezhetoen farasztott az alacsony viztartalmuk miatt ilyen 3 napos hordas vegere,ennek a lencsenek ellenben meg sem kottyan ez a tulhordas.
-
Nordik
őstag
Jelenleg Biofinity lencset használok. Van esetleg jobb, újabb fejlesztésű lencse akar más márkából? Összeségében sokaknak bevált és népszerű lencse, csupán hátha akad már jobb.
-
66zio
aktív tag
Sziasztok!
Ismerősömnek szeretnék segíteni. Hol lehet vékony szaruhártya miatt egyedi kontaktlencsét csináltatni? Az ilyen egyedi készíttetés mekkora költséggel jár? -
Zozo0525
őstag
Érdemes elmenni egy vizsgálatra ahol megnézik a szemed és megmondja a szakember milyen kell. Nálam a vizsgálat végén ajánlott egy lencsét,..... ha megrendeled a próbalencsét akkor a vizsgálat ingyenes,.... egy próbát szerintem megér. az összegbe az is bent van megtanítja a ki berakást..... (lehet rosszul tetted be? kifordult...)
-
hundai
aktív tag
Sziasztok!
Kb 8 évvel ezelőtt kipróbáltam a hagyományos egy havi kontaktlencsét. Kb 2 napig bírtam ki vele. Állandóan karcolt a széle, égett a szemem ( műkönnyel max 2 órát bírtam ki, utána újra kellett), valamint miután egy új helyre néztem, egy pillanatra élesen láttam, majd utána homályosan.
Újra szeretném kezdeni a hobbimat, amihez védőszemüveg kell,emiatt a szemüveget nem tudom felvenni. -2,5 szemmel már nem látok jól messzire, így elgondolkodtam újra a kontaktlencsén.
Szerintetek az első lencsémmel lehetett a baj, vagy csak egyszerűen nem bírja a szemem?
Kíméletesebb lehet a napi lencse? Havonta 1-2 alkalommal szeretném használni, így mindenképp napi érdekelne. -
Zozo0525
őstag
-
Sly189
senior tag
Sziasztok, korábban viseltem kontaktlencsét, akkor Jobb:-1 B:-1,25 volt - akkor kontaktlencsére vizsgálták a szememet.
Szemüveget akartam csináltatni, így jött a gondolat, hogy bevizsgáltatom. -1 lett mindkettő -0,5 cylinderrel.Lencsét az új szerint vegyem - ami szemüveg készítéshez lett mérve? Van különbség?
Illetve van értelme a kékfény szűrős lencsének - irodai munkát végzek - 90%-ban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szinte új, ABUS AirDrop MIPS sisak (szürke-zöld) L-XL eladó!
- Bontatlan Oriflame Love Potion parfüm eladó
- Új könyv: Harrari: Sapiens Rajzolt történelem
- Philips Sonicare Diamond Clean HX922W ultrahangos elektromos fogkefe + fogkefék
- Cyberpunk 2077 Johnny Silverhand's Samurai bőrkabát! Nagyon jó minőségű bőr!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3121
- Eladó egy oneplus 9 pro 256/12
- Apple iPhone 7 32GB fekete színben, független
- Samsung Galaxy S10 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nem volt teljesen tökéletes a látott kép, így emeltünk 0.25 dioptriat, ezzel javult.