-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KAMELOT
titán
Miről beszélsz?
Ha visszaadták a pénzt neked, minek neked a rossz hűtő?
Amúgy meg beírják selejtnek és visszaküldik, mert azt úgy kell.
Nekem egy jó haverom dolgozik 15 éve PC-s boltnál és mondta, hogy zajlik a hibás áruk útja.
MSI aio-val volt korábban is itt gond. Miért nem másikat vettél vagy miért nem veszel rendes vizet?V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Floyd80
addikt
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
ScomComputer
veterán
A tuti megoldás a "best" verzió...olyan házat válassz amibe igy bele tudod szerelni(ha még nem lenne)...és ez tapasztalatból mondom...hogy miért írom lentebb..
....
#18813MaddeNNNN.. ez is teljesen igaz..DE..most hogy volt az arctic mizéria a tömítésekkel,akiknek én raktam össze gépet és ilyen aio volt benne azoknak természetesen kicseréltem a tömítést(amit az arctic a javító pakkban küldött), adnak hozzá egy kis + folyadékot, és volt olyan amibe ez mind belement..szóval ha kevés a folyadék a rendszerben,akkor bizony a "better" verziónál marad a pumpában is levegő...mert láttam,hogy a gyártók nem megfelelően töltik fel a rendszer,hanem ahogy sikerül..sajnos...és ez 5+ darab volt...[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
Igen.
Egyedül a "BAD" megoldást ne válaszd.
Érdemes arra figyelni h a legmagasabb pont a radiátorban legyen, mind1 alul vagy felül van a csőcsatlakozás. Mit ahogy a képeken is látszik.
Nekem is a bal alsó módon van benn, a radi teteje 2-3 cm el van csak feljebb a pumpánál, de nincs hangja és hűt is rendesen.[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
MaddeNNNN
őstag
-
Találtgyerek
veterán
Ezek szerint a radiátor még feljebb lesz ugye?
Mármint, hogy nem szerelted be.
Én befelé fújatnám inkább a levegőt a radiátoron keresztül. Így a videokártya is kap egy kis légmozgás, mégha nem is a legfrissebb, de jobb mint a semmi.
Amennyiben mindenképp kifelé akarod fújatni a levegőt, akkor ugyanúgy bentről fújasd ki fele a radiátoron keresztül a levegőt. Jobb a ventik hatásfoka általában, ha átnyomják a levegőt a radiátoron, mintha átszívják.06-3o/9759I39
-
MaddeNNNN
őstag
első dolog: maga a radiátor elhelyezése sem jó, mert így a pumpa van a rendszer legmagasabb pontján és a benne lévő levegő buborékok mindig a legmagasabb pontra fognak menni ami egyrészt ront a hűtőképességen, másrészt mivel a víz egy lubrikáló közeg így a pumpa idő előtt meghalna.
annyiban tudsz javítani rajta, hogy a radiátort magasabbra szereled mint a pumpa. így a levegő buborékok a radiátorban maradnak, vagy ha elég hosszú a 2 cső akkor meg is fordíthatod a radiátort, hogy a csövek legyenek alul. így már nem számít hogy magasabban van a pumpa, mert a buborékok nem tudnak oda jutni.második dolog: front panel elhelyezésnél általában a konvencionális elől beszív és hátul/felül kífúj elrendezés az ajánlott. így a 2 ventidnek kívülről kell befelé szívnia a levegőt ami hátul és felül távozik. ha kifelé fújna akkor a vga-d meleg levegőjét tolná át a radiátoron, így viszont a kinti hideg levegőt szívja rá.
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
-
Dragon3000
veterán
A specifikációknál írja, hogy elől tudja fogadni a 280as radiátort.
Képek alapján 30-40mm hely van az alaplap felett, ahova nem férne be a 280-as aio, mert útban lenne az alaplapi vrm hűtés, de lehet maga az alaplap is, 240-es esetében, meg távolabb kerül az alaplaptól, így elférhet a kisebb radiátor miatt.[ Szerkesztve ]
-
Floyd80
addikt
Nálam két X63 megyeget, az egyik most 5900x-et hűt, még elbír vele, előtte 5600x volt, azt simán 60 fok körül tartotta. Nagy különbség nincs a 240 vs 280 között, elég az 53-as is.
Annyi , hogy a gyári, nem RGB-s venti (AER P140 )nem a legjobb, tegnap szedtem ki megint, mert alacsony fordulaton hülye hangja van. Olyan mintha rezonanciából lenne, de elvileg gumis a felfogatás.
Aer P 140mm | High Static Pressure PC Fan (nzxt.com)
Viszont az RGB változatnak (Aer RGB 2), annak nem hallom hangját, valszeg ezért is 14 ezer külön vásárolva, a másik meg 4-5.
Support elég jó, most cseréltetem a másodikat. Az egyik színcsatorna nem jön át (a fehér kicsit sárgás), küldtem egy képet és már cserélik is. Annyi, hogy a hibásat videón szétvered, akkor küldik az újat. Vagy elküldöd nekik az új USD-s árát depozitként, küldik az újat és utána teszed tönkre. Tehát nem kell a magyar bolthoz menni ha probléma van.
Ja látom írtad, ezen gondolkodtam, hogy valóban, 280-360 között nincs nagy különbség, X53 pár fokkal gyengébb, de 5600X-hez elég azért. De ahogy nézem mindkettő hasonló csillagászati árban van.
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Találtgyerek
veterán
-
fogtunder
nagyúr
Az a ház kuka. Full zárt előlap, nulla szellőzés, nem szabad csodát várni. A váz amúgy jó, csak a rácsos előlappal.
Nézd meg, mit csinál a hűtő levett előlappal, szerintem nem azt kell cserélni, hanem a kuckót.
[ Szerkesztve ]
I hate morning people. And mornings. And People.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Egy korszak vége
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Tőzsde és gazdaság
- Apple notebookok
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Filmvilág
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
- Eladó Lian Li GA II LCD és Hydroshift 360-as Vízhűtők!
- ASUS ROG Strix LC II 360 ARGB (90RC00F1-M0UAY0) garanciális
- ELKELT! - Thermaltake TH120 Argb Sync AIO vízhűtés - Packeta vagy Foxpost az árban
- AQUA COMPUTER cuplex kryos NEXT AM4 - Acetal/réz
- Új bontatlan Alphacool Eisblock Aurora Acryl GPX-N RTX 4090 + Backplate (Referencia kàrtyákh (13429)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest