- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Dell notebook topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen notebookot vegyek?
- Objektívek topikja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- OLED TV topic
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- iPad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Acélfarkas
senior tag
Kár, hogy QLC-s. Tárolásra okés, de általános felhasználásra a kicsi írástűrése miatt már nem igazán.
"Nem kérdőjeleztem meg, hogy hülyeséget mondasz!"
-
törölt tag
válasz Acélfarkas #1 üzenetére
Általános felhasználás = legfeljebb háromhavonta Windows telepítés, 3 játékkal, meg néhány óra Office naponta. Ehhez tényleg datacenter cucc kell
a QLC ócska, de nem ezért
-
tibaimp
nagyúr
Így van, ezért nem jó a QLC:
[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
ledgeri
nagyúr
De pl fő parkolós adattárnak sem jó? Amire egyszer rámegy a nagy archívum -amit el akarnék érni bármikor, mint gépen lévő, aztán csak olvasgatva van? Rárakás után meg elpakolgatja magát, miközben futogat a gép...
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
freeapro
senior tag
Én inkább nagy D: driveon gondolkodok.
Nem tudom divat-e még, hogy a C: a gyors SSD oprendszernek és programoknak, a D: pedig nagy HDD az adatoknak, fotóknak, videóknak stb.
Mostanában gondolkodtam, hogy HDD-t lecserélem 2,5" SATA-s SSD-re (>4TB), de a SATA-nak már nincs árelőnye az NVMe-hez képest, és alaplapokon már 2db M.2 csatlakozó is van. Szóval nekem egy ilyen jó lenne, ha nem esik vissza a sebessége mondjuk fotó másolgatás közben.
-
tibaimp
nagyúr
freeapro: Azt nem tudom, de az se sokkal jobb szerintem, és én inkább nem kísérleteznék vele
ledgeri: Az a gond, hogy sokkal nem olcsóbb, mint a TLC társai, így akkor minek venne az ember QLC-t. Mert megérteném, ha mondjuk feléért adnák...
OK, ez csak az írás, de könyörgöm, egy mai HDD ennek a többszörösét tudja írásban!!
[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
addikt
-
ledgeri
nagyúr
Az árakkal tisztában voltam, de fel sem fogtam, hogy ez "HDD alá esés"
(kiégetett az elmúlt hét adatmentés, másolgatás, kikódolás, majd vissza....)// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
ledgeri
nagyúr
Én is arra gondoltam, hogy olyannak. Ha meglépem az akkor már régóta kinézett R5 3600-as, B450-es konfigot, akkor amikor az friss volt, akkor már én is NVMe migrált lettem volna, de túlvártam, lekéstem, és minden elszállt...
[ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
törölt tag
válasz Acélfarkas #13 üzenetére
Írástűrésről volt szó!
-
törölt tag
válasz Acélfarkas #15 üzenetére
A datacenter cucmóknál mindig a TBW a truváj
Kapacitásról szó sincs, én kérek elnézést
-
Dr. Akula
félisten
Szerintem meg a QLC-t úgy ahogy van kenjék a hajukra.
#1Acélfarkas: "Tárolásra okés"
Ez?? Tudod milyen keveset kell csökkennie a cellatöltésnek hogy máris kamu adat legyen rajta? Pont archiválásra a legrosszabb.
#6freeapro: "Nem tudom divat-e még, hogy a C: a gyors SSD oprendszernek és programoknak, a D: pedig nagy HDD az adatoknak, fotóknak, videóknak stb."
Persze. 4TB PCIE5 SSD C:\ meghajtónak, 4TB PCIE4 meg ideiglenes tárnak, amit gyakran kell telepíteni (játék, segédprogramok).
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
válasz Acélfarkas #19 üzenetére
Amíg megveszik, akármit legyártanak. Profitorientált cég, nem Máltai. Ott vannak pl. a notebookok. Vehetne mindenki üzletit, ami jó, de nem, inkább megveszi féláron a konzumert szopni. A QLC-ről is mi tudjuk hogy szar, de a vevők többsége nem, nekik csak a jó nagy GB számok meg az árcédula marad. Mint amikor egy VGA-t abban mérnek hogy hány gigás.
-
Acélfarkas
senior tag
válasz Dr. Akula #20 üzenetére
Csak sajna előbb-utóbb a többi gyártó is követni fogaja ezen az úton a samsungot. Én speciel amíg leszTLC-s SSD, addig ez szóba se kerülhet nálam. Remélhetőleg közben kifejlesztenek addig valami új, tartósabb megoldást.
"Nem kérdőjeleztem meg, hogy hülyeséget mondasz!"
-
tibaimp
nagyúr
válasz Dr. Akula #20 üzenetére
Pontosan, sajnos...
szerk:
Acélfarkas: Konkrétan már a PLC-t (5 bit tárolása cellákként) fejlesztik [link] . Az a "szerencse", hogy bonyolult hozzá vezérlőt gyártani.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sweet.tv - internetes TV
- Filmvilág
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Amatőr csillagászat
- BestBuy topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest