- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Projektor topic
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- DUNE médialejátszók topicja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Samsung Galaxy Tab S8 Ultra - szépséges a szörnyeteg
- Milyen széket vegyek?
-
PROHARDVER!
KODI MAGYAR KIEGÉSZÍTŐK!
-
(rögzített hozzászólás)
StreamShark kérdésedet ide tedd fel, miután ezt és ezt elolvastad!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kormi0312
senior tag
Az előző hsz-bol kimaradt:
PKC ( PlexKodiConnect ) van feltelepítve egy TX9S box-ra rendesen a Repo-ből, minden úgy beállítva mint régen (ezelőtt 1 éve használtam egy másik box-on) viszont most nem találom a feliratra vonatkozó beállításokat. Régen úgy volt hogy be lehetett jelölni hogy " Only Image Format" -feliratkor legyen csak dekódolva a video. Most ilyen lehetőséget nem látok. Addig nincs is gond a feliratokkal ameddig a video minőségéből kifolyólag be nem lép a dekódolás, mert akkor nem jeleníti meg egy feliratot sem ami az MKV fájlban van. Viszont ha sima 720p videót stream-elek, akkor lehet azonnal váltani a feliartok között.
Nektek ilyen gondotok van e? Hogy lehetne ezt megoldani?
-
-
kormi0312
senior tag
Sziasztok,
Windows 10-en használok KODI 18.5-öt. Áruházból letöltött verziót.
Gyári minden rajta. Amikor lenyomom az "o" billenytyűt, feljön egy infó bar, hogy mennyi a rendszer RAM, CPU terheltség, felbontás stb.... az lenne a kérdésem, hogy itt Win10 alatt hogyan lehetne egy bővebb infó bar-t kiíratni? (pl színtér használata, HDR v SDR anyag)Köszönöm előre is a segítséget
-
Zebu
addikt
Sziasztok,
Az mitől lehet, hogy az utóbbi időben KODI nem menti el nekem a feliratokat? Corelec 9.2.1, KODI 18.5 van egy S905 kis boxon, eddig nem volt ilyen gondom. Most minden alkalommal le kell töltenem a feliratot az indítás után. Hozzáférése van a KODI-nak, mert simán az appból törlök filmeket NFS megosztáson keresztül.
Most nézem, hogy ott van a mappában, de nem mutatja amikor feliratot akarok választani.
-
PistiSan
addikt
válasz
Flowtation #28289 üzenetére
Médiatár beállításaiban a gyűjtemények vagy kollekciókat kapcsold be.
Az átvizsgálásból kizárás engem is érdekel. -
Flowtation
őstag
válasz
consono #28288 üzenetére
Köszönöm a részletes választ, most már világos.
A többiektől is kérdezném:
Hogyan lehet azt megoldani, hogy a több részes filmek (Star Wars, Harry Potter pl.) részei egymás után és időrendben legyenek? Pl. a SW-nál az 5. csak úgy szerepel, hogy "A Birodalom visszavág", míg a többi "Star Wars:..." előtéttel szerepel. A fimek külön mappában találhatók, ez be is van állítva a scraper beállításainál.
A másik kérdésem az lenne, hogy ha van egy mappa amit nem akarok, hogy átnézzen a scraper, azt hogyan tudom beállítani? Van egy képes mappám a filemeken belül (redundancia miatt, illetve videók is vannak benne), de elég nagy és minden egyes médiatár frissítéskor átnézi azt is.Előre is köszönöm!
-
consono
nagyúr
válasz
Flowtation #28284 üzenetére
Azt jelenti, hogy olyan frissítéssel játssza le a filmeket, amilyennel azok készültek. Ha 25 Hz, akkor annyi, ha 24 annyi, ha 23.976, akkor arra áll be a TV. Megnézheted, hogy a whitelistben szerepelnek e ezek a frissítési frekvenciák.
A másik lehetőség, hogy a 24 Hz-es filmet rosszul konvertálták 25 Hz-re és attól akad, ezzel viszont nem nagyon tudsz mit kezdeni...
-
Ulf
tag
Sziasztok.
Adott két RPi amin Kodi fut, az egyikhez van csatlakoztatva külső HDD, ezt windows alól simán elérem, viszont a másik kodiról nem sikerül. Hogyan kell beállítani hogy működjön.
-
blakey
titán
válasz
Flowtation #28284 üzenetére
Annak nem alapból kikapcsolva kell lennie? - nem
A képernyőhöz való igazítás legyen kikapcsolva (alapból ki van) -
mikung
aktív tag
válasz
qnadam #28280 üzenetére
Kopogás után csak az aktuális ipcímed felől enged a tűzfal új kapcsolatot adott ideig, nincs se titkosítás se semmi extra ami hatással lenne a sebességre.
Előny : Max sebesség
Hátrány : Nem titkosított
Esetleg https -en kirakni valami random portra, random generált aloldal alá, minden más kérést pedig eldobni.
Pl.
https://azenkisnasom.myftp.org:37622/A1vq5VltDFExiBSFliDGKyupUkxqzKU4u.uPFDaHPfxShp4uw5B16dkbIp_XwCDOVYbu/
Címet bemásolod a sources,xml -be és megvagy.
-
janky1216
csendes tag
Sziasztok!
Android tv box-n (Xiaomi MI BOX 4 k) probáltam kodi alá berakni a CastagnaIT féle Netflix addont.
Majdnem minden tökéletesen működik, kivéve, hogy mindig a legalacsonyabb minőséget játsza le (480p).
(A lejátszóban sem lehet állítani nagyobb minőségre.)Az összes beállítást végignéztem,elvileg mindenhol jól van beállítva...
Táblagépen ugyanezt csinálja.Tud valaki segíteni, hogy mi lehet a gond?
Köszi előre is a segítséget
-
válasz
mikung #28277 üzenetére
érzékeny adat nincs, pórias ftp van, nem vagyok én poltergeist, hogy kopogjak a filezillának
az sftp használhatatlanul lassú (állítólag valami ssl megoldás régi-lassú a libreelecben), az ftps nem működik (majd ha erős leszek, nézek logot hogy pontosan miért is), a vpn szintén lassú lenne (főleg ezen a vékony kliensen), a wireguardhoz meg hülye vagyok
-
djnice
veterán
válasz
Flowtation #28276 üzenetére
Ha a "Képfrissítés gyakoriság beállítása: Indításkor/leállításkor" beállításon áll, akkor a forrás lehet a rossz.
-
consono
nagyúr
válasz
Flowtation #28272 üzenetére
Ahogy djnice mondta, valószínűleg nem kadenciahelyes a lejátszás, azért van.
-
fjanni
tag
válasz
Lehet hogy nem segit de hátha. Nálam az volt hogy rövidebb, hosszabb ideig rendszeresen megállt a lejátszás, pufferelt. A wifi router (sima UPC) egy szinttel feljebb volt, jó volt a térerő és a sebesség is és mégis. Vettem egy 5G-t is tudó TPLink wifi extendert a föltdszintre, azóta megszűnt a probléma, HD anyagok simán mennek.
-
bucihost
senior tag
válasz
Sok mindentől függ. Pl honnan nézted és mivel az adott tartalmat?
Nálam is szokott ilyen lenni CE alatt, online tartalmaknál.... -
djnice
veterán
válasz
Tegyél rá CoreELEC-et vagy használj AFRD-t android alatt.
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Tegnap az egyik filmnél a lejátszás döcögött, kb 2-3 mp-enként megugrott egy picit. Inkább olyankor lehetett észrevenni ha oldalazott a kamera, de mondjuk egy sétáló emberen is megfigyeltem. Sima sd anyag, legfrissebb Kodi-t használom (beelink mxIII II-n). Marha idegesítő volt, meg tudnátok mondani, hogy mitől volt ez, illetve, hogy mit állítsak? Lehet hogy csak a forrásanyag volt sz@r? -
válasz
#99499520 #28270 üzenetére
a vpn lehet, hogy lassú lesz, ha a router intézi. nálam a vpn végpont egy qnap nas, ami 70-80 mbps-t tud átereszteni, ebbe egy kövérebb 4k bd már bele tud akadni. más kérdés, hogy ez inkább csak egy próba volt, mert a projektor csak fhd, a kodi gépe se tud 4k-t, és a filmjeimet egyébként se vpn-en érem el
-
bucihost
senior tag
válasz
#99499520 #28263 üzenetére
Esetemben:
- adott egy android box amin a kodi fut
- adott egy szervergép 1Gbit/1Gbit nettel meg 4 TB tárral amin fut (többek közt) egy deluge (vagy lehetne akár transmission is)MShark addon mostanában a filmek felét el sem indítja. Ilyenkor telefonon felmegyek NC-re, megkeresem az adott tartalmat, letöltöm a t* filet, torrandoval tallózom, majd utána nézem.
Deluge meg 48h elteltével törli a listábol a cuccot.Na nekem spec sokkal kényelmesebb lenne, ha lenne egy addon ami tudna kommunikálni a távoli t*** klienssel.
pl. Keresés NC-n > lejátszás (közben már át is dobná a t*** filet a távoli t*kliensnek) > öröm
De jelen állás szerint semmi ilyen addon nincs.. Régiek közt a "torrenter" volt ilyen. De a V2 nem működik már, a V3-ban meg nincs ilyen funkció. -
TGWH
őstag
válasz
mikrofon #28261 üzenetére
Tényleg nem egyszerű.
Telefonon belépek, letöltöm a torrent fájt, természetesen egyből letölti, hiába van kijelölve hogy kérdezzen rá. Utána belépek böngészőben, kiválasztom a telefonon lévő fájt, és letölti a kodi-s gépre. Persze ha a telefon nincs helyi wifi-n, megáll a tudomány...
Így böngészőből még át kell másolni a kodi-s gépre, majd törölni a torrent fájlt.
Bónusz, hogy nem lehet kicsinyiteni, így hiányzik a fél ablak, de megoldható...Lényeg, hogy toltheted egyszerre a kodira, nem kell másolni a letöltött tartalmat.
-
mikrofon
veterán
válasz
bucihost #28258 üzenetére
Szia,
Erre így nem sajnos.
Egyelőre maradt a transmission a CE alá és a Transmission gui a telefonra.
Böngészőből kikeresem a TORR tartalmat letöltöm, betöltöm a gui-ba, aztán letölti, majd bemásolom a megfelelő könyvtárba a boxon .....
Elég körülményes, de egyelőre szerintem nincs jobb.
Ha neked sikerülne, akkor szívesen olvasom. -
-
-
bucihost
senior tag
válasz
mikrofon #28218 üzenetére
Szia! Erre találtál már megoldást?
Megnéztem én is ezt az Elementum-ot, de nem találok benne távoli tárhelyre történő letöltést.Van olyan addon aminél az beállítható, hogy egy távoli (deluge) klienssel indítsa el a letöltést, FTP kapcsolaton meg lehessen nézni a tartalmat?
-
válasz
blakey #28252 üzenetére
Be van állítva; eredeti képarány.
A 3840x2160 != 4096x2160, és még pixelenként kell tologatni a sarkokat, mint egy régi CRT-monitoron
És állítgatni a zoom amount-ot.
30 Hz 60 Hz helyett (ez még so-so), vissza nem állítható alapértelmezett kalibrálási beállítások...LibreELEC-et használok. Várom már nagyon az új verziót.
Vagy CoreELEC jobb lenne Raspberry Pi 4-hez? -
blakey
titán
Miért nem találja el a KODI a TV-m (LG 49UK7550MLA) felbontását? - Miből gondolod, hogy nem találja?
TV-n legyen beállítva a levágás nélküli opció -
Miért nem találja el a KODI a TV-m (LG 49UK7550MLA) felbontását?
Ez egy 4K-s TV, 3840x2160-as felbontással, de 4096x2160-ra áll be alapértelmezetten.
Ha viszont manuálisan választom ki a TV helyes felbontását, akkor eléggé elcsúszik: -2% zoom kell, illetve a videó lejátszásnál is állítanom kell a zoom-on 0.98-ra, hogy ne vágjon a filmből.
Ráadásul ha nézem a kalibrálási opciót, akkor a sarkok is full el vannak tolódva. Most ezt tényleg manuálisan kéne beigazítani? De akkor melyik felbontásból induljak ki?
Az alapértelmezetten kiválasztott 4096x2160-as felbontáson nem kell szöszölni az interface és a video zoom-jával, de ez nyilván nem a helyes felbontás. Bár esetben is eléggé kilógnak a nyilak a kalibrálásnál...
Ha visszaállítom default-ra, akkor is megjegyzi a kalibrálási beállításokat, és hiába szerkesztem a guisettings.xml-t.Illetve miért csak 30 Hz-et tudom kiválasztani, mikor a TV elvileg 50/60 Hz-es.
Raspberry Pi 4
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Netfone
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Gitáros topic
- Politika
- További aktív témák...
- HP ProDesk 600 G2 Mini PC (i5,16GB, 256GB+1TB, Win10) Csere/Beszámítás!
- iPhone 14 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4240
- ÚJJ !! 850.000 Ft helyett - M4 iPad Pro 13" 512 GB WIFI + Cellular - 90 Apple Garancia
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 12,9" 2021 (6th Gen), fekete - HU / Apple Pencil 2
- Cooler Master ma824 stealth . D15 killer :D
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest