Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mamuth
csendes tag
Ha a kijelzőn lett volna, sokkal kevésbé izgatott volna...
Nem volt nehéz észrevenni, utólag persze...Úgy vettem észre, hogy félhomályban szobában próbálgattam az ISO beállításokat.
És egyszercsak egy szürke számítógépasztallábon lett egy piros pötty... Utána már akkor is láttam,mikor csak felraktam a lencsevédőt, az élő képen... Videó módban fehér, határozatlan folt a képen, körülötte szürkés árnyalat...
A quickview az amit írtál. Én sem tudtam elképzelni, hogy nélkülözni tudnám, de azt se akartam, hogy fagyi legyen a gép 5sec-ig...Ha télleg csak hébe-hóba fényképezel, akkor maradhat bekapcsolva, de szerintem ha az ember csinál egy képet, után szinte egyből nyom egy másikat. Ha meg végül úgyis elmenti a gép a képet, akkor a review gombot alig megérintve a kép máris megjelenik, semmi késés. Ha meg nem akarod, csak pöttyintesz az exponálóra és máris fotózhatsz újra. Egyébként first burst módban, ha csak hozzávetőlegesen egy kép erejéig nyomod le a gombot, akkor egy pillanatra felvillan az LCD-n az exponált kép...
Azóta makróban is próbálkoztam. Este, otthon, tévében a magyar-angol, sör az asztalon...
Muszáj volt kicsit szórakozni a kupakkal....
Tuti, hogy 5cm alá mentem a tárgytávolsággal,
24mm-es állásban. Simán fókuszált, igaz az obi leárnyékolta a kép felét, de szerintem kifogástalan. Normál fényviszonyok között szerintem szuper képeket lehet majd csinálni vele ebben a módban is.
Közben a második gépen is megtalátam két hibás pixelt...Erre már nagyon nem tudok mit mondani...Pech? Vagy ennyi a Kodak? Várom mit mond a bolt...
Ezt ugyanúgy vettem észre, ISO próbálkozás. Okulásként: boltban ki kell próbálni!!!!! Lencsevédőt fel, és úgy bele a feketébe exponálni! A visszanézett képbe elég a 2-3x nagyítás, és az LCD is simán megmutatja a hibát ha van...
Tképpen nem az a baj, ha van 1-2 halott pixel, hanem az ha észreveszi az ember, mert attól kezdve teljesen mind1 mit fotóz le, látni fogja, még akkor is ha nem...
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo L13 Core I3-10110U / 8GB DDR4 / LAPTOP 1
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3653
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4188, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4203, 94% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Nem volt nehéz észrevenni, utólag persze...Úgy vettem észre, hogy félhomályban szobában próbálgattam az ISO beállításokat.