Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

 • Tin

  veterán

  Mondanám, hogy miért nem lehet inkább egymásra támaszkodva előremozdítani a dolgokat, de az a vonat látszólag már elment. Kína (pontosabban a vezetője) cseppet túlgondolta magát, és azt hitte, hogy az összeszerelő üzemből a világ ura lehet. Csodák nincsenek, hiszen minden hatalom (vagy annak vezetője/i) ezt hiszi magáról, de ha nincs egyensúly, csak mi szívjuk meg. Kínának ideje lenne elfogadni, hogy a világ egyik legszennyezőbb országa és bérgyártó, de azt is, hogy a nyugati bérgyártás odatelepítése nélkül ők most egymást ennék, mi meg valahol a 10 évvel ezelőtti technológia színvonalon tartanánk, és minden eszköz sokkal drágább lenne, de pont emiatt sokkal tartósabb is.
  Az Amerika világrendőrség dolgot meg lehet vitatni és küzdeni ellene, de szerintem a 2. vh utáni időszak megmutatta, mi lesz a társadalomból, ha Kína vagy Oroszország száll meg, és mi lesz akkor, ha az USA vagy a nyugati világ. Erre az egyik legjobb példa Németország.
  Szóval megértem, hogy a demokrácia-export egyeseket zavar, de akkor fogadja el, hogy anélkül megy a sivatagi kecskeszerelem olajjal leöblítve, a születésszabályozás és egy tál rizs naponta, meg a Zsiguli 50 évig tartó gyártása. Vele meg persze a cseppet túltolt PC-ség, a lassan követhetetlen nemi szerepek, és persze a "tanulj vagy a társadalom aljára kerülsz" kapitalista mentalitás.
  Valamit valamiért. Kína politikáját én is megállítanám, mert otthon megmutatták, mi várna a világra akkor, ha ők lennének a világ urai. Ahogy az arabok, illetve a szovjetek is megmutatták már.

Új hozzászólás Aktív témák