Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

 • Ixion77

  őstag

  válasz Tin #9 üzenetére

  +1
  Tökéletesen pontosan így van ahogy leírtad.

  Nyugaton és az USA-ban sem angyalok élnek, messze nem. És keleten sem mindenki despota. De kipróbáltuk már melyik hozzáállás hová vezet, és egyelőre a nyugati a legkevésbé rossz.

  A legjobb persze világbéke és összefogás lenne az emberiség érdekében, de nem vagyok szépségkirálynő-jelölt.

  [ Szerkesztve ]

  "Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

 • Raysen623

  addikt

  válasz Tin #9 üzenetére

  +1 Remek véleményalkotás.

  Cikkhez is szólva: Kína gazdasági ereje mintha kissé túl lenne misztifikálva. Egyszerűen alkalmatlan az állami berendezkedésük miatt az ország az innovációra. Erőszakból nem lesz kreativitás.

  Kissé ez is olyan mint az orosz haderő: kiderült róla hogy kb mosómaci szintjén van a mai modern harceszközök terén ha háborús alkalmazásról van szó. Lehet van pár "csodafegyverük" de azokat képtelenek tömegesen legyártani, nincs meg hozzá a gazdasági erejük és ezt adatokkal simán alá lehet támasztani.

  A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.

 • Darmol

  senior tag

  válasz Tin #9 üzenetére

  "Az Amerika világrendőrség dolgot meg lehet vitatni és küzdeni ellene, de szerintem a 2. vh utáni időszak megmutatta, mi lesz a társadalomból, ha Kína vagy Oroszország száll meg, és mi lesz akkor, ha az USA vagy a nyugati világ. Erre az egyik legjobb példa Németország."
  Hogy milyen rendőr (leginkább a végtelenségig korrupt) azt tényleg megmutatta a délszláv háborúban. Németország pocsék példa, hiszen a kivétel inkább.
  A legjobb példák: Vietnám, Irak, Ruanda, Afganisztán.
  De írhatnám ezeket is: Korea, Japán, Irán, Szaúd-Arábia, Líbia, Szíria, komplett közép-Amerika, stb. De erősen kétle van itt bárki akinek megfelelő a történelmi, illetve egyéb ismerete ahhoz, hogy értelmezni tudja ezeket.

  "arabok" és #22 "iszlám"
  Mert mit adott az iszlám az emberiségnek? A modern matematikát, a modern csillagászatot, a modern orvoslást, a modern gyógyszerészetet, és úgy általában a modern tudományos gondolkodást. Ezzel egy időben mit is adott a "fejlett nyugati kultúra"?

  #11: Tehát szerinted az egypólusú rend nem jó. Egyetértünk.

  #29: "Ha elődeink ezzel a mentalitással éltek volna, akkor ma még jobbágyság lenne. A fejlődés pont a társadalmi normák változása. A nők szavazati jogát kinevette a többség ... még a női többség is. Néhány hete volt egy írás a ritkán látható történelem blogon, hogy a 20. század elején hogyan gúnyolták vezércikkekben azokat a nőket akik nadrágot vettek fel. A tömeg pedig sokszor majdnem meglincselte őket."
  Tehát az újítás jó. Ezt mondja a KKP is, változtatni kell a régi világrenden. Tehát a változtatás igénye kínai propaganda. Vagy nem.
  A demokrácia a lényeg vagyis az, hogy mit akar a többség. A kínaiak többen vannak mint a teljes "nyugati" világ. Tehát a többség akarata (demokrácia) kínai propaganda. Vagy nem.
  Akkor az erkölcs a lényeg. Ami egy rendkívül relativisztikus valami, hiszen eleve kultúránként eltér. Azon alapszik, hogy valaki(k) jól megmondja(k) másoknak, hogy mi a jó. Mert az ő véleménye az egyedül helyes. Üdvözítő. Csak az ő útmutatásuk, vezetésük helyes. Német szóhasználattal élve árja. Remélem mindenki számára érthető itt mi a probléma.
  Minden ilyenre lehet ellenpéldával jönni, mert ez mind propaganda. A propaganda baromságok alapvetően baromságok. De a céljukat elérik, mert az emberiség elsöprő többsége kritika nélkül benyalja ezeket. Nekik úgy boldog a kis világuk.

  A vérem piros. A sznoboké kék. Zöld a szörnyeké. avagy "Én annyira nagyon irigyellek téged, hogy beszélhetsz velem."

Új hozzászólás Aktív témák