Hirdetés
- Raspberry Pi
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi belépő szinten
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- TCL LCD és LED TV-k
- 3D nyomtatás
- HDD probléma (nem adatmentés)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tboldi
nagyúr
válasz
5-ös kezelő #45813 üzenetére
Ha Mosonmagyaróvár-Győr tengelyen jársz, oké.
A 7-est is nézegettem, de jobban tetszik az 5-ös sallangmentessége. -
tboldi
nagyúr
válasz
Memmaao #45815 üzenetére
Fasza! Köszi a képeket!
Én közepes árnyalatú barna bőr natót/zulut gondoltam rátenni, ha nem is pont ezt, de hasonlót.
-
tboldi
nagyúr
válasz
5-ös kezelő #45804 üzenetére
-
tboldi
nagyúr
válasz
tboldi #45795 üzenetére
Most elkezdtem a Militado ML05 felé húzni ezzel a számlappal. Kap egy bőrszíjat és kész is vagyok, úgy is régóta akarok már egy field watchot.
-
tboldi
nagyúr
válasz
tboldi #45790 üzenetére
A Seestern-t kiejtettem, jobban szeretném, ha olyan mélyebb sárga lenne, mint az ihletet adó Doxa, nem ilyen halovány. A többi szín meg annyira sem fogott meg.
-
tboldi
nagyúr
Kedves mindenki!
120-140 dollár környékén melyik a jobb és minőségibb kidolgozású óra? Watchdives WD1863 vagy Seestern 600T, esetleg valami más? Stílus majdnem mindegy, csak 2 opció van: tetszik vagy nem.
A Hamilton Khaki Field Expedition projekt kicsit háttérbe szorult egyéb dolgok hatására, de valamit nagyon vennék már.
-
tboldi
nagyúr
válasz
dzsi23 #45643 üzenetére
2 teljes napig hordtam a Speedtimert az FKM szíjjal és ezzel a csattal, a szíj maga egész jó lenne, de a csat sehogy sem lett a barátom. Nálam sincs túl magasan a léc (pl. a Seiko 5KX lemezből hajtogatott csatja), de ez a rossz megmunkálás mellett még kényelmetlen is. Most visszatettem rá a gyári fémperecet, ezen legalább le vannak kerekítve a csat élei.
Nem tudom még, rendeljek-e más csatot ehhez, vagy legyen egy textúrás FKM 18 mm-rel és ahhoz való csattal, kicsit elment a kedvem. Egyelőre most ezt várom, hogy megérkezzen.
-
tboldi
nagyúr
válasz
driv4r #45638 üzenetére
Én békazáras csattal vettem, de ezek szerint a pillangó sem minden esetben jobb, jó tudni.
Itt vannak a képek, az utolsón odatettem az autóm kulcsát, olyan árnyalatú pirosat szerettem volna.
-
tboldi
nagyúr
válasz
tboldi #45635 üzenetére
Nem rossz egyébként a szíj anyaga, nem zárom ki, hogy rendelek még, de pirosat biztosan nem, élénkebb, mint az óra mutatói, nem illik annyira hozzá, illetve csatból is keresnék mást, mert ami járt hozzá, az tele van sorjás élekkel és nyeklik-nyaklik.
Képeket majd lövök később, miután rászerkesztettem az órára.
-
tboldi
nagyúr
Megjött az FKM szíj, ez a 16 mm-re leszűkítés valóban elég sovány.
Este majd összeszerelem az SSC911-gyel, aztán meglátom, hogy rendelek-e még. -
tboldi
nagyúr
válasz
bigmasterg #45614 üzenetére
Épp most dobta fel a YT ezt a videót róla. Határozottan tetszik.
-
tboldi
nagyúr
válasz
driv4r #45550 üzenetére
A második és harmadik ugyanaz, mint amit én is rendeltem? Ránézésre elég soványnak tűnik az a 16 mm, kíváncsi leszek, hogy fog állni az SSC911-en.
(Awaiting flight.)
-
tboldi
nagyúr
válasz
dzsi23 #45441 üzenetére
Persze, ezt írtam én is, hogy megvárom.
A stift mindenhogy vastagabb a tonhalamon, majd lefotózom egy standard stift mellett.
Igen, nekem a textúra nélküli jobban tetszik. És ezért is nem rendeltem másik csatot, mert nem tudom előre, milyen széles lesz. Pedig egy rövidebb tetszene, például ez, bár ebből nincs 16-os, ha esetleg annyi lenne.
-
-
tboldi
nagyúr
válasz
Faresz1976 #45243 üzenetére
Oké, a tokformát felismertem, de összességét tekintve van amúgy ilyesmi Seiko? 🤔
szerk.: Megválaszolom magamnak - igen, létezik, SBDC011.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Faresz1976 #45240 üzenetére
Az az automatic felirat igencsak seikósra sikerült.
Watchdiveséknál meg készül a
FOISFWIS. Redditről loptam. -
tboldi
nagyúr
válasz
pulutodurumo #44674 üzenetére
Én egy ilyen ikeás kézen tartom a mindennapi full metal (ráadásul PVD bevonatos) G-Shockomat, egyedül a tenyerére tettem egy kis öntapadós filcdarabot. Egy év elteltével semmi nem látszik az órán, pedig az ujjpercekbe időnként elakad a szíj, ahogy felemelem/ráteszem.
Csak ott van némi kopás, ahol a csat dörzsölődik a szíj belső oldalához hordás közben.
-
tboldi
nagyúr
válasz
CactuS #44301 üzenetére
Ha komolyabban megsérül, feltűnőbb lesz a hiba, illetve pl. fémszíjnál belül, ahol összedörzsölődnek a szemek a csattal, idővel megkopik a bevonat, viszont a mindennapos apró ütődések, hajszálkarcok ellen jól véd. A mindennapi PVD-s G-Shockom mostanában lesz 1 éves, még újszerű állapotú.
-
-
tboldi
nagyúr
válasz
petipetya #43822 üzenetére
A Sugess-Seestern* hol helyezkedik el? Tippre a San Martin közelében.
Tetszik a Doxa homage-uk, bár lehetne olyan sárga, mint az eredeti, nem ilyen halovány.*Szísztörn vagy zéstern? Németül mondjuk értelme is van.
-
tboldi
nagyúr
Gyors kérdés: a Strapcode oldalán található egyenes végű fémszíjak ugyanazok, amiket az Alin is találok, vagy egyik-másik jobb minőségű?
-
tboldi
nagyúr
Nem próbáltam még, csak következtettem a lug-to-lugból. A legkisebb órám egy Casio A158, ennek 38 mm, az A1100-é 40 mm, nekem pedig a 44-46 mm áll a legjobban.
-
tboldi
nagyúr
Hááát… Nem esélytelen, de valszeg nehezebb. Egy 6-7 hónapos Seiko 5-öst kb. 5 hétig hirdettem a Hardveraprón, mire elkelt a bolti ár feléért.
Tudom, én vagyok a gyagya, hogy csak itt hirdettem. -
tboldi
nagyúr
válasz
dzsi23 #43649 üzenetére
Aha!
Itt is az első képen jobban tetszik, mint a másodikon. Úgy általában a "túl arany" dolgokat soknak találom, pl. egy ilyen PRX-et sem tudnék magamon elképzelni.
-
tboldi
nagyúr
válasz
bigmasterg #43573 üzenetére
Nekem ilyenem van, de nem az órák miatt, hanem mert volt, hogy eldurrant egy O-gyűrű az autóm klímájában.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Faresz1976 #43338 üzenetére
Pedig még képeket is szúrtam be! Vagyis a hsz-t, amiben a képek vannak.
-
tboldi
nagyúr
válasz
driv4r #43323 üzenetére
Nálunk, Móváron még volt egy csomó szombaton. Én mondjuk még aznap - mármint csütörtökön, az akció kezdetekor - vettem még egyet a jövőre való tekintettel, mert ha később szükségem lesz rá, már nem fogom megtalálni a sertéshús és a ropogtatnivalók között.
Így pár nap után már kevésbé tűnik szűkösnek amúgy, meg a párnákat is összébb nyomkodtam egy kicsit.
-
tboldi
nagyúr
válasz
driv4r #43216 üzenetére
Vettem egyet, itt írtam róla.
-
tboldi
nagyúr
válasz
driv4r #43216 üzenetére
Az a hengeres felkeltette az én érdeklődésemet is, mert jelenleg úgy tárolom az óráimat, hogy
• a leggyakrabban használt egy ilyen ikeás kézen hever,
• kettő egy-egy G-Shock fémdobozban pihen,
• és az utolsó meg egy ilyenben. -
tboldi
nagyúr
Napi DIY: “fat” rugós stift 2 mm-es zsugorcső segítségével
Pont jó lett, már nem lötyög a szíj az órán, de nem is szorul benne a stift, simán ki tud esni a gravitáció hatására.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Faresz1976 #43076 üzenetére
Eredetileg az SRPD79 is nato szíjas, gondolom, a Cadisennél is ez volt az inspiráció.
Én kedvelem ezt a fajtát, csak az volt a gondom a gyárijával, hogy nagy volt a távolság a lyukak között, az egyikben kissé szoros volt, a következőben meg túlságosan laza, így inkább szorosabban hordtam, aminek az lett az eredménye, hogy elkezdett bomlani az a lyuk, végül kuka lett az egész. Próbálkoztam többféle natóval, de mindegyikkel volt valami kifogásom*, végül megállapodtam a Hirsch Accent kétrészes kaucsukszíjnál. Aztán telt-múlt az idő, és a hétvégén szembejött ez az eredeti Seiko búvárszíj, muszáj volt lecsapnom rá.
*Egy kedvencem azért maradt, a Hirsch Rush Recycle, ami sajnos nem kapható fekete PVD bevonatos fémalkatrészekkel, úgyhogy másik órán kapott helyett, korábban az SRPJ47-en, most pedig az SSC911-en.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Sungoo #43018 üzenetére
Azért a Seikótól sem kell elájulni, legalábbis ezen az árszinten. Nemrég adtam el az SRPJ47-esemet, az volt eddig a legjobb a járását tekintve, 1-2 sec-et késett naponta, de a lünetta el volt csúszva egy picit.
-
tboldi
nagyúr
válasz
dzsi23 #43032 üzenetére
Hozzám is úton van egy szíj, az apróról lőttem egy eredeti Seiko gumiszíjat. Remélem, a csatja ugyanolyan vagy nagyon hasonló árnyalatú, mint az SRPD79 hátlapja, legalább egy picit harmonizáljon.
De lehet, hogy vastagabb rugós stiftekre is szükségem lesz hozzájuk, de arra is gondoltam, hogy húzok zsugorcsövet a meglévőkre. -
tboldi
nagyúr
válasz
Sungoo #43010 üzenetére
Nekem 14-16 s/d-t produkál a Baby Tuna ugyanazzal a szerkezettel. Lehet, hogy egyszer beszabályoztatom, de a igazából csak a szépsége miatt vettem meg, a hétköznapokban a G-Shockot hordom leginkább.
-
tboldi
nagyúr
Tisztelt Alival kelők és fekvők!
Tudtok véletlenül ehhez hasonló alkatrészeket, amik rugós stiftesek és - nagyon fontos - PVD feketék/szürkék?
Van egy Hirsch Rush Recycle szíjam, amit szeretnék társítani a Seiko SRPD79-emhez, de a polírfényes ezüst hardver nem passzol túlságosan a PVD fekete órához. A gyári NATO szíja sajnos már nincs meg, tönkrement, és tulajdonképpen ezt szeretném rekreálni. Csak a tüskecsatját tartottam meg, így legfőképp a 3 bújtatóra lenne szükségem.
-
tboldi
nagyúr
válasz
pulutodurumo #41882 üzenetére
A nagyobb tokméretű Speedtimerek szintén. Az én SSC911-em is ebből kifolyólag marad a gyári fémszíján, szerencsére minőségibb, mint a mai Seiko 5-ösöké.
-
tboldi
nagyúr
válasz
bajnokpityu #41532 üzenetére
Csak igyekszem árnyalni a sztereotípiát.
De ha már sztereotípia, ugye az olaszok elektronikáját szokás szidni. Nos, anyum előző Lancia Ypsilonjában a távirányítós része nem ment a központi zárnak, ami a Siemens műve, a mostaniban meg a műszeregységet kellett újraforrasztani, ami pedig VDO gyártmány. Kérdem én, nem inkább a németeket kellene szapulni?
Sőt az Alfában a váltót kellett felújítani, ami meg az Opelekből ismerős M32-es. -
tboldi
nagyúr
válasz
bajnokpityu #41529 üzenetére
Hát hol lenne? A csomagtartóban!
Amúgy nincs vele különösebb gond, csak annyi, mint egy átlag 15 éves használt autóval. A családi flotta japánjaival sem foglalkozok kevesebbet.
-
tboldi
nagyúr
Ezt úgy hívják, hogy function over form.
Komplett EDC-m. -
tboldi
nagyúr
válasz
dzsi23 #41520 üzenetére
👍
Engem igazából nem tudtak annyira rabul ejteni a kések, hogy komolyabbakat, drágábbakat vásároljak. Mondjuk a Civivi Elementum tetszene, főleg a cserélhető trapézpengés.
-
tboldi
nagyúr
válasz
dzsi23 #41508 üzenetére
Amúgy van még, hirtelen ennyit tudtam összeszedni a fiókomból, de valahol van még egy Victorinox Swiss Card Lite meg egy Leatherman Micra is. De magammal nem hordok semmit az autóban helyet foglaló Milwaukee-n kívül.
-
tboldi
nagyúr
válasz
pulutodurumo #41234 üzenetére
Nekem rögtön eszembe jutott, ugyanis az autómból volt egy 100 példányos limitált sorozat a Maseratival kooperációban, csak nem írtam meg.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Faresz1976 #40994 üzenetére
-
tboldi
nagyúr
válasz
Faresz1976 #40990 üzenetére
Grat!
-
tboldi
nagyúr
válasz
Szada85 #40875 üzenetére
Direkt alternatívát nem, csak a saját Seiko SRPD79-em jutott eszembe.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Faresz1976 #40357 üzenetére
Redditen ezt szavazták meg.
[link] -
tboldi
nagyúr
válasz
dzsi23 #38146 üzenetére
Hááát…
A Hirsch oldala szerint:
Available in two lengths
L: 296 - fits any wrist circumference between 170 and 215 mm.
XL: 296+ (with extended punching) - fits any wrist circumference between 190 and 235 mm -
tboldi
nagyúr
válasz
CactuS #38143 üzenetére
Nem kínai ugyan (és nem is túl olcsó), de a leghosszabb NATO szíjam eddig a Hirsch Rush Recycle.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Autós topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Raspberry Pi
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi belépő szinten
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Raktáron! Új EVSE EV 3 fázisú 11kW-os hálózati töltők elektromos autókhoz, 3 év garanciával!
- Siemens EQ6 S700 Series automata kv/cappucino/Latte Macchiato föző érintő kijelzővel!
- ÚJ! COUGAR TERMINATOR professzionális gamer szék
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- EGY PRÓBÁT MEGÉR, NEM? Árgarancia, ingyen szállítás/átvétel RX 7000 kártyák 27% áfa, beszámítás!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest