- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Akciókamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPad topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ócskás
aktív tag
Ez azért már nem gyenge...
[Nyeva orrkúp] -
hadsz
tag
válasz
tazman75 #2097 üzenetére
Közvetlenül Madocsa mellett,a falutól keletre. 46° 41' 41" 18° 57' 59"
A guglin is jól látható az egykori füves repülőtér területe.A pálya 18/36 irányú volt.
A Vándor könyv 179-180. oldalán több katona visszaemlékezését is el lehet olvasni,valamint az összes ott szolgált alakulat,géptípus fel van sorolva. -
tazman75
csendes tag
Több helyen is találkoztam a Madocsa-Bölcske melletti (közötti) volt CA HDM reptérről.
Hol volt ez pontosan? (GE koordináták.)
Mit lehet tudni róla, azon kívül, hogy ott volt (valahol)? -
hadsz
tag
Ócskás,privát ment.
-
hadsz
tag
válasz
tazman75 #2093 üzenetére
Legalább Te eljutottál az üzenetváltásig.Ez valóban pozitívum.Én anno még írni sem tudtam nekik,mert valamilyen hibára hivatkozva mindíg visszadobta a server a mailt.Mindenesete kíváncsi vagyok,hogy mit tudnak összehozni,de nagyon meglepődnék ha ismét előkerülnének a képeink.
-
tazman75
csendes tag
Nemrég kaptam választ.
Munkatársaik már javítják a hibát, addig is türelmet kérnek.Nem hiszem, hogy lesz belőle valami.
Voltak olyan képeim, amik csak ott voltak meg. Franc!Nézzük a pozitív oldalát: Legalább válaszoltak.
-
szavapart
csendes tag
Köszönöm a koordinátákat és a figyelmeztetéseket is.
Eddig úgy tudtam, hogy a lőtéren az utakon szabad kirándulni, túrázni. Valahol ezt olvastam, de most az istennek nem jut eszembe, hogy hol.
Márkónál is csak arra figyelmeztetett a katonai járőr, hogy ne hagyjuk el az utat. Teljesen normálisak voltak, bár rajtunk is látszott, hogy nem fémet gyűjteni indultunk.
Természetesen ez csak a lövészetek nélküli időre vonatkozik.
A lövéseket elég távolról hallgatni, semmi kedvem, hogy valami a fejemre essen. -
tazman75
csendes tag
Elnézést, nem akartam politikai síkra terelni a fórumot!
Ez, azért kikívánkozott belőlem. -
hadsz
tag
-
hadsz
tag
Miután a képtáras galériám valamilyen rejtélyes oknál fogva hetekkel ezelőtt eltűnt / úgy tudom,nem csak én jártam így... / ,feltöltöttem a képeimet egy új oldalra.Itt megtalálhatóak:
[windows live skydrive] -
Ledesgyerek
újonc
Az Ikarus Egyedi autóbusz gyára mellett volt egy lőtér(Ikarus LSE) ami nemrégen égett le.
Igazság szerint az egész gyár olyan, hogy tele van aknákkal kis földalatti járatokkal csak én úgy tudtam volt alatta valami bunker féle is, de lehet, hogy ez csak kacsa.Gondoltam megkérdezem mert látom vannak akik eléggé benne vannak a témában.
Azért köszönöm a segítséget.
-
ócskás
aktív tag
válasz
Ledesgyerek #2074 üzenetére
Óvóhely? Rémlik, mintha lett vonla valami MHSZ kispuskalőtér is az óvóhelyen...de ez már nagyon rég volt...
-
Ledesgyerek
újonc
Hello
Lehet hogy nem igaz de nekem ismerősöm mondta hogy az Ikarus budapesti gyára alatt is volt valamiféle bunker szerűség.
Ha valaki tud valamit az jó volna mert itt lakom a közelben és megnézném. -
tazman75
csendes tag
Tud-e valaki arról, hogy a kecskeméti reptér mellett hol volt az a TÁS, ahova '94-95-ben Nyevá-s osztály(ok) jártak, kitelepülésre?
Köztük az enyém is, de én a laktanyában adtam szolgálatot, tehát nem voltam velük. -
boeing707
csendes tag
válasz
InBlack #2066 üzenetére
A három sorban kiálló csavarok kereszt fagerendákat rögzítettek. Egy vezetési tanpálya egyik "akadálya", ahol is fentről lefelé gyakorolták a folyóparti leereszkedést a ponton hídhoz. Csákvár mellett is van hasonló, de az fagerendák nélküli, teljesen beton megoldás, az viszont ellentétes írányú, tehát kapaszkodó, feladat gyakorlására szolgált.
A még nem háziasított kolbászba valók azért foglalkoznak "feltárással", mert a beton sokkal jobb hővezető mint a föld. A Nap sugarainak köszönhetően a beton körül is magasabb lesz a föld hőmérséklete, s a rovarok, "kukacok", lárvák, stb, ott húzzák meg magukat. Ezek az élőlények viszont a konnektor órruak kedvenc csemegéje. Ellentétben a gázolajjal, amit messze elkerülnek.
Nem vagyok vadász, csak szeretem a vaddisznó kolbászt. -
hadsz
tag
válasz
InBlack #2066 üzenetére
Igazából nem egy csőre gondoltam,hanem mondjuk kettő párhuzamosan futó vastag,akár 40-50cm átmérőjű vezetékre.Ilyeneket sok helyen láttam már,igaz azok könnyebben megközelíthető helyeken futottak.Az igaz,hogy ebben az esetben a betonkeret előtt és után is kellene találni földbe ásott tartókonzolokat.A sok beton mondjuk a terepviszonyok miatt érthető lenne,hiszen a lejtő és az esetleges gyengébb talaj miatt szükséges a masszív alap.Persze ha nincs értelme ott ilyen vezetéknek - ahogy írod,és a közelben ezt egyszerűbben is meg tudták volna oldani,akkor passzolok.
Őszintén szólva,egyenlőre nincs más ötletem,és ha másról van szó,akkor fogalmam sincs,hogy mi lehet ez... -
InBlack
csendes tag
Nem hiszem hogy csőrendszert vezettek fel a dombon, mert a domb kb. 100m után meredek lejtőhöz vezet... amúgy az erdő talajfelszíne elég egyenetlen, és az erdő melett az építmény irányával párhuzamosan vezet kocsiút, a kocsiút melett végig egyenletes felszínű rét. (A réten v. az út melett könyebb lett volna elvezetni.)
Az erdőben ez az egyetlen építmény (csőrendszernek valószínűleg több állvány kellene).
A két fal közötti távolság 2.5-3m, szerintem csőnek túl széles, és elég sok betont be is dolgoztak.
Valamilyen állvány nem lehetett (rakéta, radar,...) Pontossan K-Ny irányba néz (Ny irányba megy fel a dombra).
"Bunker biztos,hogy nincs alatta." Más nem lehet (csatorna, tartály...) A vaddisznók körülötte túrnak, szerintem vagy a föld hőmérséklete eltérő (üreg miatt), vagy valamit éreznek (gázolaj vagy ilyesmi). -
hadsz
tag
válasz
rc pityesz79 #2058 üzenetére
Soroljam?
Nagytevel,Hajag,Tótvázsony,Császár,Tab,Pécel,a Bp körüli lérak bázisok,Lacháza,Sármellék,Tököl,Kunmadaras stb.,hogy csak néhányat említsek.Választék van bőven.
Ezeket nagyon szíven megnézném a levegőből is! -
rc pityesz79
újonc
Szia!
Megoldható a fotózás!!
De csak nyáron!!! Mert nagyon fagyos vagyok!!
Vannak még képeim de azokon már a löszerraktár is rajta van!!!
És még azokat használják és elég szigoruan örzik is!! Nekem se életbisztositás ott repülnöm!!!
És melyik bázisról szeretnél képeket??
Ezt hétvégén csináltam!
Még az oroszok is használták gk telephelyeként!! -
hadsz
tag
válasz
rc pityesz79 #2051 üzenetére
Szia!
Igazán jó a kép! El tudnék képzelni hasonlókat néhány más bázisról is...
Esetleg nincs kedved a Dunántúlon,esetleg Budapest környékén is légifotózni? -
hadsz
tag
válasz
Vadkelet #2055 üzenetére
Üdv!
Őszre van tervezve a megjelenés,de ez csúszhat.
Ami a komplett DHDSCS-ról szóló könyvet illeti: valóban szóba került már a téma,de azt tudni kell,hogy ha csupán a légierőt nézzük,az is irgalmatlan sok meló,amíg annyi információt,dokumentumot sikerül összeszedni amelyekből összeáll egy ilyen könyv.Az egész DHDSCS-re vetítve ez megsokszorozódna.
Egyébként szerintem is jó dolog lenne,de ez még igencsak a jövő zenéje... -
Vadkelet
csendes tag
-
hadsz
tag
válasz
csepel70 #2047 üzenetére
Üdv!
Ha már Vándor Károly: most hétvégén voltam vele Bécsben és a környékén.Megkerestük a volt szovjet reptereket illetve a katonai temetőket,a légierős balesetek után kutatva.A vártál gazdagabb eredménnyel sikerült ezt megoldani,szépen gyarapodik a következő könyv anyaga.
-
InBlack
csendes tag
Sziasztok!
Ezt az objektumot fedeztem fel az erdőben (Nógrádverőcéhez, az egykori rakétabázishoz közel, kb.1,5km-re), ebből gondolom hogy valamilyen katonai objektum volt...
Szélessége kb. 4-5m, az oldalfalak 50cm vastag betonból vannak, 3 sorban a betonban végig 15mm vastag csavarok.
Kocsiút kb. 300m-re, közte lévő fák kb. 30 évesek lehetnek (vagyis azóta nem használják).
A vaddisznók 15m-es körzetben mindig körbetúrják (a közelben máshol nem túrnak), ami lehet hogy csak véletlen, de lehetséges hogy üreg vagy bunker van alatta?
Mi lehetett a szerepe? -
csepel70
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Lehet hogy korán szólok, de ha valakit érdekel: 2010.05.10. 18:00 : Irodalmi Kávéház Vándor
Károly íróval, Kiskunlacháza Művház. -
tazman75
csendes tag
Hadsz!
Privi ment! -
Krushnov
újonc
Sziasztok!
Én Nádudvaron lakom és rendszeresen látogatom a mihályhalmi laktanyát, ugyanis sikerült elérnünk, hogy Airsoft pálya legyen.Szerintem nagyon jó ötlet,mert az Airsoft ilyen helyen nagyon kiváló, a játékosok beletudják élni magukat a játékba. Ha valaki nem tudja esetleg, hogy mi az az Airsoft annak röviden elmondom.
Ez a paintballhoz hasonló sport csak itt műanyag golyóval lőjük egymást és a fegyverek is külsőre teljesen megegyeznek az eredeti fegyverekkel ám belül teljesen más.Jah és még annyi, hogy nagyon tud fájniAmúgy hallottam olyat is, hogy Nádudvar környékén szintén van egy rádióállomás.
-
pocok6
csendes tag
Üdvözet mindenkinek!
-
ócskás
aktív tag
Múlt hét csütörtök óta offline vagyok mert a szolgáltatóváltás nem megy olyan rugalmasan, mint gondoltam...(most csak a melóhelyen van net!)
-
hadsz
tag
Vándor Karesz ma este a Hír tv-n 22:05 kor: Ősök tere - Katonai repülőszerencsétlenségek a II. világháború után.Többek között lesz benne szó a hajagi balesetről is,ahol 3db MIG-21-es zuhant le.
-
pribilaci
újonc
Sziasztok.
Valaki tudna a bezárt Újszentiváni radarszázadról infót, esetleg képeket küldeni?
Üdv. -
tazman75
csendes tag
Holnap megyünk Kölesdre és Tolnára.
Lesznek képek. -
Sabby1994
csendes tag
Sziasztok! Találtam egy érdekes helyet. Ez mi lehet??? Talán lőszerraktár...
47°20'8.11"É 16°36'18.74"K -
Vadkelet
csendes tag
Elnézést Mityku!
Tényleg nem néztem kinek válaszoltál.Bocsánat!
Devecser melletti laktanyáról /"lompiacos"/ azt hallottam,hogy még belépőt is szednek!
Más:Megvettem a "Vándor" könyvet,nagyon jó.Ajánlom mindenkinek,sok kérdésre választ kap benne az ember.A könyvet olvasva számomra kiderült,hogy az oroszok profi szinten kiépítették az országban a maguk "kis" hadseregüket.A könyv főleg a légierőjükről szól,de kíváncsi lennék, egy olyan könyvre ami az egész hadsereget mutatja be.Amúgy a könyvnek idén lesz folytatása, biztos jó lesz az is.A könyvben van az is,hogy nem egy laktanyát kulcsra készen adtak át az oroszok,de az őrző-védő szolgálat,meg ki tudja ki egyből széthordta.... -
mityku
aktív tag
válasz
kaszi28 #1821 üzenetére
"Az út déli részén azonban egy lőszerraktár volt, jelentős őrséggel.
Ez jelenleg is le van zárva.
Kollégám szerint ott érdemes lenne körülnézni, már ha lehetne..." -
- pont ma jöttem elmellette autóval, eléggé elhagyatottnak tűnt ( autóból már amennyire látszott). Kívűl semmi mozgolódás nem volt ( semmi örző-védő szolgálatot nem láttam), hogy kerítésen belűl mi lehet, azt nem tudom.
Kíváncsi lennék rá én is. -
PeppErKorN
tag
Hűha, micsoda háborúság kerekedett itt!
Slota kolléga máris elérte a célját, hiszen ímhol szítódik az ellentét, foglalkozunk vele, beszédtéma. Jó lenne ezt a maga helyén, a maga komoly(talan)ságában kezelni. Egy számító, aljas politikus böffentett valamit. Most éppen Szlovákiában. Annyiban kell hagyni, elolvasni, levonni a következtetéseket, és csendben maradni. Ha mindenki így tenne, akkor ki is halna ez a fajta „politizálás”.
Béke. -
Vadkelet
csendes tag
-
Vadkelet
csendes tag
Sziasztok!
A haderőreformnak nevezett szétlopás a mai napig tart.Sajnos. Nekem ökölbe szorul a lábam is ha ilyen híreket hallok. A civil embereket hülyítik a professzionális hadsereg meglétével,pedig ilyen nincs a mai napig. A lehetőség adva volt,de akkor nem jut pénz a zsebekbe./ezek a zsebek feneketlenek.../ Slotanak üzenem, hogy nem lesz támadás,mert még a hidakon sem tudnánk átmenni, nemhogy a vízen. Ajánlom mindenkinek a "Honvád" magazint, a Kacsa magazin a lába nyomába nem érhetne. Nem értem mi a baj, az újság szerint minden a legnagyobb rendben van.
-
szavapart
csendes tag
Bocsánat, de nem bírtam kihagyni az előző cikk olvasása után. Természetesen OFF.
[Ez meg H*lye] -
fidibusz
újonc
Üdv Mindenki!
Engem Miskolc és környéke , de legjobban a bükk érdekelne!
Hogy kell jelszót változtatni? -
Végbéla
csendes tag
Egyébként a Vegákat is az a Solar Kft. bontotta szét jó pénzért, amely a cikk egyik hozzászólása szerint a Mi-17-eseket újítatta fel az oroszoknál. Szintén jó pénzért.
-
Végbéla
csendes tag
Ebből egy-két adatot tudtam eddig is, de így összefoglalva még borzasztóbb! Meddig mehet így tovább? Nem vagyok bosszúálló-elszámoltató típus, de ezek már következménnyel kéne, hogy járjanak!
Ha annak idején a jogi karra mentem volna, biztosan tennék néhány feljelentést milliárdos károkozás miatt. -
ócskás
aktív tag
Csak egy kis érdekesség
bár sokszor megfogadtam, hogy nem kanyarodok el ebbe az irányba... de talán ennyi még belefér
-
vilmoci
csendes tag
válasz
tazman75 #2000 üzenetére
Üdv!
egy kis kiegészítés.
Börgönd ( helikopteres idők ):1973.ápr-1982.dec. Mi-1 helikopter. ( Szentkirályszabadjáról jöttek )
1982.szept.-1991.nov. Mi-2. ( utána Szolnok.)
1974.máj-1987 Ka-26 ( szintén Szentkirályszabadjáról )
A kamovokra a '85-ös balesetek után átmeneti repülési tilalom volt, közben jöttek
még Mi-2-esek. 1986-tól újra repültek a kamovok egészen 1989 végéig. Ekkor vonták kiőket.A 90. vezetésbiztosító és Futár Ezred 1990.áprilisában felvette Asbóth Oszkár nevét,majd '91.végén felszámolták. ( Talán a Mi-2 átálláskor alakult )
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest