Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Parfüm topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibbike01
őstag
Notinoban kipróbálható az Reflection 45. Hoztam haza papírcsíkon. Brutáljó!! Az illat minden egyes molekulája szteroidos, elég csak kb 20cm re az orromhoz emelni és telibe érzem rendesen az illatot. A sima Refihez képest 1 fokkal szárazabb, ami nagyon jól áll neki.
Nyári olcsó illatnak meg vegyétek a Montale Herbal Aquatica, most pont akciós a Neroliban. Zseni egy illat, simán hozza a nagyok teljesítményét, minőségét.
A Torino21-re voltam még nagyon kíváncsi. Kurvajó!
-
tibbike01
őstag
válasz bbdzyx #25461 üzenetére
5-6 fújás komoly, én 2-nél többet nem igazán szoktam fújni egyik parfümből sem.
Én Mefistot fogok tolni egész nyáron (van egy 2016-os üvegem). Imádom.
A Toino21-re lennék még kíváncsi, csak olyan kevés időm van, hogy nem tudom mikor jutok el a Neroliba.Gratula a kislányhoz, nekem kisfiam született novemberben.
-
tibbike01
őstag
válasz #99925760 #25339 üzenetére
Sanex Men Dermo Sensitive
Nem teljesen illatmentes, de kevés illata van. -
tibbike01
őstag
válasz #99925760 #25337 üzenetére
Nem tudok, de nem tartom jó ötletnek dezodorból illatosat használni, pláne hónalj és egyéb kényes területekre.
A parfümöt sem a hónadaljára fújtad gondolom.Fújj kevesebbet a parfümből, válassz olyat, ami nem annyira erős, vagy mosd a ruháidat prémium öblítővel, de ne illatos dezodort használj kérlek. Hidd el nem tesz jót, pláne izzadsággal keveredve.
Plusz egy tipp: fújd a bokádra vagy a comboda a parfümöt és nem fogod telibe érezni.
[ Szerkesztve ]
-
tibbike01
őstag
válasz #99925760 #25335 üzenetére
Ez a két Chanel elég oldschool/retro biztos, hogy őket akarod? Amiket írtál listát 100% jobbak.
Ha nem titok miért nem használsz már parfümöt (csak dezodort?)
Dezodorból illatmentes lenne a legjobb, mert az elsőszámú funkciója az izzadság visszatartása. Egy illatmentes dezodorral és egy "tiszta" parfümmel jobban jársz, pl Altier Cologne egész tiszta alapanyagokkal dolgoznak.
[ Szerkesztve ]
-
tibbike01
őstag
válasz DivisionBell #25313 üzenetére
Többször rendeltem onnan, mindig rendben volt. Nyugodtan rendelj!
-
tibbike01
őstag
válasz DivisionBell #25306 üzenetére
Pedig Rico nem is veterán
-
tibbike01
őstag
válasz DivisionBell #25291 üzenetére
Kremmania és facebook csoportok. Mancera/Montale vonalon érdemes indulni, illetve a felkapott illatokkal kezdeni pl Xerjoff Naxos, Nishane Hacivat, Aventus, Mancera Cedrat Boise, Xerjoff Mefisto.
Kezdj el fragrantican nézelődni. -
tibbike01
őstag
válasz gergo5991 #25282 üzenetére
Persze, de ha fél áron kapod meg és még csak cipekedned sem kell, akkor megéri. Jellemzően mosogatóép tabltetta, mosószer, öblítő, gyerek pelenka és popsitörlő, amit rendelni szoktam.
De azt is meg tudom érteni, ha valaki kisebb faluban él, ahol 1-2 bolt van extrém magas árakon. Simán jó, ha nagyobb csomagokban rendel.[ Szerkesztve ]
-
tibbike01
őstag
válasz Takuun #25146 üzenetére
15ezerért már egész jó parfümöket lehet venni, pl Guerlain, Issey Miyake, MMM Beach Walk
Sokkal tisztábbak és "kontroláltabbak". Szánj rá egy kis időt energiát és felüdülés lesz az arab vegyszerek után[ Szerkesztve ]
-
tibbike01
őstag
válasz ricogsm #25129 üzenetére
Na tudod mikor adtam volna ezért a cukorszirupért 30k-t.
Ha jó deal kell, akkor itt van tessék: Tom Ford Neroli Portofino Forte EDP 100ml 55ezer!!
-
tibbike01
őstag
Női illatok terén mi most a menő és felkapott? A feleségemet akarom meglepni pár decanttal, Delina és Aventus for her már van.
-
tibbike01
őstag
válasz duckload #24980 üzenetére
A Mefisto úgy látom bejön mindenkinek én azt majd kánikula nyári illatnak fogom használni.
Tavaszra egyelőre a Byredo Gypsy Water van, de kezd egyre jobban csajos lenni, úgyhogy ezért keresek mást.A reflection-t újra ki fogom próbálni, meg a Naxos lehet még jó, de nem találok normális áron.
[ Szerkesztve ]
-
tibbike01
őstag
Tavasszal ki mit fog fújni?
-
tibbike01
őstag
Nagyon köszönöm mindenkinek!
Torino és Bois Imerial tűnik a legérdekesebbnek. Hamarosan megyek a Neroliba.Misogi: nem akarok ananászos illatot, kicsit megcsömöltem tőle.
anri-ur: harmatgyenge sajnos.Mufinál van 2016os Aventus 40ezer 20ml a végén lehet az lesz belőle.
[ Szerkesztve ]
-
tibbike01
őstag
Kicsit elakadtam, vennék valami illatot gyorsan, amíg el nem költöm másra a félretett lóvét de elakadtam.
Semmiképp nem akarok nehéz, oudos, rózsás, b@szós illatot. Inkább valami friss, citrusos, teás. de mégis különleges illatot keresek. Gypsy Water, Mefisto, Reflection vonalra gondolok.A Zoologist Pandát felírtam, de mi jöhet még? Tudnátok ajánlani valamit?
Rámennék a le labo bergamote 22-re, de mocsok dárga, még a decant is.[ Szerkesztve ]
-
tibbike01
őstag
válasz Swatchboy75 #24807 üzenetére
Nálam van egy jóáru Tiziana Terenzi Orion, az se nem Hacivat, se nem Refi, de mégis jól működik, hasonló vonal
Amúgy a Reflectionre szavazok, pláne, ha made in Oman.
[ Szerkesztve ]
-
tibbike01
őstag
A Zoologist parfumes illatok közül melyik az, amit érdemes lenne kipróbálni? Elég hajmeresztő illatoknak tűnnek. Ti melyiket próbáltátok?
[ Szerkesztve ]
-
tibbike01
őstag
válasz Elektrosokk #24777 üzenetére
Oud of happiness! Az egyik legjobb valaha készült illat, az tuti! Vadászok egy fél vagy kevesebb üvegre belőle.
-
tibbike01
őstag
válasz Menadrin #24720 üzenetére
Igen próbáltam mindkettőt, CDNI-ből volt anno made in UAE brutál löttyöm kb 2018-ban egy arab oldalról lehetett tök jó áron rendelni Armaf illatokat.
Armaf egy arab parfümgyártó, aki ahelyett, hogy egyedi saját fejlesztésű-keverésű parfümöket csinálna, inkább másoktól lopja az ötletet. Van ami egész jól sikerül nekik, de alapvetően szintetikus, alkoholos erős illatok (a szagos Araboknak gyártva).[ Szerkesztve ]
-
tibbike01
őstag
válasz Menadrin #24718 üzenetére
Nem, nem ugyanaz az illata az Aventusnak és az Armaf CDNI-nek. Hasonló vibe persze mindkettő, de az Aventust még senkinek sem sikerült egy az egyben lemásolnia. Nem is lehetséges. Olyan ez, mint az eredeti Coca Cola, meg a cola ízű üdítőital. Nyilván nem narancs izű, de nem is hozza az eredeti termék minőségét, varázsát, illetve a hasad is fájni fog tőle és a fogadat is jobban roncsolja
-
tibbike01
őstag
válasz gergo5991 #24698 üzenetére
Annyira telibekakilom, hogy eddig nem is tudtam, hogy ezek mind unisex illatok, csak most hogy írod. Igazából, ha tetszik egy illat, akkor hordom és kész.
Egyébként azt vettem észre, hogy többnyire az enterior jellegű illatok jönnek be nekem, amik nem kifejezetten "csajokat meghódító éjszakába járós atom brutál édes balzsamos hím löttynek" lettek kikeverve.
Volt aki megjegyezte már az illatomra, hogy a lakásában szívesen használná.
[ Szerkesztve ]
-
tibbike01
őstag
válasz bbdzyx #24666 üzenetére
Na végre nem csak én mondom, hogy a Layton full mainstream és semmi egyedi nincs benne. A Herod egy fokkal jobb, de az arrra sem csillan fel a szemem. Úgy általánosságban nem találkoztam még igazán jó PdM illattal, vagyis de, a Delina-val, de ugye az női lötty, viszont rohadt jó!
-
tibbike01
őstag
Épp omani Interluddal locsolva megyek a céges partira zseni ez az illat, az hétszentség.
-
tibbike01
őstag
válasz duckload #24433 üzenetére
Ott a pont, ezt pofázom én is mindig, hogy vannak a túlárazott vacak designer és arab klón illatok, amiket vesztek zsákszámra, próbálkoztok, hasonlítgatjátok az eredetihez, de elmarad a varázslat mert a végén mindig csak egy alkoholos fejfájdítós, hamar elillanó illat lesz, ami full szintetikus. Végigjártam annó én is, semmi értelme! Persze vannak kivételek, de nagyon kevés.
25k körül már simán kaptok belépő nichet, Montale/Mancera, Commes des Garcons, L'Artisan, Acqua Di Parma, Atelier Cologne...stb illatok. Messze, de messze kenderberi veri a túlhypeolt Armani, Gucci, CH, Bvlgari..stb illatokat.
Ja és ott van a Kremmania, fb csoportok.
Pár példa, hogy lássátok nem csak a levegőbe beszélek:
Comme des Garcons Blue Cedrat EDP - 25k
Acqua di Parma Blu Mediterraneo Fico Di Amalfi Unisex - 50ml 12k
Comme des Garcons Amazingreen 30k
V&R spicebomb extreme 29k
L'Artisan Timbuktu EDT - 31kA Timbuktura lehet rámegyek
[ Szerkesztve ]
-
tibbike01
őstag
válasz duckload #24407 üzenetére
Oud for greatnes: komolyan jobban tetszik oud for glory!
Initio ban van valami sós illat, amitől kicsit nyersebb az egész. Lattafa lágyabb.Mert at Initioba tiszta oud van, míg a Lattafaban az oud mellett sok más szintetikum, leginkább édes cuccok, amik olcsók és édesítik illatot. Tégy egy újabb próbát és rájösz, hogy az Initio sokkal kifinomultabb. Az Initio mint egy 5☆ éteremben egy szelet japán steak, a Lattafa meg egy török gyrostál, ami fűszeresebb, ízesebb, de megviseli a gyomrod
bbdzyx: rögtön te jutottál eszembe az amyrisről
[ Szerkesztve ]
-
tibbike01
őstag
válasz Jhonny06 #24401 üzenetére
Na végre nem csak én gondolom így, annó kb 8 éve, amikor elsőnek próbáltam a Terret rögtön rávágtam, hogy őszi, téli parfüm. Mindenki hülyének nézett.
Amúgy részemről a Montale Red Vetiver kenderbe veri a Terret, de úgy alapvetően nekem nem jönnek be az ennyire vetiver domináns ilatok, de elismerem, hogy jó lötty.Amúgy én befejeztem most, hogy itt a Mefisto már nyárra is lerendeztem az illatot, illetve kedden megszületett a kisfiam és a babaillat a nyerő itthon.
[ Szerkesztve ]
-
tibbike01
őstag
válasz Harcipocok84 #24355 üzenetére
Minden webshop, ami fent van arukeresőn az jó! Hamis parfüm meg lehet bárhol, Douglesben is (nem az üzlet hibájából, hanem a szállítmányt buherálhatják meg, de ennek az előfordulási esélye kb 0.01%, ha elő is fordul, az összes valamire való webshop (arukeresőn fent van), szó nélkül visszaveszi a terméket.
Nyugodtan vegyed az olcsóbb helyről a parfümöt.
[ Szerkesztve ]
-
tibbike01
őstag
válasz Harcipocok84 #24351 üzenetére
Ezek pont, hogy nem kifejezetten férfias illatok, unisex illatok, amúgy is a CdG Man2 kivételével. Lágy krémes dohányos, a CB gyümölcsös, de legalább 2 szinttel feljebb vannak tudásban/minőségben, mint amiket írtál túlárazott vackok.
[ Szerkesztve ]
-
tibbike01
őstag
válasz Harcipocok84 #24349 üzenetére
Itt az ideje, hogy a túlárazott designereken túl is kipróbálj új illatokat. Pl:
Montale Red Tobacco
Mancera Cedrat Boise
Commes d Garcons Man2
Rasasi ZebraKremmanian tudsz belőlük decantot venni.
-
tibbike01
őstag
Most csaptam le egy 2013as! 48ml TF Neroli Portofinora 25ezerért.
Vintage darab, lassan 10éves. Ti mit gondoltok az ilyen régi parfümökről? Ha be volt tartva a tárolási követelmény, akkor nem lehet baja ugye?
[ Szerkesztve ]
-
tibbike01
őstag
Egyik titkos vágyam a Stéphane Humbert Lucas 777 Mortal Skin.
Volt már valakinek szerencséje hozzá? Illatjegyek és reviewek alapján elég betegnek tűnik. -
tibbike01
őstag
Van több oud-os illata az MFK-nak:
Oud
Oud Satin mood
Oud Silk Moodés ezeknek van Extrait változata.
Bár ezek közül az utolsó kettő elég csajos.[ Szerkesztve ]
-
tibbike01
őstag
válasz Elektrosokk #24231 üzenetére
Miért nem? De komolyan!
Azért mert mindkettő nevében benne van az oud vagy mert mindkét parfüm fő összetevője az oud? Mindkét parfüm viszonylag nehéz, téli illat?Ha a Neroli Portofinot vagy Gypsy Watert akarná hozzá hasonlítani, akkor megérteném.
De mindegy is
[ Szerkesztve ]
-
tibbike01
őstag
-
tibbike01
őstag
válasz Elektrosokk #24226 üzenetére
Azért a "köze nincs egymáshoz" kijelentés túlzás. Szerintem is hasonlítanak egymásra, de a Byredo kicsit vizesebb füstösebb, míg az Intio szárazabb fűszeresebb. De nagyon hasonlóak.
Amúgy az Oud of Happiness nekem jobban tetszett, sőt nálam az az abszolút number1 oudos illat. Nem találtam tőle jobbat, csak az ára...
Cold5: Próbáld ki az MFK oud illatait vagy a mostanában felkapott Montale Oud Tobaccot.
[ Szerkesztve ]
-
tibbike01
őstag
válasz Scaletta #24220 üzenetére
A jó öreg Refi, én is nagyon szeretem. Van belőle Reflection 45 is. Mennyire atom lehet te jó ég!
Ezt a Nishanet nem ismerem, hasonlít valamihez? Nehéz, téli illat?
-
tibbike01
őstag
Én ha gyertyát vennék, tuti, hogy ezt venném!! Parfümben is kiváló.
Maison Margiela REPLICA By the Fireplace
Egyébként az sem mindegy, hogy hány grammos az a gyertya, meddig ég.
[ Szerkesztve ]
-
tibbike01
őstag
A Ganymede-et próbálta már itt valaki? Tényleg annyira bomba?
[ Szerkesztve ]
-
tibbike01
őstag
Nekem a Rasasi Zebra jött be leginkább, mint Aventus klón.
Takuun: Nem ismerem az Armani Eau de Nuit illatot, de ha nem ragaszkodsz hozzá nagyon, akkor én elindulnék a Mancera/Montale vonalon. Pl. Cedrat Boise vagy Oud Tobacco, viszont ezek kicsivel drágábbak, mint 20k, de újraértékeled majd a dolgot kiváló belépők egy újabb szintre. Ezek simán bírnak egy napot.
Egyébként Kremmaniaról tudsz kis fújos mintákat rendelni pl a két legnagyobb eladótól, Lapo-tól és Zsoszt-tól.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
- Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Villanyszerelés
- Spórolós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Napelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás