- Már az 1,4 nm-es eljárására koncentrál a TSMC
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Mindent kiváltana az UB-Mesh protokollal a Huawei
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Androidos tablet topic
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
A Zéé
addikt
válasz
K_Gabor #96686 üzenetére
A Whispert mondja szinte mindenki az olcsóbb botok közül a legjobbnak. Nekem van a sima is és a Carp is. A sima inkább keszeges, 2-3 kilós pontyokig való, a Carp egy fokkal erősebb, de azért az sem egy durung. Azzal olyan 5-6 kilós pontyig jó vagy. Ki lehet vele szedni nagyobbat is, csak akkor már semennyire sem irányítod vele a halat
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
K_Gabor #94202 üzenetére
Szerintem nem egyről beszélünk. Én úgy nézem, ugyanaz a kis "V" alakra hajtott fémlap van benne, mint a LIDL orsókba. Ez feszíti a visszaforgásgátlót...vagy várjunk csak, lehet csak a kapcsolót, már nem is emlékszem....
. Nekem úgy elrepült, a kazánház túlsó felén, 4m-re a szerelési helytől találtam meg.
Aztán lehet nem jól látom ám. De nem gond ha kiesik, simán helyére lehet tenni, csak el ne repüljön.
A képeden pirossal megjelöltem, mire gondoltam, hogy ez a "V" rugó.
Amit zölddel jelöltem, a tengely alatt van az a retesz, ami a nyeletőfék reteszelését végzi. Gondolom ez is száraz.Ennek is adj egy kis kenőanyagot, vagy egy csepp olajat, vagy valami zsír spray-t, ami bemegy alája. Ha nincs rutinod, ezt tényleg ne szedd szét, ezt is egy kis spirálrugó feszíti, az alsó felén elvileg. Mondjuk a hátsó fék kiszerelése után jönne csak szét, de ezt tényleg nem tanácsolom, meg felesleges is.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
K_Gabor #94186 üzenetére
Így kinagyítva a képeidet, látom hogy a visszaforgásgátlót egy "V" alakú acélrugó tartja. Mint a LIDL orsóknál. Szétszedett orsónál eszedbe ne jusson a visszaforgásgátló kapcsolóját ki-be kapcsolni.... Nagy sebességgel kirepül a rugó.....
Minden ilyen tipp, amit írok, saját balf...őőőő bénázásom tanulsága. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
K_Gabor #94183 üzenetére
Szedd le, legalább a dobemelő szerkezet "S" vájatába tegyél zsírt, hátha nem kapott.
A tengelyt csak olajozd, esetleg leheletnyi finom zsír, ujjaddal végighúzva.
Hátsó, nyeletőféket is megkenném. Ha nem mered szétszedni, egy kis zsír spray, vagy más kenőanyag így hátulról a lamellákhoz pesszentve ártani nem fog.
Amúgy felesleges szétszedni legtöbb esetben a hátsó fékrendszert, de a látottak alapján valószínűleg szárazon rakták össze.
A visszaforgásgátlóra vigyázz, zsírt ne kapjon, mert visszaforgó lesz.
A nyeletőt automatikusan visszaváltó karra vigyázz, ne feszegesd ha szeded ki az alsó fogaskereket, mert ha picit meghajlik, már lehet nem lesz jó. Az olcsó, gyenge fajta ami benne van.
Visszaforgásgátló kis rugójára vigyázz, el ne ugorjon. Nyelető váltókar jobb oldalát fennhagytad, okos, egyben tartja a szerkezetet.
És még egy jó tanács, nem kell sok zsír, csak kinyomja úgyis. A visszaforgásgátlóba ne kerüljön, tudom már írtam. Ha kerül sincs gond, benzinbe kiáztatni, 24 óra száradás, egy csepp olaj, és mehet vissza.
Bocs, ha értesz hozzá, akkor nem szövegelek. -
sasa311
veterán
válasz
K_Gabor #94147 üzenetére
Szerintem ezt még a gyárban verték oda. Összerakva, bedobozolva hogy kaphatot volna ekkorát úgy, hogy sehol semmi nyom? De korrektek, hogy megy a refund, ezt MO-n boltban veszed akkor járhatnál a nyakukra 72x mire cserélnék...
Zoli bácsi
Ennyiért, ez az orsó tényleg korrekt. Legalábbis a 6000-es tök oké volt. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
K_Gabor #94142 üzenetére
Nekem van ötletem. A fotókkal reklamálj az eladónál, ha elzárkózik, az Alinál. Esélyes hogy visszautalják a zsét, vagy küldenek egy másik orsót.
Ez szerintem szállítási trauma, egyértelmű.
És garanciális. Bár lehet jobb lett volna reklamálni, és ha mondják akkor szétszedni. -
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
K_Gabor #94101 üzenetére
Azt hittem jobb a minőség ellenőrzés mára. Nekem is volt olyan orsóm ami nem emelte a dobot, igaz dobozból kivéve működött, felzsinórozáskor ment tönkre.
Egy pár mm-es kis csavar, ami a tengelyt rögzíti, az esett ki, nem volt rendesen meghúzva. 3 perc volt a javítás, igaz az kulisszás dobemelésű szerkezet volt.
Én arra lennék kíváncsi, kedvenc kék boltosotokúj orsója [link] hány százalékban egyezik meg a W.P.E. klónnal. Ezek a gaz kínaiak mindent lemásolnak....
-
Steady74
Topikgazda
válasz
K_Gabor #93954 üzenetére
Guruból ezt vettem. Nem tudom, hogy jobb-e mint más társai, én elégedett vagyok vele. Ha nem horgászol messzire, elég lehet 2 orsóra is a 150m kb megfelezve. monofil előtétzsinór szerintem szükséges, olyan bothoz pláne. Kb 6-7m jófajta 0,22-0,26-os fluoro karbon tökéletes, a legolcsóbb is megteszi.
-
galervin93
addikt
válasz
K_Gabor #93920 üzenetére
Írtam egy regényt, erre elszállt az egész, hát menten szétvet az ideg...
Röviden: 0.08 elég, bőven, kezdésnek jó lesz. Van aki telibe használja, van aki köt dobóelőkét. Ez lehet fonott, mondjuk 14-16-os, lehet monofil, ez meg lehet sima vagy vastagodó. Én a legutóbbit használom, vastagodó monot, de csak azért, mert ezt szoktam meg. Ugyanakkor szerintem fárasztáskor jól jön a dobóelőke rugalmassága (főleg nagyobb halnál).
Ennek a pecának amúgy a végszerelék a lelke, vannak jó vidik, ajánlások, tippek erről.iceQ!
Egyezik, jó lesz ez az elektronikus napló.Az meg hogy esikazessső... Miért, a papírt nem áztatja el?
Hagyjuk, pár év és pont úgy válik semmivé, mint a sárga csekk meg hasonló bolondériák.
hermanyi
Igen, a mai napig használom a Micro Crystalt, szeretem is nagyon.Sajna nem látom a bottörős vidit, fránya facebook, nem élek vele. Mindenesetre egy törés nem törés, ahogy hermanyi is írja, majd ha több független helyről érkezik hasonló jelzés... Mint pl. a Daiwa Silver Creekek, amik köztudottan ropik, én is törtem már el peca közben, és számtalan ilyen írás, videó van a neten, de még itt a topikban is.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
K_Gabor #93920 üzenetére
Le is csapom
Milyen botod van? Keszegezésre használnád?
Azzal számolj, hogy ha merev a botod, akkor a halak 90%-át el fogod veszíteni. A fonott zsinórhoz lágy, vagy közepesen lágy botot tudok elképzelni a 0 nyúlás miatt. Nekem Guru fonottak vannak talán már vagy 4 éves az orsóimon, azokkal használom a keszeges botokat. 0,08mm-es vastagság szerintem bőven elég. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
K_Gabor #92810 üzenetére
Szerintem a nyeletős orsók mennek ki a divatból, az egyszerűség miatt a gyorsfékes orsó lett a divat. Nem rossz a Döme LCS5500, ha nem kell távdobó, csigás dobemelésű orsó, a sima Master Carp LCS pro is megfelel. Tartós szerkezetek, Spro alapokon. Nekem egy gondom van velük, mi a fenének kell pirosra festeni, egy szezon után már itt-ott megy le a festék, pláne az éleken.
A keret kimaxolása esetén ezt ajánlanám, van hatezres is: [link]
Ha Ali játszik, a felkapott WPE gyártótól egy BF akciós nyeletős: [link]
Ha nem feltétel a csigás dobemelés, meg nem kell kerek zsinórklipsz, akkor ott a nagy ikon, az Okuma Longbow. Bár állítólag ez sem a régi. Régen minden jobb volt.....Hermanyi is.
Bothoz annyit, láttam Pecapláza elő BF akciójában 27 ezerért Benzár Concourse Feedert, azt hiszem a 330-ast, de szerintem ennyit megér. Jelenleg nem tudok belépni, de esélyes hogy a végleges akcióba is beteszik, ha marad...
Amúgy a véleményem szerint ez ugyanaz a blank, más néven: [link]
Ha 3,3m-ből jó a két részes akkor: [link] Úgy nézem nem nagyon van most sehol ez a botcsalád.
Szerk: Alis linket javítottam, lemaradt először az eleje. -
diablo1984
veterán
válasz
K_Gabor #92484 üzenetére
Igen, a 150es jobban, hamarabb dolgozik mint a 180as, megvan érezhetóen köztük a difi, ahogy a 120as is még finomabb mint a másik kettő. A 180as arra való, ha ki akarsz dobni a világból egy nagy kosárral, akkor azzal többnyire megteheted, de fárasztáskor vadkanddisznó, nekem a 150es és a 120as 390esből jobban bejön, de azokkal meg nem tudok akkorát (se) dobni(fakezem van a dobáshoz, ritkán is kell nagyot dobni, de mikor fél évente kellene, akkor meg nincs meg a tudás- kocka tavakon elszokik tőle az ember, most meg kabátban dobni halál)
-
törölt tag
válasz
K_Gabor #92484 üzenetére
Itthon a magas áfa is betesz. Azért teljesen nem reménytelen mert történhet csoda valahol meg akarnak szabadulni nagyon pont attól amit keresel. Főleg akkor lehet ha kifutó széria van csak ilyen szökőévente kb.
Etetőanyagoknál ha közeledik a szav idő lejárat gondolom akkor akarják kiszórni őket itthon de azt se sűrűn látni. Ez a 20-70-es akció a angel-domaene.de oldalon volt. nordishing77.at osztrákoknál még egy jó kis bolt , fishermansworld.de németeknél.
-
diablo1984
veterán
válasz
K_Gabor #92439 üzenetére
A 150esben már van kis rugalmasság a 180ashoz képest, a 180as is tud rugalmas lenni 8-10+os pontyoknál, de akkor ha a hal hirtelen kirohan, hiába 30-40m zsinór lent, képes a monofil előkét elvinni, annyira nem követi le a kitörést. 120as 390es meg egy lágyabb karakterisztika mindkettőhöz képest.
-
törölt tag
válasz
K_Gabor #92421 üzenetére
Akció németeknél van. Most volt halloween 20-70%-ig akció. Ebben volt olyan penn orsó 3500-as spinfisher 70 euró környékén, 9500-as spinfisher 100 euró. Posta 16 euró szóval kis összegű rendelésre nem jó. 9500-as spinfisher itthon sacc 70 ezer ehhez viszonyítsd a 100 eurót. Látod ez akció, ilyet itthon nem fogsz látni black fridaykor azt garantálom lehet előtte felemelik 75-re aztán akciózzák 72-re . Bár a múltkor láttam 2,1-es wft botot 20 ezerért haldorádon. Elgondolkodtam kell e nekem még egy bot erre legközelebb felmentem az oldalra és már elfogyott. Ezt a konkrét botot németeknél se kapod meg 30 alatt szóval baromira megérte volna. Készletkisöprés volt vagy nem tudom mi de hülyének is megérte volna persze kihagytam a dolgot.
1-2 hasonló vételem volt már itthon főleg etetőanyagban nagy leárazásokkal, de összességében nem sok ilyen reklámárat láttam itthon.
-
törölt tag
válasz
K_Gabor #92421 üzenetére
Konzervkukoricával könnyű.
Azt nem fogják mutogatni a horgászfilmekben, mert miután minden pecán agyonverné az összes csalipelletet már kinek adnák el pár ezer forintért a kis tégellyel. Amikor már a keszegfélék nem kapnak rá vagy alig mert annyira hideg a víz a pontyok akkor is mennek rá . Jég van a víz szélén annyira hideg akkor is. A dm-ben van egy üveges bio kukorica konzerv puhaságú, úgy néz ki mintha konzervkukorica lenne üvegben. 600-700 Ft körül van de kinyitás után nem romlik meg. Legalábbis én egész ősszel egy üveggel csalihalaztam és semmi baja hűtés nélkül. Ezentúl ilyet veszek konzerv helyett gazdaságosabbnak tűnik.
Black friday nagyon esetleges itthon az én tapasztalatom szerint. Pont azt nem akciózzák ami kellene , vagy pont nincs ami kellene és a többi. Vagy az akciós ár több mint máshol az akció nélküli. Ettől még nem vesztesz vele ha megvárod a vétellel hátha pont bejön. -
diablo1984
veterán
válasz
K_Gabor #92424 üzenetére
Én is tavasz óta csak az excite-okat használok, van 330as 90g, 360 90g, 390 120, 150, 180g-osom is, sőt mindenből 2. Fél évig úgy használtam, hogy elhittem, hogy törhetetlen a spiccük, de most pár hét alatt meggyötörtem 4 spiccet is, nem tudom, hogy, általában 30g-os kosárral, rövid távon rogytak meg, akkor mikor még erő sem volt a dobásokban. Mind1, fő hogy kapható, jó kis botok!
-
Redneck
nagyúr
válasz
K_Gabor #92435 üzenetére
Köszönöm szépen!
Nekem csak egy nagyon alap gumis hálós van, igaz legalább az a része rendben van. Egyelőre így, hogy vigyázunk rá, még nem volt vele gond, de maximum 6 kilós halat látott. A bringás peca miatt vettük, de kéne már egy komolyabb. Mindig irigykedek a profikat látva, milyen frankó merítőik vannak. -
diablo1984
veterán
válasz
K_Gabor #91680 üzenetére
Ha nem kell feltétlen a dióverő, akkor a czero excite 390, 120g-ost tudom ajánlani, az egy finomabb pálca(lc-hez késest), keszeget is ki lehet vele fogni, a 150g-os változata már keményebb sokkal, a 180g-os az dióverő(mindhárom van belőle).
Én szeretem a czero excite-okat, de van döme lc-m is(bár azok céltalanok nálam, távdobni nem tudok, a 390essel is ugyanannyit dobok, mint a hosszabbakkal és a hosszabbak nehezebbek is). -
PpenoO
őstag
válasz
K_Gabor #91680 üzenetére
+1 az excitera. Most mégjobban megéri mint 1-2 éve, hisz az ára nem változott. Garanciális ügyintézésben is nagyon készségesek Czeroék.
Szerk.: Hoppácska, most látom NEVIS Method Carp Feeder 390H 45-130gr 26e körül adják. Van belőle XH is. Az is egy remek bot azért a pénzért.
-
SODIMM
csendes tag
válasz
K_Gabor #91673 üzenetére
Ha nem ragaszkodsz a távdobáshoz és egy könnyű jó botot szeretnél nézd meg a Czero Excite botokat is. [link]
Érdemes bemenni egy nagyobb áruházba ahol kézbe lehet venni a botokat, meg lehet tekerni az orsókat, és ne hagyd magad rábeszélni semmire, ami neked tetszik azt vedd. -
-
-
saen
veterán
válasz
K_Gabor #91651 üzenetére
Döme cuccok nagy részét megtalálod Nevis márkanév alatt egy hajszállal olcsóbban. Egy cég rendeli őket kínából, max apró különbségek vannak.
Döme/Nevis cuccok jellemzően használható kategória, de azért ezek nem drága cuccok. Hogy meddig fog működni az attól is függ mennyire vigyázol rá, de azért alapvetően kéne éveket bírnia. Érdemben olcsóbban ilyen kategóriát nem fogsz kapni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Már az 1,4 nm-es eljárására koncentrál a TSMC
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Rengeteg pénzt kapott az USA-tól az Intel, de Trump kért cserébe valamit
- Windows 11
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- World of Tanks - MMO
- Autós topik
- Formula-1
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7490 - i7-8GEN I 16GB I 256-512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5250 - i5-5GEN I 8GB I 128SSD I 12,5"FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest