Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz mdav88 #89295 üzenetére

Monofil zsinórok nagyjából egy kaptafa . A vékony méreteknél értsd nem harcsázó méretek arra kell figyelni ha sok fárasztásod volt, vagy nagy hal akkor vágni kell belőle mert megnyúlik . Ha ilyen probléma van vele látszik ha leengedsz néhány métert és végignézed már máshogy viselkedik mint újkorában . Vagy ha úgy fárasztasz 1 kilós ponty 1 db is kinyírhat könnyen egy 0,22-es zsinórt sőt egy fél kilós kárász is . Nem szakad csak már nem olyan .

Ez a legdrágább és a legolcsóbbnál is így fog működni (legalábbis amiket eddig én láttam a praxisomban) Ha erre figyelsz és gyárilag nem sérült nem hibás az a zsinór a legócskábbal is lehet normálisan horgászni szerintem.

Hány "km" van benne az fontosabb vsz mint maga a konkrét típus. Vadi új mindenből jó kellene legyen és nincs olyan amivel tonnaszámra fogod a halat és egyben marad. 0,75-ösből vágok egy egy fárasztás után ha az olyan fárasztás volt, jó az más műfaj .

Colmic fendreel vsz a legjobb ilyen vékony méretekben de baromi drága spiccbotozáshoz szeretem használni , cralussot próbálgatom még spiccbotozáshoz 0,14-16,8 közötti méretekben. Nincs azzal se rossz tapasztalatom . Colmic az hihetetlen mit kibír tenyeres halak röptetésében vagy pontyfárasztásnál. De ettől még erre is érvényes a fenti nyúlás és utána már nem tudja azt mint az új. 22-es zsinórnak nem kell sok gallyra menjen fogod vele a nagy pontyokat. 30-assal ha bojlizok is ha jön egy 5-ös ponty és nem vagyok lusta levágok már belőle. Ezért sem szeretem a nagyon drágát venni ilyen célra. Igaz én nem horgászom olyan helyen ahol 10-20 pontyok jönnek pár óra alatt. :)

• PpenoO

őstag

válasz mdav88 #89295 üzenetére

Az durva. Ezt többféle bottal vagy mind ugyanazzal a fajta botspiccel történt? Ha vannak képeid a spiccekről, megoszthatnád.

Új hozzászólás Aktív témák