Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ájvé

veterán

válasz Lacika_LP #6632 üzenetére

Igen ezért is írtam hogy teljesen más a kettő, nem szabad a hard stylehoz hasonlítani.
    Nagyon kemény 24-32-es súllyal 10 percen keresztül ezt végezni, én lehet 16-al se tudnám végig csinálni ezeket, de gondolom ez már profi szint, ide is hosszú út vezet.
    "Azért nem annyira soft ez"
    Nem azért nevezik softnak mert lágy lenne, hanem a stílus miatt. Hard styleba ügye folyamatos feszítés nagy erőkifejtés a lényeg, gyakorlatilag a lehető legnagyobb erő befektetése. Ezzel szemben a soft style pont az ellentéte, lehető legkevesebb energia befektetéssel több ismétlést elvégezni, nincsen benne feszítés és felesleges erő kifejtés (vagyis ezt minimalizálják a technikával). Szóval nem azért soft mert könnyű (sőt pont nehezebb is szerintem), hanem mert pont ellentéte a hardnak (és kívülről könnyedebbnek is tűnik, persze aki csinálja nyilván nem ezt mondaná). De ha ez zavar nevezzük Girya Sportnak, ez találóbb elnevezése. Én csupán a technikai különbség miatt szoktam softnak nevezni, egyébként meg kő kemény sport, minden elismerésem, biztos hogy nagyon nagy akarat/kitartás és persze állóképesség kell hozzá.

Új hozzászólás Aktív témák