Aktív témák
-
rdi
veterán
-
REAL WORLD
tag
Hello!
Ha egy kicsit tudsz programozni, akkor nem lehet baj! (Ha basicben tudsz, akkor az egyenesen ISTENI!)
Csinálsz egy makrót és a súgóban megnézed, amit nem tudsz.
Pl: a véletlen számok eloállításához ha tudod, hogy máshol randomize kell, akkor beírod a súgóba és akár a példán keresztül is, de meg lehet csinálni. Ha még angolul is tudsz, akkor a részletes leírást is megértheted... :)
Konkrétan jelen esetben:
Sub makro1()
Randomize
ActiveCell.FormulaR1C1 = Int((600 * Rnd) + 1)
End Sub
Pl egy nyomógombhoz hozzárendelve, az aktuális cellában minden gombnyomáskor 1 és 600 közötti véletlen szám jelenik meg. -
Gh0sT
addikt
Nya, én kb annyit értek a makró-íráshoz, mint Te. :) Azt csináltam, hogy beírtam a két értéket a két cellába. Ezután Eszközök menü, Makrók, Új makró rögzítése. Majd az A2 cellába beírtam a következőt: =összefűz(A1;A2).
Végül megnyomtam a STOP gombot a makro rögzítésnél.
Eztán beszúrtam egy command buttont, aminek a click eseményéhez hozzárendeltem az adott makrót.
Mindezt kb 1 perc alatt, úgy hogy lövésem nincs a makrókészítésről. :)
Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5800X / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 3310 2in1 i5-8G I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Honor Magic 7 Pro 512 Gb - AI Pro kamera, 6,8 120 Hz LTPO OLED, Snapdragon 8 Elite,3 hó gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest