- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- SSD kibeszélő
- Vezetékes FEJhallgatók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
_seth_
veterán
válasz superecneB #22586 üzenetére
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Cadal
őstag
Mostanában milyen akciókamerák vannak a porondon? Figyelemmel kíséri valaki ezt a témát? Van most esetleg best buy kategória? Elég pár név/márka/típus kiindulásnak, nem leszek rest utánaolvasni.
-
madmike
őstag
válasz szentkuti11 #22582 üzenetére
Köszi, megnézem.
"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
syberia
veterán
-
razzorr
őstag
válasz superecneB #22595 üzenetére
Mindenképpen Bodaszőlő fele megyünk, mert lakik ott rokon és meglátogatjuk őket is. Reméljük nem fog elsüllyedni a párom a city bike-jával a porban Eléggé poros a terep Boda irányában. Telefon úgy is lesz nálam és a térképen majd megnézzük merre menjünk.
Ja és mindenképpen nappal megyünk, nem akarunk mi semmiféle illegális tevékenységet megzavarni az éj leple alatt -
syberia
veterán
válasz Tothgera30 #22608 üzenetére
Jó kis bringa a végsebesség mennyi neki SPM fokozatban?
29er első kerekét bíznám ilyen erős lakatra, szvsz egy olcsó U lakat nem ártana a hátsó kerék+váz lezárására, függetlenül attól hogy van security a közelben.
Más. Ez a lánckenő spray ideális lenne mtb/trekking lánc kenésére? Az olvastam róla hogy hígabb mint a legtöbb motorkerékpárra kifejlesztett kenőspray, ezért nem ragad bele a por/kosz.
https://howbad.info/
-
Cathfaern
nagyúr
válasz anorche1 #22539 üzenetére
Tud olyat is, hogy amint közelébe érsz, kinyílik. Szerintem nem hülyeség, értelmes áron (~10k) még érdekelne is. Ennyiért mondjuk tényleg vicc.
Más:
Honnan lehetne V fék beállító csavart szerezni? Teljesen szétment kettőnek is a feje, egy kínszenvedés belőni a fékeket... biciklis boltban próbáltam, ott azt mondták, hogy felejtsem el. Ebay esetleg? (ha igen, milyen néven? mert én csak a fékkarhoz tartozó csavarokat találtam). Vagy egyszerűbb ha veszek új fékeket, és akkor legalább fékpofa csere is meg van egyben (pl.: [link], munkabajárós csak aszfalton használt bicikli, oda nem sok értelmét látom komolyabbnak)Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
veterán
どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
HollyBoni
veterán
Én tesómét használtam két hétig, szerintem király cucc, mindent jól csinált. Elvileg mutatja milyen fokozatban vagy, de ez azon a bicón nem nagyon működött, nem tudom mi kell hozzá. Na meg direkt flightdeck fékváltokarban oldalt volt két gomb ami működött vele, az zsír volt.
[ Szerkesztve ]
-
gergo5991
őstag
én ilyen célra a telefonom használom, gps bekapcs, sports trackert is, és irja mennyivel is megyek útközben, már csak egy tartót kéne beszerezni a telefonra amivel ráerősítem a bicajra.
-
-
HollyBoni
veterán
válasz gergo5991 #22616 üzenetére
Én annyira nem szeretem, mivel egyik program sem mutatja elég folyamatosan hogy mennyivel mész mint egy kilóméteróra. Na meg nagyobb is, de átlag mérésre jó, főleg sports tracker ahol vissza tudod nézni hol mennyivel mentél.
(#22617) Tüzi: Viszont ezt nem értem, honnan tudja az óra te milyen fokozatban vagy?
-
Goblin12
őstag
Sziasztok,
végre sikerült megcsinálni a hátsó kereket, nem kotyog forog sőt száguld ahogy annak kell
De sajnos jött egy újabb gond, vagy gyárilag elcseszett dolog, vagy user fail.
Sorry a rossz minőségért a lényeg látható
Mint látni a kép 1-en a tárcsafék rögzítő adaptere ha így hívják rohadtúl közel van a tárcsához, de ez még talán nem probléma mert nem ér hozzá, a kép2 az oda tartott fékkel annyi a gond, hogy a hülye csavar amit adtak hozzá annak az alátétje pont hozzá ér a tárcsához és folyamatosan súrlódik vele, azt az alatétet leszedem a francba vagy levágok belőle, akkor az a gond megoldva, de azzal mit tudok kezdeni, hogy maga a pofa is érintkezik a tácsával?
Mert ügye hiába van eltolási lehetőség magán a féken, hogy rögzíthessem az adapterhez, ha nem tudom kijjebb húzni mert már nincs hova.
Próbáltam már azt a távolságtartó anyát kicsit kijjebb tekerni, és úgy berakni a kereket, de nem tekerhetem a végletekig, mert nem marad tengelyből semennyi, hogy benne maradjon a vázban.
Esetleg valami 5let hogyan tudnám megcsinálni, hogy ne érintkezzenek egymással?
Van még türelmem vele szórakozni, csak kifogyok a lehetőségekből.Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Mewryck
tag
válasz Goblin12 #22619 üzenetére
hali
konusz és kontraanya között mi az a hézag?annak nagyon nemkéne ottlennie...(képen zöld körrel jelezve)
mindkét oldalt a kontraanyátol a tengelyvégig ugyan annyinak kell lennie a távolságnak!a 2. képen jobban látni(bár lehet,hogy csak rossz szögben van fényképezve) a tárcsának és az adapternek párhuzamosan kellene állnia,nállad viszont szöget zár be,nem is akármilyet
ha sikerült beállítani/összekontrázni mindkét oldalt(kerék szépen forog,kontraanyátol ugyanannyi a távolságra van mindkét tengelyvég),akkor kerék be a vázba,állítsd kétkerékre és úgy rögzítsd a kereket a gyorszárral!(lehet,hogy ez a ferdeség oka-a tengely nem fekszik be rendesen a papucsba),aztán nézd meg mi a helyzet a fékkel
üdv
...és úgy akarom élni az életemet, ahogy megálmodtam, nem pedig úgy, ahogy mások elvárják...
-
Goblin12
őstag
válasz Mewryck #22623 üzenetére
Üdv,
pontosan ahogy mondod, úgy állítottam be legelőször, de ha azt úgy hagyom, akkor pontosan az tőrténik, hogy a váz túlságosan behajlik, és a tárcsa nem lesz párhuzamos a pofákhoz, hanem kegyetlen szöget zár. azért tekertem ki azt a kontra anyát, hogy azt a túlságos behajtást kiküszöböljem vele, de még így is behajlik és súrlódik a tárcsa, és magát a féket nem tudom akkora szögben eltekerni, hogy párhuzamos legyen. Mert nincs hely hova tekerni.
Teljesen értem amit mondtál, csak ez szinte itt kivitelezhetetlen, de nem adom fel. Vissza megyek az eredeti állapotba ahogy írtad és megnézem újra mi a helyzet, de gyanítom semmi jó.
Az első kereket pöpecűl belehetett lőni pont úgy ahogy leírtad, az is sikerült is, csak a hátsóval van a baj.
gergo5991: Köszi sokat segítettél.
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
válasz syberia #22610 üzenetére
Ugye hogy jó, nekem is nagyon tettszik, bár még végsebességet nem mertem mérni .
Ezzel szerencsés esetben (140cm) a vázat és az első kereket tudom lecsukni, szerencsétlenebben pedig szimplán a kereket. De imbuszkulccsal rögzíthető gyors száron gondolkodom, akkor nem lopják ki a kerekeket, vagyis lényegesen nehezebb lenne egy átlag tolvajnak. Bár a Security-nál több bringa/motor áll, és be is van kamerázva, tehát nem hiszem hogy történne valami gebasz. Máshol meg nem hagyom ott. U lakat kiesik, túl nagy, és körülményes, ha meg lábbal rásegít, 5 perc alatt levágja. Esetleg ha mégis lenne negatívum biztos hogy bevinném az öltözőbe, leláncolnám, és mindenki bekaphatja.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
sanzi89
addikt
válasz Goblin12 #22624 üzenetére
A hátsó keréknél a két kontraanya milyen távolságra van egymástól? 135mm-nek kellene lennie? Tolómérővel pontosan meg tudod mérni, hogy mekkora távolság van a két kontraanya külső oldala között. Lehet azért kell túlságosan összehúzni a vázat, és az generálja az egész problémát, hogy a villasaru távolság kevesebb, mint aminek lennie kell.
[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
syberia
veterán
válasz Tothgera30 #22625 üzenetére
A nyeregszár bilincs is imbuszra jár a bringámon, oda is lett a gyári nyergem amúgy cserélni akartam de a k*cs*g vitte magával a nyeregtáskám és a villogóm adapterét is. Én a bringa értékének a függvényében költenék a védelmére, egy minőségibb U-nak neki sem kezdenek ha azt látják hogy többi bringa milyen szarul van lezárva: sodrony-spirál, gerinclakatok még többségben vannak.
-
syberia
veterán
válasz Tothgera30 #22603 üzenetére
Erre ápgrédelném a láncot, mert ez már edzett acél, legalább 8mm ajánlatos hogy ne vagdossák
-
-
-
zsolt19900
őstag
térdvédő protektorból mit ajánlotok? ami azért véd is és nem is elrugaszkodott a földtől árban?
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
Boonen007
őstag
Sziasztok!
Adott egy Campagnolo Veloce 2013 10-es hajtókar ami ugye még Power Torque. Szeretném leszedni ezt a hajtókart a videón látható módon (vagy bármilyen működő megoldással), de a csapágy lehúzó nem bírja lehúzni, a karmok hamarabb lepattannak róla mint megmozdulna a hajtókar. Tehát a gond az, hogy nem jön le. Ez ennél a Power Torque megoldásnál nem ritka. Athena 11-es szettnél is hallottam hasonló gondról. Hasonló tapasztalattal rendelkező ember ötletét várnám a megoldásra.
Köszi!
-
evo87
őstag
Sziasztok!
Szeretnék új V-féket venni, a vázamon és a jelenlegi villán nincs hely tárcsafék számára és arra, amire használom, elégségesnek érzek egy jó V-féket.
Avid FR-5 fékkarokhoz, illetve cserélhető betétes Brakco pofákhoz szeretnék egy jó féktestet választani. Melyiket ajánljátok? Eddig ezekkel szemeztem.
esetleg
iPhone 13 Pro 128GB / MacBook Air M2/ Seiko Samurai / Fujifilm X-T30 / Mazda RX-8
-
Mewryck
tag
válasz Goblin12 #22624 üzenetére
hali
ahogy irták előttem,villasaru távolságnak 135 mm-nek kell lennie(két villasaru belső távolsga=két kontraanya külső laptávolsága),ezt jó volna lemérni,esetedben mekkora,eltérés esetén kompenzálni kell a megfelelő irányba,hogy a kerék középen maradjon
ha az eredeti állapot után is fennáll ez a probléma és megvan a megfelelő sarutávolság,akkor valószínű,hogy utómunkálni kell a tárcsafékszemeket,de ezt már bicajboltban érdemes csináltatni
üdv
...és úgy akarom élni az életemet, ahogy megálmodtam, nem pedig úgy, ahogy mások elvárják...
-
evo87
őstag
válasz ígyvanferi #22635 üzenetére
Gondolom legfőképpen merevségben. Egy nagyobb fékezésnél a féktest kéttámaszú tartóként működik, amit a közepén erővel terhelsz meg, s ahogy a rudak szoktak, kihajlik.
Másodsorban pedig tömeg, tartósság, pontosság.
iPhone 13 Pro 128GB / MacBook Air M2/ Seiko Samurai / Fujifilm X-T30 / Mazda RX-8
-
Goblin12
őstag
válasz Mewryck #22637 üzenetére
Üdv,
most már nem adom fel, itt vannak a kért adatok:
a két villa sarú belső távolsága 134mm
két kontraanya külső laptávolsága rendes beállítás során 134mm ez a két érték passzol.A hézag amit előbb linkeltem kép már nincs úgy állítottam be ahogy írtad/írtátok.
Most más a probléma most az a probléma, hogy amire rögzítem magát a féket, az az adapter belelóg magába a tárcsába!!!! És ezzel semmit nem tudok tenni. Ha kell levideózom és feltöltöm.
Mind két oldalt marad a tengelyen 6-6mm a kerék középen, ha így berakom a helyére, a féket tartó adapter nem csak, hogy hozzá ér a tárcsához be is hajlítja azt.
Válaszként mindjárt rakok képet.
-
Goblin12
őstag
válasz Goblin12 #22640 üzenetére
A képek:
Ezért is csináltam az előbb, hogy kitekertem azt a kontra anyát azzal feltudtam rakni a féket, csak hozzá ért a pofa a tárcsához, de mint látom itt sokkal több probléma van.
sanzi89 Üdv, köszi neked is a segítséget, sajnos azok az értékek egy be passzolnak itt inkább magát a féket tervezték /szerintem/ nagyon de nagyon rosszul, vagy tényleg én csinálok valami kegyetlen szarul. Lassan tényleg fogom levideózom megmutatom az értékeket is, tényleg nem tudom mit csinálok rosszul, de nem akarom feladni, ahhoz drága gép volt.
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
válasz syberia #22628 üzenetére
Olyat nézegettem, de aztán sehol sem kaptam, így lemondtam róla. Amit vettem, az is hegesztett, erősített, rozsdamentes kivitel, tehát nehéz elvágni. De elsősorban nem a láncot vágják, hanem a lakatot. Láncot feszíteni kell, vagy több helyen vágni hogy kiszedjék, az meg időigényes.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Mewryck
tag
válasz Goblin12 #22641 üzenetére
no para!
újként vetted a bringát?
annyit még megtehetsz,hogy próba képpen mindkét oldalra a tengelyre felteszel 1-1 db 1mm-es alátétet a váz és a kontraanya közé,aztán nézd meg,hogy az adapternél mi a helyzet,megfelelő távolság esetén fékfelrakás és beállítás(a ferdeség valószínűleg megmarad,csak remélhetőleg nem akkora és a fékállítással tudod kompenzálni pl Avid esetén,más féknél nem biztos),viszont ebben az esetben a váltón is után kell állítani!
az igazi megoldás az lenne,ha szervízben is ránéznének (esetleg ahol vetted) szerszámmal,hogy minden stimmel-e és ha kell utánnaigazítani-az én gyanum,hogy a tárcsafékszemek adapter felőli oldalát utómunkálni kell,elő szokott fordulni drágább vázaknál is...
-
_seth_
veterán
Avid SD5-höz nekem FR5-ös fékkar volt, a V féket azóta avid bb5-ös tárcsára cseréltem de azok a v fékek nagyon jók, nem is dobtam el, ment fel párom montijára, nagyon merev, volt olcsóbb V fékem is korábban de nem volt olyan határozott a fékezés azzal mint az sd5-tel.
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Goblin12
őstag
válasz Goblin12 #22644 üzenetére
Helyzet jelentés, ahogy nézem, FH-M475-ös agyam van hátul és ha jól látom a PDF-ben, a hervisben vagy nem tudom hol, de a 3 darab seal ring 7-es számmal van jelölve az hiányzik/lenyúlták.1 darab van belőle és az 5-ös számmal jelzett 0,5 mm vastag anya is hiányzik, az sincs rajta. Szóval így már össze jön a hiányzó alkatrészek száma. Agyam eldobom.
Találtam itthon valami alátétet azt pont betudtam passzentani, meg eltoltam a kereket 2mm-rel így valamivel jobb a forgás, de még mindig rohadtúl fogja a fék. . .
Nem tudom mit tudnék még csinálni vele.
[ Szerkesztve ]
-
superecneB
őstag
A deore szerintem nem éri meg a felárat. Az SD5 jó kis fék, nekem SD7 van a másik bringámon, nincs rá panaszom. A tektroval nincs tapasztalatom, csak a régebbi modellekkel amiket a Konákra raktak. Azok mondjuk nem voltak rosszak szerintem. De már nem emlékszem az milyen szint volt.
-
XmoD
senior tag
Nemrég volt róla szó Randonneur
-
TripleB
senior tag
Megérkezett az Endura Mullet fotokromatikus szemüvegem. Kíváncsi leszek, hogy beválik-e...
[ Szerkesztve ]
"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"
-
Rottweiler89
senior tag
Hali!
Nekem is tudnátok segíteni a tegnap említett témával kapcsolatosan?[ Szerkesztve ]
DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest