Új hozzászólás Aktív témák
-
VINIKOR
senior tag
Chip magazinhoz melyik Kaspersky víruskereső adják? A teljes internet security-t amiben van tűzfal, kémprogramkereső is vagy csak a szimpla vírusvédelmet?
-
bullseye
addikt
válasz
bandita001
üzenetére
nemtom mit akart... majd ha megírja korrekten, biztos válasz is lesz rá...
ha meg megint csak szórakozik, akkor ban...
-
bandita001
tag
?

-
bullseye
addikt
válasz
AntiTalent
üzenetére
ez a teszt a 7es számukban volt benne, és az IsoBuster 1.8.0.8. nyerte.
a szám amúgy megrendelhető az itmediabolt.hu-n -
AntiTalent
csendes tag
Sziasztok,
egy egyszerű kérdésem lenne (CHIP olvasóknak legalábbis az
Egy-két hónapja belelapozva, mintha láttam volna az egyik magazinban olyan cikket, ami a régi, otthon írt cd lemezek olvashatóságával/mentésével foglalkozott. Tényleg volt ilyen vagy csak a fantáziám mondatja velem, mert szeretném ha lenne?
Ha volt, meg tudnátok mondani, melyik szám volt és esetleg hogyan lehet beszerezni visszamenőleg? Ha nincs, olyan progit ill. tippet is szívesen veszek, ami témába vág.
Köszi előre is!
AntiTalent -
bullseye
addikt
na de ebben benn van az is (azonkívül, hogy Tualatin rulez meg hasonlók), hogy a jó öreg 4200 grafikailag annyira elmaradott már (bár a 9600 is csak 2.0), hogy a leginkább számításigényes feladatokat nem is tudja végrehajtani, így átugorja

ez egyrészt jó, mert ha a játék jó, lehet vele játszani, másrészt összehasonlítva egy maxgraf képet valami játékoldalról egy képernyőmentéssel rögtön látszik a veszteség is... -
Fáraó
őstag
Csak mondom hogy az NfS MW nálam 1024X768-ban jól futott (kb. 25-30 fps, majdnem minden Hi-on). 1.2@1.5 PIII Cel., 512MB SD RAM(100@125 MHz), GF4 Ti4200 64MB gépem van. A tiéd sokkal erősebb, simán kellene rajta mennie/szaladnia. Azt hallottam hogy az ATI kártyákon futó NfS MW az árnyékolást ált. elbaltázza, azt talán érdemes kikapcsolni.
Sztem is tedd újra a rendszert, XP alá inkább ntfs érdemes (ez szubjektív vélemény). Az új Catalyst tedd fel inkább sztem is. A pontos telepítés és beállítás a lényeg. Tűzfal és antivírus van telepítve? Nézd meg a DirectX-et és a hátteret mi fut benne.
Ezen a régi vason a Doom3-is ment 800X600 Med-ben. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
bullseye
addikt
hát ha nem tudsz eljutni a catalyst centerig, akkor bajban vagy, mert nekem meg NVIDA van, úgyhogy nem tudo leírni a lépéseket

de ott kell megnézni, nincs-e antialiasing beállítva kötelezően 2-4-re véletlenül. aztán meg a programban az advancedben (régi jó autofelismerés nincs benne?) nem mindent le, hanem alapbeállítások, és onnan végiggondolva mi mennyit ehet... -
bullseye
addikt
ntfs
és nem muszáj újrarakni, de azért évente kb. érdemes... viszont a sebességen nem fog akkorát lökni valszeg. ahhoz a VGA beállításokkal kell babrálni
ata-sata hááát, mostani saták már jobban bírják a folyamatos átvitelt is, de emiatt cserélni fölös. vagy akkor már RAID 0-ra kell
-
hóz
csendes tag
Hali!
A biosban 200mhz az alapbeáll procihoz,de 1x felhúztam 250ig(2-3 naponta 10esével),de +csuklott,elem ki,visszaáll 200ra,most 210en van!Szóval gyaluljam le a gépet?Most fat32 avinyó,a másik ntsf!Ha újrarakom a gépet ntsf v fat32 legyen a vinyó?
A havernál nemtom +nézni,mert most rakott össze 1 komoly gépet!
A vinyóm ata-s(mindkettő),sata-val lehet h 1 kicsit jobb lenne(gyorsabb a játék alatt)?
Köszke -
bullseye
addikt
ez nagyjából stimmel, ha húzás nélküli. esetleg 1800-ra felmehetne új, szépen összehangolt rendszerrel, de amúgy rendben. ha tudjátok, nézzétek meg haverodnál is... elméletileg kevesebb lesz a CPU miatt is egy kicsit, meg a valamivel lassabb VGA miatt is.
lehet, hogy NFSben bekapcsoltál valami erősebb képjavító eljárást (esetleg a driverben nem program szerint van megadva, hanem fix értékre), és az lassította be? -
hóz
csendes tag
Game tests 3d mark score:1723
gt1-return to prxycon 7,9fps
gt2-firefly forest 5,4 fps
gt3-canyon flight 7,8 fps
CPU tests Cpu score 3016
cpu test 1 1,6 fps
cpu test 2 2,6 fps
a többi: N/A
Rem yot küldök!!!!!!!!!!3dm 05-tel futtattam!!!!!!!!!!
Köszke
ui: most már értem h mié nem
[Szerkesztve] -
bullseye
addikt
azért nem lehet, mert a 200MHZ a 400-as RAM megfelelő sebessége az számít effektív 400nak a DDR miatt. vgyis ha felhúznád 100%-kal túlpörgetnéd... (mondjuk a gép egyéb részei se igazán bírnák...)
3Dt küldted, de nekem nincs fent, úgyhogy elg rejtjelezett, egy sima eredményt nem tudnál:
3D05/06 default futás XXX pont/xxx pont? -
hóz
csendes tag
Hello!
Köszke az infokat,a giga oldaláról letöltöttem a legfrissebb biost + chipsetet(h ez nekem mé nem jutott eszeme)!Emilben elküldtem neked a kért 3dmark eredményt(rem jót),a gép felismer mindent bootoláskor!
Köszönöm a segítséget,az eddigit és a jövőbelit is!!!!!!!!!!!
Üdv:hóz -
bullseye
addikt
izé, először is a Gigabyte oldalán elméletileg ingyér letölthető a legfrisebb BIOS
de érdemes egnézni, mit javít, lehet, hogy nincs nagy szükség rá. nála lehet, hogy akad egyéb driver is pl. chipkészlethez.
a 200MHz rendben, ne is próbáld 400ra emelni, mert elsütheted a memóriát
nahát, duron még ilyen jól bírja? nem semmi... de azt is meg kéne nézni, hogy melyikőtöknél mi dolgozgat közben a háttérben, mert a géped elméletileg midnenben jobb, azaz valaminek el kell zabálnia az erőforrásait, ha a játék rosszabbúl megy (és a haverod gépe nincs túlhajtva nagyon, vagy nem egy finomhangolózseni, aki a maxot kihozza a driverekből)
mindenesetre mehetnél egy 3DMark 2005/2006 előre beállítottat, hogy lássam az eredményekből, mekkora a gáz, meg hogy miket ír ki bootoláskor a gép, felismeri a Sempront, stb. -
hóz
csendes tag
Hali skacok!
Lenne 1 problémám,amire remélem Ti tudtok +odást!
Íme:munkatársamtól kölcsönkértem a nfs:mw-ot (eredeti),felraktam,beállítottam a dolgokat,és elkezdtem játszani!A baj ott kezdődött,h szaggatott mint a dög 1024x768-on,levettem
800x600-ra,szintén zenész volt(itt már lehúztam mindent a minimumra),majd 640x480-on normálisan ment!
A gépem:gigabyte k8ns alaplap,9600xt 256mb vidikari,2db 512mb 400mhz ram,sempron 2800+ proci,winxp pro,350w táp!
Munkatársamnál 800x600-on simán fut,neki 1,2 -es duron? procija van,9550 256mb vidkari.2db 512mb 333mhz-es rammal!
Gondoltam frissítem a vkarii drivert,de ami nekem fenn van,annál nagyobbat senki sem ajánl,mert áll nem vmi jo(kb 2 hónapos),próbáltam bios-t frisseni,de a bios gyártója csak30dollárért hajlandó +szabadulni tőle(rohadjon +),próbáltam chipkészletet is frisseni(nforce3 250),de azt akarja h töröljem a mostanit(azt se tom hova rakta az instaláláskor a gép),majd telepítsem az újat!
Home everest-el +néztem a gépet,a ramokat csak 200mhz-nak ismeri felKérdéseim a köetkezők lennének:vhol be lehet állni a ram mhz-ét?
Most a gépem ilyen fos,v csak béna vaok?
lehet vhogy felhúzni az egészet h norm működjön?
A válaszokat elöre is köszönöm,sry ha naon bénaságokat kérdezek,de nem tom hol és mi a bibi!
köszönettel: hóz,a nagy varázsló
-
bullseye
addikt
válasz
lezerkard
üzenetére
mivel lazán beírtad a fájlcserét, így nyilván szabadon tölthető/továbbítható anyagról van szó, így először megnézném a youtube-on, hátha van ott fent rosszabb minőségben de teljes...
ha nincs, akkor meg ajánlom a divfix nevű progit, ami hibás hiányos fájlokat tud kipofozni valamennyire. az eredméyn néha igen csúnya, de legalább lejátszható... -
lezerkard
csendes tag
Helló!
Mivel itt témától függetlenűl lehet kérdezni így kérdezek. Nos:
Egy fájlcserélgetővel leszedtem egy videót, de sajna pont az elejét nem hajlandó leszedni.
Hogy tudnám megvágni azt a videót, hogy az elejét figyelmenkívűl hagya és megtudjam nézni. Milyen progi kéne hozzá? Ha gondoljátok kűldjetek át másik fórumba. Csak nem volt jobb ötletem azért írtam ide. Aki tud segítsen. Várom válaszát. -
GYÍK
újonc
Sziasztok ez lenne a kérdésem valaki el tudná mondani hogy mien sorrendben kell bekötni a LAN kábelt a csatlakozóba? ha mondasz egy link-et azis jó lenne csak léci segiccsetek
-
JOINT72
csendes tag
A CHIP Magazin 2005-ös számaiból nem készül CD archívum, PDF-ben? A PC World magazinnál van ilyen. Jó lenne ha itt is lenne, mert megvenném.
Várható-e, hogy az újság weblapkészítési sorozatot indít valamelyik WYSIWYG program alapján? Engem ez érdekelne a legjobban és kapásból előfizetnék ha indulna.
Ha volt korábban akkor mikor? Utólag megvenném azokat a számokat.
Kösz a választ! -
skater
csendes tag
Nem tudjátok, hogy az Internet Explorerben hol lehet bekapcsolni a JAVA-t?
-
wolffy
aktív tag
Nagyon zsíír!
Ti vagytok a legjobbak! Én még egyszer sem bántam meg, hogy kb. 2 éve a ti olvasótábortokhoz csatlakoztam. (Bevallom előtte 98-tól PC World-ös voltam. Na ők nem lennének hajlandóak az archív lemezt így adni, de igazából nem is érdekel, nekem a Chip keee.
) Megyek azt veszek egyet. -
akofola
újonc
Szosztok!
Egy apró hangszóró, egy gombelem és egy picike chip, amibe gyárilag és felülírhatatlanul csak a zene van beleégetve. Kínai termék, de tud - e valaki nálunk
is készíteni ilyet? -
nagyferi
csendes tag
Nem vagyok rendszeres CHIP magazin olvaso, igy hat nem tudok minden tesztrol ami megjelent az ujsagban, netan tudja valaki hogy teszteltek-e mar a nav4all -t? Es ha igen milyen ertekelest ert el?
-
wolffy
aktív tag
Láttam, hogy ha előfizetek egy évre a Chip-re, archív CD-t kapok ajándékba az előző év magazinjainak tartalmával. Ez tök jó, mert a kiolvasott ujságok így kisebb helyet foglalnak. A kérdésem az lenne, hogy valami módon megvásárolható-e az archív CD? Én minden hónapban újságosnál szoktam megvenni a magazint, mert így nekem jobb mint egyszerre kifizetni egy évre, viszont az archív CD az tök jó volna. Köszi a választ!
-
nagyferi
csendes tag
Csak kivancsisagbol...tudja valaki hogy milyen szekhelyu a nav4all?
-
zeli
aktív tag
Hellótok!
Az lenne a kérdésem, hogy a CHIP 2006/januári számában (tudom régi
) volt egy USB kulcsos rész(88. oldal)..ott írta, hogy fel lehet rakni az USB-kulcsra a Windows CE-t..
azt írja, hogy ''Másoljuk be a CHIP lemezmellékletéről a Windows CE 5.0 Device Emulatort''. na ezt nem találtam a lemezmellékleten...ez hogy lehet? ha valaki tuggya lécci írja meg a választ! -
bullseye
addikt
teljes verzió, mert a funkcionalitása teljes... a trial nem mindíg (pl. adatmentő progiknál olyan a trial, hogy megtalálja az összes fájlt, de egy sem menthető le... korábban voltak olyan videovágó progik, amiknek 1-2 elitebb lehetősége volt letiltva)
de oda is szoktuk írni, hogy hány napos tejes verzió
ami meg teljesen szabad préda, az az ''időkorlát nélküli teljes verzió''
pl. a Kaspersky-re nem írjuk ki utóbbit, mert csak 30 napos, igaz, minden hónapban adunk egy újabbat a laphoz, tehát mondjuk egy előfizetőnek annak számíthat, de akkor is időlimites... -
skera
tag
Nekem annyi kérdésem volna az újsággal kapcsolatban, hogy az ilyen 30 napig teljes értékű programokat miért nevezik teljes értékűnek? Ugyanis a korlátokkal rendelkező programokat TRIAL-nak, próbaverziónak nevezik. És az nem teljes értékű. Szerintem ez kissé megtévesztő. Természetesen ez a téves megnevezés nem csak eme újságnál tapasztalható...
-
wolffy
aktív tag
Azzal a kis béna kérdéssel fordulok hozzátok, hogy a Chip Smart (CD melléklet nélküli magazin) megvásárolható újságárusnál is, vagy csak előfizethető? Köszi!
-
pg012345
senior tag
hali valaki véletnen nem tudja hogy hogyan kell feltölteni egy zenét a netre úgy ahogy pl képfeltöltésen a képeket
[Szerkesztve] -
longwild
aktív tag
Sziasztok!
Nemreg olvastam a chip ujsagban egy olyan programrol, amellyel jelszoval korlatozhatjuk a gep mukodeset SOT! meg a gep elindulasat is. A progi annyira okos volt h a win ujratelepitesevel sem lehetett megkerulni, mert ahhoz is a jelszot kerte.
Nos az a baj h sem a progi nevet, sem azt h melyik chipben olvashattam. kb 2005/juliusig visszamenoleg vmelyikben volt de mar nem talalom
-
cob13
újonc
Sziasztok !
Most először vásároltam chip magazint, s felmerült bennem egy nagy kérdés a cd melléklettel kapcsolatban.
Sokadik próbálkozásra sem találom a teljes verzijós programok cd kulcsát , sem az újságban sem a cd-n.
Ha valaki tud segíteni azt nagyon jónéven venném.
Köszönöm. -
r7ar7a
újonc
Ha valaki tud olyan Chip-CD mellékletről amire fel van
rakva Delphi az írjon vissza ha lehet. -
smske
újonc
Sziasztok!
Valaki árulja már el nemkem, hogy mine a rövidítése a thx. Tudom, hogy a megköszönésnek valamilyen formája, de mégis mit jelent pontosan?
-
wolffy
aktív tag
Sziasztok!
Van egy kérdésem a Chip-pel kapcsolatban, amire szeretnék választ kapni. Láttam, hogy újfent három féle konstrukcióban lehet előfizetni a Chip-re (DVD-s, CD-s, lemezmelléklet nélküli). A helyzet az, hogy nekem bőven elég a magazin is, mert a lemezeknek nem veszem igazán nagy hasznát. A kérdésem pedig, hogy újságárusnál is meg tudom-e vásárolni a Chip Smart-ot, vagyis a lemezmelléklet nélküli kiadást?
Köszi! -
A CHIP-ben mostanában jelennek meg olyan felhasználói programok (természetesen a CD/DVD mellékleten), melyek exkluzívak? Pl csak itt megjelenő Partition Magic teljes (régebbi) verzió, vagy bármi más. Ha igen, a mostaniban milyen progi?
2. kérdés: Mi ez a Chip Magazin online felirat a Prohardver felirat alatt? -
kobak512
csendes tag
Hi!!!
2005.05.10-én gépet készülök venni max. 170000ft-ból.Csak van egy kis gond ''nem tudom,, mit is tartalmazzon. Van egy halvány elképzelésem mégpedig ez volna:
Abit av8(socket 939) 27695ft
AMD Athlon 64 3000+ (socket 939) 39344ft
DDR 512 /400Mhz /samsung/ 12475ft
Abit rx 600 Pro 256Mb HDTV 22375ft ????????
Seagate 200Gb 7200rpm 8Mb 28580ft
Ház + Tápegység ??????????? (A ház kinézete nem lényeg)
Ha valaki jobb konfot tudna ennyi keretből kihozni, ki tudná egészíteni az én elképzelésemet, vagy megváltoztatná egyes részeit az a valaki KÉREM ossza meg velem is!!!!!!!!!!!!!!!! Egyépként játékra kéne.
Ui:Előre is köszönöm. -
wolffy
aktív tag
Nos a Case még nem válaszolt az email-emre, de azért reménykedem...
Hanem van itt más is, ami miatt szintén nem akartam új topicot nyitni, ezért gondoltam beírom ide. Szerintem tök jó dolog, hogy a Chip-ben hónapról-hónapra benne van a Kaspersky Antivirus. Nekem nagyon jó ötletnek tűnik, s bízom benne, hogy a jövőben is mindig így lesz. Egyrészt szeretem ezt a vírusirtót, másrészt ugye nem kell érte plusz összegeket kifizetni.
A lényeg azonban az, hogy én nem találtam a Kaspersky weboldalán nyelvi csomagot a programhoz. Azt szeretném megtudni, hogy tényleg én vagyok béna, vagy egyáltalán nem létezik hozzá. Szeretném magyarosítani a virusírtót. Van rá lehetőség? -
wolffy
aktív tag
Sziasztok!
Bocsi, nem akartam új topikot nyitni egy hülye kérdéssel, ezért gondoltam beírok ide. Szóval van nekem egy TEAC DV-516D DVD olvasóm. Van neki egy törtfehér színű előlapja és mivel a számítógép házát cserélem, ezt az előlapot is szeretném hasonló, azaz fekete színűre cserélni.
A probléma ott kezdődik, hogy nem tudom Magyarországon kihez fordulhatnék ilyen problémával. Nem tudom ki a hivatalos forgalmazó. Egyáltalán beszerezhető-e ilyen gyári alkatrész.
Bízom benne, hogy esetleg nektek a Chip íróinak van kapcsolatotok, ha más nem korábbi (TEAC) tesztelnivalók beszerzése során. Előre is köszi a válaszokat, bízom benne, hogy valahonnan végre sikerül kerítenem.
-
-
firefighter
csendes tag
Hali nekem lenne egy olyan kérdésem hogy Ulead DVD Movie FActory 3.5-el konvertáltam át egy avi filet dvd formátumba. A menü minden teljesen frankón mükszik. A hang az ami nincs pedig készített audio ts mappát is de abba viszont nincs benne semmi. Hogy lehet ez vki segítsen.
VAgy ha esetleg tudtok ajánljatok egy konvertálo progit.
Válaszotokat előre is köszi. -
QuarK
senior tag
Nah köcce

Egyébként eléggé elgondolkodtatott az eset; meg persze ment a mutogatás is a két újság közt (kb. ahhoz tudtam volna hasonlítani, mint amit néha a tel. szolgáltatók tesznek reklámjaikban); de aztán nem tudtam nyomon követni az eseményeket, ti. nagybátyám szerezte be a lapokat, csak egy ideje nem engedheti meg magának ezt a kiadást, én szintúgy. Azért tervezem, hogyha jövőre átnyergelem progtervre, akkor ismét elmélyedek majd a magazinban
-
bullseye
addikt
az emlékeid tökéletesek (ilyenkor kicsit elpiroluk, meg úgy érzem mégis van értelme néha akkorákat szívni a melóval), csak kimaradtál pár felvonásból a kis kelet-európai tragikomédiánkból...
A régi HW rovatból először kiszált Rixer Gyuri és én. Gale a PCGben reformálta a hardware rovatot, majd kissé visszavonult a technokráciától, de írogat még szerencsére. A stafétabotot Csábi Józsi vette át (talán szintén ismerős név), aki azóta is HW rovatvez és mellékállásban bölcselkedő. Én a CHIP hardware rovattal bíbelődöm, amiben néhány hónapja igen nagy segítségemre van Erdős Márton is. Úgyhogy a HW csapat tulképp egyben van, csak már másutt..
-
QuarK
senior tag
Most nézem, hogy van Chip section...
De egy vmit nem értek: bullseye néven futsz, és asszem anno, még a szakadás előtt Győri Ferenc-nek volt gépösszerakó rovata, és persze sok más hardver cikket is írt; neki volt bullseye e-mail címe. Ha jól tudom, a PCM a régi szerkesztői gárda, a Chip pedig Vogel átgyúrt kiadása, új gárdával... Most te lennél Gy.F., és a Chipnél leledzel, vagy csak nekem csúsztak szét az emlékeim
Ennyi lenne, nem oly fontos, csupán fúrja az oldalam 
[Szerkesztve] -
bullseye
addikt
hát itten a képernyő felőled jobb oldalán van egy lista azokról a topikokról, amiben hozzászóltál, ott egy click és már nézheted is. Másrészt meg fölötte beállítható, ha adott téma bővüléséről kérsz-e értesítést. Asszem ennyi.
-
sokadikLaci
csendes tag
hogyx tom megnézni hogy irtak e vissza az előző kérdésemre??????????????????????????????????????????????
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Garmin Fenix 8 sapphire amoled 47mm Navigate(!), számla, garancia.
- Érintős ! ThinkPad X1 Carbon Gen11 - 14"iPS 100% sRGB, i5-1335u, 16 / 256 SSD NVMe SZLA +GARANCIA
- Telefotó objektív mobiltelefonhoz (G-Series - Super Telephoto 240mm)
- Tekkusai Singularity Founder's Edition glass Mousepad
- Magyar vilbil ! HP EliteBook 640 G9 14"iPS FHD, Iris Xe, i5-1235U, 16 / 256 NVMe SSD +SZLA +GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- HÚSVÉTI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Panasonic TOUGHBOOK FZ-55 MK2
- iPhone X 64GB 100% (3hónap Garancia)
- Dell Latitude 5490 14",HD,i5-7300U,8GB,256GB SSD,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ezen a régi vason a Doom3-is ment 800X600 Med-ben.

Ti vagytok a legjobbak! Én még egyszer sem bántam meg, hogy kb. 2 éve a ti olvasótábortokhoz csatlakoztam. (Bevallom előtte 98-tól PC World-ös voltam. Na ők nem lennének hajlandóak az archív lemezt így adni, de igazából nem is érdekel, nekem a Chip keee.

Ennyi lenne, nem oly fontos, csupán fúrja az oldalam