Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- OLED TV topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali processzoros kérdések órája
- 500 Hz-es QD-OLED panelen dolgozik a Samsung
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Monitor hiba topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tag
válasz mdav88 #73970 üzenetére
Nagy érdeklődéssel olvasom ezt a témát, és bevallom, picit úgy vagyok vele, mint székely bácsi a zsiráffal: nézi, nézi, még mindig nézi, aztán megszólal: "Ilyen állat mánpedig nincsen."
Néhány tény: az alunak, réznek elég jó a hővezető képessége, azaz ha valahol meleg lesz (pl. bojlerfal fűtésnél), akkor gyakorlatilag az egész átmelegszik gyorsan és közel azonos hőfokra, hacsak valahol nem hűti valami. A vízben leginkább áramlással terjed a hő, a hővezetése elég rossz, szóval a bojlerben melegítéskor áramlik a víz, keveredik, és kb. azonos hőfok lesz mindenütt. (Persze, ha lenne olyan fura megoldás, hogy rossz hővezető tartály, és a tetején van a fűtés, akkor nem nagyon alakul ki áramlás, hisz fölül van a kevésbé sűrű közeg.)
...ettől persze még létezik a zsiráf... Csak olyasmire tudok gondolni, hogy a hőmérséklet érzékelő környezetéből "szökik" a hő lényeges része, vagy nagyon rossz hatásfokkal jut a megtermelt hő az érzékelő környezetébe.
Persze a megoldás szerintem elég komoly matekkal tudna kijönni, lehet, a próbálgatás pl. az érzékelő elhelyezésében - ha ebben van játéktér- gyorsabban vezet elfogadható eredményre.
Mindenesetre az, hogy egy PID-elt gépen ki kelljen szellőztetni a fölösleges hőt, nekem azt sűgja, hogy valaminek másképp kéne lenni,BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest