- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Dell notebook topic
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Milyen monitort vegyek?
- Projektor topic
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
mdav88 #73970 üzenetére
Nagy érdeklődéssel olvasom ezt a témát, és bevallom, picit úgy vagyok vele, mint székely bácsi a zsiráffal: nézi, nézi, még mindig nézi, aztán megszólal: "Ilyen állat mánpedig nincsen."
Néhány tény: az alunak, réznek elég jó a hővezető képessége, azaz ha valahol meleg lesz (pl. bojlerfal fűtésnél), akkor gyakorlatilag az egész átmelegszik gyorsan és közel azonos hőfokra, hacsak valahol nem hűti valami. A vízben leginkább áramlással terjed a hő, a hővezetése elég rossz, szóval a bojlerben melegítéskor áramlik a víz, keveredik, és kb. azonos hőfok lesz mindenütt. (Persze, ha lenne olyan fura megoldás, hogy rossz hővezető tartály, és a tetején van a fűtés, akkor nem nagyon alakul ki áramlás, hisz fölül van a kevésbé sűrű közeg.)
...ettől persze még létezik a zsiráf... Csak olyasmire tudok gondolni, hogy a hőmérséklet érzékelő környezetéből "szökik" a hő lényeges része, vagy nagyon rossz hatásfokkal jut a megtermelt hő az érzékelő környezetébe.
Persze a megoldás szerintem elég komoly matekkal tudna kijönni, lehet, a próbálgatás pl. az érzékelő elhelyezésében - ha ebben van játéktér- gyorsabban vezet elfogadható eredményre.
Mindenesetre az, hogy egy PID-elt gépen ki kelljen szellőztetni a fölösleges hőt, nekem azt sűgja, hogy valaminek másképp kéne lenni,
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Gitáros topic
- Nintendo Switch 2
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Bestbuy játékok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fűnyíró topik
- Dell notebook topic
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- További aktív témák...
- DJI Air 2s Fly More Combo drón szett (FMC) 3 akkuval, ND és NDP szűrőkkel - megkímélt állapot
- DJI NEO Fly More Combo (FMC) drón szett - garancia 2026.11.17-ig
- DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo RC Pro - drón szett újszerű állapotban - Garancia +Care Refresh
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, garancia, FPV RC 3, ND szűrők
- Xiaomi Yunmai Fascial masszázs pisztoly (Massage Gun)
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Gamer / irodai szék noblechairs EPIC bontatlan
- Quadro FX 570 eladó
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest