- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- 3D nyomtatás
Aktív témák
-
BTO
őstag
a splitternek az előre irányt is át kell engednie ami 450Mhz körül van!a chellonál.a szürö a 65Mhz-s az nem csak a tv felé véd az esetleges interferenciátol hanem a tv tunerböl kijövö esetleges zavaroktol védi a chellot.amugy a modem 120dB-ig képes adni és ott akad le.a motorola modemet lehet mérni a neten keresztül is az adott pc-rölami hozzá van kötve.
-
BTO
őstag
kábelen általában 3-4 vételi helyet lehet kiépiteni -chello val 1-üt- 1 lakásban.többvételi helyhez már erősitő kell.ha erősitőt használsz akkor a chello leágazást aztaz erősitő elől kell megoldani igy a tunerkártyának is.a tőbbi vételi helyet azt le kell szürőzni a chello védelmében.de te ne barkácsold meg mert a bolti néhány 100ft-os osztok szarok,eltolhatod a saját internetedet is és másokét is ha nincs megfelelően szürözve a tv vételi helyek.
-
gergokee
csendes tag
Még az a kérdésem hogy hol lehet kapni hpf-et , rákerestem, de egyedül vmi Herend-i cég frogalmazza...
-
gergokee
csendes tag
And gyere fel icq-ra és ott megbeszélhetünk mindent, én fenn vagyok mindig....és te meg vagy nekem :számom:324-363-175
-
gergokee
csendes tag
nincs a splitterben és megvettem az erősítőt.Na néha egyet zizeg a kép és ha internetezem akkotr folyamaotsan, ugyhogy asszem a hpf-et is beszerzem... :)
Csak egyet nem értek ,eddig miért nem zizegett, amikor közvetlenül kötöttem tunerba ???!!
[Szerkesztve] -
gergokee
csendes tag
A chellosok elvitték a múltkor a szűrőt(hpf) mondván hogy ehhez az új modemhez nem kell, lehet hogy van bele szerelve szűrő?
[Szerkesztve] -
And
veterán
Azért nem árt az a HPF. A modem által visszirányban adott jel frekvenciasávja a tv-sáv alatt van (5...65 MHz), de elég erős jelet tud produkálni (akár >110 dBuV) ahhoz hogy esetleg interferenciát okozzon a tv-sávban, ill. - és nálad ez a fontosabb - hogy az első splitteren visszajutva túlvezérelje a szélessávú erősítőt. Annyira nem jó annak a splitternek v. multimédia-szeparátornak az elválasztása, hogy szűrő nélkül a modem erős jele - vagy annak maradéka - ki ne jusson a tv-ág felé, ezért mindenképp ajánlott. Ha meg egyébként is adtak hozzá, akkor ne csinálj belőle gondot, kösd be! Az is lehet, hogy a HPF bele van építve a modemhez adott jelosztóba, mint ennél a típusnál (GMF-350, egy korábbi, hasonló témájú topikból):
[L]http://www.kabelkon.hu/images/gmf350_1.jpg[/L], [L]http://www.kabelkon.hu/images/gmf350_2.jpg[/L].
Szerintem csak akkor ne tegyél külön HPF-et a tv-ágba, ha biztos vagy benne hogy a Chello-sok által adott osztó azt tartalmazza, és azt teszed be legelső splitternek! -
gergokee
csendes tag
Köszi szépen a segitséget, rendes vagy.De Hpf amúgy nem kell, mert asszem csak az elosztás után fogom erősíteni...Szerintem holnap vagy holnap után meg is veszem , köszi mégegyszer... :))
[Szerkesztve] -
And
veterán
Konkrét típust nem ajánlanék, úgyis sokfélét lehet kapni a szaküzletekben. Mondd el egy hozzáértő eladónak hogy mire kell, segíteni fog! Néhány tipp:
- kizárólag szélessávú a jó (VHF-I...UHF, 50...860 MHz-ig)
- lehetőleg F-csatlakozós legyen, azt könnyebb szerelni és stabilabb
- az erősítése viszonylag nagy legyen, kb. 20dB (a változtatható erősítésű még jobb, van olyan amelynél G=~ 10...20dB között beállítható)
- a zajtényező (F) kicsi legyen, de ezt nem mindig adják meg
- nem kell távtáplált kivitel, ha nincs saját hálózati adaptere, valami stabilizált kisáramú tápegység (dugasztáp) ajánlott mellé.
Azt a bizonyos HPF-et pedig mindenképp kösd be az erősítő elé! -
And
veterán
A UPC-seknek igaza volt (ezt a kört már sokadszor futjuk le :D). Ezért kéne rögtön az elején szétválasztani a modem kétirányú jelét a tv jelétől. A legelső (általában aszimmetrikus) splitter - ami lehetőleg a legközelebb van ahhoz a ponthoz, ahol a jel bejön a házba és szét lehet osztani - az egyik (-10dB körüli, MM-jelű) kimenete: -> modem, a másik (-3dB körüli, TV-jelű) kimenete: -> HPF (felüláteresztő szűrő, kb. 85MHz-től) -> erősítő (esetleg elosztós) -> összes tv. A modem kábele így mindentől független, nem megy rá sem erősítő, sem szűrő, sem további elosztó, sem tv, sem más, egyszerűen - akár hosszú kábellel is - be lehet kötni a modembe. A tv-jelút elosztós erősítő esetén (ha nem elosztós az erősítő, akkor meg utána teszel egy kettes splittert) kettéválik, a #4-es hozzászólásod szerint úgyis kétfelé megy a házban a kábel. Ezt a két soros ágat meg további splitterekkel a osztod a tv-k mellett a tv- ill. a további szobák felé (bár ez most is hasonlóan lehet megoldva, jó esetben hozzá sem kell nyúlni). A megoldás hátránya, hogy a modemhez külön kábel kell a legelső splittertől, ezt pedig ki kellene építeni, nem pedig a te tunerkártyádba jövő kábelről kellene szétosztani. A tv-jel minden készülék felé történő, nagyszintű/szélessávú erősítésének - a modem működése mellett - szvsz. nem nagyon van más alternatívája.
-
gergokee
csendes tag
Jó akkor már értem, csak egy a baj.Az az ág a gyenge ahol van az internet is, tehát ha azt erősitem akkor , az nem jó, de ha meg lehetne oldani vhogy hogy az egész ágat erősiteném akkor jó lenne.Csak a Upc-sek is mondták hogy ha olyan ág elejére teszek ahol megy az internet akkor az nem tesz jót neki, gyakorlailag teljesen bezavar a kettő.
-
And
veterán
Én nem azt írtam hogy sz@r lenne, hanem azt, hogy nem lenne korrekt. Azért nem ugyanaz a kettő :U. A te utolsó splittered TV-ága után is köthetsz erősítőt, de egy: a többi TV-nek ugye ebből érthető módon nem sok haszna lesz, és kettő: vételi erősítőt mindig a rendszer ''elejére'' kötnek, ahol viszonylag nagy a jelszint. Ez azért jó, mert az erősítő saját zajtényezője mindig ugyanakkora, és a TV-nek nagyon nem mindegy hogy ez mekkora hasznos jelszinthez adódik hozzá. Egyszóval jobb lesz a jel/zaj viszony, ezért az elosztás és a hosszú kábelek miatt csillapodó jelet (de akár egy önálló vevőantenna jelét is) is sokkal jobb még a csillapítás előtt erősíteni. De próbáld ki nyugodtan, azt a párezer Ft-ot megéri egy egyszerű szélessávú erősítő, van olyan ami egyben elosztó is. Ha nem válik be, legfeljebb újrakábelezed a rendszert.. :D
-
jerry311
nagyúr
Bemegy a lakásba 1 db kábel. Azon valahol van egy osztó meg egy szűrő. A szűrős ágat lehet továbbvinni/osztani TV-kre. A szűrő nélkülire lehet rakni a kábelmodemet. Ha a kábelmodem upstreamje bezavar akkor szemcsés lesz a kép, hasonlóan mintha gyenge a jel, ezért van ott a szűrő, na meg azért, hogy a TV felől érkező alacsonyfrekvenciás zajt se engedje rá a hálózatra.
-
gergokee
csendes tag
Igen a splitter az én gépemnél van.És nem tudom hogy meg lehet -e oldani előbb a jelerősítést.Nekem upc-sek mondták (kihivtam őket) hogy csak a házban oda lehet tenni jelerősítőt, azon ''ág'' elé , ahol nincs internet.Irtad hogy akkor ha közvetlen a splitter után raknám az erősítőt akkor szar lenne a rendszer, miért- nem értem, hát nem ugyanazt a jelet erősítené, vagy ez nem ilyen egyszerű...
-
And
veterán
Nem szabad, mert a modemnek kétirányú forgalma van. Ezt írtad te is, meg én is utaltam erre az #5-ben. Az a szűrős/leválasztós osztó a te géped mellett van? Ez lehet hogy csak egy minden-egybe doboz, vagy lehet a splitter után egy külön felüláteresztő szűrő (HPF), amit a TV-ágba kötnek - és jerry311 is emleget -, hogy a modem upstream-jele ne zavarjon vissza. Ennek viszont lehetőleg az összes TV jelét kellene szűrnie (bár a leírásod gyenge jelről szól, nem pedig a kábelmodem által keltett zavarról). Ha nem tudod megoldani, hogy az elválasztás és a TV-k jelének erősítése a rendszer elején megtörténjen, akkor nem lesz teljesen korrekt a rendszered.
''Namost aszsemvan olyan erősitő amely az odavissza jelet erősiti csak az drága nem?''
Éppen lehetséges, bár én nem ismerek konkrét kétirányú típust. A visszirányú (modem upstream) jelet különben is csak átengedni kell, erősíteni felesleges. -
jerry311
nagyúr
persze, hogy nézhetetlenül szar.
Ilyen konfigurációban erősítővel sem lesz jobb.
Vagy bezserzel egy alacsony frekvenciás szűrőt (akinek jobban tetszik nevezze felüláteresztőnek) (80 MHz alatt ne engedjen át) vagy kihúzol még egy koaxot, onnan ahol kettévált a net és a tv koax kábele eredetileg, mert ott megvan ez a szűrő. -
gergokee
csendes tag
-
And
veterán
De lehet úgy is, csak az elég egoista megoldás :D, másrészt mindenképp jobban alakulna a jel/zaj viszony, ha az erősítő közelebb volna a még szétosztatlan, relatív nagyszintű jelforráshoz. Akkor minden tv nagyobb szintű jelet kaphatna, és a Te tunerkártyád is szebb képet produkálna. (Nekem nem egyértelmű, hogy most melyik ponton van telepítve az a bizonyos sávszűrős splitter vagy multimédia-szeparátor, amiből a kábelmodem kapja a jelet. Arra a kimenetére mást ugye nem kötöttél?)
''asszem ezt Hzben mérik és 80 körül van ha jól tudom''
Inkább valami logaritmikus egység lesz az, például dBuV (decibel-mikrovolt). -
gergokee
csendes tag
Na igen ez a baj mert akkor az egész házon húzhatnám a kábelt.NEm leht olyat hogy közvetlen a modem után ahol megy a kábel a tvtunerbe, ott teszek rá erősitőt.AMúgy a jel a szétágazások miatt gyenge, a Házba rohadt erős jön be: asszem ezt Hzben mérik és 80 körül van ha jól tudom, egy hete mérték le a upc-sek.
-
And
veterán
Akkor érdemes erősítőt tenned a jelútba, ha a házba bejövő közös ágon a jelszint megfelelő, vagy legalábbis nem nagyon zajos. (Még elfogadható a kép, ha az összes elágazást leszeded a bejövő kábelről, és csak egy TV lóg rajta közvetlenül?) Eleve zajos, nem megfelelő szintű jelen inkább csak rontani tud egy ilyen ketyere, ha viszont a sok hosszú kábel, meg több ''fogyasztó'' miatt lesz kicsi a jelszint, akkor lehet rá szükség. Mivel több TV is van a rendszerre kötve, én valahogy úgy csinálnám, hogy rögtön a legelső jelosztónak azt tenném be, amit a kábelmodemhez adtak (ha adtak olyat). Az általában azért különleges, mert tartalmazza a sávelválasztó szűrőket, és annak a TV-kimenetére már nyugodtan mehet egy nagyjelű erősítő, amiről az összes TV táplálható (természetesen illesztett, 75Ohm-os hullámimpedanciájú jelosztókkal, splitterekkel). Az említett első jelosztó kétirányú multimédia- (vagyis modem-)kimenetéről meg egy másik kábellel vinném a jelet a modemhez, és csak oda! Ez a kábelek csillapítása és az összes TV szempontjából korrekt megoldás lenne, hátránya hogy külön kábel kéne a ház betáptól a modemig.
-
gergokee
csendes tag
Ha tv-t dugok rá egy fokkal jobb a kép ,de azért mert a Tv tuner jelfogó képessége egy kicsit rosszabb mint a tv-é.De több tv is van rákötve, tehát már eleve gyenge y jel ami a szobámba jön.De attól még tudom erősíteni a szobámban ugye?
Tulajdonképpen a Házban kétfele megy a kábel: 1. lenti szint és a ház egyik fele, ahova nem megy chello, csak tv kábel, tehát ott nincs internet. A másik fele jön az én szobámba és még 4 másikba. DE gyenge a jel mindenhol.Ns most lehetne erősítőt rakni oda ahol eloszlik a két ág, de állitólag az internetet szétszedné???(mert a tvnek csak egyirányújel kell, a számítógépnek pedig 2)Na ezért gondoltam hogy én raknék az én szobámba miután megosztottam, mert akkor nem zavarna be. -
PWR
aktív tag
nekem is szar de nem elosztas miatt hanem földhurok van. en nagyon egyszerü megoldast talaltam a problemara: nem nezek TV-t! :))
szal az a gond, hogy az antenna földje es a szgep földje ''nem ugyanaz'' nalam. Erre van vmilyen megoldas, egy egyszerü kapcsolas vagy vmi ilyesmi, de en azt nem tudom hogy kell megcsinalni. Van itt egy topik valahol, ahol brummos hang miatt panaszkodnak, ott le van irva.
Nem 100% hogy nalad is ez a gaz de hatha megis. -
And
veterán
Szia! A tunerkártya helyére próbáltál már átmenetileg sima TV-t tenni, vagy a lakásban van máshol is TV? Ha igen, akkor ezeken milyen minőségű képet kapsz? Egy sima, korrekt jelszétosztás ugyanis nem okoz akkora veszteséget, hogy csak attól ''nézhetetlenségig szar'' legyen a kép. Bármilyen erősítő használata meggondolandó, mert ugyan nem lehet egy nagy összeg, de nem feltétlenül segítene a te problémádon.
-
gergokee
csendes tag
A Következő a Problémám megosztottam a Chellot, és egyik fele a számítógép, másik a tv tuner kártyába megy, namost csak a tvtuner előtti részt erősíthetem, mivel ha a megosztás előtt tenném akkor szétvágná az internetet.Kérdésem a következő: milyen erősítőt vegyek ,milyen árban kaphatók a megbízható erősítők??
És fog egyáltalán működni.Most jelen állás szerint nézhetetlenségig szar egy csomó csatorna.
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Nők, nőügyek (18+)
- Hálózati / IP kamera
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Apple MacBook Air M1 2020 13" (A2337) 8GB/256GB, akku: 100% (35 ciklus), garancia: 2026.10.12.
- Lenovo Legion Go 512/16 ,19 hónap garancia, szép állapotban eladó!
- MacBook Pro Retina 14" 8C / 14C / 16 GB / 512 SSD / Magyar - Garancia - 0 ciklus
- Lézeres hátlap csere VERHETETLEN áron
- Lézeres hátlap csere VERHETETLEN áron
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- Samsung Galaxy Watch 5 Pro LTE 45mm, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest