Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Oppenheimer #3199 üzenetére
Igen, ugyanezt egész pontosan értettem az előbb is, és erre válaszoltam. Még mindig nem tudom, miért olyan meglepő, hogy így működik (hogy meghívódik a függvény ott helyben abban a formában, ahogy át akarod adni a paramétert), ha már más programozási nyelvekben is mozogsz, és nem most kezdted.
Meglehet a véleményed a JavaScriptről, de ez nem JavaScript-szintű probléma, hanem alapvető programozási ismeret.
Félre ne értsd, semmi gond nem lenne azzal, hogy elsőre nem tiszta, hogy így nem működik, amit szeretnél, csak furcsán jön ki picit, hogy a nyelvet kezded el fikázni egy olyanért, ami speciel pont nem sorolható a nyelv hibái közé (pedig aztán bőven lehetne sorolni olyat, de ez nem az).
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Oppenheimer #3194 üzenetére
"És 1 sz*r*s paraméter miért számít ennyit?
De utálom a frontendet."
Ennek semmi köze nincs a frontendhez, még a jQuery-hez sem (főleg, hogy ugyebár a JavaScript szerveroldali nyelv is), sőt, még a JavaScripthez sincs úgy konkrétan köze, mert ez nem csak itt működne így. Igazából ez elég alapvető dolog, nem igazán tudom, mit nem értesz ezen, ha a Java topicban elvileg ennél azért egy picit komplexebb kódokkal vagy elfoglalva.Attól még, mert akár anonim függvényt is át lehet adni paraméterként, ennek a működése nem tudom, miért meglepő.
Egyébként ha jól értem, mit szeretnél, ha nagyon akarod, .bind()-dal is meg tudod oldani, vagy ha áttekinthetőbben szeretnéd (hogy a kódra ránézve egyből tudd, mit csinálsz ott), akkor válaszd a wis által javasolt módszert.
-
wis
tag
válasz
Oppenheimer #3196 üzenetére
Még jobb lenne, ha az interpreter magától rájönne a gondolatainkra
Amúgy ilyet lehet:
$(detailsBtn).click(function(){loadMovieDetails(link1)}); -
wis
tag
válasz
Oppenheimer #3194 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de backenden is így hívjuk meg a függvényeket
-
wis
tag
válasz
Oppenheimer #3191 üzenetére
loadMovieDetails(link1)
Ezzel meghívod a loadMovieDetails függvényt a link1 paraméterrel, majd a visszatérési értéket (ami itt undefined) átadod a click eseménykezelőnek.
A másik példában ($(button).click(button_click_handler);) csak a függvény nevét adod át. Nem mindegy.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Oppenheimer #3191 üzenetére
Így oldottam meg:
$(document).on('click', '.details_button', function(event) {
console.log(event.target.name);
console.log('button pressed');
});Dinamikusan hozzáadott html elementeknél így kell eseménykezelőz hozzáadni állítólag... pedig ebben a példában működik a .click() is.
Ennek majd érdekelne a magyarázata.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged