- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen házat vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Home server / házi szerver építése
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- RAM topik
- Steam Deck
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Házimozi haladó szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
trisztan94 #2835 üzenetére
Erre írtam, hogy sztem csúf:
var waypointCounter = 2;
$('.btn-add-waypoint').click(function() {
waypointCounter++;
$('.last-waypoint')
.after('<div class="form-group waypoint last-waypoint"><label for="waypoints" class="col-md-1 control-label">'+ waypointCounter +'.</label><div class="col-md-11"><input type="text" name="waypoints[]" class="form-control" placeholder="Érkezési hely" /></div></div>')
.removeClass('last-waypoint')
.children('label')
.html(waypointCounter-1 + ".")
.parent()
.children('div')
.children('input')
.attr('placeholder', 'Megálló ' + (waypointCounter-2));
});Simán túlélhető ez a kód, de szerintem ez esetben ez a láncolás csak rontja mind a kód követhetőségét, mind a bejárhatóságot (persze megközelítés kérdése); meg általában komplett összeállított HTML-kód bedrótozása JS-kódba nem egy túl szép megoldás.
"de most így hirtelen annyi jut eszembe, hogy az after() tartalmát egy JSON fájlban tárolom, azt rakom bele. Vagy XML, de a JSON-t jobban szeretem, meg sokkal JS-barátabb is."
Nem értem, ez mire lenne jó. Attól nem lesz szebb a megoldásod, hogy még egy JSON-fájlba (vagy akármilyen másba) is kierőszakolod a tartalmat, aztán még azt az overheadet is ráteszed az egész feladatra, hogy a JSON-t parse-olni is kelljen (egyáltalán nem elhanyagolható, főleg, ha tök felesleges), ami után már használhatod a kódot...
Szóval rossz ötlet."A .waypoint elemek növelését alapvetően úgy csinálnám, hogy egy ciklusba raknám az egészet, ami a waypointCounter értékéig megy, az első és utolsó elem distinct ("különböző"?), a többi csak megálló. Biztos van jobb megoldás, de most hirtelen ez pattant ki a fejemből. (tehát így az előbbi JSON mókázás sem kellene)"
Ezt nem is értem, mit akarsz megoldani ciklussal. Amikor egyenként kell hozzáadni a DOM-hoz lényegében majdnem minden tulajdonságukban egyező elemeket, akkor hogy jön ide a ciklus?Több megoldás is létezhetne rá, template-szerű megoldás, egy adott, DOM-ban már bent lévő elem klónozása, majd egyes attribútumainak módosítgatása, vagy ha bedrótozás, akkor úgy, hogy az egyes elemek legyenek különszedve, jQuery-szintaktikával létrehozva (pl.
$( "<div/>", {
"class": "test asdasd bla"
});
), aztán egyberakva.Amúgy formelemek klónozására ez elég jó:
http://www.mdelrosso.com/sheepit/index.php?lng=en_GB&
Persze jelen esetben nálad nem valószínű, hogy szükséges (14 KB amúgy), csak eszembe jutott.
Új hozzászólás Aktív témák
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Próba
- Path of Exile (ARPG)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Háztartási gépek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Eladó ASUS ROG STRIX GTX1080Ti 11Gb videókártya
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer/Multimédia PC Eladó - GTX 1070 + Ryzen 5 + 16GB RAM
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest