Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• KergeK@csa

tag

válasz Dr. Akula #3886 üzenetére

"Elárulok valamit: nem. Papír nélkül meg se kérdezik van-e gyakorlatod."

Te ugye nem az IT-ról beszélsz? Egészen biztosan nem. :)

Magyarország (egyik) legnagyobb online portáljánál dolgozom, a cirka 20 fős 24-40 év közötti IT-csapatból van két diploma egyik sem informatikai), folyamatban lévőből meg van vagy 6-8. :)
    Ha a nem szigorúan szerkesztőségi, hanem a cégen belüli nem-szerkesztőségi oldalakat is belevesszük, akkor Mo. legnagyobbja vagyunk, és a +15 IT-fejlesztővel jön még 3 diploma, ekkor is éppenhogy elérjük azt, hogy minden hetedik emberre jut diploma.
    (Az embereknél csak fejlesztő-designer-menedzsert számoltam, rendszergazdák és általános support nincs ebben benne.)

Az elmúlt cirka egy évben az multiktól kezdve (legyen az EPAM, Siemens), közepes és nagy magyar cégekig senkit nem érdekelt a papírom, pedig (csoport)vezetői szint alá nem adom. Külföldre nem tervezek menni, de az ilyen megkeresésekkor már megtanultam, hogy ezt hiába hozom fel kifogásként. :)
    (A fenti listához hozzácsaphatod a Ustream-et és a Gawkert is.)

A tudás mindent visz, és 5-10 (többünknél 15+) év gyakorlat után senkit nem érdekel, hogy befejezted-e, mert az egyetemen nem tud (és nem kell neki) ilyen komplexitású fejlődést biztosítani, mert rámenne az összes óraszám nem egy féléven át. :)

Szóval ha valaki az IT-ban úgy érzi, hogy a diploma hiánya miatt nem veszik fel, akkor szomorú hírem van számára:
    Nem, nem amiatt. :(

• MrSealRD

veterán

Nem igazán értem a heves megnyilvánulásod okát... Tűzzel-vassal állítod, hogy csak azok tudnak egyetem mellett dolgozni akik 'absolutely no life' pistékék t-rex pozícióba nyomorodba a gépeléstől?! Ugyan már...

Én anno heti 8 órában csináltam üzemeltetést egy kkv-nak. Később heti 15-20 órában fejlesztést. Az már egy másik lépcső volt. Egyetemistaként nem volt rossz pénz.

Van egy padavanom aki diákmunkán keresztül van nálunk. Neki heti 20 óra a minimum amit teljesíteni kell. Nem halt még bele...és ahogy hallom tőle van élete...

Szóval nem értem miért gondolod, hogy ez annyira lehetetlen. Normálisan tanulni is lehet mellette. Továbbra is az a kulcs, hogy csúsztatni kell egy félévet vagy kettőt...De amikor vége van, akkor legalább nem áll ott a frissen végzett ember letolt gatyával...

• inferno88

őstag

Ahogy olvastam a bejegyzéseket, azon gondolkoztam, hogy vagy nem az IT szakmában mozogsz vagy unatkozol és szándékosan trollkodsz. :C

Személy szerint 5 év alatt végeztem el a BME Mérnökinfo BSc-t, a diploma átvételekor már 1 éve dolgoztam gyakornokként. A munkahelyen(250+ fős KKV) nagyon sokat tanultam a kollégáktól(végig úgy éreztem, hogy egységnyi idő alatt többet fejlődtem, mint a suliban), amit az egyetem hátralévő részében is tudtam kamatoztatni. A cégnél maradtam teljes állásban. Az egyetem - munka szerintem kiválóan kiegészítik egymást.

Elárulok valamit: nem. Papír nélkül meg se kérdezik van-e gyakorlatod.
    De. Egy srácot most vettek fel hozzánk a csoportba(Szoftverfejlesztés). Nincs szakirányú felsőfokú végzettsége, de rendelkezik tapasztalattal, referenciával és egyértelműen átjön az elhivatottsága. Teljesen jó agya van, egyszerűen a családi körülmények gátolták abban, hogy megszerezze a papírt(aminek pótlására most vág neki meló mellett a felsőoktatásnak).
    Az persze elképzelhető, hogy egy multinál tényleg kiesett volna a rostán, de az már az ő baromságuk, főleg az IT piac ismeretében.

Aztán lehet magyarázkodni hogy miért 6 év kellett elvégezni egy fősulit.
    Ha a 6 év fősuli alatt gyakorlatot is szereztél, akkor miért kéne magyarázkodni?

Annak van lehetősége gyakornoki programra, aki fluent English nyelvtudással rendelkezik, és van energiája az ötszáz előadás, gyakorlat, meg tanulás mellett 20-30 órákat hetente ledolgozni, plusz nincs élete...
    Így van. A nolife geekeken kívül nem jellemző.

Az ismeretségi körömben azok, akik dolgoztak suli mellett(beleértve magam is), nem a "nolife geekek"-ek körébe tartoznak, ez butaság.

Új hozzászólás Aktív témák