Új hozzászólás Aktív témák
-
SwissAirplan
aktív tag
válasz
zeorsdfd #1420 üzenetére
Sajnos igen.... Pedig olyan jo kis progi volt... Ahhoz képest hogy kattintgatós, olyan fain kis oldalakat lehetett vele összehozni!
Egy hete ismerkedem a Wordpress-el, de nekem nagyon nem tetszik, szinte csak ezeket az új Designe weboldalakat lehet vele csinálni....
Még egy kicsit erőszakolom magamat.... De ha igy marad akkor szerintem fel fogok hagyni vele.. a sablon szerkesztés is elég kacifántos hozzá.. az oldal szerkesztés is...
Minden egyes lapot külön kell szerkeszteni....
Egyszóval nem tetszik... 😪😔
A Joomlánál megszerkesztettél egy sablont.... betöltötted... aztán már csak a tartalmakat kellett feltölteni!
Volt jó szövegszerkesztő benne, stb stb... Itt ha szeretnék egy "olyan klasszikus cikket csinálni hogy ball felső sarokba egy kép, és a cikk körbeiródik, akkor 3-4 box kell hozzà....Lehet valakit megkérek szerkesszen nekem egy Joomla sablont és maradok a Joomlánál.... Még ha régi is" meg elavult is"
-
SwissAirplan
aktív tag
válasz
zeorsdfd #1418 üzenetére
Az hagyján... Nem tanul az ember más káràn.... Kiprobáltam az artisteert.. megvettem a liszenszet!
És nem importálható a sablon... Helyesebben feltölti, telepíti
De ha váltani akarok akkor Súlyos hiba történt az oldalunkon....
Jobban jàrok akkor ha veszek egy elemntor PRO-t De az annyira idegen nekem... -
SwissAirplan
aktív tag
válasz
zeorsdfd #1416 üzenetére
Nekem nagyon tetszett a Joomla és az Artisteer egyszerüsége....
Ezért nagy a vívódàs!
Viszont most nézem hogy az artisteer tud WP re sablont exportálni...
Mivel most egy "statikus" Főoldal - Bemutatkozás- Referencia- Elérhetőségek, oldalra lenne azükségem, akkor akár Artisteerbe meg is csinàlhatnàm a sablont, amit utánna importálok a WP- be és az ingyenes Elementorral pedig feltöltöm az oldaltartalmat... -
-
törölt tag
válasz
zeorsdfd #1212 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm
A beépített címkék úgy működnek, ha beírom például, hogy papagájok, akkor erre rákattintva behozza az oldalon a papagájok cikkeket és kategóriákat? Az oldalon hol lehet elhelyezni a címkéket?
Ingyenes megosztó komponens vagy bővítmény létezik, ami az oldalon lévő cikkeket, kategóriákat meg tudja osztani az ismertebb közösségi oldalakon?
-
-
Ronyman
aktív tag
válasz
zeorsdfd #1082 üzenetére
Köszi megnézem! Ebből a a formból ki lehet nyerni valahogy az oldalra az adatokat is? Magyarul ha nevezett, valaki A kategóriába, akkor magán a weboldalon is megjelenjen A kategóriában automatikusan? Magyarul az adatbázisból kiszürt adatokat megjelenítse a weboldalon.
-
zeorsdfd
senior tag
válasz
zeorsdfd #1058 üzenetére
Kiderült, hogy ezt nem lehet, és nem is tervezik mert az már CCK lenne:-(
Akkor olyat tud-e valaki, hogy a cikkeket eseményként hogyan lehet kezelni? Vagyis, hogy egy adott esemény dátumát megjeleníteni és aztán -e szerint rendezni egy blog-nézetet pl.
Nem Jeventsre gondolok és nem valami CCK-ra hanem valami egyszerű extra fieldre, ami szerint lehet rendezni. -
DopeBob
addikt
válasz
zeorsdfd #1043 üzenetére
Én is szenvedek vele, de olyanokat produkál, hogy nem tudom hová tenni.
Van egy nagyon régi oldalam, még 1.5-el indult. Most 3.6.x-ről frissíteném 3.7-re, de teljesen szétesik tőle, admin része ok, de maga a weboldal totál halott. Admin részen a menüpontok szépen egyesével átkerülnek a bővítmények közé
-
G.F.
aktív tag
válasz
zeorsdfd #1038 üzenetére
Jelszót nem kér, csak a sources mappához, abban meg a psd fájlok, a joomla extensionok, az sql dump van. Magához a témához nem kell jelszó. De továbbra is fenntartom, hogy a legjobb módszer a meglevő telepítést frissíteni. Azért linkeltem be egy kézikönyvet, hogy legyen fogalma a dolgokról. Hiába adsz tanácsot olyannak, aki nem tudja az alapokat.
-
Norby86
őstag
válasz
zeorsdfd #1031 üzenetére
Próbbáltam, nekem nem ment a 3.7-es joomlával. :/ Pedig kitömörítettem a zip-et alapból és a mappát másoltam be a templates mappába. Sablonoknál nem jelzi ki hogy aktiválni tudnám.
A source zip kódját pedig az info.txt-be leirják hogy: "For security reasons the directory containing all the source files of the template (\"SOURCES_XXXXXXXX\") is in a compressed (zipped) file and password protected.
To uncompress (unzip) a password protected ZIP file you will need to have a zip file utility program installed and a password. As soon as the zip file begins to uncompress, you will be prompted to type in a password . The password is the Transaction ID number of your order (a long number with letters and digits). You can find this number on the order page which will be provided to you through a link that we sent to you via email. Please help us to preserve the quality and uniqueness of our products by not uploading \"SOURCES_XXXXXXXX\" directories either zipped or unzipped to the server.
"
Szóval valami tranzakciós ID-t kell küldeni nekik hogy megkapjam a jelszót. De én ezt ingyen szedtem le. -
Norby86
őstag
válasz
zeorsdfd #1026 üzenetére
Köszi!
A második link érdekesebb azt még átnézem, az első linken szereplő "Ulmus" nevű téma az amiről amugy pont szó van. Mármint én azt szeretném használni, de az ujabb kiadásokkal nem kompatibilis sajnos, csak a 3.3-as kiadással.
A többit megnézem majd ami tetszik, az új kiadással mennyire vannak baráti viszonyban.
-
Norby86
őstag
válasz
zeorsdfd #1024 üzenetére
Nem azért használok régit mert nekem az tetszik, csupán a téma nem kompatibilis az újabb verziókkal. Kérdés hogy ingyenes témákat hol találok amik az új kiadással is kompatibilisek?
(#1023) G.F.:
Át fogom tanulmányozni. De már sokmindent értek azóta, mert Krogoth fórumtárs segített privátban is. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
zeorsdfd #967 üzenetére
Azt semmiképp nem szeretném, mert már egy helyen kint az oldal. Ez csak tényleg azért kell, hogy ha valakinek megviszket valami új modulért a segge, akkor előtte kipróbálhassam.
Most is inkább ahogy nézem, csak valami adatbázis beállítást kéne csinálni, hogy jó legyen, de fene se érti.
-
Ronyman
aktív tag
válasz
zeorsdfd #917 üzenetére
Köszönöm, meglestem a phocat is jónak tűnik. Viszont most beszéltem a barátommal és mint kiderült elvileg csak 3 fő terméke lenne (ezen belül lenne színválaszték, meg, hogy kér-e kiegészítőt hozzá)... amire meg szerintem nem érdemes webáruházat telepíteni. Előnyösebb lenne, ha egy megrendelés menüt építenék be, amiben kiválaszthatná a megrendelő a terméket, a termék színét és esetleg, hogy kér-e hozzá kiegészítőt.
Létezik olyan űrlap program, ami számolná neki az árat? Pl. rendeli az 1 terméket x forintért, kiválasztanám a termék színét aztán ha opcionálisan kérek hozzá kiegészítőt akkor hozzáadja a kiegészítőnek az árát. Alul pedig írná, hogy mennyi lenne a fizetendő költség. Természetesen a megrendelő megadná az adatait, így mindkét fél kapna róla e-mailt. A megrendelés beérkezése után pedig felvenné az ismerősöm a kapcsolatot a megrendelővel. -
diegho
nagyúr
válasz
zeorsdfd #890 üzenetére
Ó bakker tényleg valahogy így csináltam régebben. JCE-t fel is raktam már kezdésnek, nem tudtam minek, de azt tudtam, hogy kelleni fog
Ha már itt vagyok kérdeznék. Egy cégnek egy nagyon alap honlapot kellene csinálnom, ami egyszerű, átlátható, de mégis modern, ha összehoztam valamit, akkor szabad ide linkelni és tanácsokat kérni, hogy mit lenne érdemes változtatni?
-
anonymus89
addikt
válasz
zeorsdfd #756 üzenetére
Köszönöm végül rájöttem egy régebbi cikk alapján ahol úgy volt megoldva, hogy készített a nagy képből index képet és a kicsit szúrta be a cikkbe majd a képen insert/edit link és ott megadta a nagy kép elérhetőségét amit egy új ablakban nyit meg.
Lehet picit bonyolultabb de ennek a régi joomlanak már mindegy 1.5xx verziós -
-
G.F.
aktív tag
válasz
zeorsdfd #660 üzenetére
Igen, az admin felület is reszponzív, de általában nem mobilról adminisztrálod az oldalad, főleg azt szeretnéd, hogy mobilon is élvezhető legyen a tartalom és nyilván jobban figyelnek a modulok, komponensek és magának az alap joomla rendszer kimeneténeka reszponzivitására, már csak a joomla 3 korából adódóan, de ez a 2.5-ösre is igaz, nem kell félni. A 3-asra is vannak nem reszponzív kiegészítők, és template-ek.
Csináltam már reszponzív sablont, 2.5-ösre is és 3-asra is, ezért mondtam az előzöekben leírtakat. -
G.F.
aktív tag
válasz
zeorsdfd #658 üzenetére
Mondjuk az, hogy a joomla3 jobban támogatja a reszponzivitást, kissé badarság, de a többi nagyjából stimmel. Max azt mondhatni, hogy a joomla3-ban már reszponzív az alapsablon. A reszponzív sablon készítése html5+css3(+js esetleg). A legegyszerűbb járható út egy új, reszponzív sablon készítése. Ha ez nem tiszta, egy régi átalakításával már próbálkozni is reménytelen, mivel nem látni át, főleg egy összetettebb gyári sablon esetén a szerkezetet. Ha csinálsz egyet, akkor meg teljesen kézben tartható. Ha mobil változatot csinálsz, az meg tableteken nem biztos hogy szépen látszik. Léteznek joomlához framework-ök (pl. Gantry és még számtalan társa), amelyekkel viszonylag könnyedén gyárthatsz saját template-et.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Futás, futópályák
- Assetto Corsa EVO
- Linux haladóknak
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elektromos autók - motorok
- sziku69: Szólánc.
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- Androidos fejegységek
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Eladó Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Samsung Galaxy A15 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest