- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OLED TV topic
- Mini PC
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Autóhifi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Akciókamerák
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Mintha azt olvastam volna, hogy van az EU-ban valami szablyozás, hogy a TV max 175W-ot fogyaszthat. Ez bele fog férni ebbe a teljesítmény határba?
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
sfefe
addikt
Hát igen az EU sok barom szabályozást kitalál...
Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
kalmani
tag
Hmmm...77"
100 alatt nem csúfoskodnék a Samsung helyében. -
tibaimp
nagyúr
Volt szerencsém tegnap a MediaM-ban látni a saját szememmel egy ilyen QD-OLED 65-ös TV-t. Mit mondja, döbbenet a képe! Konkrétan nem tudtam összehasonlítani C2-es LG-vel, mert más tartalom ment rajtuk, ill. a másik meg ki volt kapcsolva, de nagyon szép volt akkor is a Samsung.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Joachim21
őstag
-
törölt tag
-
törölt tag
Röviden ez, maga a panel/technológia nagyon szimpatikus. Az áruházi demó módból nem vonnék le túl messzemenő következtetéseket, bár itt az otthoni beszámolók is pozitívak. Legalábbis amelyikekbe belefutottam, mert nem követem a QD-OLED témákat.
Samsung tévét viszont nem szívesen vennék, semmi bizalmam nincs a szoftverben és a szervizben se ha netán szükség lenne rá.
[ Szerkesztve ]
-
HThomas
senior tag
Persze, néha játékhoz én is közelebb tolom a fotelt... TV-ben az ideális nekem a 75"-hoz kb 2 méter, annál közelebb már zavaró. Munkához 27-es 4K monitort használok, na ott viszont szívesen váltanék valami 40" környéki 8K ultrawide-ra, ha majd lesznek olyanok.
Amikor megjelentek az első 8K TV-k, sok helyen számolgatták, hogy mekkora nézési távolság / méret mellett látja az ember egyáltalán a különbséget... ha jól emlékszem ilyen 2-3 méter környékén már bőven 77" felett jön ki a matek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A Warner-féle vaktesztben egy 88Z9-en néztek ~1,5 és 3 méter közötti távolságból 4K és 8K filmes anyagokat. Nem volt egyértelmű előnye a 8K-nak.
Szívesen látnék 200-220 PPI-s monitorokat, tévénél viszont én sem foglalkozom a felbontással.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
amikor leültem forzázni az max 1,5m volt, igaz 55"
de 77"-nél se ülnék messzebb filmezni is max 2-2,5m
ezeknek a fogyasztása azért nem is érdekel, mert elenyésző időt töltötk előttük, egyébként meg elég a notebook - de jó ötlet, hogy szabályozzák vmilyen szinten -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
HThomas
senior tag
Leülök párnaponta megnézek egy másfél órás filmet vagy tolok valami játékot, akkor pont nem érdekel engem sem a fogyasztás (ennyi erővel betilthatnák a csúcs vga-kat is)... viszont sok háztartásban kvázi háttérzajnak megy non-stop a tv, na ott, már elhiszem, hogy ez is szempont. Nehéz kérdés.
-
Chaser
legenda
viszont sok háztartásban kvázi háttérzajnak megy non-stop a tv
pont ezért nem baj ha szabályozzák, sajnos legtöbb ember "birka"
most hogy drágult az energia az legalább szabályoz valamennyit
én vga/cpu-nál is már rég beszabályoztam volna a max fogyasztást
üljenek csak neki szépen fejleszteni, a fogyasszonbármennyit' csak legyen 10-20%-kal gyorsabb az nem fejlesztés_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
-
arty
veterán
tippre félpercet se éltél kommunizmusban..... egyébként irány északkorea, kipróbálhatod mit és mennyire engednek hátha kicsit szembejönne a valóság...
amugy az kinek üzlet, hogy kevesebbet eszik a tévéd?
(mert az hogy nem döglesz bele majd az áramszünetbe, az leginkább neked.....)#21 Reggie0
jah, ha nagyon kifacsarod, kihozhatod h te tuti észrevennéd de egyébkén szinte biztosan nem.... cserébé ár, fogyasztás.[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
tkohun2107
tag
LG C1 tvt használtam jó ideig aztán kijött a QD oled ,picit vártam hogy le menjen az ára. 1 hónapja vettem egyet 65" s95bat... Sosem szerettem a Samsung tvket de ez valami döbbenet ,szebb bármilyen lgnèl jelenleg. Persze ez csak ideiglenes, 1 év és az LG is piacra dobja a maga qdoled tvjèt
-
arty
veterán
persze, miközben épp 300al száguldasz az elmosódott tájon...... vannak kétségeim.
szerintem nincs kártya ami nativ8k-ra elég a modern játékokban, hiszen 4kra is éppcsak elég a 4090 de egyébként jah, 3 x 97" 8k lenne a legjobb, 40 centiről!
(egyébként vr közeli immerzió a nagy képernyő, közelről, autósjátékokban, ezt aláírom! és ehez 8k sem kell.
#33 tkohun2107
lg nem szorul rá a qdoledre a samsungos parasztvakítással - aminek te is áldozata vagy - nem panellel kell versenyre kelni, azzal nem lehet...... (értsd: manipulált képet nézel, amit így jobbnak érzel, klasszikus samsung csalás)
ps: lada4ever, nekünk is volt 2107
[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
tibaimp
nagyúr
válasz tkohun2107 #33 üzenetére
Ez valid infó, hogy az LG is jön a saját QD OLED kijelzős TV-jével, mondjuk 2023-2024-ben?
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
tibaimp
nagyúr
válasz univerzita #39 üzenetére
Köszi! A G szériában...akkor drága lesz, de mondjuk várható volt.
-
arty
veterán
semmi, nyilván állsz a réten és forgatod 2 órát a kamerát, én is így játszok, meg mindenki más is. fotomódban megy a game 97%-ban.
TEHÁT a 8k igenis kell.
megspóroltam neked a levezetést, elengedhetjük szerintem
-
Chaser
legenda
:d
semmi foto mód, csak végig megyek sok mindenen amin egyébként versenyben nem, és lassan - legtöbb versenyt nem is szeretem, csak lekelltudni' alapon megcsinálom -
engem pont az érdekel mennyire figyelnek a részletekre, amit a nagy átlag nem fog keresni
és hát pl a fh4 néha nagyon ott van ebben
na nekem ilyenhez kellene esetleg ekkora méretű panel 8k-ban, mert nem több méterről nézném és igen, képes vagyok 1-2 órán is 20-40-nel gurulgatni, hogy lássam a tájat
meaculpa : )_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
arty
veterán
továbbra is csak hitetlenkedni tudok.... bocs
amúgy 4k-ban ezek a részletek elvesznek?
mármint, a táj 80-90%-a ugye algoritmus által generált "semmi", tehát az 1-2 órás 20al gurulgatás (lol, oda aztán pláne kell az immerzió) közben nem sok extrát látsz, a fű meg persze meghálálná, ha a nemlétező videokártya renderelné 8k-ra... tényleg irigyellek, hogy egyfelől mennyire nincs igényed játékélményre, de a 8k bezzeg fontos (nem)[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
egy kicsit túlgondolod ám ezt : )
neked van egy elvárásod ótós' játék felé, nekem is, és nekem az a lényeg hogy a kis apró részletek mit adnak
hogy dolgozták ki az épületeket, állatokat, fákat, milyen kis eldugott zugok vannak, stb
persze legyen jó a race, de azt gyorsan megunom, fh4-be beletoltam kb 100 órát, de legtöbb race szenvedés volt, nem élmény...mondjuk néhány bőven kárpótolt érte és a fentebbiek
és ha már ekkora méret azért 8k, mert mivel ugyanúgy kb 1m-ről nézném mint az 55-öt, qrta pixeles lenne - 55-nél is már határeset volt -
nyilván nem fedezted fel hogy ez csak "költői" dolog, se tv-ért se vga-ért nem fogok kiadni csilliókat_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
törölt tag
-
arty
veterán
válasz #72042496 #45 üzenetére
persze h jobb a qdoled, ez nem kérdés! remélem sok gyártó rárepül!
de hogy ez a difi állejtést valtson ki, legtöbb embernek kell a túlszaturált kép is, samsungtól pedig meg is kapják arcba
jah, 77 is kell, de igazából nagyobb harc 83+ méretben lenne szükséges/kívánatos - 9 milla a 97ért erős by LGmondjuk én az infláció elől már bemenekültem egy 83c2-be... éshát... nem elég nagy ez se sajna. előtte 77et láttam lakáskörülmények közt és tudtam h a +6" az kb a semmi, de alternatíva nem lévén........
-
törölt tag
Távolságtól függ, mondjuk a 77 és 83" méretben tényleg közel van egymáshoz (felületben +15%). Lehetne ez is 85", vagy 86, mint a hitvány QNED-jeik.
Vannak aztán olyan fejtegetések is, hogy a 10,5G-s sorokkal átállnak 75"-ra, mert azokat lehet hatékonyan kivágni egy akkora táblából. Úgy is nőne a különbség.Elég homogén panelt kaptál? Én még mindig nem szántam rá magam, pedig már az ingerküszöböm alá csúsztak ezek a tévék.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest