- Melyik tápegységet vegyem?
- Androidos tablet topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Hobby elektronika
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nekem is ez volt a hibám, túl gyorsan mentem, mindig felvettem a forgalom ritmusát. Városban 50-60 simán megvolt, és 3. helyett, már 4.-ben voltam, ezt egy 1.4-es 8 szelepes Astra F-el, ami rohadt lomha gép volt, persze szervó és klíma se volt még. Emlékszem hogy volt egy csaj aki lassan vezetett, persze másik oktatónál, és más autóval. Egyszer pont forgalom vizsgánál a sárgánál megállt, úgy gondolta hogy már nem fér át, a mögötte levő autós meg hátulról szépen belement. Ekkor a vizsgát fel kell függeszteni, és új vizsgát kell kérnie a vizsgázónak, saját költségén. Ez így is volt/lett, akkor, pedig még talán átmehetett volna. De vannak ilyen sztorik, hogy vizsgán később kanyarodott le a kis csaj, erre az oktató felhúzta magát, és bevitte egy olyan helyre ahol tudta hogy tuti meg fog bukni, annak rendje és módja szerint úgy is lett. Szóval a lényeg hogy ne izgulj, ha izgulsz, kapkodsz, elb@szod, valahol meg kell találni azt a pontot ahol nem mész se gyorsan, és nem is tökölsz.
-
válasz
dudika10 #10268 üzenetére
Ahogy a benyomott kuplunggal való kanyarodást is például. - Nekem annyi maradt meg anno hogy a vizsgabiztos a sikeres forgalom vizsga után hozzám szegezi a mondókáját, miután behúzta a hibavonalkát: "Uram. Azt nem tudom hogy 60-al városban miért nyomja be a kuplungot, és közben miért van a jobb keze a váltón!?" Nem mertem mondani hogy gyorsítani akartam, és feljebb kapcsolni, mert ugye városon belül nem kéne olyan tempót diktálni
.
Bár ismerőseim/rokonaim és a saját tapasztalatom az hogy ha magabiztos a driver, úgy áll hozzá hogy ő ezt tudja, nem ideges, akkor sikerül a vizsga. Nekem "B" kat forgalmi vizsgán volt még egy olyan hibám hogy elsőbbséget adott egy autó, én pedig, szinte körültekintés nélkül elfogadtam és mát kettesben gyorsítottam is az Astrát. Persze ezt is megemlítette a vizsgabiztos, de mivel eléggé jól vezettem már akkor is, csak kissé gyorsan, és lendületesen, így sikerült elsőre. De aki meg betartott minden kis szabályt, viszont tökölt, vagy nem tudott döntésre jutni egy kereszteződésben, azt meghúzták ahol tudták.
ui.: Témához visszatérve, azóta persze én is üresben gurulok a kereszteződések felé. Bár ott is nehéz volt megszokni, mert akkoriban az itthoni gyakorolgatások során apám/nagyfater is úgy mutatta hogy lassítás előtt üres, és nem visszaváltogatunk, meg végig nyomva tartjuk a tengelykapcsolót.
-
-
Én anno motorból és autóból is hamar letudtam, az első háromban benne voltam. Persze hozzátenném hogy motorból elsőre átmentem, autóból pedig csak 3.-ra sikerült, bár nem tanultam rá semmit, szóval megérdemeltem. Akkor járt egy srác ahhoz az oktatóhoz ahová én és a 7. vizsgáját fizette be éppen. De azóta találkoztam már olyanokkal akiknek 8-9. alkalomra lett meg a vizsgájuk, és még forgalomból is 4-5. vizsga sikerült. Én régen feladtam volna, hogy én ehhez nem értek és otthagyom, de ezek, hiába hülyék, fizetnek és addig próbálkoznak míg nem lesz szerencséjük, mert közlekedni azt nem tudnak, talán csak vezetnek (értsd.: nyomod a gázt, és tudsz váltani).
-
-
Köszi srácok, átadom az üzenetet.
-
-
-
válasz
sagesz93 #8453 üzenetére
Értem, biztos gyakorolták, de úgy vettem ki a szavaiból hogy nem mindig arra mennek, hanem úgy általában mindenfelé amerre kedve van az oktatónak. Előtte már azért tudott vezetni, mondjuk én egyik jogsimat sem csináltam úgy anno, hogy nem tudtam az alapvető dolgokat, forgalomnál néhány lefulladás volt a legtöbb hiba, tehát (jelen esetben) az autót tudni kell kezelni, a KRESZ-t meg meg kell tanulni és utána szabályosan kell vezetni. A vizsgáig kibírja az ember, utána úgy is dinamikusan alkalmazza a KRESZ-t.
#8454 raver: Akkor nem gond ha mondja neki az oktató/vb. hogy következőnél jobbra és ő egyenesen megy, majd utána megy jobbra?
-
-
Esetleg forgalmi vizsga útvonalakat meg lehet valahonnan szerezni, ismerősömnek Nyíregyháza útvonalai kellenének?
-
-
-
-
Izzadtam mint a hülye a 30 fokra fűtött kocsiban, kint meg minusz 25fok volt. Oktató kék multit szívott, az a szag áradt a kocsiban, a vizsgáztató meg egy tök aranyos csaj volt. Mert a tolatás végén lecsúszott a lábam a kuplungról én kicsit neki röccent a deszkának, nem volt vészes, de lehetett érezni, és semmit se szólt, csak mosolygott. Egy örök emlék marad.
-
-
válasz
gamek!ller #8145 üzenetére
Nyisd ki a szemed
. Haverom Octávia Tourjában ültem, ellenőriztem, ő is, nője is, és látni az orrát
!
-
válasz
gamek!ller #8142 üzenetére
Hát hobbitok vagytok-e? Én simán kilátok előre-hátra, olyan mint egy W124-es, simán látsz mindent!
-
-
-
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- Direct One (műholdas és online TV)
- sziku69: Szólánc.
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mobil flották
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- Androidos tablet topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- További aktív témák...
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Artemisz ART-230L-EL "A" Minősített Laptopszéf
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest