Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- Gaming notebook topik
Aktív témák
-
Warlock_42
senior tag
válasz
Bogyó bá' #48 üzenetére
1. Elszállt partíciókra gondoltam, nem fejeztem ki érthetően, bocs.
2. Az OK. De téged nem idegesít, hogy az oprencered ki akarja venni a kezedből teljesen a vezérlést ? Ehhez ne értsél még véltelenül se mert nem kell tudnod. Ja és jó lesz ha mindenki szépen csöndben marad.
Na jó nem OFF-olok tovább... -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Warlock_42 #43 üzenetére
1.Az elcsesződött Maxtor vinyókról szvsz nem a Microsoft tehet, hanem a tisztelt gyártó.
2.Én egyszerü felhasználó vagyok, aki valamennyit ért a géphez, nem pedig programozó, vagy PC-guru. Aki legtöbbször csak használja a gépét, annak még mindig az XP tünik a legelfogadhatóbb alternativának.... -
renegade
aktív tag
válasz
Warlock_42 #39 üzenetére
Na ez érdekes amit írsz. Mitől lesz tele szeméttel rögtön induláskor a memória? Feltéve persze, hogy nem indul minden szirszar automatikusan együtt a win-al (ami elvben jelen esetben is igaz egyébként).
Amúgy a háttérben maguktól futó progikat én is utálom, ezeket mindig lefegyverzem mielőtt nagyon össze szeretnének nőni a windozzal. Csak akkor menjen ha kell. Lehet hogy nyitok majd a jelenségről egy topicot vmikor, mert utálom egyébként hogy egyre jobban elharapózott a jelenség hogy minden progi önállóan indul és fut a gép indításától - és egyre jobban elrejtik, hol kell kikapcsolni ezt a tulajdonságukat. (persze végső esetben mindig ott az msconfig.) -
Pala
veterán
válasz
Warlock_42 #39 üzenetére
Jól van, az lesz a biztos eljárás inkább, amit te mondasz: jobb előbb egy teljes reinstall, s ha aztán is fennáll a probléma (ami egyébként működésbeli rendellenességet nem okoz), akkor maradnak a RAM-cseszegető-progik!
-
Bogyó bá'
nagyúr
Az Intel 815-ös chipkészlete NEM kezel, legfeljebb 512 MByte ramot!
Ne félj annyira az XP-től, nekem eddig ez az EGYETLEN bevált Microsoft oprendszer. Szintén CAD-ezek néha, sőt 512 mega rammal, szintén I815 chipes alaplappal, a Tiédnél lassabb procival (800@1066) eddig még a játékokkal sem volt gondom. Ez a Windows , ha jó a géped, nagyon stabilnak tünik, immár két éve. Nekem mondjuk a grafkártyám picit jobb, Gef3 Ti200, ''agyontuningolva''. :) -
Pala
veterán
válasz
Warlock_42 #37 üzenetére
Hát igen, ami a windows sajátja (LASSÚSÁG!!!!!), attól nemigen lehet megszabadulni.
-
Warlock_42
senior tag
A topic elején írva vagyon, hogy nők nem vehetnek részt a kövezésen.... izé, szóval hogy töltődés után rögtön tele van szeméttel a memória... tehát valószínű, hogy a win járja a véget....
Nem mondom, hogy rosszak ezek a ram cseszegető proggik, de szerintem jobb a probléma okát megtalálni, mint hogy eggyel több program fusson a háttérben feleslegesen... -
Pala
veterán
Rátapintottál a lényegre: nincs is bajom jelenleg az 512 megával (bár néha egyzerűen a ''nagy számok kedvéért'' jó lenne kétszer ennyi), de indokolatlanul sok le van belőle foglalva. Bár azt fontosnak tartom megjegyezni, hogy olyan még SOHA nem fordult elő, hogy valamely alkalmazás kevés memóriára hivatkozva nem indult volna el!
-
Warlock_42
senior tag
Gratulálok Szenyor!! :)
Egy próbán nem vesztesz semmit, de inkább az újratelepés... bár néha nekem is ég az arcom hogy a win problémák nagy részét így oldom meg/tanácsolom hogy így oldják meg....
Bár inkább bill bácsinak kellene, hogy égjen az arca a jóldokumentáltság miatt... -
renegade
aktív tag
válasz
Warlock_42 #32 üzenetére
Az igaz, hogy tüneti kezelés, viszont direkt néztem a PageFile méretét miközben egyszer tünetileg pucoltam a RAM-ot, és tök állandó maradt! Ebből következtettem, hogy inkább a RAM usage prioritásait vizsgálja felül egy ilyen tisztítás.
Állandó megoldást valóban máshol kell keresni, de kollégának nem is az a baja, hogy kevés a RAM, ha jól vettem ki szavaiból, inkább csak az zavarja hogy olykor szükségtelenül sok memória foglalt. -
Pala
veterán
válasz
Warlock_42 #32 üzenetére
Hát azért kipróbálok egy ilyen ram-buheráló progit, max ha nem jön be, letörlöm!
-
Pala
veterán
válasz
Warlock_42 #32 üzenetére
Nekem Windows 98 SE magyar verzió van
De mi az amit te írtál?: ''Win 98 SE2'' (Second Edition 2? Ilyen is van?) -
Pala
veterán
Yeah, nem hittem volna, hogy épp itt leszek senior tag......:)
-
Warlock_42
senior tag
Én is inkább a normális oprencerre szavazok. Ezekkel a Ram-piszkáló, defragmentáló progikkal az a gond, hoy csak tüneti kezelést csinálnak; a nem vagy nem túl gyakran használt részeket kiírják a swapfileba. Így lesz szép nagy swapfiled amit a win ha épp eszébe jut nekiáll tekergetni. Inkább win újra nevezetesen 98 SE2 vagy Win 2000. Munkára tökéletes és nem eszi a gépet úgy mint az XP. -
Pala
veterán
Win XP-t igazából azért nem akarok, mert Voodoo2-őm van (valszeg most lesz egy Voodoo3-mam) és egyikhez sincs XP driver!! Vagyis van, nem hivatalos (www.voodoofiles.com), de nem tudom, hogy ezek megbízhatóak-e!! Én pedig nem fogok új/gyorsabb VGA-t venni, ha egyszer nincs rá szükségem!!
-
renegade
aktív tag
Szia,
Az általad #1-ben vázolt probléma XP alatt is jelen van, ez win sajátosság. Én a CyberLat RAM Cleaner nevű kis progit ajánlanám neked, tökfree a www.download.com -ról. Pofonegyszerű, stabil, kicsi, informatív - és ha épp ki kell pucolni a RAM-ot, nagyon hasznos. Az is kideríthető vele, hogy kb mennyi RAM kell ténylegesen az éppen futó cuccoknak.
Nekem az a tapasztalatom, hogy a win szereti önmagát (és az alatta futó alkalmazásokat is) szétterpeszteni amennyire lehet; aztán ha túl sok versengő van (sokmindenre kell a RAM), akkor szépen mindenkinél visszavesz amennyit kell/lehet. -
Pala
veterán
válasz
CsendPenge #25 üzenetére
Tudom és tisztában vagyok vele, hogy legfeljebb 1%-nyit fog növekedni tőle a gép teljesítménye, de nem azért venném, hanem csakis azért, mert jól mutatna bootoláskor, meg azért mert van néhány memóriafaló programom (pl. Adobe Photoshop 7, vagy az AutoCAD, és ezeket rendszeresen használom is).
-
CsendPenge
őstag
Azt hiszem, hogy erre a topicra (és hozzászólásra) gondoltatok:
[L]http://prohardver.hu/rios2_uzenetek.php?from=4810#msg9[/L]
A lusták kedvéért, ott ez a link volt:
[L]http://www.cp.hu/cp/gyakorlat/windows/xp5/index.html[/L]
Hát, őszintén szólva, szerintem tök mind1, hogy menyit tud kezelni, (persze ha tévedtünk, akkor a te pénzed bánja...) mert ott is írják, hogy drasztikus sebességnövekedést nem okoz.
Mellékesen megjegyezném: a cikk java része szerintem hülyeség. Arról ne is beszéljünk, milyen csodás, bonyolult tippeket tudnak adni. (''Ha a RAM felszereltség ennél kevesebb, akkor a legjobb tuning-eljárás a RAM-bõvítés'' - ez nehéz szülés lehetett...) -
Pala
veterán
Köszi! Ez itt a lényeg:
''This limits the amount of physical RAM that Windows can access to 768 MB. To do so, use the following steps:
Use any text editor (such as Notepad) to edit the System.ini file.
Add the following line in the [386Enh] section of the file
MaxPhysPage=30000''
Mindenesetre azért ki fogom próbálni az alaplapomat 768 megával (mert ha mégis elindul, akkor ez lesz a megoldás) -
Pala
veterán
Itt van az alaplapom honlapja:
http://www.intel.com/design/motherbd/ea2/index.htm?iid=ipp_dlc_deskmb+p3pmb_d815eea2&
És itt van hozzá egy cikk a vele használható memóriákról:
http://www.intel.com/design/motherbd/ea2/ea2_mem.htm
És itt van egy ilyen üzenet, hogy:
''The BIOS will not initialize installed memory above 512 MB. At boot, the BIOS displays a message indicating that any installed memory above 512 MB has not been initialized'' - ez azt jelenti, hogy működik 1 giga memóriával is a lap, csak abból legfeljebb 512 megát észlel. Kár! Akkor nem dobok ki pénzt érte! -
Pala
veterán
Nem mond! Megnézted a weblapját, vagy mi? (mert én nem tudom)
Egy újratelepítés most mindenképpen lesz, de a WinME-vel mi a helyzet??? Az azé csak bír több memóriát kezelni (bár ha az alaplapom tényleg nem, akkor nem sokat érek vele)
Tény, hogy nem nagyon láttam 200 mega fölé menni a swap file-t (azért ezt így is soknak tartom, bár a 40 gigás vinyóm mellett legyintek rá) -
micro
addikt
A memturbo is egy jo progi és egyszeru hasznalni.
Probald ki. -
Clark
tag
válasz
Warlock_42 #13 üzenetére
Az utolsó mondatot mire értetted?
-
Warlock_42
senior tag
Szerintem is a sok szirsz*r a különböző proggik által szertehagyott .dll-ek a hibásak. Ha jól tudom a .dll-ek valamilyen fejrészét boot után automatikusan betölti a win. Egy újrainstall segíthet rajta. Én mindig újrateszem a win-t (általában Ghost-tal) ha túllépi a bűvös 300 megzet.
Ja és még: szerintem nem 512 a határ hanem jóval följebb. -
-
Pala
veterán
Erről a ramboosterről írjon nekem valaki! Mi ez? Mit lehet benne állítani? (Ja és honnan lehet letölteni?)
-
fzr1000
tag
most nem emlekszem pontosan, de asszem a Win-nek meg lehet adni, hogy sajat maga rugdossa ki a DLL-eket meg egyebeket a membol egybol, ha valamelyik alkalmazas veget er... bar en is inkabb egy RAM-kezelo progit hasznalnek...
-
Pala
veterán
Az a furcsa az egészben, hogy most a meglévő 512 megát falja, mint egy őrült, de a 16 megát nem falta (talán mert azon nem volt mit falni :)))
Most fogok venni még 512 mega SDRAM-ot!!! Akkor már 1 giga memóriám lesz (és akkor már nem fogom irigyelni azokat sem, akiknek mondjuk van 512 mega DDR 400MHz, bár most sem irigylem őket)!! Az 1 giga memóriát is így fogja falni egy több, mint 4 éves oprendszer? Xp-re, ha nem muszáj, nem akarok még egy darabig váltani! -
Pala
veterán
A helyzet, hogy most van 512MB SDRAMom és a Win98SE-t használom. Tudom, hogy az SDRAM már lasssúnak számít, de most az a gond, hogyha bekapcsolom a gépet, akkor a TaskInfo-t rögtön a Windows betöltődése után indítva kb. 380-395 (változó) MB szabad fizikai memóriát jelez. Ennyit lefoglal magának a Win98, anélkül, hogy boot után bármit is csináltunk volna??? A háttérben nem sok program fut, nem ez a probléma, ez tuti. System tray iconból sincs sok, csak két-három gomb aktív mindig. Egyszer kipróbáltam, hogy lemásolok egy 600MB-os könyvtárat, és utána csak néhány kb (!!) szabad memóriát jelzett a TasInfo. És utána a vágólapot kiürítve is ez a helyzet! Mindez megszűnik, ha restartolok, ekkor újra 380-395MB. Ha mondjuk elindítok egy játékot és kilépek belőle, az úgy 60MB memóriát lebesz a szabadból és egészen újraindításig úgy is marad! Ha két három játékot, netán zenét is bekapcsolok (egymás után, és ki is lépek belőlük), akkor is szépen egyenletesen csökken le a szabad memória. Mitől van ez, mert nem hinném, hogy a Win98 ennyire leterheli a memóriát, hiszen a régi, 16megás gépemben nem volt ilyen probléma!! Talán a formázás használna?
Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Path of Exile (ARPG)
- BestBuy ruhás topik
- Politika
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Sorozatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, konzol adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest