Hirdetés
Aktív témák
-
bnss
veterán
A topic összevonásra került a lényegesen több hozzászólást generáló testvérével, nevezetesen: Mkv szerkesztés (mkvmerge gui, stb).
-
aag
őstag
DVB-T szobaantennával kapcsolatban tudtok topikot?
-
Melili
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni valakitől aki nagyon ért az mkv kiterjesztésű video készítéséhez.
Igazából egy olyan dolog érdekelne amire eddig sehol nem találtam választ, leírást.
2in1 mkv készítése lenne a téma, haali segítségével.
Bízom benne hogy találok itt egy szakértőt :-) -
WonderCSabo
félisten
válasz
pernyehuszar #62 üzenetére
Nincs mit, örülök, hogy sikerült!
-
pernyehuszar
csendes tag
válasz
WonderCSabo #61 üzenetére
"Megmentettél bennünket! Örök hála neked"
Tökéletesen lejátsza. Nem mindha nem volnék megelégedve az eredménnyel,
de még annyit kiír minden darab lejátszása előtt, hogy
"Nem lehet megfelelően lejátszani!"
"Mégis lejátsza?"
"Igen" "Nem"Ezt kidobja ---> Enter és csak utána kezdi.
Ezt nem tudod miért van?Mindent köszönök!
-
WonderCSabo
félisten
válasz
pernyehuszar #60 üzenetére
Van egy ilyen beállítás: File -> Options -> Disable header removal compression by default. Ez be van pipálva?
-
pernyehuszar
csendes tag
válasz
WonderCSabo #58 üzenetére
Szia!
Csak van gondom, nem kicsi!
Letöltöttem ----> mkvtoolnix-unicode-4.6.0
Egy mkv fájlt úgy, ahogy Isten megadta elnyiszáltam 3 darabba.
Meg is csinálta frankón. A gépemen a VLC player le is játszotta külön-külön a darabokat.
Örültem, a BD lejátszó látta ugyan a darabokat, rávittem az elsőre, de kiírta, hogy nem megfelelő formátum. Folytatja a lejátszást? Igen/Nem. Igent nyomva úgy kifagy a gépezet, hogy ki is kapcsol.
Elszúrtam valamit?Segíts kérlek, ha tudsz, vagy bárki!
ÖKÖRHÁLA.
-
pernyehuszar
csendes tag
válasz
WonderCSabo #58 üzenetére
Nagyon kösszönöm, Kipróbálom.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
pernyehuszar #57 üzenetére
mkvmerge a barátod.
-
pernyehuszar
csendes tag
Sziasztok!
Szert tettem egy LG BD370 masinériára. Még most találkozom először .mkv formátum használatával. Kérek egy kis segítséget PLZ!
USB bemeneten csak FAT32 fájlrendszerű eszközöket olvas. Próbáltam NTFS-t etetni vele, de esélytelen. Szeretnék matroska fájlokat lejátszani, de fel kell daraboljam.
Már próbálkoztam egy-két programmal, de a második darabot már nem tudja lejátszani.
Már tiszta ideg vagyok. A SEGÍTSÉGET ELŐRE IS KÖSZÖNÖM! -
Grentar
csendes tag
Gondolom páran már észrevettétek hogy sajnos az oldal nem elérhető.
Sajnálatos módon, egy frissítést követően az adatbázis összeomlott... valahogy átírta az előtagokat, és hiába írta hogy lementette a tartalmat, olyan szinten sérült az adatbázis, hogy nem lehetett visszaállítani.
Mindent lementettünk a Google Cash-ből szal meg van az egész tartalom, de legalább 1-2 hét míg az egész újra menni fog a régi címen...
Remélem, hamar sikerül összeraknom újra.
respect: grentar
-
WonderCSabo
félisten
válasz
ejtőernyős #53 üzenetére
TsMuxerrel demuxolod a sávokat, majd a kívánt sávokat újrakódolod amivel akarod, és muxolod vmi konténerbe.
epsilon3: Ez a kérdés ide tartozik.
-
epsilon3
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon jó,hogy van ez a fórum,de sajnos a problémámra nem találtam itt sem megoldást.
Ez a problémám:
Profile: Advanced@3 Resolution: 1920:1080i Frame rate: 29.97 vc1
Hogyan lehetne úgy megoldani,hogy a kapott mkv fájl nem lesz darabos a lejátszásnál.
Már annyi mindent kipróbáltam,de a 25 fps nem megy normálisan.
Arra gondoltam a 29.97 fps 1080i felbontás a gáz ,főleg ,ha még vc1-el párosul.
Én is az xvid4psp-t használom,de már próbáltam vdubmoddal is.
Nagyon örülnék ,ha valaki tudna segíteni ebben.
Vagy egy jó paramétert adna meg az xvid4psp progihoz.
Előre is köszönöm! -
ejtőernyős
csendes tag
Sziasztok!
Minden nagyon baró a leírásokban, de engem a következő dolog idegesít... és szeretnék megnyugodni!
Tömörítés közben (m2ts-ből) hogyan tudok több hang-, ill. feliratsávot megtartani? Köszi a megoldásokat előre is! -
tryllati
csendes tag
WonderCSabo nekem is lenne egy kérdésem.
Engem személy szerint idegesít az hogy sok filmen még így a szélesvásznú (16/9) megjelenítés mellett is ott van az a kicsi fekete csík alul/felül. Ezt Milyen progival lehetne megoldani?
-
bobojszan
tag
Sziasztok.
Szinkront és feliratot szeretnék rakni egy már meglévő BD-re,amin csak angol hang van.
Leszedtem ezt nem kevés idő alatt egy külföldi oldalról:
Days.of.Thunder.1990.BluRay.1080p.TrueHD.BD25-NPW
Ugye ez könyvtárakra van szedve és a STREAM könyvtárban vannak benne a film fájlok.
Meg ezt itthonról:
Days.Of.Thunder.1990.720p.BluRay.x264-HUN-Roro
Ez meg egy sima mkv, amin van egy 192kbps magyar szinkron és egy fasza kis felirat.
Erről szeretném rárakni a szinkront és a feliratot a másikra.
Úgy nézem , hogy a szinkron és a film hossza megegyezik mindkettőnél (1:42:17)úgyhogy nyújtani nem nagyon kellene.
A méret nem számít, mert nem akarom kiírni, úgyhogy nem akarok semmit konvertálni, mehet úgy ahogy van, csak legyen hozzá szinkron is.
Tudna segíteni valaki, hogy hogy kezdjek hozzá?
Privátban is jó, meg MSN-en.
Ja és persze, ha kész megosztom a szokásos oldalakon, hogy élvezhesse más is a Nascar-t 1080p-ben
Köszi szépen. -
Technoman
őstag
válasz
WonderCSabo #46 üzenetére
Az XviD4PSP progi 6.....valahányas Beta változatával. Ami az oldalon is fel van téve (http://mkv.kosza.eu/mkv-keszites-23976fps)
Esetleg tudnál valami más progit is ajánlani?
Köszi -
Technoman
őstag
válasz
WonderCSabo #44 üzenetére
Nem, az szeretném -ami eddig több m2ts kiterjesztésű filmeknél sikerült-, hogy az aránylag nagy (24-50GB) BR Rip-et lekonvertáljam, a minőség megtartása mellett 6-8 GB .mkv-ra (tudod, helyszűke miatt) Érdekes, hogy eddig cca 8 filmnél ez minden gond nélkül összejött, de van 2 qrva filmem aminél mindig elcsúszik a magyar hang, de csak a magyar. Természetesen az BR RIP-nél még jó a szájszinkron, ezért nem értem, hogy miért nem jön össze, vagy miért jött össze a másik 8-nál helyesen a magyar szinkron sáv
Már mindent próbáltam:
-átkonvertáltam 24/25/30 frame-re,
-szétszedtem, majd átkonvertáltam csak a képet és az érintetlen HU sávot hozzáadtam, -kínomba már a hangsávnál valami ms-es késleltetést is beállítottam, de úgy sem jött össze.
Szerinted hol b@sztam el a dolgot? -
andorra
őstag
Van egy megoldandó problémám a HandBrake-el (0.9.5) !
Az alap probléma, hogy a feliratokat nem tudom áthozni vele a Blu-ray anyagból automatikusan.
Ha a DVDFAB-al rippelek, a feliratokat sub kiterjesztéssel kapom meg, tehát az import srt-t sem tudtam kipróbálni.
Ha olyan mkv-t próbálok tömöríteni, ami tartalmaz feliratokat és a help
útmutatása szerint, bepipálom a subtitles almenűben a default-ot, hogy megmaradjanak a feliratok, azok mégis elvesznek. -
andorra
őstag
Előszőr is köszönet Grentarnak a részletes leírásért és ennek következtében azért is, hogy rátaláltam erre a fórumra.
Tryllati, neked pedig azért, hogy megtaláltad azt a programot, ami "non plus ultra", erre a célra !
Egy 31'30''-es Blu-ray anyagot, 2 pass-ban, 52perc alatt, majdnem 100%-os processzor kihasználtság mellett (mind a 8 szálon) de- és enkódoltam, kitűnő eredménnyel. 9000kbit/s avr bitrate-tel, 1 DTS hangsávval 2.5Gigás mkv fáljt kaptam.
-
tryllati
csendes tag
hát szerintem maradj meg a jól bevált dvd, avi, xvid filmeknél. csak a több féle hang miatt nem érdemes napokig járatni a gépet. hd(mkv) filmeket meg akkor lehet igazán élvezni ha van hozzá megfelelő felszerelésed. és végül kiirhatod dvd re ( sok alternatíva létezik) de asztali dvd lejátszóval nem fogod tudni lejátszani. szóval maradj meg az eddig bevált használatnál.
http://mkv.kosza.eu/
-
Magicrat
tag
Sziasztok!
Elolvastam kb az utolsó 50 hsz-t. Lehet, hogy nem is ebbe a totyikba való a problémám
Mivel teljesen hozzá nem értő vagyok a témához, az eddigi filmnézéseim TV-n abból álltak, hogy avi fájlokat írtam dvd-re adatként, vagy iso fájlokat daemontools-os dvd másolással.
De most letöltöttem néhány mkv-fájt, hogy hurrá dualaudio, meg több felirat, hipp-hipp!
A fentiek alapján ugye jól értettem, hogy ezeket a fájlokat soha a b*dös életbe nem fogom dvd-re kiírni és sima asztali lejátszón lejátszani?
Igazából a hd minőség nem annyira érdekelne, de a dualaudio viszont igen, tudok ilyet konvertálni belőle? jó lenne iso-ba is, amúgy sem férne rá egy dvd-re több fájl.
Köszi a türelmet és megértést
Magicrat -
Technoman
őstag
Sziasztok!
Lécci segítsetek, a problémán az, hogy kipróbáltam ezt az m2ts fájl mkv-ba való tömörítését/kódolását. Több filmet átkódoltam (igaz nem az mkv-s oldalon ajánlott XviD4PSP_5036 verzióval, hanem az újabb, 6.0-ás beta változattal)
Szóval, vannak filmek amiket qrva jól átkódol és vannak olyanok amiknél a magyar sáv (DE CSAK A MAGYAR HANGSÁV!!!) vagy 0,5-1 mp-et elcsúszik az eredetihez képest (?)
Kérdésem, hogy mit ronthattam el (nem értem, hogy pld az angol hangsáv- ami másodlagos sávnak van beállítva- hogy hogy nem csúszik el?)
Mindent kikapcsoltam és a leglassabb/legtökéletesebb kódolással kódoltam át.
Ja és egy másik kérdés: a progi nem tudja a dts jelet átkódolni eredetiben meghagyni (mmint hogy a dts kódolás után is dts maradjon, nem DD)
Köszi a válaszokat. -
gyuszla
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy most vettem egy LG42LD450-es tv-t! Adott egy mkv fájl! Bedugom az USB-E a pendrivomat a tv-nek a hangszóróján tökéletesen szól a hang! De ha összekötöm a házimozival, akkor egy deka hang nem jön ki a hangfalakból! Egyébként a házimozim egy Panasonic SC-HT845 típusú rendszer! Mi lehet szerintetek a baj??? Válaszotokat előre is, köszi! -
tryllati
csendes tag
BLUE-RAY to MKV egyszerűen
Sziasztok!
Hasonló problémával találtam szemben magam nem is olyan nagyon régen épp így találtam rá eme kis oldalra, amelyet csakis támogatni tudok.
Hogy a fent nevezett problémát más szemszögből is megközelítsük elmondanám az egyéni megközelítésemet:
Gondolom nagyon sokan vagyunk akik a különböző és egyre inkább elterjedt hd- filmekre fogunk rámenni. Ehez nem feltétlen szükséges lejátszó elegendő a számítógépet összekötni egy tv-vel vagy külső vinyon keresztül csatlakozni a tv készülékhez.
Igen ám de itt jönnek a problémák. Beszélhetünk a filmek olykor túlzott méretéről, amelyet egy winyon tárolni már nem kellemes mulatság.(15GB+) Bár én már ott tartok hogy inkább winyot veszek mint sem dvd lemezt árban ugyanis ugyanott fogok kijönni és valjuk be mégis csak egyszerűbb vele dolgozni.
Aztán a különböző kompatibilitási problémákat is ki kell küszöbölni, amelyet mindenki saját kis felszerelése és igénye szerint alakithat ki.
Sokan pedig úgy vannak hogy nem engedhetik meg, hogy a lemezeket a boltokban szerezzék be ezért különböző oldalakról fogják azokat letölteni. Ezeken az oldalakon több tucat relase után talán sikerül kiválasztani egy olyan változatot ami megfelel az igényeknek, vagy nem.
És itt jön a képbe megint a saját igény kielégítése, amelyet már bizony saját magunknak kell megfogalmaznunk és legyártanunk.
Én itt tartottam, több blue-ray filmet is sikerült kifognom ami nagyon jó de vajon hogyan is alakítsam azt át mkv-ba. Persze nem is találtam semmi normálisat, vagy nem konvertált mkba, vagy rossz lett a minősége. Esetleg nem pakolta a hangokat ugy ahogy én akartam (csak az elsődleges hangal dolgozott ami ált angol). Én személy szerint nem szeretek egy filmet többször is konvertálni, átdolgozni... A másik oldalon található egy nagyon szép leírás, amelyből jól látszik mennyi gond is van egy film elkészítésével.
Sok keresgélés után rátaláltam a Handbrake nevű kis programra ami számomra tökéletesen tudott blue-ray filmből (.m2ts) mkv - formátumot készíteni ezért ha valakinek hasonló problémája van bátran merem ajánlani.Handbrake:
mp4,mkv fájlba képes konvertálni.
ac3, aac hangal Állítható a hozzáadandó hang állomány
Feliratkezelés.
videocodec: h.264, MPEG-4,
FPS állíthatóság
Képi ellemek állíthatósága.
És még pár dolog amiről fingom sincs.Érdemes egyszer megnézni.
További sok sikert mindenkinek a filmekhez. És most épp ildomos ezért Boldog új évet.! -
Moric
aktív tag
Belefutottam egy problémába amire nem tudom a megoldást.
Eddig olyan filmekkel volt dolgom, ami egy darab m2ts-ben tárolta az egész filmet, mindennel együtt. A legutóbb egy olyan lemezt kaptam, ahol a film több m2ts-ben volt szétvágva.
Miután összefűztem a m2ts-eket majd szétszedtem képre, hangra, feliratra, majd újra összeraktam mkv-ba, a hang mindig szétesett.
Kerestem a neten és azt találtam, hogy a tsMuxeR nem jó több részből álló filmek szétszedésére, elrontja. Az eac3to javasolják ilyen esetben. Viszont az, ahogy nézem, csak hangot tud kinyerni.
Mi a megoldása a több részből álló m2ts átkonvertálásának? -
amargo
addikt
Sziasztok!
Noha nem egészen mkv szerkesztés, de köze van hozzá.
Van egy többsávos - audio, felírat - mkv, amit szeretnék átpakolni DVD vagy avi-ba.
De valamiért az összes program, amit eddig használtam ugyan úgy egy adott pontban leállt, mintha minden sikeres lett volna, csak az a gondom, hogy az a film 2/3..Mi lehet a gond? Valami hiba van az mkv-ben ebben az időpontban?
-
balajti
tag
a kép és a hang is 2 órás. m2ts-ben tökéletes csak mkv-ba konvertálásnál csúszik. de már megoldottam. a dts-t ac3-ba konvertáltam és így már jó minden. igaz jobb lett volna a dts hang de így se rossz a hangzása. köszi a segítséget mindenkinek.
-
Valdez
őstag
A hangnak nincs fps értéke. Azt kellene megnézni hogy amelyik filmből a hang származik milyen fps-el készült.
De ha külön-külön megnézed a video és a hang hosszát másodpercre pontosan akkor egyeznie kell, és ha egyezik, akkor passzol a hang a filmhez (tehát nincs szükség fps konverzióra).
De ha nem egyezik akkor viszont akkor más okozza a problémás lejátszást. -
balajti
tag
a kép fps-e 23,976. a hangnak hol tudnám megtekinteni az fps-ét? esetleg beszúrom ide a mediainfo mit szedett ki a forrásból
Kép
Sáv száma : 4113 (0x1011)
Menü azonosító : 1 (0x1)
Formátum : VC-1
Formátum profil : AP@L3
Időtartam : 2 óra
Szélesség : 1 920 képpont
Magasság : 1 080 képpont
Képarány : 16:9
Képkockasebesség : 23,976 fps
Színkódolás : 4:2:0
Sorváltás típusa : folytonosHang #2
Sáv száma : 4353 (0x1101)
Menü azonosító : 1 (0x1)
Formátum : DTS
Formátum/adatok : Digital Theater Systems
Formátum profil : MA
Időtartam : 2 óra
Adatsebesség mód : változó
Csatornák száma : 7 csatorna
Csatorna kiosztás : Front: L C R, Surround: L C R, LFE
Mintavételezési gyakoriság : 48,0 KHz
Felbontás : 24 bit
Nyelv : magyar / / -
Tutu7030
veterán
Ha még aktuális:
próbáld meg a következőt!
Mkvmerge programba betöltöd a problémás mkv fájlt.
Kiválasztod a V_MPEG4/ISO/AVC sort,majd alatta a Format specific nevű fülre katt.
Kijelölöd a Display width/height opciót,és beírod ebben az esetben a 1280x544 értéket.
Már csak újra kell muxolni(kijelölöd,hogy hová és milyen néven,majd katt alul a start muxing gombra). -
balajti
tag
nem jó így se. ugyan úgy gyors minden. bár most rájöttem arra hogy mikor lejátszom a kis darabot amit próba képen csináltam, akkor a videó 3/4 részénél már nincs hang. gyanítom hogy a kép hosszabb mint a hangsáv és ezért gyorsítja a filmet konvertálásnál. valahogyan le kellene vágni a film végéből, csak nem tudom mennyit és hogyan. erre van ötleted? mondjuk a stáblistát meglehetne rövidíteni kicsit. a tippet köszi azért.
-
balajti
tag
Helló!
Nekem egy olyan problémám lenne, hogy egy VC-1 típusú képet és egy DTS hangsávot szeretnék mkv-ba belerakni, de akkor a végtermék gyors hang és kép lesz. m2ts-ben viszont tökéletes mindez. Az lenne a kérdésem hogy mit kellene tennem hogy ne gyorsított film legyen az egész. Próbálkoztam a VC-1 AVC-be konvertálással de használható anyagot nem találtam.
-
KEX23
csendes tag
Hasonló oldalt kerestem már nagyon rég óta
Még annyi lenne a kérdésem, hogy megoldható két részben is a dolog?(2 részre vágom, külön konvertálom és aztán összeillesztem)
-
Grentar
csendes tag
Ezt találtam neked.
-
Bondzo
csendes tag
Tisztelt Fórumtársak és Hozzáértők!
A problémám a következő. Adott egy .mkv file,ebben egy angol hang,magyar szinkron,angol felirat,magyar felirat és forced magyar felirat. Egyébként tökéletesen jó, néhány helyesírási hibától és szóközhiánytól és időzítési problémától eltekintve, teljesen élvezhető. Szeretném ezeket a hibákat kijavítani,hogy tökéletes legyen. Na itt kezdődik a gond.....!
A TsMuxer helytelen formátumot jelez és demuxálás után nem sokkal "invalid srt format és invalid timing infoval kiszáll.
Az MkvExtractGui szétbontja filmre,hangra két rövid srt-re és egy .ass fájlra valamint egy TCCEB TTF fájlra (ezzel nem tudok mit kezdeni), de... az .ass fájlt megpróbáltam az Aegisub-val megnyitni és az .mkv file beolvasása után sem jeleníti meg a feliratot, sem filmmel sem pedig külön......
szerintetek még mi a rákkal próbálkozhatok,hogy lássam azt a .ass fájlt!
Várom az öleteiteket vagy hagyjam a csudába!? -
Bondzo
csendes tag
Köszönöm a gyors válaszodat!
Nálam a GOM Player nem jött be, valami mindig csúszott (kép és hang). Ami bevált az a Media Player Classic és egy kicsit régebbi K-Lite Codek, ez így hibátlan. A monitoron bármire tudom állítani a képarányt, csak a TV képtelen lereagálni. A video-kari driver frissítéssel pedig még nem próbáltam.Egy próbát megér.
Köszönöm -
Grentar
csendes tag
Szia!
Sajnos ebbe a témába még nem másztam bele. Valószínű az lehet a gond, hogy a film eredeti készítője levágta a fekete széleket az anyagról. A TV-d meg gondolom auto-formátumra van állítva, és automatikusan széthúzza a képet. Sosem változtattam még képarányt, mert nem volt rá szükség úgy hogy erre nincs sok ötletem.
Amit tehetsz hogy a GOM-Player-rel lejátszva, van lehetőséged a függőleges képméret változtatására, tehát összenyomhatod a PC-n a képet és igy a TV-n jó képed lesz. Vagy a másik lehetőség ilyen esetekre, hogy a TV-t próbálod szélesvásznúra átállítani ha lehet. Nekem is csinált ilyet korábban a gépem de egy Videókártya driver frissítése megoldotta ezt a problémát. Valamiért a TV nem tudta beazonosítani a PC-ről kapott jelet és ugyan így széthúzta a képet.
-
Bondzo
csendes tag
Tisztelt Fórumozók!
Végtelenül örülök a kezdeményezésnek, hogy a HD világába betoppanók, szakszerű leírások alapján bővíthetik tudásukat és gyűjteményeiket.Minden tiszteletem az ötletgazdának és társainak!
Az én problémám a következő. Adott egy 7Gb-s .mkv fájl, 1280x544 (2,35:1) felbontású 23,876 fps-s film.Én a PC-ről küldöm át a képet a Full HD tv-re. A Pc lejátszója simán veszi az akadályt, a kép jó, de a TV 16:9-s már nem ismeri ezt a képarányt, igy eléggé "nyulánkak" a szereplők.
Gondoltam szétszedem az mkv-t és a filmet átméretezem és majd valahogy visszanyomom a hangot és a feliratomat, (ezekhez találtam nálatok jó leírásokat) de..... a TMPGenc 4 Express nem ajánl fel ilyen arányokat,kicsit a film is belassul és akadozik a lejátszás. Az Xvid4PSP talán megcsinálná,de két napig tartana, ezt nem vállaltam be. A VirtualDubMod pedig elszáll, talán a 7Giga, vagy a formátum, vagy valami más csinálja ki, még nem jöttem rá.
Hátha valakinek lesz egy előremutató és tanácsot ad!
Végső soron egy más képarányú film beszerzése is segíthet, de ez tűnik a legnehezebbnek!
A tanácsaitokat előre is KÖSZÖNÖM! -
Petiop
csendes tag
Sziasztok!
Na akkor tapasztalat megosztás: egyenlőre, amit írtam kütyüt, nem sikerült beszerezni pénz hiányában.
Viszont a HDTV-én van VGA bemenet, és egy sima monitor kábel segítségével rákötöttem a laptopot, így sikerült az mkv nagy felbontását élvezni. Eddig az Avatar-t és az Aaliens Vs Predator 2 néztem meg így. Azt tapasztaltam, hogy míg az Avatar-ban elve bele volt ágyazva a (nem tudom, hogy DTS,sima 5.1, stereo) magyar szinkron hang, addig az AvP2-ben csak a magyar felirat volt ágyazva. A letöltésnél külön letöltöttem egy AC3 magyar hangot tartalmazó anyagot, DE mikor kiválasztom a magyar hangsávot, akkor előjön az a tipikus probléma, hogy hol belassít hol begyorsít a film.
Gondolom ha megcsinálnám én mag az mkv-t, akkor ez a probléma nem állna fent, de az AvP2-t csak poénból töltöttem le, hogy röhögjünk egy jót, ezen a szar filmen, így nem éri meg a sok munkát.Üdv.: Petiop!
-
PiciKenny
senior tag
Nézda egy ismerős
Jóféle témamajd ha quaddal dolgozok neki fogok én is
-
Grentar
csendes tag
Sziasztok!
Frissítettem az oldalt, egy letöltések menüponttal. Innen külön is le lehet tölteni a leírásokban szereplő programokat, ha esetleg erre lenne igény. (vagy akár egyben)
Több embernek gondot okozott a Microsoft .NET Framework telepítése. Kint hagytam a WEB-install cuccot is de külön kilinkeltem a fullos, x86, x64-es telepítőt is. Így most már nem kell WEB-ről installálni, ha valakinek ez nem ment volna.
A leírásokban is frissítettem az aktuális letöltési linkeket.
-
Grentar
csendes tag
Ha jól látom, ez szinte mindent tud
Playon!HD mini - ACR-PV73200. Mindent játszik és jó választásnak tűnik.
"Download BitTorrent to external media * Available in future firmware update"
Sőt ha jól értelmezem, akkor Firmware frissítéssel torrentezni is tudsz majd vele egy külső vinyóval, ha elérhető lesz az új SW hozzá. Jó lenne ha megosztanád majd a tapasztalatokat
Sok sikert
-
Petiop
csendes tag
Nagyon szépen köszönöm a válaszod!
Úgy döntöttem hallgatok rád és a tesztek alapján egy A.C.Ryan Playon! HD Mini beszerzése mellett voksoltam. Ha nem gond erről a készülékről is ki kérném a véleményed.
Szerencsére asszonypatás is szeretne jó minőségben filmeket nézni
Üdv.: Petiop!
-
Grentar
csendes tag
Szia!
Az MP4-ről feltett kérdésedre nem igazán tudok válaszolni, hiszen nem ismerem az általad említett programot. Az biztos hogy ha az XviD4PSP-t használod, a konvertáláshoz, akkor ott van lehetőség kimeneti felbontás választására.
Ha nem vagy biztos a végeredményben, akkor a MediaInfo-ban megnézheted az eredményt, de sajnos az sem biztos hogy a választott lejátszó, felismeri és lejátssza.
Általában az asztali DVD-k DVD-1080P9 felkonvertálással oldják meg ezt a problémát, persze ha felismerik egyáltalán a felbontást és a tömörítési arányt.
Én sok mindent kipróbáltam, de sajnos minden alap asztali DVD lejátszó, mást produkál támogatott formátumok terén. A HDMI kimenet és ugye a megjelenítőn a HDMI bemenet alapkövetelmény. De aztán hogy a cuccos milyen formátumokat is kezel, ezt bizony ki kell próbálni. Érdemes kiírni egy DVD-re több formátumú, felbontású, bitrate-ű anyagot és a boltban kipróbálni. Általában az eladók, ha látják hogy komoly a vásárlási szándék, meg szokták engedni, hogy ki próbáljuk.
Én a helyedben azért elgondolkodnék a választáson, hogy megveszed ezt, vagy szánsz rá kicsivel többet, és bepróbálkozol egy WD TV Live HD média lejátszóval.
Előbb utóbb úgy is lesz egy, nem csak HD-Ready TV-d, vagy egy frankó monitorod, és akkor már a lejátszó meg van hozzá. Tudom nem olcsó, hisz 2x annyiba kerül de én is most gondolkozom a vásárlásán. (Nehéz lesz asszony-pajtást meggygyőzni)
-
Petiop
csendes tag
Bocs, igazad van, akkor itt teszem fel a kérdésem.
Sziasztok!
Az írásaidból az jött le hogy segítőkész vagy.
Na szóval a kérdésem a következő: az interneten többnyire mkv formátumúak a 720P felbontású filmek. Ha letöltöm az mkv filmet, és a GOTSENT nevű programmal megváltoztatom a formátumot MP4-re, akkor a felbontás marad 720P?
Az ebből következő kérdésem: egy MP4-et is lejátszó asztali DVD, csak felkonvertálja a HDMI ki menetére a 720P-t, vagy tényleg ki is megy a jel, vagy esetleg a kettő között nincs is észrevehető különbség?
Azért volna a válaszod fontos mert van egy HD ready tévém, de nincs hardverem amivel a 720P-t átvinném rá. Az mkv lejátszók elég drágák nekem, viszont láttam több elfogadható árú MP4-et is lejátszó asztali DVD például: http://www.arukereso.hu/asztali-dvd-lejatszo-c3163/samsung/dvd-1080p9-p35006754/
Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszod.
Üdv.: Petiop!
-
Grentar
csendes tag
Az eddig elkészült leírások:
-
Grentar
csendes tag
válasz
Ares_lovag #4 üzenetére
Szia!
Az oldalnak amit készítek, pont ez lenne a lényege, hogy ki mit használ, milyen tapasztalatai vannak és ezeket kívánom összefogni egy helyen. Ha gondolod készíthetsz leírást, a program használatáról, (képek, min: 600, max: 800px szélesség + szöveg).
Arra gondoltam, hogy ezeket a tapasztalatokat is közzé tenném egy külön menüpontban, mint pl: más lehetőségek, (vagy akármi). Persze mindezt csak a kötelező korrektúrázás és oldal design-hoz való igazítás után, neveddel, e-mail-eddel, esetleg oldal-linkeddel együtt.
tisztelettel:- grentar -
-
Grentar
csendes tag
Szívesen fogadnék bármi-nemű tapasztalatot, ötletet, amivel a leírásokat bővebbé, pontosabbá tehetném. Tényleg szeretném, hogy az oldal minél átfogóbb képet fessen a lehetőségekről, hogy mindenki egy helyen megtalálhassa az információkat.
tervezett bővítések:
- Blu-Ray lemez készítése, DVD5-ös lemezre.
- Feliratok rippelése, szerkesztése, konvertálása, beillesztése.
- Alapfogalmak bővítése.(jelenleg a helyesírási ellenőrzés folyik az oldalon, hiszen hiba az van bőven)
-
Grentar
csendes tag
Elég érdekes fába vágtam a fejszémet, hogy belefogtam ebbe a leírásba. A motiváció mindössze csak annyi volt, hogy kipróbáltam egy halom *.mkv állományt és bizony mindegyikben találtam valami nekem nem tetsző dolgot. Ezért úgy gondoltam, csinálok magamnak saját anyagot, ami minden igényemet kielégíti, mind minőségileg, mind méretileg.
Hát csalódnom kellett. Itt van ez a csodálatos internet, de sehol egy normális leírás a kezdőknek, akik eddig csak mások munkáját próbálták élvezni több-kevesebb sikerrel. Persze vannak mindenhol szanaszét különböző leírások, sok ezek közül még használható is, de sok helyen a linkek halottak, sokan mások munkájából idéznek és úgy egy kicsit nehéz a dolog, hogy kevés ember osztja meg saját tapasztatlait.
Tehát amit lehetett összeszedtem eme szétszórt infókból, begyűjtöttem a programokat és az a célom, hogy készítsek egy leírást, képekkel, programokkal, infókkal együtt (HD anyag készítés közbeni képekkel) az olyan abnormális vadállatoknak mint jómagam, akik maguk szeretnének saját hardveriknek megfelelő anyagot készíteni, legyen az *.mkv, vagy akár Blu-Ray lemez.
Előre tudom, hogy rengeteg fikázó lesz, rengetegen vádolnak majd plágiummal, de az első elkészült anyagom után úgy gondolom ennyit megér nekem, hiszen biztosan lesznek segítő szándékú emberek is, akik majd megosztják tapasztalaikat velem/veletek, és sikerül összehozni ezt a kis cuccost.
Ezt a topicot azért indítottam, mert ezt szeretném használni a leírásokkal foglakozó oldal alap FÓRUMÁNAK
Készitsünk MKV-t, saját igényeinknek megfelelően!
tisztelettel: - grentar -
Aktív témák
Hirdetés
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
- ShieldUp Fóliavágógép tartozékaival
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest