- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- 3D nyomtatás
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
● ide várjuk a Prohardver! lapcsaláddal kapcsolatos fejlesztési javaslatokat
● a bugokat, hibákat ne itt, hanem a Bugok a PH! lapcsalád oldalain topikban jelezzétek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
veterán
válasz lezso6 #18678 üzenetére
Próbáltam aktív addon nélkül, az egyetlen ami nem "átlagos", hogy privát módban futok folyamatosan. Illetve ha nálam lenne gond, akkor gondolom a másik verzió sem menne, illetve más fórumokon sem menne, de mindenhol máshol működik.
A cookie megoldást értem, köszi a választ! Akkor azzal nekem csak azért van bajom, mert nem engedek cookie-kat rajtamaradni a gépen. De akkor ez egyén szoc. prob., így is nagyon jó, hogy megadtátok a lehetőséget a régi használatára! Egyébként éppen ezért nem is érint már a copy/paste probléma, mert a régiben működik.
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
Vesa
veterán
válasz lezso6 #18668 üzenetére
"Pedig a legújabb böngészőkben megy a Ctrl+C Ctrl+V,"
Sajnos nem megy. Legújabb Firefox. Alapvetően is csak 3 addont használtam, de azokat is kilőttem. Úgy sem megy! Viszont, ha átváltok a régi szerkesztőre (amiért egyébként ezer köszönöet srácok!), akkor tökéletesen működik! Addonokkal, anélkül, mindenhogyan.
Annyi kérdésem lenne még, hogy azt nem lehetne esetleg megoldani, hogy a beállításokban fixálni lehessen a régi szerkesztőt? Praktikusabb lenne, mert akkor nem kéne mindig frissíteni az oldalt minden hozzászólásnál.
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
"a régit visszatenni nem fogjuk, nem akarjuk."
Nem is várom, a régi elavult ez tény. A véleményem viszont továbbra is az, hogy ha a másik három oldal az újítás ellenére lehetett kevésbé fájdalmas, akkor nem értem, pont a PH-n miért kellett egy ilyen radikális átalakítást eszközölni? Mindegy, beletörődöm, mást, úgysem tehetek (mármint beletörődöm, hogy ilyen és nem olvasom többet az oldalt). A hírekért nagy kár, azt sajnálni fogom. Bár UserScript-el átalakítható végülis az oldal ahogy nekem tetszik, dehát...
A hibajavításnak viszont örülni fogok és köszönöm! Én a válaszaim 80%-ában idézek pár sort abból amire reagálok, ezért az új fórumot nem tudtam kényelmesen használni.
-
Vesa
veterán
Részletes UI kritika (bár már leírtam korábban és akkor sem érdekelt senkit):
1. Jobbra rendezett hírfolyam (minden szakmai ajánlásnak ellene megy, kényelmetlen, természetellenes mert balról-jobbra olvasunk)
2. Akkora "fejléc" (vagy felső rész, ha úgy jobban tetszik), hogy 100% nagyításon a hirdetésen és a slider felső negyedén kívül semmit nem lehet látni (desktop).
Ennyit látok, ha feljövök az oldalra.3. iPad 3, az új oldalak atomjaira hullanak, a régi viszont hibátlanul, szépen jelent meg (sajnos erről most nem tudok képet lőni, de ha kell, megoldom később). A régi esetén NEM a mobil verzió jelent meg jól, hanem a normál desktop. (tudom, tudom, nem mai darab az iPad 3, de az egyéb oldalak 95%-ka mégis problémamentesen jelenik meg) Mondjuk ez érdekel legkevésbé, mert desktopon olvasom a lapcsaládot.
4. A PH oldala telehányva olyan tartalmakkal, melyek nem érdekelnek, ráadásul többségben vannak (pl. mobilos cikkek). Vagyis jelenleg felmegyek a PH oldalára, és mindeféle tartalom bele van tolva a képembe giga hirdetésestől, mindenféle más témájú cikkek képeitől és az egész képernyőt kitöltő sliderestől, ezzel szemben a hardveres témákat keresgélhetem a jobbra rendezett kényelmetlen részen, ami az oldalnak már sak egy kisebb részét teszi ki, holott ez lenne a lényeg.
5. Új fórum esetén ha CTLR+C -vel másolok ki egy szövegrészletet egy hozzászólásból, majd azt CTRL+V -vel illeszteném be, akkor üres marad az ablak, nem illeszti be a szöveget. A réginél megy.
Így hirtelen...Remélem elég konkrét volt.
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
Remélem a Logout marad a régi, mert már csak azon keresztül tudok bármit csinálni. A gamepod-ot mondjuk nem nagyon olvastam eddig sem, de ha már új design, akkor ez, és a MobilAréna kibírható (a jótól messze van, de kibírható). Sajnálom, hogy éppen a leglényegesebb PH-t sikerült totálisan használhatatlanul szétcseszni. Azóta egyetlen cikket sem olvastam el, pedig korábban naponta olvasgattam. Na mindegy, ez van, nem tőlem lesz rosszabb a stat. Az új fórumot is utálom, a copy/paste sem működik, meg az egész szét van esve a régihez képest, de azt még legalább a logouton keresztül lehet használni.
Kár a lapcsaládért, tényleg.
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz SUPREME7 #18249 üzenetére
+1 Kiváló!
Kb. pont ilyet hegesztettem magamnak én is, annyi különbséggel, hogy a baloldali nagyképes ajánló nálam úgy ahogy van, ment a kukába. A tiéd pl. tökéletes, de nem értikk, hogy a jobbra rendezést semmi nem magyarázza meg. Milyen üzleti érdek sérül attól, hogy balra rendezek egy oldalt? És a reszponzív működést miben befolyásolja? Természetesen semmiben.A tudomány a valóság költészete!
-
Vesa
veterán
"egyik előnye a reszponzív felületnek az, hogy különböző felbontású monitorokon is mehet a kinézet a nélkül, hogy nagyon aggódni kellene."
Engem ez a kép fogad PC-n
LinkAzóta már átalakítottam magamnak a PH főoldalt, szerencsére vannak erre programok. De alapból ennyi látszik, 100% nagyításon. Szerintem ez bőven "aggasztó"...Ennek ellenére, ezzel együtt tudnék élni, de a jobbra rendezett rettenettel nem lehet. Természetellenes, mivel balról-jobbra olvasunk. Ez egy rossz _szakmai_ döntés, amit nem magyaráz meg az arculatváltás szükségszerűsége, mert mégis milyen üzleti érdek sérülne, ha fordítva lenne elrendezve? Szerintem ez már csak arról szól, hogy a designer nem hajlandó beismerni, hogy tévedett és köti az ebet a karóhoz. SG effektus.
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
"sosem változna az arculat, ha mindenki előre bedobott félelmeit bele kellene építeni."
Ez teljesen jogos, azonban, vannak olyan döntések, melyek nem írhatók az arculatváltás szükségességének számlájára. Ha egy oldal nem működik jól pl. mobilon, az egy valós probléma, és teljesen érthető, ha emiatt változtatásra van szükség (pl. reszponzív működés). De pont egy szakmai közösség torkán nem lehet lenyomni azt, amikor nyilvánvalóan szivatásból rendeznek át valamit (vagy csak mert a designernek egyszemélyben ez tetszik, még ha minden szakmai ajánlással szembe is megy), és aminek az ég világon semmi köze nincs mondjuk ahhoz, hogy működik az oldal moblilon is megfelelően vagy sem. Ilyen a rettenetes jobbra rendezés, amit rengetegen kifogásoltunk már, vagy ilyen az, hogy eltűnnek gombok melyeknek a hely simán megvan most is, ilyen az, hogy máshová kerül egy tömegek által használt funkció stb.. Az, hogy reszponzív lesz az oldal és új hirdetés motor dolgozik (melyek bevezetése teljesen érthető), még nem magyarázza fenti, teljesen felesleges átrendezéseket.
-
Vesa
veterán
válasz SchumiBácsi #18181 üzenetére
+1
Én is elmenekültem oda.
A PH-t meg átalakítottam magamnak, a teljes bal oszlop repült, a jobbra tolt híreket pedig szépen visszahoztam balra ahogy az szakmailag és felhasználói szemmel is a helyes működés. Így most használható. Sajnos a kiemelt cikkekkel nem tudtam mit kezdeni, 100% nagyítás mellett a képernyő konkrétan felét beteríti a felső hirdetés, a maradékot pedig az a 3 aránytalanul nagy kép. Rettenetes, de egyelőre nem akarok velük kitolni, és beblokkolni az egészet. Bár fontolgatom, ha úgysem a hozzám hasonlók a célközönség, akkor termeljen pénzt az, akinek ezt a dolgot szánták.[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz guftabi96 #18137 üzenetére
Ki lett nyilvánítva, hogy nem fog megváltozni. Ami egyértelműen jelzi ennek a topiknak a teljes értelmetlenségét. A javaslat ugyanis nem szubjektív "tetszik, nem tetszik" kérdés, az újítási szándékot sem kérdőjelezi meg, azonban semmiféle logikus, értelmes magyarázat arra még nem hangzott el, miért nem lehet megfordítani a két hasáb tartalmát, hogy ne ez a teljesen természetellenes jobboldalra rendezett arculat maradjon? Balról jobbra olvasunk, tehát zavaró, hogy középen kell kotorászni. Ráadásul a friss híreket nézzük leginkább, hiszen az pörög, miközben a baloldali ajánlóban lényegesen kevesebb változás áll be. A webdesign szakmában kb. 20éve alap, hogy ha jót akarsz magadnak, nem csinálsz jobbra rendezett arculatot. Itt csináltak, és marad is. Én viszont nem akarom megszokni, nem is fogom. Híreket máshol is lehet olvasni.
-
Vesa
veterán
válasz lezso6 #18044 üzenetére
"A bal-jobb hasábos megoldás viszont nem fog változni, ezt meg kell szokni, ennyi."
Tudomásul vettem, de tekintettel arra, hogy balról-jobbra olvasunk, marhára idegesítő, hogy az oldal közepén kell kezdeni az olvasgatást, mert baloldalt csak az össze-vissza bedobált hatalmas képek látszanak.
Minden olyan oldalt messzire elkerülök, ahol jobboldali a design. Akár a hírfolyam van ott, akár pl. az oldalsó menü. A legnayobb és legalapabb hiba ez, amit egy designer elkövethet! Simán lehetne ugyanis egyszerűen fordítva, baloldalt a hírfolyam, jobbra meg a bazi nagy képek, ez semmiféle hátrányt nem okozna a tartalomra nézve cserébe legalább kevésbé lenne idegesítő és a használhatósága megmaradna. Mindegy, nem ez lesz az első oldal aminek az olvasását hosszú évek után kénytelen leszek mellőzni a rossz design miatt. A fórumon még maradok a közösség miatt, a többit akkor majd máshol. Ez van.A tudomány a valóság költészete!
-
Vesa
veterán
válasz lezso6 #17959 üzenetére
"Gondolom sajnos az lehet a probléma forrása, hogy az elmúlt 10 év során sokan ilyen-olyan módon testreszabták az oldalt"
Nekem nem ez a bajom, hanem az, hogy tele van Mobil Arénás cikkel a PH, és hogy nem értem, minek kellett a hírfolyamot jobbra tenni? Rettenetesen idegesítő, és ennek semmi köze ahhoz, hogy cserélni kellett a régi arculatot. Mobil Arénán sokkal barátságosabb, a régi elrendezéssel kompatibilis megoldás van, tehát érthetetlen, miért nem lehetett azt rakni a PH-ra is?
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz guftabi96 #17938 üzenetére
Valójában szerintem nem létezik értelmes magyarázat arra, hogy miért kellett jobboldalra helyezni a hírfolyamot! A designer gondolt egy rosszat, és ez lett a vége, de értelme az pontosan nulla, cserébe kitolás a rutinos olvasokkal, akik a hosszú évek során megszokták, mi, hol van. Ahogy arra sincs értelmes magyarázat, hogy minek kell a PH-ra beerőszakolni azt a rengeteg mobilos tartalmat. Ha a mobil érdekel, akkor felmegyek ilyen típusú portálokra. A PH-ban az volt a jó, hogy nem volt kényszer, tök hasznos volt, hogy szeparálva van a lapcsalád. Most meg...Bogarászhatjuk ki ami érdekel is...
Fórum elmegy, de azért elmenekültem a Logoutra, azt használom amíg még a régi.
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz Sk8erPeter #14258 üzenetére
Maximális Respect! Jó tudni es látni, hogy van meg ebben az országban olyan hely, ahol értelmes emberek szerveznek portált es közösséget! Tökéletesen egyetértek a pontozásrol irt érvekkel.
-
Vesa
veterán
válasz Sk8erPeter #14253 üzenetére
Látva a kódot, így már érthető!
Köszönöm! Reméljük javítják, a debug megfejtésed láttán, nem lenne nagy munka.A tudomány a valóság költészete!
-
Vesa
veterán
Logikus...lenne, de ha nem zoomolok a böngészőben, akkor eltűnik a lábléc -ahogy minden más oldalon is amíg látogatom, csak akkor kell ezzel megint szembesülnöm, ha bezárom a böngészőt és visszatérek-.
Vagyis továbbra is bug-nak érzem. Amint nagyítok, felugrik és be sem tudom zárni, hiába nyomok rá. Ha viszont kicsinyítek, akkor eltűnik ahogy kell.A tudomány a valóság költészete!
-
Vesa
veterán
Sziasztok,
Ezzel a süti elfogadó lábléccel van egy kis bug. Mivel "always private browsing" módban használom a Firefoxot, így minden alkalommal el kell fogadnom ezt a hülyeséget ha a PH-ra feljövök, Eddig nincs gond.
De ha rányomok a gombra, akkor eltűnik ugyan a lábléc, de zoomolásnál ismét odateszi, kitakarva a képernyő negyedét. Ilyenkor pedig már eltüntethetetlen, hiába nyomkodom, ott marad. Fontos, hogy ez csak addig van így, amíg a fórumba be nem lépek, utána már nem jelentkezik a hiba.[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
Sziasztok,
2-3 napja eltűntek a "gombok" a fórumból. Pl. hsz. szerkesztésnél az OK gomb eddig ugye egy piros négyzet volt, most meg egy alig látható fehér OK text van csak.
Nagyobb gond, hogy a navigációs nyilak is eltűntek teljesen. Pixelvadászattal mondjuk ki tudom keresni, hogy hol vannak, mert a helyük megvan és működik is.
A kérdés az, hogy zajlik valamilyen fórum reszelés és emiatt van, vagy más oka lehet?
Ha kell, küldök screenshot-ot is.A tudomány a valóság költészete!
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- BestBuy topik
- 3D nyomtatás
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Adatközpont-város lesz Zaragoza
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- BestBuy ruhás topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- AORUS Z370, i7-8700K, GTX 1660 GAMING 6GB, 32GB 3200Mhz, 480GB SSD, MasterLiquid ML240L RGB
- ROG STRIX B450-F GAMING, Ryzen 7 2700X, GTX 1660 6GB, 32GB 3200Mhz, 480GB SSD
- AORUS B550M, Ryzen 7 3700X, GTX 1080 TI 11GB, 32GB 3200Mhz, 512GB NVMe SSD, NZXT Kraken X62
- Ej-ha Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB /256GB FHD IPS
- Bontatlan Új Lenovo ThinkPad X13 G3 13.3" -50% AMD Ryzen 5 Pro 6650U Hexa-core 16GB 256GB WQXGA FHD+
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest