Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Cathfaern
    nagyúr

Bocsánat a totális OFF-ért, de úgy látom, még mindig nem kopott ki a fejlesztői közbeszédből ez a "meredek tanulási görbe", pedig ez a kifejezés meglehetősen értelmetlen, ezt már itt is leírtam: [link]. :D Ha az x tengelyen az idő van, az y tengelyen pedig a tudás mértéke, akkor a meredek pont azt jelenti, hogy rohadt gyorsan tanulható. Pedig általában ellenkező jelentéssel szokták használni. Ha fordítva lenne ábrázolva, úgy még talán lenne is értelme, de ez csak azt bizonyítja, hogy a kifejezés jelentése csupán értelmezés kérdése, tehát körülményes, feleslegesen finomkodó (vagy nem is tudom, hogy mondjam, lehet, hogy az "okoskodó" szó már erős :DDD), simán írhatnánk azt, hogy "hosszú idő alatt tanulható", "nehéz", "elsajátítása egy hosszabb folyamat", stb. :P

Az általam linkelt grafikon ugye nem tanulási görbe, hanem hogy mennyire tetszik az AngularJS :P
    De amúgy a meredek tanulási görbét ebben az értelemben szokták érteni: [link] De tény, hogy ez köznyelv csak, technikai értelemben neked van igazad :)

• Jim-Y
    veterán

Bocsánat a totális OFF-ért, de úgy látom, még mindig nem kopott ki a fejlesztői közbeszédből ez a "meredek tanulási görbe", pedig ez a kifejezés meglehetősen értelmetlen, ezt már itt is leírtam: [link]. :D Ha az x tengelyen az idő van, az y tengelyen pedig a tudás mértéke, akkor a meredek pont azt jelenti, hogy rohadt gyorsan tanulható. Pedig általában ellenkező jelentéssel szokták használni. Ha fordítva lenne ábrázolva, úgy még talán lenne is értelme, de ez csak azt bizonyítja, hogy a kifejezés jelentése csupán értelmezés kérdése, tehát körülményes, feleslegesen finomkodó (vagy nem is tudom, hogy mondjam, lehet, hogy az "okoskodó" szó már erős :DDD), simán írhatnánk azt, hogy "hosszú idő alatt tanulható", "nehéz", "elsajátítása egy hosszabb folyamat", stb. :P

Huu pedig amugy errol meg olvastam is egy cikket, ami pont errol a kifejezesrol szolt -> steep learning curve. Sajnos tenyleg rossz beidegzodes, mert sajnos ez jut eszembe eloszor ha azt akarom kifejezni, hogy X dolgot talan nehezebb vagy tobb ido elsajatitani mint Y-t :/

Ez amugy szerintem pont olyan fogalom, mint a "easier to reason about". Aminek oszinten szolva sosem ertettem meg pontosan a jelenteset :D

Szv ja.. evvan' :D

Új hozzászólás Aktív témák