- Az Amiga 1200-at is megcsapta a feltámadás szele
- RAM topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- Monitor hiba topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
atm*RefeeZ
tag
próbálom én struktúrálni
debug ment folyamat, visszakaptam (elvileg) mindig, gyk. nem. rossz dolgot adtam vissza a getComponentAt()-tel, de a ha egyenlő return c; teljesen jól működik
az az újabb kérdés, hogy ha visszakapok így egy komponenst, ami eredetileg textfield volt, miként tudom kinyerni a textfield tartalmát? - csak most állok neki kutatni, de mivel egyelőre dunsztom sincsen, merre keressem, ha valakinek van tippje, szóljon
-
atm*RefeeZ
tag
Szia!
Az adott komponensre rálel név alapján, és másik fórumon ki is lettem javítva, hogy a
this.getComponentAt(c.getLocation())
felesleges, simán return c; elég lenne utána. Kezdek tanácstalan lenni
Nem akarok minden textfield-et úgy létrehozni, hogy TextField akarmi = new TextField(); mert a huszadik ilyen után egy nagy maszlag lesz a programból. -
atm*RefeeZ
tag
Sziasztok.
Az volna a kérdésem, hogy miként tudok utóbb hivatkozni olyan ojjektumra, amit korábban nem tároltam változóban, hanem pl. feltettem a GUI-ra, és jóidő.
Emígy szól a 'csináló' metódus:
private TextField createTextField(String text, String name, int cols)
{
TextField nextTextField = new TextField(text, cols);
nextTextField.setName(name);
return nextTextField;
}Aztán így próbálok később hozzáférni:
private Component getByName(String componentName, Container cont)
{
for(Component c : cont.getComponents())
{
System.out.println(c.getName());
if(c.getName() == componentName)
{
return this.getComponentAt(c.getLocation());
}
}
return null;
}Az elgondolás az volt, hogy a komponenst megnevezve megszerzem magamnak az uralmat fölötte, de valami nem úgy működik, ahogy szeretném. Pl. , ha setBackground-ot vagy setForeground-ot állítok, semmi sem történik, setEnabled(false) -ra pedig meghal a teljes program.
Mit szúrok el? Bármi ötlet jól jönne
Köszöntem!
-
atm*RefeeZ
tag
válasz
atm*RefeeZ #1692 üzenetére
bumpi
-
atm*RefeeZ
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, mert nem sikerül MenuItem-et utólag setEnabled() metódussal babrálnom. Hogyan érek el egy-egy itemet? Próbáltam, hogy ActionEvent-ből getSource()-szal hivatkozok rá, de kevéssé voltam sikeres. Van bárki, aki tud valamit ajánlani? Megköszönném
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Az Amiga 1200-at is megcsapta a feltámadás szele
- Path of Exile 2
- Kés topik
- RAM topik
- További aktív témák...
- Új, bontatlan iPad 11 2025 Wifi, üzletből, apple gyártói garanciával
- Új Zsír Lenovo Yoga 7 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -50% Ryzen 7 7735U 16/512 FHD+ AMD 2GB
- LENOVO Legion Pro 7 16IRX9H Intel Core i9 14900HX/RTX 4080/32GB RAM/1TB SSD eladó jó áron
- GoPro HERO12 Black + kiegészítők
- Asus ROG Zephyrus G14 GA402XV AMD Ryzen 9 7940HS/RTX 4060/32GB RAM/1TB SSD eladó RITKASÁG!!!
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 2080 Ti 11GB Zalman M4 FSP 700W
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3307, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 SUPER 12GB Be Quiet! Silent Base 601 850W
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2736 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3359
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest