- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- SSD kibeszélő
- Milyen videókártyát?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Faceless-
őstag
válasz
axioma #11071 üzenetére
Enyém minden frontend backend ahogy van.
Most hogy mondod igen ennek több értelme van. Én teljesen úgy gondolkodtam, hogy a műveleti mezőnek TextField-nek kell lennie, és ha mondjuk becopy-zod a "4*(3+sin(12))"-t akkor nincs gombnyomás ami mentén felosztod a műveleteket meg nyeljen le üres zárójelet ilyenek.
De akkor "csak" össze kellene foltoznom egy reguláris kifejezést amivel szétbontom, és műveleti sorrendben végigmegyek tömbbön.Semmis akkor a kérdés, csak évek óta nem csináltam ilyesmit, és túl későn este akartam hozzákezdeni. Inkább le is tagadom, hogy hozzákezdtem volna megy a letagadom kupacba.
-
-Faceless-
őstag
Sziasztok!
Számológépet csinálok, és bajban vagyok a string parsing-al. Minél többet gondolkodok rajta annál jobban túlbonyolítom...
Neten keresve, vagy csak kétszámos megoldásokat találok amiben nincs is parsing, vagy visszadob a 120 ezredik split() pont mentén leíráshoz.
Tudnátok esetleg ajánlani valamilyen referenciát/példát ahol bármi hasonló megvan valósítva? Szóban is bőven elég lenne, csak hogy nagyjából milyen módszerrel lenne szépen megoldva.Egy kis rant: nyakamba varrtak egy számológépet amiben minden alapműveletnek, sin, tan cos, asztali, és webes nézettel aminek azonos adatbázisa van, működjön minden fő számrendszerben, minden alap mértékegységet váltson át, és API-n keresztül menjen a valuta váltás.
Mindeközben mások nyamvadt amőbát csinálnak meg recepkönyvet. String in, save click, és csókolom. -
-Faceless-
őstag
válasz
-Faceless- #10785 üzenetére
Semmi, kár volt éjszakázni.
Ha gondoljátok lehet törölni -
-Faceless-
őstag
Sziasztok!
Nem javaztam már évek óta, de most egy projekthez csináltam egy Kerteshaz.java fájlt ami benne van a Haz package-ben, és le kellene fordítanom a varos.jar fajllal együtt.javac -cp -g varos.jar Kerteshaz.java
fordításra viszont mindenhol "package does not exist"-et kapok. Nem tudom, hogy én csinálok valami nagyon basic dolgot rosszul, de az éjszaka már megpróbáltam egy Windows-os, egy Linux-os gépen a szükséges java verzióval, google keresésre elolvastam az első 3 oldalnyi találatot, és legalább 10-szer átnéztem elírás után, de semmit nem találtam.Rendkívül hálás lennék, ha valaki tudna esetleg segíteni
-
-Faceless-
őstag
válasz
-Faceless- #8254 üzenetére
Köszönöm a javítást!
Tudom, hogy nagy kérés egy ilyen katyvaszban hibát keresni, de jelen pillanatban nem tudok máshol segítséget kérni, és rendkívül hálás lennék. -
-Faceless-
őstag
válasz
Lortech #8252 üzenetére
Itt a konkrét kód DiceWars.java. Még félig sincs kész, de nem tudok emiatt továbbhaladni. Bocsánat a rendetlen kódért, csak először működjön alapon, ha megoldottam a problémát kitakarítok.
#Karma Rendben addig is azokat átírom.
A link nem jött össze, de javítottam. - Karma
[ Módosította: Karma ]
-
-Faceless-
őstag
Sziasztok!
Volna egy kis (elég nagy) problémám. Volna egy ehhez hasonló kódrészlet:
public class Field{
int diceCount, playerNumber;
//get and set methods etc.
}
public class Board{
public Field[] board = new Field[36];
public void boardBuilder(){
for(int i = 0; i < board.length; i++){
board[i] = new Field();
//give value to the Fields
}
}
}
public class IoMethods{
public Board board = new Board();
public void boardPrintOut(){
int helper;
for(int i = 0; i < 6; i++){
for(int j = 0; j < 6; j++){
//The next line is where it gets the Exception
helper = board.board[i*6 + j].getPlayerNumber();
//print part
}
}
}
}Már stack overflow-on is kétszer kétféleképpen rákérdeztem, de csak újra, és újra ugyan azt a választ kapom.
A Board-ban létrehozom a tömbböt, majd incializálom az objektumokat. A Boardon belül kiiratom ott minden rendben van. Az össze objektumnak megvannak az értékei.
Majd kaptam két különböző megoldást:-1- Készítsek egy konstruktort a Board-nak:
Board() {
this.boardBuilder();
}-2- Nem hívtam meg a boardBuildert: (de meghívtam, mert különben a Boardon belül nem tudnék benne értéket tárolni...)
Az első megoldásra a Boardon kívül minden meghívásnál elvesznek a tárolt értékek, és csak 0-val tér vissza.
A második megoldára pedig a példakódon is jelölt módon a tömb végigléptetésekor NullPointerE.-t kapok.Nagyon megköszönném a segítséget, mert kezdek kifutni az időből, és még mindig ilyeneken vagyok fenn akadva.
-
-Faceless-
őstag
válasz
zsambek #8242 üzenetére
Például lenne egy 5x5-ös objektumokból álló tömböm (a pálya), és ki szeretnék osztani a 25 mezőből 5-öt üresnek majd 10-et az 1-es játékosnak, 5-öt a 2-esnek, 5-öt a 3-asnak. Itt az 5, 10, 5, 5 lenne az x, y, z, stb.
Létrehozok egy pályával megegyező méretű segéd tömböt, amit feltöltök az előbbinek megfelelően 5 0-val, 10 1-el, és így tovább.
Ezt a segédtömböt összekeverem, a véletlen mezőkiosztásért, majd egyszerű tömbbejárással átadom az értékeket a pályának.A segédtömb feltöltése lenne a gond, mivel változó számú játékosnak változó számú mezőt kellene kiosztani.
Meg tudnám oldani, hogy tömbbejárásban visszaszámlálom a lehetséges játékosok mezőszámait, de nekem nem tűnik szépnek. -
-Faceless-
őstag
Sziasztok!
Ismét zátonyra futottam. Most olyan problémám lenne, hogy hogyan lehetne szépen 2 dimenziós tömböt például x, y, z darab különböző konstanssal feltölteni.
Szóval mintha volna egy 6x6-os tömböm, amibe helyezzek el 6 db nullát, 4 db 1-est, stb.A korábban felhozott Fisher-Yates keveréshez használnám. Most hirtelenjében csak olyan megoldás jut eszembe, hogy végiglépkednék a tömbön, visszaszámlálom hány darab van, majd a következőre lépek, viszont amennyi féleképpen fel kellene töltenem, ez nagyon nem tűnik szépnek. Az Arrayfill()-el pedig csak egy konstanssal tudnám.
Minden bizonnyal egyszerű a megoldás, csak megint üresbe váltott az agyam, és nem jut más eszembe.
Előre is megköszönném!
-
-Faceless-
őstag
válasz
zsambek #8232 üzenetére
A range változó inputtól függően 28 - 36 - 48, de azt hiszem találtam rá megoldást. Még nem próbáltam ki, de ez meg fog felelni a célnak.
Pályaméret alapján egyenlő számú mező kiosztására lenne használva.public static void main(String[] args) {
Integer[] arr = new Integer[1000];
for (int i = 0; i < arr.length; i++) {
arr[i] = i;
}
Collections.shuffle(Arrays.asList(arr));
System.out.println(Arrays.toString(arr));
} -
-Faceless-
őstag
Sziasztok!
Kezdő vagyok még java-ban, és lenne pár kérdésem.
Egy egyszerű konzolos játékot írnék, de pár dolgon fenn akadtam.
Próbáltam angolul rákeresni, de vagy nincs rá megoldás, vagy még nem elég jó az angolom ahhoz, hogy megtaláljam, amit akarok.Szóval az első az lenne, hogy van-e közvetlen mód arra, hogy kiderítsem egy osztálynak hány példányosítása van?
Csinálhatnám egyszerűen, úgy is, hogy létrehozáskor számlálom, csak az érdekelne van-e más megoldás?Illetve a számomra fontosabb, hogy van-e ismétlés nélküli paraméteres random szám generátor?
Erre csak az jutott eszembe, hogy normál paraméterest használok, majd ha az adott tag volt már, akkor újra futtatnám, de erről nekem visít, hogy ronda.Nagyon hálás lennék, ha tudnátok segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Konteó topic
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Apple TV+
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Banggood
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Eladó autós gyerekülések, Römer és Peg-Pérego márkák
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest