- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Autós kamerák
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szmeby
tag
válasz
bggmnd #11329 üzenetére
BorderPane, VBox, ImageView, GridPane, ...
Nem csak a kinezet szamit, hanem a szandek, hogy az adott komponens milyen problemat old meg, milyen modon, szoval ezt neked kell igazabol tudnod, mibol melyik lesz a megfelelo, a menusort csinalhatod gombokkal, linkekkel, menuitem komponensekkel, es szamtalan mas modon, rajtad all.A dokumentacio mindig jo kiindulopont szokott lenni.
Javaslom, hogy dobd fel a gepre a scene buildert, abban egerrel szepen ossze tudod kattintgatni es kiprobalni a kulonbozo layoutokat.
-
Szmeby
tag
válasz
bggmnd #11283 üzenetére
Szerintem is egy spring boot H2 db-vel tökéletesen megfelel a célnak.
Ha valóban a desktop alkalmazás a cél, és csupán a szakdolgozat keretein belül kívánsz maradni, akkor a javafx frontendnél én nem mennék messzebb. (Persze ha fontos az, hogy weben, böngészőből, akár mobilról is elérhető legyen, akkor inkább egy js frameworkot állítanék frontendbe, ami persze újabb komplexitást és eddig számításba nem vett plusz munkát hozna be.) A javafx tud formot, táblázatot, grafikont, egyszerű desktop apphoz megfelelő szerintem.
Ami a kalóriaadatbázist illeti, sose kerestem ilyesmit. Amit más területen tapasztaltam, hogy az amcsik előszeretettel biztosítanak apit, vagy nyitják meg az adabázisukat a közönség számára (akár letölthető csv, akár rest api formájában), főleg a governmental weboldalak. Ez a legegyszerűbb.
Magyar weboldalaknál ez egyáltalán nem jellemző sajnos, ott többnyire marad a webscraping, ha nagy a szükség (és persze a weboldal tulajdonosa a robots.txt-ben ezt megengedi).
Ha kevés adattal indítasz, én lehet inkább feltölteném kézzel, minthogy mások adatbázisait próbáljam számomra emészthető formára hozni. Főleg ha már van mondjuk egy excel táblád (feltételezem van, ha ezt választottad témának), abból nagyon könnyű csv-t kreálni, elé tenni az insert into-t, és hadd szóljon. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- BestBuy topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- iPhone topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest