Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• emvy

félisten

válasz bambano #8546 üzenetére

En uzemeltetek, per pillanat. Marmint ha valami osszefossa magat, akkor nincs mas, aki eletre keltse, csak en. Tehat pont azert vannak ezek, hogy az en eletem egyszerusodjon. Ez van.

> elhiszed, hogy most nincs bennük hiba?

Nem. De hiba mindenben van. Es kerdes, hogy mondjuk service discoveryt irjunk mi, vagy hasznaljunk software defined networkinget? Sajnos a realitas az, hogy ha mi megirjuk, azt joval nehezebb uzemeltetni a bugok miatt, mintha felrakok egy weave-t.

Postgres vs. Consul: almat kortevel. Total mast tud a ketto, de tenyleg. Ha a Hashicorp csodbe megy, akkor a Consult kicserelni masra kb. semmi, de a Postgres ele olyan interfeszt rakni hogy tudja azt, amit nekunk kell, az sokkal tobb melo.

> valójában kell-e docker neked.

O, ezt a kerdest joparszor feltettem magamnak. A Docker nem tokeletes (sot, bugos fos), csak osszevetettem egy csomo minden massal, es per pillanat ez a kombo oldja meg a problemakat kozeptavon.

A helyzet az, hogy a problemaim 90%-a nem technikai jellegu, ergo nem az a kerdes onmagaban, hogy mik a helyes architekturalis elemek technikai szempontbol. Hanem az, hogy a developereket hogy lehet ra megtanitani, meg lehet-e, mennyi ido, etc. etc., tehat inkabb human kerdesrol van szo.

Ha az lenne a kerdes, hogy egy adott appot hogy lehet a leguzembiztosabban deployolni 2016-ban, akkor egyaltalan nem tuti, hogy a Docker lenne ra a jo valasz. Egy legacy rendszer atalakitasanal, durva skalazasnal (1000-szeres terhelesre kell atfabrikalni az egy eleg nagy rendszert kb. 1 ev alatt), massziv feature pressure mellett, elosztott csapatban (cseten tudsz kommunikalni, nagyreszt) -- tok mas problema.

Új hozzászólás Aktív témák