- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- DUNE médialejátszók topicja
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
disy68
aktív tag
válasz #68216320 #10486 üzenetére
DTO: data transfer object
ez lehet bármilyen két komponens közötti kommunikációban szereplőDAO: data access object
ez egy olyan objektum, amin keresztül adatokat érünk el/tudunk manipulálni, általában adatbázissal a túloldalon - az objektum elrejti a DB részleteketrepository:
a DAO-hoz hasonló pattern, inkább domain centrikusabb, az adat objektumokat entity-nek hívjuk ebben az esetben
A rétegek szervezése/szeparálása fontos dolog, nehéz elsőre ráérezni, fog kelleni hozzá némi tapasztalat. Annyit szerintem mindenképp jegyezz meg most, hogy nincs semmi kőbe vésve. Vannak ajánlások, de mindig az adott problémához keressük a megoldást, nem pedig valami "best practice-t" erőszakolunk rá mindenre.Amennyiben egy egyszerű crud a cél, akkor nem is feltétlen szükséges külön entity/dto/pojo-kat készíteni a különböző rétegekhez, mert fölöslegesen kéne transzformálgatni mindent többször is.
Ha a crud-nál tovább lépünk vagy más jellegű a probléma, akkor hasznos lehet különválasztani a rétegeket jobban.Amúgy olvass még kicsit utána funkcionális programozásnak, immutability-nek - java 8 óta java-ban is van hozzá támogatás - szerintem árnyalja majd a képet.
A Spring JavaEE vs sima java témakörben pedig én javaslom a keretrendszer használatát, ha máshoz nem is, de a dependency injection miatt mindenképpen.
“Yeah, well, you know, that’s just, like, your opinion, man.” — The Dude
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- XPEnology
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nintendo Switch
- Házimozi haladó szinten
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- One mobilszolgáltatások
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- Apple iPhone SE 2022 64GB, Akku: 100%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Akku: 100%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- OLVASS! Csere-Beszámítás! Playstation 5 Lemezes 825GB Konzol! 2 Joystick
- Gamer PC RTX3080 AMD Ryzen 7 5700X
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Akku: 87%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest