- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen széket vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Szélesre tárt ablak: Teszten az LG UltraGear 45GX950A OLED monitor
Új hozzászólás Aktív témák
-
carl18
addikt
válasz
Speed® #30793 üzenetére
Ez egy kicsit merész kijelentés hogy 3770 tudja amit egy I7 7700
De ott a Ryzen 5 1600 azért 6 mag 12 szál és elég jó az manapság játékokraDe ott van például az I5-8400, sajnos én se tudom mi legyen Far Cry 5 alatt ott a cpu limit és így nem a legjobb vele játszani. Elég sokszor van 100%-on az I5-3470.
Minden igaz idén év végén, netán jövő év elején intel 8700K utodja már 8 magos lesz.
A középkategória az I5 pedig 8 magos lesz HT nélkül vagy 6/12 szálas.
Szóval lesz még itt fejlődés ha jól mennek a dolgokDurva lassan ott tartunk hogy 4 mag sok mindenre elég :S
Esetleg még egy I7-2600-on gondolkodok a lapomba elmegy 4 ghz-en. -
pengegyerek
aktív tag
válasz
Speed® #30775 üzenetére
MSI Z77A GD65 alaplapom van és hol lövöm be illetve hogy lövöm be az összes magot? Ebben nem vagyok jártas, LGA775 konfigom volt eddig ott azért jóval egyszerűbb volt egy tuning, ezeket az új dolgokat még tanulnom kell xD illetve mennyi egy egészséges alap fesz egy 3770- nek? Talán az is egészségesebb ha manuálisan állítom be...
-
Baryka007
addikt
válasz
Speed® #30755 üzenetére
És az sem éri meg.... 105 fölé húztam még anno a 3470 esemen a BCLK-t... És hogy mások tanulhassanak hibámból, 2 hétig bírta a gép... Utána "buzzing" hangokat adott ki randomszerűen, akár terhelve volt akár nem. És azokban a pillanatokban egy fél másodpercre az egér is megakadt a képernyőn.
Miután visszavettem a BCLK-t és egy hétig "normális" körülmények között hajtva ment a proci, eltűntek ezek a hibái a gépnek.
Szóval BCLK-val max 102 ig menj el, ha azzal szeretnél tuningolni. De még azt sem ajánlom, arról nem is beszélve hogy teljesen értelmetlen, mert az annyira keveset ad hozzá a procihoz, hogy kár a gőzért.
-
-
Starchm
őstag
válasz
Speed® #30719 üzenetére
Köszi!
Alapon közel ugyanez/ 65-64-67-68 / a hőfok jött ki 1.080-as vcore alatt 10p blenderes prime után / igazából 1 óránál is max ennyi/, kiváncsi vagyok mennyi javulás lesz értelmes hűtő és lm után. 1.056-osnál meg 62-62-64-65.A korábbi 1.14-es vcore-os megszólalásom picit hülyeség volt, mert elnéztem egy sorral és vid-t néztem
Próbáltál esetleg csak teszt idejére feljebb menni?
Illetve akármilyen mérő programnál pl 3dmark mennyi + jött a 3.7 és 4.5 közt?szerk: és hőfokilag ti meddig engednétek maximum a procit?
-
envagyok
veterán
válasz
Speed® #30686 üzenetére
Próbálom én is elbizniszelni, akár kis ráfizetéssel is 4x4-re, lehetőleg 1800 feletti sebességűre, de még nem jelentkeztek.
Külön megy a low voltage 1600 8gb modulom, külön megy a 2x2 gb 1600 normál modul, de egyszerre berakva csak restartolgat a gép pár másodpercenként.
Az 1.3 voltos modult nem teszi tönkre az 1.5V? Azért nem is próbálkoztam tovább.
Itt [link] azt írják, hogy 1.45V a max feszültség. Ez a ram típusa : HMT41GU6AFR8A skhynix -
Baryka007
addikt
válasz
Speed® #30595 üzenetére
Igen, bár teljesen nem vagyok tisztában azzal hogy a BCLK mit is csinál. De azt tudtam, hogy mindenhol emeli a frekit és nem ajánlott. Én IBT tesztet adtam neki Maximumon kétszer. Mind a kétszer megcsinálta max 88 fokig ami szerintem nagyon jó eredmény egy IBT nél.
És teljesen stabilnak tűnt, ezért használtam folyamatosan mindennapjai között... Ami nagyon nem tetszett neki hosszú távon. Viszont elértem Single Core performanceba a 6700K szintjét. Aminek nagyon örültem.
Azonban ehhez a tuninghoz társult még az is, hogy a videókártya nem viselt el akkora tuningot mint korábban. Mégis hozta majdnem ugyan azt a teljesítményt.
-
Baryka007
addikt
válasz
Speed® #30593 üzenetére
Voltak érdekességek a gép működése közben amúgy. De a Turbo Clockot nekem engedte a P8Z68 VLX deszka 40 re állítani. 106,8 volt a BCLK erre emlékszem tisztán.
Valamint kinyírta a CD olvasót valahogy, fogalmam sincs hogyan. A tuning után 2 héttel olyan hiba jelentkezett a gépemben, hogy 5-10 mp-enként kiadott 1 milisecre egy olyan hangot amikor két walkietalkiet össze gerjesztünk. És az egér is addig teljesen megakadt.
3 napig szedtem szét meg raktam össze a gépet, mire rájöttem mi a baja. Legnagyobb szerencsémre a CD olvasóval lett valami. Ha rá van dugva a gépre ezt csinálja...
-
pigsty
aktív tag
-
lemusz
addikt
válasz
Speed® #30435 üzenetére
Hmmm, tényleg el is néztem a dolgot max turbó órajel + 400Mhz és nem alapórajel+400mhz a nonK OC. Ez felértékelni látszik a C opciót. Utána olvastam és egy biztonságos 102-103-as BCLK-val még a 4GHz is meglehetne így az i5 3550-el. Az azért már elég ütős. De ha jól veszem ki a szavaidból Xeonnal már nem lehetne ugyanezt eljátszani. Jövőhétig eldöntöm mi legyen, aztán meghozom a nagy döntést.
Ha lenne éppen annyim, akkor lehet inkább VGA lesz, de 1050Ti-t gyengének tartom kb tök ugyan az mint a mostanim csak picit nagyobb órajelekkel és 4 gb rammal. Ha vga mellett döntök akkor jobb volna már beleszorítani egy 3 gigás 1060-at vagy egy 4 gigás GTX 970-et.
-
lemusz
addikt
válasz
Speed® #30432 üzenetére
Szóval akkor ha jól értem B-t és C-t nem kedveled, maradnál az A-nál (1275-tel) vagy a D-nél. Biztos vagy te benne, hogy besegítene az a HT? Tényleg nagyon elvesztem a témában és nem szeretném ha végül az lenne, hogy le kell tiltsam a HT-t bioszban, mert nélküle jobban futnak a játékok. Ez esetben kukába dobott pénz lenne, főleg hogy még egy generációt vissza is léptem. Sajnos teljesen tanácstalan vagyok, pubg-nél ezt a grafikont láttam ami megerősíti a HT jótékony hatását, csgo-ban pedig ezt a vidit 18 secnél lestoppolva, de számtalan másik videó van a neten, ahol azt benchmarkolják a népek, hogy HT nélkül több az fps egy rakatnyi játékban.
16 giga ram is kb csak a pubg miatt kellene, mert nagyon a határon mozog az is, és így hogy se a vram, se a ram nem tud rendesen kinyújtózkodni szerintem dupla az esély különféle microlaggokra/laggokra. Szóval akkor 4 stick nem feltétlen egyenlő a quadchannellel, most már legalább ezt is tudom.
-
-
BK87
senior tag
válasz
Speed® #30425 üzenetére
Lap cserét nem tervezek. Olyan 2-3 évig gondoltam hogy maradok még 1155-ön, és csak VGA-t cserélek. Alapórajelen milyen max VGA-t lehet az i7 mellé rakni FULL HD-hoz (GTX 1060 utódját várom jelenleg)? Közben találtam egy érdekes tesztet, ami kicsit megerősített abban hogy a 3770 mellett maradjak [link]
-
-
-
-
-
Tyrel
őstag
válasz
Speed® #30372 üzenetére
Az elég messze lehetett a "rossz" példánytól ha 1,25-ön ment 4,5 GHz-et, nekem a 4,0-hez is kell 1,20 - 1,25... Korábban évekig így ment 4GHz-en, és ez az"Auto" feszültsége volt, nem én adtam rá. Valószínűleg ennek a beégetett VID-i is magasabbak kicsit az átlagnál, lévén egy nagyon faszán sikerült példány...
Kipróbáltam most a turbo nélkül, base ratio állítással de az eredménye tök ugyan az, 45-ös multiplieren megy mind a 4 mag, a rendszer többi része meg "érintetlen" marad (már frekvenciák tekintetében), így igazán nem értem mitől kellene hogy ott más legyen.
Végig játszottam most a beállításokkal vagy 2 órát, de akár base ratio-val akár turbo ratioval éri el a 4,5GHz-et mindenképp kell neki a +0,11V offset (tehát a ~1,35V), ez alatt instabil. 5-10 perc Prime95 után restartol.
4,6 GHz-nél meg van valami hard limit benne, tök instabil vele ill. nagyon látványosan falba ütközik ott - 4,5 a vége.Elhiszem hogy egy jól sikerült példány egy tized Volttal lejjebb is tudja ezt a frekvenciát, de az enyém hót ziher hogy nem.
... frekit nem bírja, a pasztázását meg elb*szták, tényleg k...va jó ötlet volt K-nak eladni, bele is rokkant volna az Intel ha sima 3570-nek matricázzák...Ettől függetlenül a 4,5GHz-es teljesítményével elégedett vagyok, az nem érvágás hogy nem megy feljebb, de hogy milyen áron éri el ezt is meg hogy mennyit szenvedtem vele (melegedése miatt) mire egy delid rávilágított a problémára... hát
-
Tyrel
őstag
válasz
Speed® #30353 üzenetére
3570K + Thermalright True Spirit 140 Power + MX-4, mindez egy jól szellőző, "túlnyomásos?" Phanteks Enthoo Pro-ban (200 + 140 szívó venti, + 140 kifújó)...
A proci legutóbbi ittjártam óta delid/relidelve lett Pioneer jóvoltából, a kupak alatt már CLU van. Egyébként tényleg selejt volt a processzorom, azt mondta Pioneer hogy a szokásos IHS ragasztó mennyiségének kb. másfélszerese volt alatta, a gyári paszta meg nagyon igényesen kiszáradt.Lényeg hogy a melegedés miatt most már nem nagyon aggódok...
Mindez alatt egy P8Z77V-LX van, ami ugye nem egy tuning bajnok, de szerintem azért rossznak sem rossz annyira mint amilyen egyesek véleménye róla...
Mivel a túlmelegedés kérdése a vártnál jobban oldódott meg, akaratlanul is előbújt belőlem a kisördög és úgy döntöttem itt az ideje némi OC-nek. Ehhez viszont nem nagyon értek, önerőből 4,5 GHz-ig sikerült jutni a következő beállításokkal:
[link] [link] [link] [link]
validation
Ezzel olyan 62 - 73 °C közt ugrálnak a Core hőmérsékletek kedvétől függően.Próbálkoztam feljebb menni, 4,6 GHz-en még bebootol a Windowsba viszont Prime95 alatt már elhasal +0,12V-al is, ennél többet pedig nem merek neki adni mert +0,125-től lilával írja az UEFI a számokat ami feltételezem nem sok jót jelent...
Meg úgy egyáltalán van ott pár beállítás amikről fogalmam sincs micsodák...Gyanítom egy alapvetően anti-tuning darab jutott nekem ill. nem nyertem a silicon lottery-n, mert kb. végig a VID felett stabil csak ill. neten találni embereket akiknek ilyen 1,22V körül megvan a 4,5GHz nekem meg 1,35 kellett hozzá...
...deee kíváncsi vagyok meddig mehetek el, hol lehet ennek a nem-extrém-tuningos vége, ami még hosszú távon is "egészséges". Ebben tudnátok segíteni, hogy mit merre tekerjek ill. min szabad még emelni?P.S.: azt sejtem hogy a turbo-multiplier és offset voltage alapú tuning miatt le lesz szedve a fejem, de sokat megy ez a gép üresjáratban is, így szeretném megtartani a mindenféle C-state-ek előnyeit, tehát hogy 1,6GHz-re és kb. 1,0V-ra visszatekergeti magát ha nem kell a kraft. A base multiplier emelést és a fix feszültséget így kerülném...
-
Tyrel
őstag
válasz
Speed® #30353 üzenetére
Hát... alszok rá egyet, de esélyes hogy akkor ebből tényleg delid lesz...
Köszi a segítséget / infót!
Ha már így ide keveredtem ebbe a topicba, 3570K alulfeszeléssel + órajelcsökkentéssel próbálkozott már valaki? Mennyire lehet levinni a fogyasztását?
(van egy Athlon 5350 alapú kis home szerver ami 24/7 megy és valószínűleg idővel átvenné majd a helyét, de csak akkor ha diétára lehet fogni)
@Pubszon
Köszi! -
Tyrel
őstag
válasz
Speed® #30350 üzenetére
Ha jól emlékszem 75 foknál kattan be a deszka venti vezérlése és beállításoktól függetlenül felküldi a ventit 100%-ra, pánikszerűen. Jah a CPU Package-re mondom ezt, ill. arra alergiás a deszka.
Így ezt csinálja, ill. ezzel is terhelem az ilyen teszteknél: [link]
Hogy a Core-ok felugrálnak 70 fölé azt tudom hogy normális, de a Package minek? Meg hajlamos néha ilyeneket játszani hogy Package 55°C-ról ugrik 72°C-ra csak úgy huss, ami nekem fura, ill. úgy általánosan ez hogy egyenletes terhelést kap, nem throttlingol, de mégis jó 10°C-okat ingadozik a Package hőmérséklet ez nekem nem tűnik normálisnak.
-
gabber01
addikt
válasz
Speed® #30343 üzenetére
És az hogyan nézne ki, mármint a megpiszkálás? Illetve az befolyásolja-e az energiatakarékos beállításokat (tehát az automatikus frekvencia/feszültség változtatást, vagy konstans a magasabb értéken menne)?
Mondjuk nem tudom mennyit számítana az a +1-200Mhz ide vagy oda.u.i. a 2400s-nél a turbo clock alapból is 3.1-re lövi be a magokat nem?
-
carl18
addikt
válasz
Speed® #30333 üzenetére
Hát volt 660TI a gépembe, tőkéletesen elégedett voltam a teljesítménnyel!
Nekem elég a 2 gb videóram is, azért adtam mert mert nem volt már rá garancia, és hát így nem tudtam milyen hosszú élet tartalomra számíthatok.
GTX 1050 ASUS EX-et akarok majd szerintem, I5-3470 jelenleg 3,6 ghz turbo mellet jár, és 2X4GB Ramom van 1333 mhz-en. 3 év garancia volna az asus 1050-re, így egy jó darabig el lennék én ezzel
[link]GTX 1060 egyenlőre nem kell, nem szeretnék ilyen sokat költeni rá.
-
-
lemusz
addikt
válasz
Speed® #30235 üzenetére
Beszélsz Te, aki nem ejtett semmi hibát, mégis behalt 1 hónapra rá a procija...
Nem értem miért kell támadnod engem és butának nevezni. Szerintem pont hogy okos dolog volt tőlem, hogy nem az i5-nek álltam neki tapasztalat nélkül. Lehet hogy később még ráveszem magam, de liquidet akkor se fogok venni hozzá. Egyrészt alig találni magyar webshopokban, másrészt drága is nagyon. -
ot93
senior tag
válasz
Speed® #30195 üzenetére
tehát nem +HT, hanem inkább seb.növelés (OC)? és a mai intelek annyival jobbak lennének, hogy még 3770 sem igazán jó?
ezen meglepődtem, habár a számítástechnikai cuccok elég gyorsan fejlődnek... mondjuk ahol van OC lehetőség, ott kevésbé rossz a helyzet. Platformcserénél elgondolkodom majd a Z-s lapon és akkor már értelemszerűen a legújabbra ruházok be
de most gondolkodtam, hogy akkor cserélném a ramot, lapot, procit és ugye a vga-t is mert anélkül felesleges lenne a cpu fejlesztés is... akkor már táp csere is kéne és maradna kb. a hdd, odd, hangkari, ház és az ssd, (bár akkor már ssd-t sem ártana cserélni
) Így ez a fejlesztés várat magára, még úgyis, ha ezekért valamennyi pízt azért kapnék.
-
Szoszo94
őstag
válasz
Speed® #30195 üzenetére
Jogos, elkövettem azt a hibát, hogy nem néztem rá a lapjára
Mindenesetre infóként még jól jöhet valakinek. Igen, ha feljebb akarok lépni, akkor igazából együtt kéne cserélni a kettőt*
*Na jó, két 480 van a gépemben és a másikban két 570, de ezek közül csak az egyik 480 van néha játékra is használva
Úgyhogy az i7 is elférne, ha rávinne a lélek
De ez már más téma
-
Szoszo94
őstag
válasz
Speed® #30192 üzenetére
480-ról tudok nyilatkozni. Hát éppenhogy, de még elég 4GHz-en a 3570
GTA V alatt nagyjából egyszerre fogy el a két hardver, de vannak játékok amiknél hol az egyik a limit, hol a másik. Egy ideje én is gondolkozok i7-en, vagy egy K-s i5-ön, de még nem sikerült rábeszélni magam
-
törölt tag
válasz
Speed® #30176 üzenetére
Nem volt túl sok értelmes opció a 65W i3 után ~20K: lett volna 78K-ért 3770, 58K-ért 3770T vagy 41-ért ez a xeon. (év üzlete)
Kupakolni kupakoltam már akkor, 3570-et, azért, hogy alulfeszelve 65C° alatt maradjon, egy semi-passzív rendszerben. Épp ezért gyönyörködtetett a forrasztott kupak egyszerűsége, és alacsony, Max. 1V üzemi feszültsége.
Nem érződik hogy vergődne a CPU az alacsony órajel (3,5-3,1GHz) miatt. Rettenet gyorsan végez mindennel, imádja a párhuzamos task-okat (16GB ram és 200GB datacenter SSD)-vel megtámogattam. Nem játszani van!(#30177) lemusz: Felhasználástól függ, hogy mennyire hasznos/káros a HT. Aki munkára venné annak +10K-t, A source engine mai napig utálja a HT-t, (ki kell kapcsolni (0Ft) A PUBG meg 8 szállal csak az átlag csökken, szerencsére a HT nem rontja észrevehetően folyamatosságot. VGA-t és memóriát öli jobban grafikai beállítástól függően, cpu-nem változik szignifikánsan. Saját magad megnyugtatására, folyamatosabb multi-ra, egy 3570K-t jobban élné. (5K)
Memória@16GB esetedben: 9-9-9-24-es kitt lenne a tökéletes, T2-nél gyorsabbat aligha fog megenni, alacsony memóriavezérlő feszültségű processzorral. Ha a mostani kitt is T2-es akkor szignifikáns gyorsulást fog hozni a nagyobb kapacitás mellé. Ha mostani CL(11)10-es T1-es, akkor csak picit lesz lomhább a CL9-T2-es ram.
A Kihívás és a kíváncsiság miatt érdemes delidelni egy I5-öt, semmi másért
-
gepetto86
tag
válasz
Speed® #29995 üzenetére
Nekem ez a Noctuam van és játékok alatt 70% ventivel 55 fok a max.50%-al pedig 55-60 között mozgott.Én a lappal és a procival kaptam szinte ajándékként.
Megvagyok vele elégedve.Halk és teszi a dolgát.Az Amd procimon egy AC Freezer volt egy 9 centis ventivel.Az hangosabb volt terhelés nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Motoros topic
- TCL LCD és LED TV-k
- ASUS routerek
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- I5-11400
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Bomba ár! MacBook PRO 13" 2020 4TB3 - i5 I 16GB I 512SSD I OS X Sequoia I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged