Hirdetés
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen házat vegyek?
- Gaming notebook topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Aktív témák
-
Ulkesh
őstag
válasz
dirty.yakuza #25484 üzenetére
Nálam per pillanat egy Freeing Memory után 204 mega van
-
Ulkesh
őstag
Ja, a lényeg: [link]
-
Ulkesh
őstag
válasz
<NewL> #25472 üzenetére
No akkor sorban
A memóriakezelésre van egy új pager alkalmazás amit SuperCharged-nek hívnak, 3GS-en ezzel 202 MB memória érhető el restart után, de folyamatos használat közben sem esik 175-180 alá. Backgrounderes tesztnél 45 futó alkalmazás mellett még 65 MB volt szabadon
Két hete használom probléma, fagyás, vagy akadás nélkül. Addig nem akartam itt megmutatni, amíg én nem teszteltem tüzetesebben, de úgy tűnik biztonságosan használható.
A csomag felteszi az Activator-t is amivel be lehet állítani, hogy a készülék megrázására frissítse a memóriát, nem kell hozzá külön alkalmazást előhívni.--
iMC az az iMobileCinema amivel a jó pár flash-es videó lejátszható Safariban, ami alapból nem megy.
Az inSpell meg magyar helyesírás ellenőrző.
[ Szerkesztve ]
-
Ulkesh
őstag
-
Ulkesh
őstag
Ne hagyjad, mert cserélniük kell, ez az Apple által is elismert garanciális probléma (ha más külsérelmi nyom nincs, ami egy leejtést bizonyíthatna).
--
Persze, ha jailbreaket használsz és a későbbiekben is használni akarod, akkor ez más színezetet ad a dolognak, mert a cserébe kapott új készülékeden 3.1.3 lesz gyárilag és egyelőre az nem jailbreakelhető.
-
Ulkesh
őstag
válasz
spedyboy #24387 üzenetére
"kipróbáltam a gmaps-t 3g-n hogy mondja meg holvagyok ugyanazt az adatot adta amit eddig( jópár uccával arréb pozicionált)"
Ugye nem lakásban ablak mellett próbáltad? Menj ki szabad térre, ahol normál rálátása van a holdakra (legalább három holdat kell látnia úgy, hogy neked a háromszögön belül kell állnod, ha ablak mellett próbálod, akkor csak egy irányból foghat jeleket, ami nem lesz pontos még a GSM hálózati háromszögelés segítségével sem, ezért rak pár utcával arréb.
"aztán benyomtam offlineba felmentem egy wifire megitn megrobáltam majd azt a választ kaptam hogy: "Your location could not be determined""
Ha az offline alatt az repülőgép módot érted, akkor ne csodálkozz, mert az a wifi kivételével minden rádiót lekapcsol, a GPS-t is. Így esélytelen, hogy pozícionáljon
-
Ulkesh
őstag
Még rá se böktem a linkre, már tudtam, hogy ez a kép lesz mögötte
Nekem is ez jön be a legjobban az összes eddig látott közül.
A linkelt videón maga a videó tetszett nagyon, ahogy összerakta a fickó. Akár valódi Apple AD is is lehetne. De magát a koncepciót sem tartom rossznak, tenyérbesimuló kis cuccos lenne.
Remélem a 4. generációnál kitalál valami új izgalmasabb formavilágot az Apple, mert a jelenlegi kissé már unalmas.
[ Szerkesztve ]
-
Ulkesh
őstag
Nem rossz elképzelés:
[link] -
Ulkesh
őstag
válasz
mono-chrome #22552 üzenetére
Nézd meg, hogy a Push Notifications be van-e kapcsolva, ha igen, akkor kapcsold ki.
(Ha az előző tulaj felrakta az MMS patch-et az is ilyen kriminális fogyasztást eredményez.) -
Ulkesh
őstag
válasz
mono-chrome #22547 üzenetére
Első generáció készülékre ne nyomjál Restore-t mert azt kizárólag jailbreak-elve tudod használni.
-
Ulkesh
őstag
válasz
spedyboy #22491 üzenetére
"minden hol VANNAK SZABÁLYOK!"
Ezzel nincs gond.
A gond azzal van, hogy ezeket a szabályokat csak ebben a topicban akarja valaki vasszigorral betartatni, míg a többi nem iPhone-al foglalkozó topicban gond nélkül mehet a diskurzus warezről és minden illegális cselekedetről, csak azért mert ott WinMo, Android, vagy Symbian a téma és az adott moderátornak az szimpatikusabb téma.Szóval a szabályokra hivatkozás enyhén szólva is képmutató dolog, mert akkor vagy tartassa be mindenhol, vagy nézzen félre itt is.
-
Ulkesh
őstag
"Tudod nem keveset rágtuk a dolgokon mi is magunkat. Ez van sajna."
Akkor elvárható lenne némi következetesség.
Ha minden illegális tevékenység megtárgyalása tiltott, akkor a többi platform esetén is legyetek következetesek, ha meg csak a warez a tiltott, akkor a jailbreak (mivel az nem az), nem esik ebbe a kategóriába és szabadon tárgyalható legyen.Mindegyik platform azonos elbírálás alá essen függetlenül attól, hogy melyik modnak mi a favoritja, mert így lenne igazságos és ésszerű is. Egyébként meg fórum legális voltának megőrzése csak üres duma. Szerintem.
"Amugy szignóhoz csak annyit, hogy egy E65-re szignó nélkül még egy témát sem teszel fel"
Ugye te sem gondolod komolyan, hogy a témák miatt kerülik ezt csak meg?
(Főleg, hogy a legtöbb Symbian készüléken ez nem probléma és kizárólag a warezre alkalmas ez a tevékenység.) -
Ulkesh
őstag
"Azt mindenki tudja vagy sejti, hogy iPhone-ál legtöbbször azért jailbreak-nek mert illegálisan letöltött appokkat szeretnének futtatni a készüléken!"
Ez nem igaz, mivel a jailbreak az pontosan ugyanaz, mint android esetén a root-olás.
A Symbian szignózás megkerülése meg gondolom jószolgálati célokra van, mert az nem tiltott, pedig az konkrétan illegálisan letöltött alkalmazások telepítésére való.
"Ja meg ne keverjük már össze a rootolást vagy a főzött romok felrakását az illegális app használattal!"
De akkor ne keverjük a jailbreak-et sem az illegális app használattal, mert önmagában a jailbreak nem arra való (és egy jailbreak-elt készülék alapból nem is tud illegális alkalmazást fogadni, ahhoz más is kell).
-
Ulkesh
őstag
Ha annyira tilos jailbreak-ről beszélni, akkor csak arra lennék kíváncsi, hogy miért engedélyezett a WinMo topic-okban a főzött ROM-ok tárgyalása, az XDA-ra való linkelés, az Android topic-okban a root-olás kitárgyalása, a golden card létrehozásának mikéntjei, esetleg a Symbian topicban lévő szignózás megkerülésének leírása stb.
Ezek legalább annyira illegális tevékenységek, mint a jailbreak, érdekes módon ezekről szabadon lehet fórumozni itt, míg a jailbreak említése is tilos.
Érdekelne, hogy mi ez a negatív kivételezés az iPhone szakmai topic-kal????
-
Ulkesh
őstag
Kint van a 3.1.3-as rendszer.
-
Ulkesh
őstag
válasz
Szecsy #21642 üzenetére
Nyomj egy resetet (home+power hosszan), mert lehet, hogy a szoftver is le van fagyva. Ha a kijelzőn van valami, akkor már megfelelő szinten van a töltés a bekapcsoláshoz.
Az USB-s töltés is tökéletesen megfelelő, sőt ilyenkor az a jobb, mert alacsonyabb árammal tölt evvel kímélve az aksit (igaz éppen emiatt lassabban is tölt, de hát valamit valamiért).
[ Szerkesztve ]
-
Ulkesh
őstag
válasz
csimpi1 #21586 üzenetére
Több két lehetőség van:
- lakásban, vagy árnyékolt helyen próbálkozol, ilyenkor csak az adótornyok válaszidejéből háromszögeli ki, hogy hol lehetsz, mert a GPS műholdakkal nincs kapcsolata, vagy annyira kevés műholdra lát rá, ami nem elégséges a pontos helymeghatározáshoz
- rossz a GPS vevő a készülékedben
-
Ulkesh
őstag
"(Hozzá teszem, most jobb a GPS, de navigációra a szifon nem alkalmas jelenleg, max gyalogos navigációra!)"
Ez így nem igazán igaz, viszont azt az ide írók alapján le lehet szűrni, hogy van szórás a GPS érzékenységében, nem is kevés, de amikkel én eddig találkoztam az még francia kocsikban is gond nélkül működtek.
Egyelőre tippem sincs, hogy mi befolyásolhatja ezt, talán egy hardveres szaki nyilatkozhatna ez ügyben. -
Ulkesh
őstag
"Most már jó lenne valami megoldás erre a untethered JB-s telókra. Egyre többször hoz kellemetlen szitukba a teló"
Nem a jailbreak milyensége a probléma, hanem valami olyat telepítettél ami instabil és/vagy összeakad egy másik szoftverrel. Attól, hogy tethered jailbreak-et használsz nem szabadna lefagyni a készüléknek (igazság szerint én 3 év alatt nem találkoztam olyasmivel, hogy lefagyott volna állásában a rendszer).
Nézd meg SBSettings-el, hogy milyen mobile substrate pluginok futnak a háttérben és esetleg tiltsd le őket és egyenként engedélyezd és figyeld mi történik, valamelyik lesz a ludas, ami fagyásokat okozza.
-
Ulkesh
őstag
válasz
<NewL> #20257 üzenetére
"ennek a weatherikonnak mi értelme van? gondolom a napi hőmérsékletet mutatja,amit utoljára frissített a weather,de azt amúgy is tudom,észlelem,nem?"
Az aktuális hőmérsékletet és időjárást mutatja, megadott időnként frissítve.
A netről tölti le az adatokat, a Weather-ből csak a várost olvassa ki (de megadható kóddal is).Ha kimegyek az utcára, akkor természetesen észlelem a helyzetet, de ott nem is nézem a mobilon a hőmérsékletet
ellenben volt már rá példa, hogy onnan tudtam, hogy havazik, hogy a mobilra ránéztem és odaballagtam az ablakhoz elhúzni a függönyt
[ Szerkesztve ]
-
Ulkesh
őstag
válasz
mgergo600 #20193 üzenetére
Jailbreak után nem igen egészséges a mindent töröl opció
A Home + Power kettőssel kapcsold ki a készüléket, majd nyomd be a Home gombot és dugd rá a kábelre, addig nyomd a gombot, amíg meg nem jelenik az iTunes ikon a kijelzőn.
Most már látni fogja az iTunes is és mehet a Restore. -
Ulkesh
őstag
válasz
icecave #20186 üzenetére
Nézd meg, hogy a /System/Library/Carrier Bundles/ mappában megvan-e a Vodafone_hu.bundle és a 21670-es symlink.
Ha megvan, akkor ballagj be a Vodafone_hu.bundle-éba és nyisd meg a carrier.plist fájlt, itt a ShowCallForwarding elemnek No/False állásban kell lennie, ha nincs így, akkor írd át.
-
Ulkesh
őstag
A fogyasztáshoz.
Ma ugyan még alig használtam, de 9 után húztam le a töltőről, 15 percet használtam (4 perc beszélgetés, a több Twitter és e-mail olvasás), wifi bekapcsolva (15 percenként leszedi a leveleim), push bekapcsolva és még csak 1%-ot merült, ha böngésztem volna, vagy doksikat néztem volna, akkor is 97-98%-nál állna. -
Ulkesh
őstag
válasz
D@niel #20148 üzenetére
"Ha nem tört az sw, ilyentől nem kell tartanom, ugye ?"
De igen.
Három Apple szoftver van ami fut a háttérben és fogyaszt, bár ebből csak egy a problémás.
A Mail alapból megy, ha be van állítva, hogy időnként letöltse a leveleid.
Az iPod betöltődik és bent is marad, ha zenét hallgatsz, vagy videót néztél (akár Safariból is).
A legmókásabb viszont a Safari, ugyanis a drága bent marad a memóriába és ha úgy nyomtad meg a Home gombot, hogy betöltött oldal van benne (esetleg több), akkor szépen a háttérben is frissítgeti ezek tartalmát.
-
Ulkesh
őstag
válasz
Berci77 #20140 üzenetére
"- milyen filekezelőt javasolnátok a telefonhoz?"
iFile - van App Store-os és Cydiás változat (az utóbbi természetesen a teljes rendszeren belül tud matatni)
"- milyen doc, xls, pdf nézegetőt?"
GoodReader - a létező legjobb olvasó, akár 1 GB-os PDF-et is képes olvasni, mert oldalanként renderel és képes folyó szöveget készíteni a PDF-ből, no meg tud keresni benne.
"- bluetooth fájlátvitelre mit használjak?"
Pár nap múlva iBlueNova.
"- valami értelmes, tematizálható jegyzetfüzet?"
Awesome Note
-
Ulkesh
őstag
"Jóbarátom keresztapjának van kint Saltlake Cityben Nexus One-ja és 3GS-e, ő írta nekünk a tapasztalatait. Biztos elfogult akkor a Nexus One iránt. "
A Google max 10 órát ír beszélgetéshez (tesztek szerint meg 7-8), az Apple 12-t és ez nem marketing, mert használtam már ennyit és nekem elsődlegesen ez számít, nem az, hogy 5, vagy 6 órát tudsz játszani egyhuzamban.
"Azon kívül mindent funkcióját kiélvezem, s minden este 9-10körül arcomba dobja a 10%-os szövegét, és akkor még messze van a nap vége.. "
Piros jelzést én még a saját készülékeimen nem láttam, pedig lassan 3 éve használok ilyen cuccost és van, hogy le sem teszem a kezemből (igaz, szinte egyáltalán nem játszom vele, ellenben netezek, beszélek, zenét hallgatok, irodai szoftvereket futtatok stb.).
"Had ne kelljen részleteznem, hogy mit mennyi ideig használok. "
Pedig lehet, hogy jó ötlet lenne, mert elképzelhető, hogy valami olyan cuccot raktál fel, ami a háttérben folyamatosan gyilkolja a procit és ezért merül ennyire.
-
Ulkesh
őstag
"Első tapsztalatok szerint a Nexus One picivel tovább bírja, mint a 3GS, ami a készenléti időt illeti."
Ellenkezőleg, hamarabb merül, eleve a spec. is kevesebbet ad meg és a tapasztalatok is ezt támasztják alá.
(Persze, ha játszol, akkor nem mert Androidra nem igen van még túl sok játék ami azt a vasat meghajtaná, de normál használatnál telefonálásnál az iPhone jobban bírja.)"Annyit, hogy aktív használat mellett is bírja egy napig.
Míg nálam 3GS nem feltétlen bírja ki az 1napot aktív használat mellett."De szeretném tudni mi lehet játékon kívül az az aktív használat ami 1 napon belül lemeríti az iPhone-t. Én már beszéltem rajta egy töltési időn belül több mint 10 órát és még volt benne 18%, pedig a wifi be volt kapcsolva és mellette ment a 15 percenkénti mail letöltés és push az IM+-hoz.
[ Szerkesztve ]
-
Ulkesh
őstag
Egy kis érdekesség a Flash-t hiányolóknak.
[link] -
Ulkesh
őstag
válasz
Misi1979 #19743 üzenetére
Én 3G-t csak annyi időre kapcsolom be, amíg böngészek, levelezéshez, MSN-hez elég az edge is, ezzel önmagában majd 2x annyi a beszélgetési időm.
Naponta 1 óra körül beszélek, 15 percenként ellenőrzi a leveleim (a nap nagy részében wifi közelben vagyok), push bekapcsolva (IM+), doksi olvasgatás, Twitter, fórumozás megy róla. Így merül le 75-80%-ra estig. Tölteni naponta szoktam ettől függetlenül, este ráteszem töltőre és 100%-ig töltöm, majd éjjel bekapcsolva van az éjjeli szekrényen és reggel még ráteszem töltőre, hogy az éjjel lemerült 1-2%-ot visszatöltse és 100%-al induljak el otthonról.Azt meg nem hiszem, hogy olyan csodálatos lenne ez, mivel az előző első generáció iPhone-om sem volt gyengébb készenléti idejű, még 2 éves korára sem.
-
Ulkesh
őstag
válasz
D@niel #19439 üzenetére
Telepítsd fel Cydiából a YourTube-ot, ez beépül a YouTube alkalmazásba és le tudod tölteni vele a videókat.
Ami miatt neked ajánlom az az, hogy letöltéskor megkérdezi, hogy a normal, vagy a high minőségben töltse le, értelemszerűen a high lesz az, amit a gépeden is jobb minőségben látsz. -
Ulkesh
őstag
"Tehát szerinted ha hívásvárakozásba futsz azt semmilyen módon neked nem jelzi neked hívónak a telefonod (Nokia)?"
Írtam, hogy én is elbizonytalanodtam, ezért kipróbáltam. Felhívtam iPhone-on az ügyfélszolgálatot és két Nokiáról meg egy Alcatelról is felhívtam, az iPhone-on hallottam, hogy van második hívásom, de a hívó készüléken semmi nem jelezte, hogy várakoztatva volna.
-
Ulkesh
őstag
válasz
Misi1979 #19268 üzenetére
"Legutoljara, par napja egy N8800 Sirocco irt ki hasonlot: "Varakozik""
Yess és az iPhone is kiírja, csakhogy ehhez az kell, hogy előbb fogadják a hívást, majd közben átkapcsoljanak egy másik bejövő hívásra és téged várakoztassanak, ilyenkor valóban ezt az üzenetet fogod olvasni a kijelzőn. De amíg nem épül fel a kapcsolat, addig simán a Hívás/Calling … üzenetet látod a kijelzőn és a kicsengést hallgathatod.
-
Ulkesh
őstag
"Na most szájbarágóssan: Hívás várakoztatás azt jelenti, hogy ha beszélsz valakivel és közben valaki hív téged nem foglaltat fog neki jelezni hanem azt fogja hallani hogy kicsörög, de ki írja neki a kijelzőjére hogy várakozás.
Mármint az egyszerű Nokiáknál"Nem tudom, lehet neked külön készüléket gyárt a Nokia, esetleg saját mobilhálózatod van, de nekünk földi halandóknak ilyet nem ír ki sem az iPhone, sem bármelyik Nokia, Samsung, SE, LG stb. (kicsit elbizonytalanítottál, ezért megnéztem egy N73-at, egy N95-öt, meg még volt egy elfekvő Alcatel 701, de egyik sem foglalkozik vele, ha hívásvárakoztatásba fut).
Nem lehet, hogy az "átirányítás aktív" üzenetet értelmezed félre?
-
Ulkesh
őstag
Igen, saját formátum, de pár program megbirkózik vele.
Én Mac-en a GraphicConverter-el tudom megnézni és lementeni normál png-ként.Amit keresel egyébként az Other.artwork-ben van kódolva a System/Library/Frameworks/UIKit.framework mappában.
Régebben az iPhoneShop nevű javás alkalmazással lehetett ki és becsomagolni, de egyelőre nem találtam olyan változatát, ami a 3.1.2 artwork fájljaival boldogulna. -
Ulkesh
őstag
"A legtöbb rendszer - SpringBoard-os fájlt itt találod:
/System/Library/CoreServices/SpringBoard.app
Kijelölő pl. az INC_Base, INC_BaseWirelessModem, INC_BaseWorkout, INC_Glow, INC_GlowWirelessModem, INC_GlowWorkout, JibblerBackgroung…stb"Ezek nem azok amit keres. (Az INC-ek azok a csíkok, amiket a rendszer felülre kirak, mikor hívás közben visszalépsz a Springboard-ra, vagy Tethernignél mutatja az aktív kapcsolatot.)
A requester-ek háttere nem a springboard.app-ban van, csak nem ugrik be, hogy hol (már szórakoztam vele régebben én is).
-
Ulkesh
őstag
válasz
Luser2000 #19213 üzenetére
"ez azért mára barokkos túlzás már. "
Kicsit annak tűnik, de azért a cégek a mai napig vért izzadva próbálják összehozni az "iphone killer" készüléket, de eddig ez nem nagyon sikerült egyiküknek se.
Az Apple egy olyan szintű hardver+szoftver+szolgáltatás csomagot hozott össze, amit nagyon nehéz felülmúlni. Az Android alapú eszközök kezdenek feljönni, de egyelőre sok az ellentmondás ezen a platformon, szerintem az első cég, amelyik behozhatná ezt a lemaradást az a Nokia lehetne egy ütősebb hardverrel összehozott Maemo rendszerrel és egy feltuningolt OVI-val.
Egy biztos, idén sem fogunk unatkozni (főleg, hogy pár hét és megtudjuk mit találtak ki Cupertino-ban amivel ismét felbolygathatják a piacot).
-
Ulkesh
őstag
válasz
Dr. Oid #19206 üzenetére
A Smartscreen-nek van ilyen widget-e, ha jól emlékszem, de engem ez a dolog nem foglalkoztatott, mert a lock screen-en csak az emlékeztetőket akarom gyorsan áttekinteni, naptárat nézegetni egyszerűbb belépni a Calendar-ba
De ilyen cucc van még az App Store-ban is, ami az általad kiválasztott háttérképre rárakja a havi naptárat és azt teszi ki (no ez erőforrást sem használ
). Quick Calendar a neve.
---
"az AppStore-hoz képest mondható egyszerűbb fejlesztés/publikálás, szóval ebben a tekintetben lehet bízni benne."
Éppen ez a hátránya is, mivel így a legtöbb fellelhető alkalmazás iszonyúan silány minőséget képvisel. Most már az App Store eljutott olyan szintre, hogy minőség alapján is szelektál és ha nincs hasznos funkcionalitása az alkalmazásodnak, akkor elutasítanak (nagyon helyesen).
Az meg, hogy melyik SDK-val lehet könnyebben fejleszteni, az az adott idő alatt elkészült és piacradobott alkalmazások számával eléggé jól reprezentálható[ Szerkesztve ]
-
Ulkesh
őstag
válasz
JarrekStar #19203 üzenetére
Ez így igaz. Viszont most, hogy egyre több készülék jelenik meg Android alapokon ez változni fog. Még egy év és Androidra is lesznek olyan minőségű alkalmazások, mint most iPhone-ra.
(Persze kérdés, hogy mit alkot az Apple az OS4.0-val és új iPhone-al, hogy mekkora lemaradást kell megint behozni a többi gyártónak)
---
Egy kollégám mondta ma, hogy a Nokia, HTC, Samsung, LG egymással versenyez a piacon, az Apple az iPhone-al nem, ők csak a célt tűzik ki
-
Ulkesh
őstag
válasz
Dr. Oid #19169 üzenetére
"ha jól nézem, akkor csak clockhide, lockinfo, preference loader, winterboard és libhide van, ezek közül egyrészt nem tudom, mit lőjek ki, másrészt melyik ehet annyi erőforrást?"
Én a clockhide, lockinfo, winterboard triót likvidálnám helyből, a lock screen-es megjelenítéshez meg inkább az Intelliscreen-t ajánlom, kevesebbet zabál és sokkal stabilabb, mint a még gyerekcipőben járó lockinfo.
Egyébként ezek közül a Winterboard az ami a legtöbbet eszik és a legtöbb problémát okozhatja.
Helyette használd a BossPaper-t a desktop háttérváltoztatásához, ikonokat, dokkot, fejlécet meg cseréld le kézzel.[ Szerkesztve ]
-
-
Ulkesh
őstag
válasz
<NewL> #18913 üzenetére
"játékok mentéseit valahogy le tudom szedni,lementeni gépre? pl Avatar"
A játék mappájából mentsd el a Documents és Library mappát, azok valamelyikében vannak a mentések. (Ha Cydiából telepíted és lefuttatod az AppLinks-et, akkor a var/mobile/Applinks mappában könnyebben megtalálod a játékot.)
-
Ulkesh
őstag
válasz
D@niel #18897 üzenetére
"3. Előfordult már veletek olyan, hogy hívott valaki de nem csörgött az iPhone, helyette jött egy üzenet azzal, hogy 'xy ekkor és ekkor hívott' ? "
T-Mobile hiba.
Eddig 4-szer fordult velem is elő és csak akkor ha 30-as számról hívtak, ha rögtön visszahívtam, akkor csak süket csend volt a vonalban, majd a hívott fél is egy SMS-t kapott, hogy kerestem (pedig a 4-ből egyik sem iPhone volt).
-
Ulkesh
őstag
válasz
Atombalu #18323 üzenetére
"szótár ingyenes, office is, ftp program is talán, shazam es igo talán nem de en mar igy vettem "
A szótár valószínű a SlovoEd, az office meg a QuickOffice egyik sem ingyenes.
"A lenyeget erted. Bar egyszer kifizetném azt a pár dollárt nem azon múlik. Csak a függőség az nem fér már bele."
Tényleg nem értem, az alapján akarsz megítélni egy rendszert, hogy mennyire könnyen férhetsz hozzá a warez-hez?
Mégis milyen függőségről beszélsz? -
Ulkesh
őstag
válasz
ficere #17523 üzenetére
"a kontraszt,azért kérdeztem meg mert ma bekapcsoltam az iphonet,és nem volt kontrsztja a kijelzőnek"
TFT esetén nincs kontrasztállítási lehetőség.
Ott valami szoftveres baki lehet, próbálj resetelni egyet (home+power hosszan).
Ha nem jön be, akkor meg restore. Ha az után sem javul meg, akkor sajna szerviz.
(Egy képet egyébként feldobhatnál, hogy miként néz ki a dolog.)De azt még meg tudod csinálni, hogy készítesz egy screenshoot-ot és PC-n megnézed, ha a screenshoot-on is rossz a kép, akkor az mindenképpen szoftveres hiba, ha nem, akkor reménykedhetsz egy megbolydult driver lehetőségében, ami egy Restore után helyrejön.
-
Ulkesh
őstag
válasz
bmwk1200s #17184 üzenetére
A videók és képek a /private/var/mobile/Media/DCIM/100APPLE/ mappába kerülnek mentésre, SSH-n keresztül valamilyen SFTP programmal Windows alatt pl. WinSCP ugyanúgy felül tudod írni, mintha a saját gépeden lenne (hasonlóan néz ki, mint a Total Commander).
Ehhez persze nyitott fájlrendszer kell (jailbreak). -
Ulkesh
őstag
válasz
bmwk1200s #17161 üzenetére
"Sajnos azt nem! Próbáltam, de csak az első képkocka jön be, bár a hang megy alatta tovább. Sem tekerni, semmit sem lehet...a kép megfagy és annyi."
Ehhez már kell jailbreak is, de hidd el megy
Az yxflash lejátszó eleve gond nélkül elviszi, de ha csinálsz egy tesztvideót a kamera alkalmazással és a fullhd videóval felülírod az elkészült állományt, akkor a gyári lejátszó is gond nélkül játssza.
"Ha a hardver és a szoftver tudja....könyörgöm...csak ki lehet majd valahogy tenni! Ha másképp nem akkor vmi Iphone dokkolóval…"
Pontosan, egy olyan kábel, vagy dokkoló kellene, ami HDMI kimenetet produkál, de lehet, hogy ehhez nincs meg a megfelelő kimenet a csatlakozón.
-
Ulkesh
őstag
válasz
Csabee. #17146 üzenetére
"Az jó! de a pdf-t lassabban lehet használni, mert azt csak lapozni lehet, görgetni meg nem! Erre is tudsz valami megoldást?"
Van rá megoldás, a neve GoodReader. Ez tud keresni és a pdf-ben található szöveges tartalmat képes folyó szövegként behívni, amit görgethetsz is.
Ja és a legjobb, Word doksit is kezel, nem csak PDF-et (amit egyébként oldalanként renderel, így akár 4-500 megás PDF doksikat is villám gyorsan olvas be és mutat meg). -
Ulkesh
őstag
válasz
bmwk1200s #17134 üzenetére
"Air Sharinggel feltettem Handras egyik 720p videóját az iPhone 3Gs-re és röccenés nélkül viszi! "
Kapaszkodj meg, de az 1080p-t is ugyanígy viszi
"klassz lesz, ha szerzek egy megfelelő kábelt amivel HD TV-re teszem ki "
Sajna oda nem fogod HD minőségben kirakni, egyelőre nincs olyan kábel, amivel megoldható lenne, ezt gondolom meghagyják a következő iPhone tudásának.
-
Ulkesh
őstag
válasz
tikshow #16775 üzenetére
"csak az ipod tud a háttérben futni, a safari meg megjegyzi, hogy hol voltál utoljára és azzal nyit legközelebbi indításkor"
Csak óvatosan, mert 3.0 óta a Safari nem lép ki, hanem marad a háttérben és bizony generálja a forgalmat.
Home gomb után szépen fut a drága tovább.
[ Szerkesztve ]
-
Ulkesh
őstag
"ez a magyar névnapok dolog engem is érdekelne."
Ha Outlook-kal szinkronizálsz, akkor csak keresned kell egy magyar névnap adatbázist hozzá és leszinkronizálod a telóra (pontos címet most nem tudok, mert én iCal-t használo OSX-en).
"Valaki megmondaná nekem kőagynak, hogy mi van ha azt az SSH-t állandóan kikapcsolva tartom? kell az nekem?"
Ha nem akarsz teljes hozzáférést az iPhone fájlrendszeréhez, akkor nem kell neked.
Egyébként, ha ki van kapcsolva akkor semmi erőforrást nem fogyaszt, így nincs jelentősége. -
Ulkesh
őstag
válasz
DeepDish #16508 üzenetére
Ez igaz, viszont az új szoftverről mély csend honol. 3.1.2-ig hetekkel, hónapokkal előbb tudta mindenki mi kerül bele, mit javítottak benne, de 3.1.2 óta teljes a csend, nincsenek kiszivárgott béta verziók sem.
Én úgy tippelem, hogy a következő változat a 3.2 lesz és benne lesz a rádió és FM transmitter. -
Ulkesh
őstag
Telepítsd a MemTool-t Cydiából és ott meg tudod nézni milyen processek futnak a háttérben.
Érdemes felrakni az SBSettings-et és azzal kikapcsolni minden mobilesubstrate kiegészítést és ezután meglesni mennyire merül.
No meg a Settings/Notifications alatt is kapcsold ki a push-t minden alkalmazásra.
Aktív témák
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Építő/felújító topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Hobby elektronika
- Politika
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...